Re: 16 yaşındaki kız arkadaşım şikayetçi oldu
Bakın sizi kimsenin kınamak yada suçlamak gibi bir düşüncesi yok.Sn.sdt nin de belirttiği gibi siz olayı hukukdışı tartışmalara taşımakla yorumların gelmesine neden olmaktasınız.
Daha önce de söylendiği gibi 16 yaşındaki biri küçük olarak tanımlanmıştır kanunlarda.
Küçüklerin korunmasıyla ilgili düzenlenmiş kanunlara göre de anlattığınız durumunuz yadırganacak,kınanacak bir durum olup olmadığına bakılmaksızın yargılanmayı gerektirecek suçlar kapsamında olduğu belirtilmiş sadece .
Bu nedenle konuyu avukatınızla birlikte takip etmek sizin yararınıza olacaktır.
Karşı tarafın da hatasının olması,sizin hatalı olduğunuz gerçeğini değiştirmez.
konunun hukuk dışına taşınmasından dolayı herkesten özür dilerim :( umarım beni mazur görürsünüz. beni telaşlandıran en büyük sorun, kız arkadaşımın epilepsi sara hastası olması:( bunu sonradan öğrendim,kendiside ifadesinde bundan bahsetmemiş. mahkemede bunu söylediğinde,akıl sağığından yoksun olduğu yada iradesinin olmadığı söylenebilir mi
Bu sadece sizin durumunuzu daha da kötüye götürür!!!
erdoğan bey,peki sara hastası olmak akıl sağlıından yoksun yada zeka geriliği anlamına mı gelir acaba ? ben hiç bu durumu görmedim kendisinde, okulunu hep takdirle filan bitirirdi :( ayrıca yanımda da sara krizine filan girmedi ve hiç banada bunu sölymemişti
eğer sara krizine neden olacak bir şey yaptıysan,yada ilaçlarına almaya engel olduysan başına iş açabilir. sonuçta tecavüz gibi ciddi bi durum var ortada. ama olay sırasında krize neden olacak davranşının olup olmadığının araştırılması, kızında o sırada krize girip girmediğinin arşatırılmasını isteyebilirsin. ayrıca sara hastası demek, zeka geriliği yada akıl hastası demek değildir. krize giren kişide çok kısa süreli şuur kaybı olur hepsi o.. sara hastası olmasının seni ilgiendireceğini sanmıyorum, bide kız zaten bakire çıkmış, bnce rahatla artık:) sara hastalığı hakkında araştırdım biraz
Alıntı:
ramazangt rumuzlu üyeden alıntı
eğer sara krizine neden olacak bir şey yaptıysan,yada ilaçlarına almaya engel olduysan başına iş açabilir. sonuçta tecavüz gibi ciddi bi durum var ortada. ama olay sırasında krize neden olacak davranşının olup olmadığının araştırılması, kızında o sırada krize girip girmediğinin arşatırılmasını isteyebilirsin. ayrıca sara hastası demek, zeka geriliği yada akıl hastası demek değildir. krize giren kişide çok kısa süreli şuur kaybı olur hepsi o.. sara hastası olmasının seni ilgiendireceğini sanmıyorum, bide kız zaten bakire çıkmış, bnce rahatla artık:) sara hastalığı hakkında araştırdım biraz
Kızın bakire oluşu,onun cinsel saldırıya mahruz kalmadığını göstermez,Kızlılk zarı Elastiki olup Duğule müsaatse ne olacak.?Sara hastasının krize girmesi ile gecici olarak kendinde olmamasından,istifade edilerek bu suc işlenemezmi onun bakire oluşu bu sucu ortadan kaldırmazki, Eyer yorumladığım şekil meydana gelirse ceza dahada ağırlaşır.
haklısınız belkide ama olay anında olup olmadığının araştırılması gerekmez mi? sonuçta sara hastası olmak demek deli demek değil ki. sonuçta kız arkadaşı ve flört ediyorlar. ewe yada pikniğe giderken baygın yada şuursuz değil de,cinsel yakınlaşma olurken krize girmesi biraz düşündürücü bence,krize sebebiyet veren bi durumun ortaya çıkarılması yada arşatırılması gerekli gibi.ama zorla olduğuna dair delil yada bulgu varsa o zaman tabikide ceza baya bi ağır olur
Alıntı:
ramazangt rumuzlu üyeden alıntı
haklısınız belkide ama olay anında olup olmadığının araştırılması gerekmez mi? sonuçta sara hastası olmak demek deli demek değil ki. sonuçta kız arkadaşı ve flört ediyorlar. ewe yada pikniğe giderken baygın yada şuursuz değil de,cinsel yakınlaşma olurken krize girmesi biraz düşündürücü bence,krize sebebiyet veren bi durumun ortaya çıkarılması yada arşatırılması gerekli gibi.ama zorla olduğuna dair delil yada bulgu varsa o zaman tabikide ceza baya bi ağır olur
Bir kişinin sara krizi geçirmesi demek bedenen ve ruhen kendini savunamayacak durumda olması anlamına gelir ki bu da kanunda suçun nitelikli halleri içerisinde sayılmıştır.
Forumdaki bütün mesajları okudum,görüş bildiren diğer arkadaşlara bazı konularda katılmıyorum.20 yaşında bir kişinin 16 yaşında bir kızla flört etmesi,gezmesi,el ele tutuşması,öpüşmesi bence suç değildir.Durum tamamen detay002'nin anlattığı şekilde cereyan ettiyse ceza alacağını düşünmüyorum.Aradaki yaş farkını düşününce davranışın etik olup olmadığını tartışabiliriz,ancak ceza hukuku bağlamında ben cezalandırılabilmesi için bir gerekçe göremiyorum.Aksi yönde düşünen arkadaşlar yasal dayanak gösterirlerse sevinirim..