-
28.03.2005 Hürriyet
Saygısızı soruşturan da saygısız
Adana
Mersin'deki bayrağa saygısızlığı soruşturan DEHAP'lının da "Türk Bayrağı'nı çiğneyerek çöpe attığı" iddiasıyla yargılandığı ortaya çıktı.
Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında, bir grubun Türk Bayrağı'nı yerlerde sürükleyerek, yakma girişiminde bulunmasıyla ilgili olayı incelemek üzere, MYK üyesi Hüseyin Yılmaz ve PM üyesi Hüseyin Yıldız ile Mersin'e gelen DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Aleddin Erdoğan'ın, benzer bir olayla ilgili olarak Adana Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandı ortaya çıktı.
HADEP Mersin İl Başkanlığı yaptığı 1998 yılında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak, Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla başlatılan açlık grevi sırasında, Türk Bayrağı'nı çiğneyerek çöpe attığı iddiasıyla gözaltına alındığı bildirilen Erdoğan'ın, Adana Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce “Türk Bayrağı'na hakaret ve bölücü örgüt elebaşısı lehine propaganda” suçlarından yargılandı.
Erdoğan'ın, daha sonra “Şartla Salıverilme Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair kanun” ile 13 Nisan 1999 yılında tahliye edildi.
(aa)
-
ben görüşlerimi yukarıda yazdım. Ama hala işin kolayına kaçtığımız kanısındayım. Bayrak bir bez parçası değildir. Ulusal Bağımsızlığın bir simgesidir. Bağımsızlığın başka göstergeleri de var. Üslerle ilgil sorduğum soruya yanıt yok. Sayın Nursel Yöndemin açtığı, türk askerlerinin Iraka gönderilmesine ilişkin forum, ilgisizlik nedenişyle listeden silinmiş, Amerika İncirlik Üssünün kullanıma açılmasını istedi ve mecliste oylanacak. Buna da tepki yok.
Ulusal onurumuz elden gittikten sonra isterseniz bayrağı ağrı dağının tepesine dikin
-
ben görüşlerimi yukarıda yazdım. Ama hala işin kolayına kaçtığımız kanısındayım. Bayrak bir bez parçası değildir. Ulusal Bağımsızlığın bir simgesidir. Bağımsızlığın başka göstergeleri de var. Üslerle ilgil sorduğum soruya yanıt yok. Sayın Nursel Yöndemin açtığı, türk askerlerinin Iraka gönderilmesine ilişkin forum, ilgisizlik nedenişyle listeden silinmiş, Amerika İncirlik Üssünün kullanıma açılmasını istedi ve mecliste oylanacak. Buna da tepki yok.
Ulusal onurumuz elden gittikten sonra isterseniz bayrağı ağrı dağının tepesine dikin
-
Sayin Atay, Izmir'i bilmiyorum ama Incirlik konusunda, Amerika, Ermeni soykirimini pazarlik konusu yapiyor diye okudum gazetelerde. Amerika'nin soyledigi su: Ben seni soykirimla mahkum etmeye hazirim ama su anda ufak bir isim var, onu yapmayi kabul edersen, Kongre'den soykirimin gecmesini simdilik onleyecegim.
Burada dusman kesinlikle Amerika degil, Amerika'da yasayan Ermeni ve Rum asilli kisiler. Diyaspora'yi anlamayan Turk milliyetcileri maalesef ikisini ayirt etmeyi bilmiyorlar.
-
Sayin Atay, Izmir'i bilmiyorum ama Incirlik konusunda, Amerika, Ermeni soykirimini pazarlik konusu yapiyor diye okudum gazetelerde. Amerika'nin soyledigi su: Ben seni soykirimla mahkum etmeye hazirim ama su anda ufak bir isim var, onu yapmayi kabul edersen, Kongre'den soykirimin gecmesini simdilik onleyecegim.
Burada dusman kesinlikle Amerika degil, Amerika'da yasayan Ermeni ve Rum asilli kisiler. Diyaspora'yi anlamayan Turk milliyetcileri maalesef ikisini ayirt etmeyi bilmiyorlar.
-
Sayin Atay,
Ocalan, Zana ve onlari destekleyen halkin yuzunden harcanan 100 Milyar Dolar, Turkiye'nin bagimsizligini kaybetmesine yardimci olmadi mi?
Ekonomi de ulkenin bagimsizliginin onemli bir gostergesi. Bize yaptirdiklari askeri harcamalar bir planin parcasiydi.
O yuzden bayrak yakmak ne kadar sembolik olsa da, cok daha derin problemlere isaret ettigi kanisindayim. Once de yazdigim gibi benim icin Turk bayragi yakmalari gerekmiyor. Var olabilmesi icin Turkiye'yi parcalamayi gerektiren hayali bir ulkenin renklerini giymeleri yetiyor.
-
Sayin Atay,
Ocalan, Zana ve onlari destekleyen halkin yuzunden harcanan 100 Milyar Dolar, Turkiye'nin bagimsizligini kaybetmesine yardimci olmadi mi?
Ekonomi de ulkenin bagimsizliginin onemli bir gostergesi. Bize yaptirdiklari askeri harcamalar bir planin parcasiydi.
O yuzden bayrak yakmak ne kadar sembolik olsa da, cok daha derin problemlere isaret ettigi kanisindayim. Once de yazdigim gibi benim icin Turk bayragi yakmalari gerekmiyor. Var olabilmesi icin Turkiye'yi parcalamayi gerektiren hayali bir ulkenin renklerini giymeleri yetiyor.
-
Bayrak bir milleti temsil eder. O'na yapılan hakaret temsil olunan millete yapılmış olur. Bayrak yakma olayından sonra çok haklı bir tepki oluşmuştur, ama en azından bu tepkiyi diğer meselelerde de gösterebilmemiz lâzım.
Sayın Atay'ın belirttiği gibi memleketimize ABD postalları giriyor, gık yok.
AB'nin önünde el pençe divân olmuşuz yine gık yok. Ve daha nice haysiyetimizi ayaklar altına alacak olaylar maalesef yine gık yok.
Bayrak yakılmasına gösterdiğimiz tepkiyi o meselelere de göstermemiz gerekirdi. Demek ki yeterli bilinçlenme yok maalesef.
Saygılarımla.
-
Bayrak bir milleti temsil eder. O'na yapılan hakaret temsil olunan millete yapılmış olur. Bayrak yakma olayından sonra çok haklı bir tepki oluşmuştur, ama en azından bu tepkiyi diğer meselelerde de gösterebilmemiz lâzım.
Sayın Atay'ın belirttiği gibi memleketimize ABD postalları giriyor, gık yok.
AB'nin önünde el pençe divân olmuşuz yine gık yok. Ve daha nice haysiyetimizi ayaklar altına alacak olaylar maalesef yine gık yok.
Bayrak yakılmasına gösterdiğimiz tepkiyi o meselelere de göstermemiz gerekirdi. Demek ki yeterli bilinçlenme yok maalesef.
Saygılarımla.
-
maalesef hemde izmir...
İzmir'de dükkandaki bayrak parçalandı
İzmir'in Konak İlçesi Karabağlar semtinde bir iş yerinin camında asılı bulunan Türk bayrağı, kimliği belirsiz kişiler tarafından cam kırılarak alındıktan sonra bıçakla parçalandı
28/03/2005
İş yeri sahibi tarafından fark edilen olayın ardından, polis parmak izi alarak bayrağı parçalayanların kimliğini tespit etmeye çalışıyor.
Edinilen bilgiye göre, olay 4070 Sokak 60 numarada dün gece meydana geldi. CEHAŞ isimli sıhhi tesisat dükkanına gelen kimliği belirsiz kişiler, iş yerinin camını kırarak içeride asılı bulunan 2 metre boyundaki Türk bayrağını çekip aşağı indirdikten sonra, bıçakla parçaladı. Şahıslar daha sonra parçaladıkları Türk bayrağını yola atarak kaçtı. İş yerini açmaya gelen Gökhan Çam, bayrağı yerde görünce şoke oldu. Camın kırılmış olduğunu ve bayrağın parçalandığını fark eden Çam, polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, ilk yaptığı incelemede camın kırıldığını, içeriye girilmediğini ve hiçbir eşyanın çalınmadığını tespit etti.
Türk bayrağına yapılan ikinci büyük saygısızlık olduğunu söyleyen iş yeri sahibi Gökhan Çam, "Biz vatanını ve bayrağını seven insanlarız. Mersin'de yapılan bayrağı saygısızlığı protesto etmek için iş yerimize 2 metre boyunda Türk bayrağı astık. Ancak bazı vatan hainleri bunu kabullenmeyerek camı kırıp, bayrağı parçalamış. Bunları yapan şerefsizler asla bizi bayrağımızdan ayıramazlar. Amaçları sadece Türk bayrağını indirmek. Çünkü camı kırmışlar, içeri bile girmemişler" diyerek bayrağa saygısızlık yapanların kısa sürede bulunmasını istedi. Çam, parçalanan bayrağın yerine yeniden bayrak asarak protestosuna
devam etti.