Re: Alkollü Araba Kullanma
Bende 8 yıllık ingilizce öğretmeniyim. Bugüne kadar da çok okudum ve ben şuyum buyum şurda birinciyim filan da diyecek halim yok. Bana görede çok şey bildiğina sanan insan cahildir.
Evet hala gülebiliyorum çünkü bana 160000 alkollü araç kullanan CAHİLİZ site kuralım lafı çok komik geldi.
Evet bana göre alkollü araç kullanıp başka canları tehlikeye atmak büyük cahilliktir. ;)
Bir düşünün...
Bir tarafta yerde yatan bir çocuk,kanlar içinde.
Diğer tarafta ben 0,49 promil alkollüyüm yani yasal sınırın altında diyerek pişkin pişkin yüzünüze bakan IQ su 160 olan bir masum!!!
O çocuk sizin çocuğunuz olsa internet sitesini kurmak için 160.000 kişiyi mi bir arada buluşmaya çağırırdınız, yoksa.....
Sahi yoksa ne yapardınız?
Ayrıca sayın Maverick35 dediğiniz kadar bilgiliyseniz 0.50 promilin altındaki alkol miktarında sürücülerin reflexlerini belli oranda yavaşlattığını biliyorsunuzdur herhalde. Bazen trafikte milisaniyeler bir cana malolabilir. Erdoğan Kırcalı arkadaşımızın dediği gibi, diğer tarafta ben 0,49 promil alkollüyüm yani yasal sınırın altında diyerek pişkin pişkin yüzünüze bakan IQ su 160 olan bir masum!!!
Bir konuda anlaşamıyoruz.
Dediklerinizde %99.9 değil, %100 oranında haklısınız.
Siz de şunu düşünün:
Ayda yılda bir içen bir adam, içtiği 2 duble rakı ya da 2-3 bira, bir bira içiyor ve polise yakalanıyor, 0.52 Pm ile 2 yılı bağlanıyor.
Tamam, alkollü araç kullanmak büyük hata, kabul ediyorum.
Ama, kanunlar, körkütük dut gibi sarhoş insanla 0.52 promil alkollü insanı aynı kefeye koyuyor.
İnsan bunu kabul edemiyor.
Şöyle söyleyeyim, bir kişi tabanca ile adam vuruyor, ayağından, diğer kişi ise tabanca ile, karnından adam vuruyor.
Bunlar nasıl ceza alıyorlar?
Basından takip ediyoruz, ayaktan vuran kısa süre içeride misafir olup dışarıya çıkıyor.
iş alkole gelince ne oluyor, 0.50 yi geçtin mi kaç promil olursa olsun ceza aynı.
Başına gelmeyen bilmez, insanın yılları bağlanıyor, çok kötü bir durum.
Bir de, devlet anca ceza alıyor.Daha önce de yazdım, ehliyeti geri alınanlar araba kullanmayı bırakıyorlar mı?
Hayır.
Mecburuz kullanmaya, hanım kullanamıyor, ee ben ne yapayım, param var mı ki şoför tutayım?
Devlet bir defaya mahsus bir af çıkarsa; inanın ki bizleri geri kazanacak.
Şahsen ben 6-7 aydan bu tarafa alkol kullanmıyorum.
Neden? Kendime kızdığımdan.
İçinde bulunduğum durumun bana bir tek faydası oldu, o da nedir?
kendimi derslere verdim, gezmeyi bıraktım, arkadaşları bıraktım.
Yoksa 87.4 ortalamayı zor tuttururdum
Sayın Maverick35,
2918 sayılı yasanın 48. maddesinin 5. fıkrasında, uyuşturucu veya keyif verici maddeler almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin karayolunda araç sürmelerinin yasak olduğu, uyuşturucu veya keyif verici maddelerin cinsleri ile alkollü içkilerin etkili dereceleri ve kandaki miktarlarını tespit amacıyla trafik zabıtasınca teknik cihazlar kullanılacağı, tespit usulleri ve muayene şartlarının Sağlık Bakanlığı’nın görüşüne uygun olarak hazırlanacak yönetmelikle düzenleneceği, yönetmelik ile belirlenen miktarların üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülerin suçun işlendiği tarihten itibaren geriye doğru beş yıl içinde birinci defada sürücü belgesinin altı ay süreyle geri alınarak haklarında 480 YTL para cezası uygulanacağı hükme bağlanmıştır. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 97. maddesinde de, uyuşturucu, uyucu ve keyif verici gibi özelliklere sahip doğal ve sentetik psikotrop maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş kişilerin karayollarında araç sürmelerinin yasak olduğu hükme bağlanmış, maddenin devamında; taksi veya dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücülerinin, alkollü içki almış olarak bu araçları süremeyecekleri, alkollü içki almış olarak araç kullandığı tespit edilen diğer araç sürücülerinden kanlarındaki alkol miktarları 0,50 promilin üstünde olanların araç kullanamayacakları, alkol miktarının tespitine itiraz halinde sürücünün adli tıp kurumu, adli tabiplik veya Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kuruluşlarına olay anından itibaren en geç iki saat içerisinde sevk edilerek (1) numaralı alt bentte belirtilen teknik özelliklere sahip teknik cihazın özelliklerine eşdeğer özelliklerdeki teknik cihazlarla veya kan aldırmak suretiyle alkol tespitleri yaptırılacağı belirtilmiştir.
Ağızda kalan alkolün, kalibrasyon ayarı düzgün yapılmış teknik cihazlar kullanılarak dahi trafik zabıtası tarafından ölçümü, hatalı sonuç verebilmektedir. Buna binaen, iptal davası açtınız mı?
Yalnızca sitemize üye olup, af çıkmasını istemeniz veyahut okul ders notunuzu bize aktarmanızın hiç bir faydasının olmadığı açık ve nettir.
Hukuki açıdan olaya yaklaşıldığında, süreyi doldurmaktan, cezayı ödemekten veya iptal davasının sonucuna göre hareket etmekten başka yapabileceğiniz bir fiil bulunmamaktadır.
Emrah YAVUZCAN Bey;
1-Sitenize, kendimi geliştirmek, ilgi duyduğum konularda bilgi sahibi olmak için üye oldum.
Başka hukuk siteleri de var, ama, Ben bu siteyi seçtim, çünkü daha ciddi ve daha yararlı gördüm.
2-Okul notumu söylemek zorunda kaldım, çünkü; Ben 30-40 satır yazı yazıyorum, arkadaş işine gelenleri okyupta cevap yazıyor, tamamını okumuyor.
3-yazdıklarınızı sonuna kadar okudum.
Evet, kanun böyle, ama polisler bana
a) Ölçüm cihazının verdiği sonuca itiraz edebileceğimi,
b) Hastaneye gitmek isteyebileceğimi,
c) Dişimde dolgu veya çürük olursa; bunun sonucu etkileyebileceğimi,
Böyle haklarım olduğunu söylemediler.
Benim anlatmak istediğim ve bana cevap yazan üyelere anlatamadığım konu şu;
Ben memurum, işimde hata yaparsam zimmet çıkıyor, devlet bana 5 yıl öncesinin hesabını soruyor.
Peki, benim itiraz hakkım neden 15 gün?
Ayrıca;
Mutlaka yaşınız benden büyüktür ve benden daha iyi hatırlarsınız, Türkiye'de defalarca af çıktı.
Hırsızlara, katillere, tecavüzcülere ve hatta askeri-polisi vuran katillere bile af çıktı, bir defaya mahsus olmak üzere ehliyetlere af istemenin neresini yadırgıyorsunuz?
Ki, ben "Af çıksın da" demiyorum, -Şartlı geri verilme- öneriyorum.
Anlamadığım konu: Buna şiddetle karşı çıkılması.
Mantıklı olalım, Devlet ehliyeti geri alıyor, o kişinin araba kullanmasına engel olabiliyor mu?
-Hayır, ve insanlar yine de alkollü olarak araç kullanmaya devam ediyorlar.
E, o zaman bir ceza caydırıcı değilse, o ceza, ceza değildir.
ben şöyle bir ceza önerdim, buna da karşı çıkıldı (Belki de okunmadı):
İlk yakalanışta: 1-3 ay geçerli olacak Uyarı
2. " : Aracın kasko değerinin %50 si para cezası
3. " : Ehliyetin süreli olarak geri alınması
4. " : " ömür boyu iptali.
Emrah YAVUZCAN Bey, şimdi sadede gelelim; Ben burada neden ısrarla bu konuyu tartışıyorum?
İki Nedeni var:
1-Tesadüfen dahi bu siteye girenler “1-2 bira başlarına neler getirecek, hayatlarından neler götürecek öğrensinler “ diye.
2-Bu şekilde ki siteleri Devlet takip ediyor, bu yazdıklarımız okunuyor, benim ve benim durumumda olanların düşünceleri Devlet tarafından bilinsin diye.
Bu arada, buraya bunları yazdım diye benim ve benim gibilerin durumunda bir değişiklik olmayacağını da biliyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Not: Sayın üyeler: Yorum yapacaksanız veya bana cevap verecekseniz; Lütfen yazılanların tamamını okuyup ta fikirlerinizi paylaşınız.
480 YTL Trafik Cezasını Ödemeyenlere Duyurulur:
Hükümetin ekonomik krize karşı alınan tedbirler kapsamında hazırladığı vergi affı paketi yürürlüğe girdi
Düzenleme, 1 Eylül 2008 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmeyen, 2008 gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi hariç tüm kamu alacaklarını kapsıyor.
Böylece özel usulsüzlük, naylon fatura, trafik cezalarının da aralarında bulunduğu vergi borçları yüzde 3 faizle 18 ay taksitlendirilecek. Ödeme kolaylığından yararlanmak için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 olacak.
Yıllık yüzde 3 faiz
Vergi borçlarını taksitlendiren Tahsilat Genel Tebliği, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ ile getirilen ödeme kolaylığı “1 Eylül 2008 itibarıyla vadesi geldiği halde bugüne kadar ödenmemiş olan, vergi dairelerince takip ve tahsil edilen, 2008 gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi hariç tüm amme alacaklarını” kapsayacak. Borçlu mükellefler, 28 Kasım 2008 mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunacak.
Borcu yoktur yazısı
Birden fazla vergi dairesinde mükellefiyet kaydı bulunanlar, her bir vergi dairesine olan borçları için ayrı ayrı müracaat edecek. Yazılı olarak başvuran mükelleflerin borçları, 18 ay süre ile taksitlendirilecek. İlk taksit bu yılın aralık ayı içinde ödenecek. Tecil edilen borçlara yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacak.
Düzenleme kapsamında borçları taksitlendirilen mükelleflere, tecil ve taksitlendirilen borçların yüzde 10’unu ödemiş olmaları ve vadesi geçmiş başkaca bir borcunun bulunmaması şartıyla, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair bir yazı verilecek.
Motorlu taşıtlar vergisinden borcu olan mükellefler de her bir taşıt itibariyle hesaplanacak toplam borç tutarı için başvuruda bulunacak.
Yürütmeyi durdurma kaarı hakkında
Herkese iyi günler diliyorum..
ehliyetime alkollü araç kullanmaktan dolayı el konmuş durumda. Ölçüm sonucuna itiraz ettiğim halde başka bir kontrol şeklinin olmadığı bilgisi verilerek ceza tutanağını imzaladım. Ancak yapılan ölçüme inanmadığımı belirterek ölçüm sonucu çıkan kağıdı imzalamadım. Üzerine memur tarafından sürücü imzalamamıştır yazıldı.
Daha açtım ama yürütmeyi durdurma istemim rededildi.
Ayrıca alkol kontrolü öncesi kolanyalı mendil ile yüzümü temizlemiştim. Bazı yerlerde bunun cihazı yanıltabileceğini okudum.
İlk dava dilekçemde bu konuyu bahsetmemiştim.
Yürütmeyi durdurma kararı reddi olan ara karara itiraz yazımda alkolmetrelerin kolonyalı mendil kullanmış insanlarda yanlış sonuc verebileceği bilgisini versem mahkeme bunu denettirir mi?.
Davayı vatandaş olarak kendim açtım ve takip ediyorum. İtiraz dilekçemi hazırlarken nelere dikkat etmem gerekli
çünkü dava dilekçemde olmayan bir tespitim mevcut
alkol sonucumunda bu yüzden yanlış olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca eşimin 7 aylık hamile olması ve bulunduğumuz ilçede yakınımım olmaması , itiraz dilekçemde bu unsurları belirtmem fayda sağlarmı
Re: Yürütmeyi durdurma kaarı hakkında
Alıntı:
leventtu rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi günler diliyorum..
ehliyetime alkollü araç kullanmaktan dolayı el konmuş durumda. Ölçüm sonucuna itiraz ettiğim halde başka bir kontrol şeklinin olmadığı bilgisi verilerek ceza tutanağını imzaladım. Ancak yapılan ölçüme inanmadığımı belirterek ölçüm sonucu çıkan kağıdı imzalamadım. Üzerine memur tarafından sürücü imzalamamıştır yazıldı.
Daha açtım ama yürütmeyi durdurma istemim rededildi.
Ayrıca alkol kontrolü öncesi kolanyalı mendil ile yüzümü temizlemiştim. Bazı yerlerde bunun cihazı yanıltabileceğini okudum.
İlk dava dilekçemde bu konuyu bahsetmemiştim.
Yürütmeyi durdurma kararı reddi olan ara karara itiraz yazımda alkolmetrelerin kolonyalı mendil kullanmış insanlarda yanlış sonuc verebileceği bilgisini versem mahkeme bunu denettirir mi?.
Davayı vatandaş olarak kendim açtım ve takip ediyorum. İtiraz dilekçemi hazırlarken nelere dikkat etmem gerekli
çünkü dava dilekçemde olmayan bir tespitim mevcut
alkol sonucumunda bu yüzden yanlış olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca eşimin 7 aylık hamile olması ve bulunduğumuz ilçede yakınımım olmaması , itiraz dilekçemde bu unsurları belirtmem fayda sağlarmı
Aracınıza binmeden önce alkollü içki içmiş miydiniz?
Eşinizin 7 aylık hamile olması, arabayı kullanacak başka yakınınızın olmaması size alkollü araba kullanma hakkı vermez.
ben sadece kendi davamı takip eden bir kişi olarak yürütmeyi durdurma istemine red cevabına itiraz olarak yazacağım metinlerin arasına bunu eklememde fayda var mıdır diye soruyorum. Eşim hamile o yüzden araç kullanıyordum değil yani.
ehliyetime el konulduğu zaman .50 promilden düşük alkol seviyem olduğuna emin olduğumdan memurdan kan testi talep ettim. Memur kan testinin artık yapılmadığı ve ikinci bir üflemeninde yapılamayacağı beyanları arasında ehliyetime el kondu. Dolayısıyla ben ceza tutanağını imzaladım. Aksi taktirde memura karşı gelmiş olacaktım.
Eğer usulde bir hata yapıldı ise, kurallar tam olarak işletilmediyse, yanlış ve bilinçli olarak eksik bilgilendirme var ise benimde haklarımı savunmam gayet normal diye düşünüyorum. Zaten bu konuda sıkıntı yaşadığımdan dava açtım
bu arada Maverick35 isimli üyenin fikirlerine katılmıyorum.
Alkollü araç kullandığı tespit edilen insanlara adam öldürmeye kasıt dan dava açılan ülkeler var.
Ayrıca eğer siz bu durumdan ceza almamış olsaydınız ve belirttiğiniz düşünceleri bir başkası yazmış olsaydı zannediyorum sizde karşı çıkardınız.
Bu arada benim belirtmeden geçemeyeceğim bir husus daha var. biraz konu dışı ama. Belki de alkolden dolayı ehliyetine el konulanların da en cok canını sıkan nokta bu.
Ehliyetimi kaptırdıktan sonra o kadar cok "keşke beni arasaydın ....... arar aldırmazdık ehliyetini " dediler ki inanın sayısını hatırlamıyorum. Oturduğum yer küçük bir yerleşim birimi olduğu için aynı memurun alkollü tanıdıklarını gönderdiğini görünce inanın insanın canı cok sıkılıyo. Demek ki kanunlar kurallar tanıdık cevrenin genişliği ile değişkenlik gösteriyor. Yani kanunlar herkes için değil. Bu işte insanın canını sıkıyor. Yoksa herkese standart davranılsa emin olun bu davalar açılmaz.
saygılarımla,