-
Re: 18 Mart
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer,
O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer.
Boşanır sırtlara, vadilere, sağnak sağnak.
Kafa göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak
Vurulup, tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna yarap ne güneşler batıyor.
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.
Mehmet Akif ERSOY
-
18. Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor
Hürriyet/Gündem - 18 Mart 2009
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, hükümet adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer yetkililer, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR & Çanakkale Zaferi'nin gizli kalmış fotoğrafları
-
Çanakkale'de destan yazdık
emperyalizmin ortağı Çarlık Rusyasının yıkılmasında önemli bir katkımız oldu...
Dumlupınar'da ikinci bir destan yazdık
bu kez o tarihe gömülen Çarlık Rusyasının müttefiklerini, yerine kurulan Bolşevik Rusyasının desteği ile dize getirdik...
Bu iki onuru 10 Kasım 1938 saat 0905'e kadar taviz vermeden üstelik cumhuriyet ve devrimlerle süsledik...
Sonra...
Bu işte bir tuhaflık var...
Bugünü ananlarla, bugünü armağan edenler arasında
Çarlık Rusyası ve Bolşevik Rusyası kadar
çok ciddi farklılıklar var...
Siz neden bizleri Medeniyetler İttifakının eşbaşkanı yaptılar zannediyorsunuz...
İşte bu çift cinsiyetimizdendir...
VESSELAM!
-
"Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum." diyen yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu emre riayet edip vatan uğruna, bağımsızlık aşkı ile koşa koşa ölüme giden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum...
Not: Sevgili admin'e sitemizin anasayfasına eklediği güzel video için teşekkür ediyorum. Lütfen izleyelim...
-
Bu destan hristiyan din temelli haçlı ülkesi tarafından yazılsaydı emin olun buna ilk çağ, orta çağ, yeni çağın yanına herhalde yepyeni bir çağın başlangıcı denirdi. Uluslararası bir çağ adı verilmese de Türkiye Cumhuriyeti için çok büyük bir başlangıçtır bu destan.
Başta önderimiz ve örneğimiz Mustafa Kemal Atatürk ve her zaman minnetle ve gururla andığımız tüm silah arkadaşlarının ruhu şaad olsun, mekanları cennet olsun.
-
Ve bir sitem:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=3825 forumunda sayın Av.Fırat Bayındır tarafından konu hakkında fazla yazı yazılmaması nedeniyle bir sitem vardı. 2005 yılında yazılmış bu sitem hala geçerliliğini malesef korumakta.
Uyuyan veya uyutulan bir toplum olarak yine çok az mesaj yazılan bu önemli güne karşı (göremeyip de yazmayanlar hariç) duyarsız olanları kınıyorum.
Aslında "benim şu işim ne olacak" diye soru sorup, kendi problemleri dışında hiçbir şey ile ilgilenmeyen egoistlere çocukları sitem edecektir. Merak etmeyin biz unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir TC yurttaşının en öncelikli borcu ATALARINA teşekkür etmek, ruhlarına dua etmektir. Tarih ve çocuklarınız size bunları sorduğunda hesabı kendiniz vereceksiniz. Siz rahatınıza bakın! Ama sayenizde bu gidişle onlar bakamayacaklar!
-
Çanakkale İçinde Aynalı Çarsı,
Ana Ben Gidiyom Düşmana Karsı.
Of Gençliğim Eyvah.
Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi,
Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli.
Of Gençliğim Eyvah.
Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü,
On Üçüncü Fırka Yürüdü.
Of Gençliğim Eyvah.
Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi,
Analar Babalar Mektubu Kesti.
Of Gençliğim Eyvah.
Saygı ve minnetle anıyoruz , her daim...
-
İnsanların hala duyarlı olduğunu görmek güzeldi dün .. Hala sadece Çanakkale değil tüm şehitlerimize saygı duyan, hatırlayan kalabalıkları görmek güzeldi dün.. İnanın hala bunları umursayanlar var.. Umursamayanlar olduğu kadar..
-
Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir. Bütün şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyorum.
-
18 Mart ı anlamak çok önemlidir. 18 Mart aslında başlangıçtır. 18 Mart savaşın bizim için başlamasıdır aslında onu tam algılamak gerekir diye düşünüyorum.
18 Mart Çanakkale Zaferi DEĞİLDİR. 18 Mart Çanakkale deniz Zaferidir. Bu 18 Mart Çanakkale destanının doğmasına yol açacak olayları başlatan bir deniz zaferidir. Hemde hiç beklenmeyen bir deniz zaferi.
17 Mart Akşamı Birleşik Donanmanın niyeti kendilerince çok zayıf olan Çanakkale boğazı giriş tabyalarını kuvvetli ateşle hemen düşürmek çok hızlı bir şekilde boğazı geçerek muhtemel 19 Mart'ta payitaht ı yani Başkenti işgal ederek Osmanlıyı daha girmeden savaş dışına iterek emellerine ulaşmaktı. Kuvvetle muhtemeldir ki 17 Mart akşamı İngiliz ve Fransız Amiraller le generaller 19 Mart ta İstanbul'da dolaşmayı hayal ederek hülyalara dalıp 18 Mart cehennemine uyandılar...
18 Mart Dünya denizcilik tarihinin en İlginç üç deniz savaşının ilki en kanlısı sonuçları bakımından en dikkate değeri olanıdır. Ne daha sonra olan Pearl Harbour ne Normandiya çıkarması ne de domuzlar körfezi harekatı böyle olmamıştır. Oluş ve sonuçları bakımından. Çünkü Çanakkale Deniz Savaşının büyüklüğü ve destan olmasının nedeni olmayan bir ordu ve cephane ile dünya nın yenilmesidir. En önemli sonuçlarından birisi ise Mustafa KEMAL' in ortaya çıkmasına neden olmuştur. Yaklaşık bir ay sonra başlayacak çanakkale Kara Savaşları Dünya ya Mustafa KEMAL i tanıtmıştır.
18 Mart Osmanlı'nın yedi sene ömrünü uzatmıştır. Ama osmanlı bu yedi seneyi hiç iyi kullanamamış kendinide halkınıda perişan ederek bir kurtuşul savaşına gebe kalmıştır. Eğer birleşik donanma 18 Mart'ta çanakkale yi geçse idi muhtemelen tarih değişecek ve 19-20 mart 1915 Osmanlının işgali ve tarihe karışması olacaktı. Eğer boğaz geçilseydi kara savaşları hiç olmayacaktı... Bir Anafartalar destanı conkbayırı bolayır olmayacaktı... Belkide Mustafa Kemal i ulusumuz tanımayacaktı...
Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır
Eğer uğrunda ölen varsa o toprak vatandır...
Sözü bize ne kadar çok uyuyor değil mi?