Bakaya suçundan para cezası alanlarda bu maddeden yararlanabilirler.Tabii suç tarihinin 1 Mart 2008 den önce olması şartı ile.
Printable View
Bakaya suçundan para cezası alanlarda bu maddeden yararlanabilirler.Tabii suç tarihinin 1 Mart 2008 den önce olması şartı ile.
Yazılanları okuduktan sonra biraz kafam karıştı İlgili site kullanıcılarına sorum şu:
Ben emre itaatsizlikte ısrar suçundan 13 gün ceza aldım ve şuan temyiz sürecindeyim. Bu yeni yasadan yararlanabiliyormuyum? 1 Mart olayı kafamı karıştırdı. 1 Mart a kadar başvuru mu yapmam gerekiyordu yoksa 1 Mart tan önce cezası onananlar mı bu kanundan yararlanabiliyor? Yardımlarınızdan ötürü hepinize teşekkürler.
1 marttan once sucu islemissen yararlanabiliyorsun...
Herkese iyi günler...Ben izin tecavüzü suçundan kesinleşmiş olan 5 aylık hapis cezamın ertelenmesi için çıkan yasanın bana da uygulanması için (5278 sayılı kanun) askeri mahkemeye dilekçe vermiştim ancak bu gün aradığımda bana talebin reddildi diye bilgi verdiler bunu söyleyen asker ancak daha sonra aradığımda çıkan bayan bana dava daha sonuçlanmadı devam ediyor.Ayrıca davanın yeniden görülmesi için 5237 sayılı kanunla ilgili bi dilekçe vermiştim.Eğer dava reddilse bu hukuka aykırılık olmaz mı bildiğim kadaryıla 1 marttan önce yani resmi gazetede yayınlanmadan önce başvurulsa kabul edilir diye düşünüyorum .Red olayı hakimin vicdanına mı kalmış yoksa kanun ne derse o mu olur.Benim itiraz hakkım var mı bu karara ve bu sonucu değiştiri mi.İşte bu sorular kafa mı kurcalıyor ve daha sonra bayanın bana vermiş olduğu cevap acaba iyi sonuç çıkar mı sorusunu da aklıma getiriyor.Bütün bunların yanında şunu söyleme ihtiyacı duyuyorum: Red kararına saygım olacak ancak kanunlar acaba neden herkese eşit uygulanmıyor....Gereken hukuki yol ne varsa deneyeceğim ve itraz hakkım varsa deneyeceğim ....Umarım bu yazımı okuyan olur ve bu yorumuma birileri akli-selim cevaplar verir.Herkese iyi günler dilerim ayrıca kanunların eşit uygulanacağı mutlu yarınlar dilerim (Tabi bu sadece bir ütopya) :):)
Sayın Yld19sm acaba red olayı kanuni mi yoksa hakimin vicdanına kalan birşey mi .Ayrıca sabıkam yok .Cevaplarınız için teşekkür ederim
Herkese iyi akşamlar ...Herhalde herkes cevabını aldıktan sonra bi daha forumda bişeyler yazma ihtiyacı duymuyor.
Galiba ben de öyle yapacam :)):)):))
Sayın yöneticiler ya da bilgisi olan arkadaşlar sizlere şu sorum olacak cevap veririseniz sevinirim. Acaba 5278 sayılı kanun askeri suçları (1 marttan önce olanları da mı) kapsamıyor mu ya da kapsıyorsa karar aşamasında hakimin izlediği yol vicdanı mi yoksa kanunun emrettiği yol mu ? Cevaplarsanız sevinirim.Herkese iyi günler...
Bence 1 mart'tan once mahkemeye giden suclari kapsar, ama daha bildigim somut bir ornek yok, mahkemelere dilekce veren arkadaslar, eger sonuclari yazarlarsa daha fazla bilgimiz olur. Saygilarimla.
Merhaba.arkadaşlar Askeriyede Kurumlar Arasi Geçiş Olamazmi.örneğin Bi Doktor Sağlik Bakanliğina Geçemiyormu.sonuçta Her Iki Kurumda Da Kişi Devlet Memuru Değil Mi.ayrica Eskiden Bi şekilde Firar Etmiş Kişiler Bu Yasanin önceki Haline Göre Teslim Olup.hapis Cezasi Almadan Kurtulabilir Mi.