Re: Hukuki.net üyelerine manifesto
Sevdiğim bir dostumun bana söylediklerini aktarmak istiyorum
...dün akşam haberlerini izlediğimde içimdeki acıyı, yanaklarımdan aşağıya süzülen gözyaşlarında görebilirdin, beni görme şansın olsa idi. bu vahşeti yaşatanların milliyetine baktığında "kürt" oldukalrını bilen herkes, bir kürdün bunları izlerken ağlayabileceğini asla düşünemez. ailemde türkçe bilmeyen halalarım bile hiç tanımadığı bu şehitlerimize kıyanlara lanetler yağdırıyordu dün gece. Ama bizi o katillerle aynı teraziye koyan insanlıktan uzak düşüncelere de lanet ediyorum. bu mümkün mü tayfun? biri katil iki insan düşün aynı dili konuşan. ve sadece aynı dili konuştukalrı için ikisini de katil olmakla suçlayabilir misin?...
Sayın Eyilik,
Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz.
Asla aklımızda öyle bir düşünce olmadığı için dile getirmeyi ihmal ediyoruz belkide. Duyduğumuz nefret ve kızgınlık terör örgütünedir. Asla hiçbir bölgede yaşayan yada farklı bir etnik kökeni olan vatandaşlara yönelik değildir.
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Kadıköy Belediyesinin öncülüğünde, 22 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Kadıköy İskele Meydanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı mitingde terör bir kez daha kınandı.
Terör örgütünün Hakkâri’de 12 askerimizin şehit edilmesi ve 16 askerimizin de yaralanmasına neden olan hain saldırıyı lanetleyen katılımcılar, şehitler için saygı duruşunda bulundular.
İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşının söylendiği ve çeşitli sloganların atıldığı mitingde konuşan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, devletini ve cumhuriyetini korumak için görev yapan askerlerimizin yine şehit edildiğini, terörün azdığını, bu terörün kökünü ancak Türkiye’yi Türkiye’den yöneten bir iktidarın kazıyabileceğini bildirdi.
Cumhuriyetin Lozan kazanımlarını hazmedemeyen dış dünyanın yeniden gündeme getirdikleri BOB haritalarıyla Sevr dayatmasında bulunduklarını belirten Moroğlu, “AB ve ABD desteğiyle Güneydoğuda terör kartını oynayarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bu ülkede ‘Çılgın Türkler’in yaşadığını unutuyorlar” dedi.
Mitingde konuşan Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, bugün öncelikli görevin vatana sahip çıkmak olduğunu, bununla Atatürk’e, Cumhuriyete, laikliğe ve ulusal egemenliği sahip çıkılacağını bildirdi.
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de konuşmasında, etnik ve dinsel ayrımcılığa prim verenlerin Laik ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini çatışma alanına dönüştürdüklerini söyledi. Öztürk, terörün azmasıyla Meclisten tezkere çıkaranların “inşallah kullanmak zorun kalmayız” diyerek terör karşısında iradesizliği ve teslimiyetçiliği sergilediklerini bildirdi.
Mitinge katılanlar daha sonra sessizce dağıldı
Benzer bir görüntü biraz önce Şişli'de Atatürk Evi'nin önünde gerçekleşti. Tüm siyasi parti teşkilatlarının ilçe başkanları toplanmış (birkaçı hariç) ve Türk milletinin bu hain, kahpe saldırılara karşı bütün olduğunu göstermek için yürüyüş düzenlemişlerdi. Yürüyüşte bir şehit anası vardı, en öndeydi!
Alıntı:
Av.Basri_Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Ne olursa olsun Hukuki Net'in manifestosunu haklı bulsam da, hukuk forumlarının kapatılması kararını onaylamadığımı da belirtmek isterim.
Bu kadarcık hakkımızın da olduğunu düşünüyorum.
Bu duyarsız, kendi kişisel meseleleriyle bu kadar meşgul, bu kadar bencil bir toplumu uyandırmak için elimizdeki tek silahımız buydu ve kısmen faydasını gördük. EN AZINDAN BİR KISIM ÜYELERİMİZ SİTEDE BÖYLE FORUMLARIN DA VARLIĞINDAN HABERDAR OLDUKLARI GİBİ TEPKİLERİNİ DİLE GETİRMEYE BAŞLADILAR.
İnsanlar artık şunu görmeliler.
ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ DEĞİLSEN BU GÜN YEDİĞİN EKMEK DE SENİN DEĞİLDİR.
EKMEĞİNİ ÖZGÜRLÜĞÜNE TERCİH ETME.
Taksim meydanında da marş sesleri yükselmeye başladı.. Herkes sesini duyurmak adına elinden ne gelirse yapıyor...
Alıntı:
Av.Basri_Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Ne olursa olsun Hukuki Net'in manifestosunu haklı bulsam da, hukuk forumlarının kapatılması kararını onaylamadığımı da belirtmek isterim.
Eski bir askeri söz vardır SİLAHLAR KONUŞMAYA BAŞLAYINCA HUKUK SUSAR. der. İşte hukukun susmaması silahların masumlara patlamaması için birazda toplumsal değerlere sahip çıkmalıyız.
Burnunda sivilce çıktı diye askere gitmek istemeyenlere yanıt vermekten bıktık birazda.
Hukukla ilgili hukuksuz bir yorum yapayım mı ? Hani nafaka konuları varya kendi öz çocuğuna 100 ytl nafaka ödememe yollarını arayanlar. Belkide terörist yetiştirmeye giden yola adım attırıyorlar çocuklarını nafaka vermeyerek bakmayarak. Onun için şimdi zaman ÜLKE ZAMANIDIR. ÜLKEMİZE OLAN NAFAKA BORCUMUZU ÖDEMELİYİZ VE BU CAN DIR CAN.
Fırat beye yürekten katılıyorum birde akleme yapmak istiyorum en azından evinize işyerinize büronuza bayrak asalım 21.30 da lambalarımızı söndürelim