-
Re: Konut dokunulmazlığı
sayın klmakn, elbette sizi tarif ederek örnek verdim. Sizin şahsınızı hedef aldığım için değil, konuyu anlaşılır kılmak için. Bu arada, sizin dürüst ve iyiniyetli olduğunuza hem inanıyorum hem de yazılarınızdan tanıdığım kadarıyla, iyiniyetinize kefil de olurum.
Son yazdığınız cümle ilgimi çekti. Pazar sabah 7 de gelmeyi alışkanlık haline getirdi dediğiniz zaman, bu bir suçtur. Alacaklı, bir kere hacze gelir(bu sabah da olabilir, akşamüstü de) Haczini yapar, istihkak prosedürü işler. Öyle canı istediği zaman gelip gidemez. Bu suçtur. Eğer haciz yapmadan gitmişlerse, bir daha geldiklerinde, haciz yapılması için eşiniz ısrar etsin. Büyük olasılıkla buna cesaret edemeyecekler ve istihkak iddasını kabul edeceklerdir.
-
Ragıp Bey..
İşte sorun bu..
geliyor..eve giriyor...beni arıyor bulamıyor doğal olarak ve gidiyor..
bunun sonu ne olacak....
-
eski eşimi geçelim....13 ve 6 yaşında 2 kız çocuğu var
-
sayı akın yineanlatamadım sanırım.
Sorun hukuk sorunu. Yaslar, kişileri bilmez. Ne eski eşiniz, ne çocuklarınız önemli değil. esas olan sistemdir. Hukuk tur. Ne yapılabileceğini yazdım sanıyorum. Benim yazdığım başlangıç. Bu olmadan, devamı gelmez. Eski eşiniz, Evin kendisine ait olduğunu, sizle ilgisinin olmadığını beyan edecek ve haciz zaptına yazdıracak. Eğer zabıt tutmadan gitmeye kalkarlarsa,i derhal 155 i arayıp, ne olduğu belirsiz kişilerin kendilerine icra memru süsü vererk kendisini rahatsız ettiğini söyleyecek. Bu kadar basit. Avukatınız da bunları söylemiştr zaten
-
ragıp bey
tutanak tutuyor....haciz yapmıyor....beni soruyor...evi arıyor...bunu tutanağa yazıp gidiyor...ev yol geçen hani oldu...bunu yazarken utanıyorum....kızıyorum.....ben kaçak değilim......kamunun doktoruyum....
-
Burada, yasaların tanıdığı bir hakkın kötüye kullanılması söz konusu gibi... Gibi diyorum çünkü araştırmadım, emin değilim. Öyle ise, bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. Konu bu açıdan değerlendirilebilir.
-
işte bende bunu soruyorum....haciz memuru kendine tanınan hakkı kötüye kullanıyor...üstelik benim yerim yurdum var..iş ve ikamet....
bunu nasıl durduracam lütfen somut şeyler söyleyin...
deyim yerimde ise adım adım öğretin bunu bana......
ben kızlarımı korumak zorundayım arkadaşlar....
pazar sabahın köründe evlerinde tanımadığı erkekleri görmek istemiyorlar ...
olay bu işte
saygılarımla
-
Evet Hukukçu arkadaşlar sizleri dinliyoruz...
-
hukuk borçluyu nasıl takip eidyorsa ki etmeli......mal beyanı vermeyince nasıl 10 gün atıyorsa içeri ki atmalı.....
kızlarımıda korumalı.....
yanılıyormuyum....
-
yada bana şunu diyin...
eşiniz kapı çalınca açsın....ki açıyor....
gelenleirn kimliğine baksın...
ilamı versin tekrar ellerine.....
burası benim evim...ve anayasa emri konutuma dokunamazsınız....iyi günler...
bunumu yapsın net olarak.....
cevap evetse gerisi ne...deniyorki kolluk kuvveti ile gelirler.....bu nasıl iş arkadaşlar....
lütfen..
saygılarımla