Re: 1 yıldır süren boşanma davası hakkında
Başak hanım yanıtınız için teşekkür ederim ben davamı sürekli avukat arkadaşımla takip ettim sadece o girmedi duruşmalara ben girdim dilekçeleri yönlendirmeleri vs arkadaşım sağolsun o yaptı ama şu bi gerçekki değil profosyonel yardım almak 3 avukatta beni savunsa bu sonuç ortaya çıkardı avukat arkadaşıma sonucu aktardığımda ilk tepkisi şu oldu HAKİMLE KAVGAMI ETTİN de bu karar çıktı hayır neden kavga eodeyimki lafım meclisten dışarı deveden büyük fil var başak hanım sorun şu iddialarını ispat edemeyen davacı şahiti olmayan davacı resmi kurumların yanıtına bunlar sahte belge diyen davacı beni sanık diye gösteren davacı ama fatura sı kesilen davalı e bunun temhizide var yargıya olan inancım azaldı ama inanıyorumki temhizde düzeleceek olmadı insan hakları:)
Peki avukat arkadaşınızdan yardım aldınız olmadı, mahkeme söylediklerinizi kabul etmedi, bizlerin ne yapmasını bekliyorsunuz sayın Poliman?
Cevabımı beğenmeyeceğinizi biliyorum ama avukat arkadaşınız takip etmeliydi o davayı. Hiçbir avukat kimseye "ne olur bu davayı bana ver" demez. Sizin medeni ve haklarını bilen bir vatandaş olarak, davanızı bu işin erbabı olan avukatlar ile yürütmeniz gerekiyordu aslında.
Ben bişi yapmanızı beklemiyorum sayın illegal sadece paylaşmak istedim Hukuk sistemimizin nekadar kötü durumda olduğunu sesli düşündüm galiba ayrıca ben davamda haklıyım haklı olduğum bi davada savunmamı kendim yapmak istedim ve 4/4lükte yaptım emin olun. ama dedimya biyerlerde bişiler oldu artık gerekçeli kararı bekleyip hatamın nerede olduğunu neden kusurlu olduğumu görmek ve konuyu derinleştirmek tabi yargıtalda.
Gerekçeli karar geldiğinde burada paylaşırsanız, en azından bu paylaşıma daha büyük katkınız olur. Diğer taraftan eski bir sözümüz vardır; "ekmeği ekmekçiye yaptır" diye. Bu nedenle sizin savunmanız sizce 4/4 olabilir ancak bir hukukçu için belki de "çok fazla" , "gereksiz", "mahkemenin kafasını karıştırmak", "kazanacağı davayı gereksiz ifadelerle ve farkında olmadan yaptığı İKRARLAr ile kaybetme" cümleleri ile dahi değerlendirilebilir. Hoş gerçek şu ki dava aleyhe sonuçlanmış, tek çare Yargıtay...
Ek: Yanlış anlamayın ama temhiz değil. Doğrusu temyiz.
Elbette paylaşırım sayın illegal gerekçeli karardaki uygulama nasıldır ben 10 15 gün sonraa adliyeye gidip alabilirmiyim yoksa bana tebliğ edilirmi yeri gelmişken şunu sormak istiyorum 400 nafaka 5000 tazminat geriye dönükte 4800 ödemem var ben bunu maaşımdan kesilmesini istiydorum sonuçta ödeyemem bu şekilde şuanda kurumumnun sandığından kredi çektim ödemem var 700 civarı maaş alıyorum icra yolu ile alacaklar ama eve icrada gelirmi.
İştirak nafakası kararı değişmez. Kararı temyize götürün, karşı tarafın kusuru ve kendi kusursuzluğunuzu ispatlayarak kararı bozabilirsiniz. Ama siz kusursuz iseniz boşanma kararı da iptal olur.
Temyizden karar gelinceye kadar tazminatı ödemeniz gerekmez.
Gerekçeli kararın ne zaman yazılacağını mahkeme kaleminden sorup öğrenin. Bazen bir ayı bulabiliyor. Önümüzde de adli tatil var.
Gerekçeli karar çıkınca davacı taraf alır, tebliğ harcını yatırıp davalıya tebligata çıkarır. Tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyiz başvurusu yapabilirsiniz.
Ama tebligatın gelmesi de 3 ay gibi bir zaman alabileceğinden siz bunu beklemeden gerekçeli karar çıkar çıkmaz temyiz dilekçesini verin. Çünkü kararın geciktiği her gün tedbir nafakası ödemeye devam edeceksiniz.
Karar tarihinden itibaren ödemeniz gereken nafakayı eksiksiz ödeyin. Önceki döneme ait nafakayı ödeme konusunda karşı tarafın avukatıyla bir anlaşma protokolü yapmaya çalışın, icrasız ödeyin. Birikmiş nafakayı ödememekten dolayı hapis cezası yok ama gelen nafakayı ödememenin hapis cezası var.
Ben en azından tazminat kararının bozulabileceği konusunda ümitliyim.
ama önce gerekçeli kararı okumak lazım.
Alıntı:
poliman rumuzlu üyeden alıntı
Elbette paylaşırım sayın illegal gerekçeli karardaki uygulama nasıldır ben 10 15 gün sonraa adliyeye gidip alabilirmiyim yoksa bana tebliğ edilirmi yeri gelmişken şunu sormak istiyorum 400 nafaka 5000 tazminat geriye dönükte 4800 ödemem var ben bunu maaşımdan kesilmesini istiydorum sonuçta ödeyemem bu şekilde şuanda kurumumnun sandığından kredi çektim ödemem var 700 civarı maaş alıyorum icra yolu ile alacaklar ama eve icrada gelirmi.
gerekçeli karar-vajinismus ile ilgili yargıtay kararı
--------------------------------------------------------------------------------
Degerli arkadaşlar gerekçeli kararı aldım ve kusurumun ne oldugunu anladım ve sizinle paylaşmak istiyorum kısa ve öz olarak
166*1 maddesi kapsamında evlilik birlikteliğinini sarsılmasından dolayı boşanmayatanık beyanları ile (anne ve baba) anlasılacagı üzere kocanın şiddet uyguladıgı(hicbi şekilde dr polis raporu mevcut degildir) davalı koca her ne kadar davacı kadının VAJİNİSMUS hastalıgınedeni ile cinsel hayatının bozuldugunu dolayı davacının kusurlu oldugunu iddia etmiş ise de gerek dilekçelerde gerek Doktor ............hastası oldugunu nu belirtiyor ,davacının hastalıgı icin girişimlerde oldugundan dolayı davacıya KUSUR İZAFE EDİLEMEYECEGİ kanatine varılmış ve davacı kadının dava açma hakkı ortaya çıkmıştır
Davalı kocanın şiddet uyguladıgından 174/2 madde geregince 5000 ytl tazminata hükmedilmesine kanaat getirmiş
Şimdi degerli arkadaşlar benim sucum eşimi tedaviye götürmekmi e götürmese idim bu sefer götürmedi olacaktı hasta tedaviyi reddediyor ve dr beyanların da acık benim günahım ne şiddet uygulama söz konusu degil ispat edilemedi sonucta bu karar cıkıyor ayrıca şu an çocugum isanbulda va ben 1300 km uzaktayım hakim cocugumu aynı sehirde olursam ayda 2 gün aynı sehirde olmasaam temmuzda 1 ay 15 tatilde 1 hafta ve dini bayramlarda 1 gün bu karar agır degilmidir anlamakta zorlanıyorum ev dön cagrıaını yaptıgım sürede satmış oldugu ev ile alakalı karar cıkmadı halen onun adına cıkartılmış ve yapmış oldugu yüklü harcamaları delil olarak sunmama ragmem bu yönde karar cıkmadı bakalım temyizden ne çıkacak.
Ayrıca dava sürecinde davacı tarafın gerekli resmi kurumdan hastalığının sonucu ile ilgili heyet raporu alınmasını dilekçe ile istedim Davacı vekili evet böyle bi rahatsızlık söz konuisu ama % 95 oranında iyleşti diye belirtti buna istinadem hakime hanım benim talebimi reddetti davacı istemediği sürece hastaneye sevki mümkün değilmiş bu karar yerinde bir kararmıdır bu forum sitesinde yaptığım araştırmada benimle aynı durumda olan bi arkadaşın talebi kabul edilmiş ve devlet hastanesine sevk i uygun görülerek gerekli dr heyetinden rapor istenmiştir diye okudum ama o arkadaş her halde artık konuyu takip etmediğinden cevap vermemişti.
Şimdi kafama takılan konu kişinin rahatsızlığı nın iyleşip iyleşmediğini anlamadan tarafıma verilen kusur ne kadar doğrudur ayrıca davacı tedaviye gitmesi onun kusurunu ne kadar ortadan kaldırır resmiyette 2 tane psikiyatr a götürüldü ve tedaviyi reddetti kabullenmedi ayrıca evi terk etmedin 3 4 ay kadar önce davacının dayısı yeğenini 2 kez hocaya bu konudan dolayı götürdüğünü itiraf etti iyleşmemiş bi insana ödül vermekten başka bişi değil bu değerli yorumlarınızı bekliyorum ayrıca vajinismus ile ilgili yargıtay kararı yada cinsel problemle ilgili karar varsa benimle paylaşır iseniz çok sevinirim ilginize teşekkür ederim.
yargıtay kararları emsal gösterme
Değerli arkadaşlar yargıtay gov tr ye baktım ama bulamadım cinsel problem vajinismus sorunu tarzında emsal yada yargıtay kararlarına ulaşamadım temyiz de işime yarayabilecek örnek kararlara ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim
Yönetimin Notu: Sorunuzun anlaşılabilmesi için daha önce açmış olduğunuz forumun altına ekleyiniz.
İletilerinizi baştan sonra okudum.
Yüzde yüz haklı olduğunuzu söylediğiniz bir davayı kaybetmişsiniz ve halen bir avukattan profesyonel yardım almayı reddediyorsunuz. Bunu anlamak güç.
Oysa ki, hayatın kuralıdır, haklı olmanız yetmez, hakkınızı doğru savunmayı ve korumayı da bilmek zorundasınız. Ki avukatlar bunun için var.
Temyizde işinize yarayacak (?) yargıtay kararları arıyorsunuz, oysa bu kararlar asıl yargılama sırasında işinize yarayacaktı. Yargıtay'a sunacağınız dilekçenize, yine Yargıtay tarafından verilmiş bu kararları eklemeniz sizce ne derecede etkili olabilir?
Size tek bir önerim var: Bir an önce bir avukata başvurunuz.
Sayın kronikyorgun önerinizi gerçekten dikkate almamak mümkün değil son derece haklısınız ama öncedende beelirttiğim üzere dilekçelerimi avukat arkadaşım kendi istanbul da çalışır sağolsun yardımcı oldu dava ise karadeniz de görüldü dava tamamen yazılı beyanlarla gelişti ve bizde karşı tarafın beyanına göre dilekçelerimizi şahitlerimizi delillerimizi ibraz ettik Avukat arkadaşım konu ile alakalı yargıtay kararlarını mahkemeye ibraz ettim ben sadece merakımdan daha fazla bişi bulabilirmiyim diye düşündüm
Sonuç her ne çıkarsa çıksın adaletin kestiği parmak acımaz tamamen saygı duyuyorum ama tek zoruma giden;Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmışya ben tedavi için doktor doktor memur maaşı ile iyleşmesi için çabalıyorum davacı tedaviyi reddediyor ben vaz geçmiyorum başka doktorlara götürüyorum sonuç ta davacı üzerine düşeni yaptığından kusur adledilemez ibaresi yani dr a götürmesem gene suçluyum götürdüm gene suçluyum her ne kadarda darp vs söz konusu değil Artık cinsellikle alakalı sorununu kusurunu ortaya çıkarmamak için evi terk ettik desekte boş herşeyin hayırlısı vardır bundada bir hayır.