-
Sevgili Bahattin
Bu kadar süsülü lafın üzerine yazacak bir şey bulamadım. Ancak yazılanlarla diyalektik arasındaki bağlantıyı bir türlü kuramadım. Sanırım ben diyalektik ve tarihsel materyalizm hakkındaki öğrendiklerimi unutmam gerekecek.
Bize oy vermezseniz komunizm gelir diye yırtınan bir zat vardı zamanında. Anladım ki, diyalektiği daha iyi biliyormuş.
Diyalektikre yadsımanın yadsınması (Hegelin bildiğimiz tez-antitez-sentez üçlemesinin gelişmiş hali) diye bir kurala vardı hatırladığım kadarıyla. Ama şimdi öğrendim ki bu geçerli bir kural değilmiş. Yadsıma yok. Her şey zıtlarıyla birlikle bir bütünmüş. Sınıf mücadelesi de yokmuş. Feodalizm köleci sistemi, kapitalizm feodalizmi yadsımakla hata yapmış. Yeni diyalektik öğreti böyleymiş ne yapayım.
Her şeyin kendi zıttını içersinde barındırdığı da yanlışmış meğer. Her şey iyi ya da kötü olarak ayrılıyor. Askeriye cunta kötü. Şeriat demokrasinin unsuru iyi. Şeriata karşı çıkmak amerikan emperyalizminden yana olmak. Sırf asker olduğu için kişi doğru bir şey söyleyemez. Demokratsan karşı çıkacaksın. Yoksa cuntacı olursun.
Ebet yeni diyalektik anlayışını kabul etmem gereke sanıyorum.
Yalnız hala inandığım Bir şey var. Sanırım bunu değiştireme.
"Teori gridir, hayat ağacı yemyeşil" Yani ne askerin her söylediği doğrudur ne rte nin.
Forum konusu türkiye topraklarının satılmasıydı sanırım. Türkiye topraklarının satılmasını laiklerin şeriata karşı çıkmasına bağlamak ne derece doğru. İle birierinin kucağına mı oturulmalı.
-
Sayın Ragıp bey;
Diyalektiği yeniden öğrenmenize gerek yok. O belki de benden daha iyi bildiğiniz diyalektik işte...
Ama; ben diyalektiği bilipte uygulamalarına yarar şekilde kullananlardan söz ediyorum. Açılım sağlamak gerekirse; bir blok varsa; karşıtı vardır... Bu iki ters zincirden sentez doğuyor...
Bu durumda; Ortaya atılan bir TeZ'in karşıtınıN YANİ ANTİTEZİNİN daha oluşmasına meydan vermeden sun'i antitez bloğunda da yer alarak sentezin sakat doğumuna neden olunmasında söz ediyorum. (Bu anlatımı kabul edip etmeme siz kalmış; ama anlayamdım derseniz daha ayrıntıya girerim)
Ben aşağıda sunduğum ve yazınızdan alınan alıntıların birçoğunu ima etmedim:
1) Askeriye cunta kötü.
2) Şeriat demokrasinin unsuru iyi.
3) Şeriata karşı çıkmak amerikan emperyalizminden yana olmak.
4) Sırf asker olduğu için kişi doğru bir şey söyleyemez.
5) Demokratsan karşı çıkacaksın. Yoksa cuntacı olursun.
Aynen yukarda ki beş şıkta bulunan ve yine tekrar ederim; sizden alıntılar içeren sözleri çoğunlukla kullanmadım, kullanmam da...
PEKİ NE DEDİM NE DEMEDİM VEYA DEMEDİĞİM HALDE NELERE KATILIYORUM?;
1) Askeriye kötü demedim, demem, ima bile etmem... Özellikle Şu an emperyalist güçlere karşı en büyük dayanağımız onlardır.
Tezkereleri ret fikirlerinde örneğin hemfikirdik...
2) CUNTA'LIK hiçbir ülkede iyi olmadığı gibi ülkemiz de de iyi olmamıştır, olmayacaktır... CUNTALIĞI BENİMSEYEN; ÜZERİNDEKİ AVUKATLIK CÜPPESİNİ, DEMİREL'İN FÖTÜRŞAĞKASI GİBİ ASKIYA ASSIN... Ben avukatlığa devam ediyorum, cüppem sırtımda..
3) Zaman mahşeri andırmakta ... İyilik ve kötülük daha bir belirgin halde saf tutmakta... Kişive kişileri iyi yada kötü de somutlaştırmakta yanlış olacaktır. Söylenen ve icarata göre değişken iyi ve kötü kavramları vardır. Genel bir yorumdur, kimse kastedilmemektedir.
4) BU meyanda
Yani ne askerin her söylediği doğrudur ne rte nin. sözünüze katılıyorum.
5) Forum konusu türkiye topraklarının satılmasıydı sanırım, demişsiniz. Bu da benim hatam... Ve bundan dolayı özür beyan ediyorum. Balıklama dalmışım... Ama Türkiye Nereye gidiyor sorusunu forum konusundan ayırarak ileti sunmuşum... Toprak satışıyla ilgisi yoktu.
6) Ama laiklerin şeriata karşı çıkmasına bağlamak ne derece doğru.
demişsiniz, ben laiklerin, Şeriata karşı çıkmasından söz etmedim. Benim kastettiğim noktaları kavarmak için lütfen bir daha okuyunun önceki iletilerimi.. Ek olarak yenilemek gerekirse; Laikliği gerçek anlamıyla algılayamayarak, amacındani, içeriğinden, işlevinden saptırarak Din haline getirilerek (Dogma haline), halkın DİNİ değerlerine ve inancına yönelik DEMOKRASİYLE VE LAİKLİKLE İLGİSİ OLMAYAN rajon kesmelerdir.
SÜSLÜ CÜMLELER kullanma olayına gelince; Bunun altında hafif bir istihza sezdim. İstihzaları severim...
O yazdığım süslü cümleleri çok sevdim. Doğaçlama gelmişti. Sanırım Kopyalayı, büroma asacağım; GÜNDE 5 ÖĞÜN TADINA BAKACAĞIM. Kaymak Kaymak... Tadına doyulmaz. Tavsiye ederim. Diyalektikle oynamalar içerikli tesbitim, ve diğer demokrasi ve laiklik derslerimi sizde kopyalayın word belgesine alın... Çıktıdan sonra büyütün ve büronuzda görebileceğiniz bir yere asın. Her Laikliği ve Demokrasiyi yanlış anlayacak düşüncelerinizin oluşmasını engelleyici, panzehir etkisi yaratacaktır. ALTINA DA DEMOKRASİ VE LAİKLİK BİLİNCİ TERAPİM diye not düşerseniz beni BAHTİYAR kılarsınız. Eser sahibi; Bahattin Yıldız yazmasanızda olur. Çünkü BU bir ANONİM ŞARKIDIR. Gerçek demokratların ve laiklerin şarkısıdır.
Ya bu son sözlerimde hoşuma gitti, acaba Ragıp ağabeyime; bunlarıda asmasını tavsiye etsem ayıp olur mu?...