-
Bu "Yakışıklı" imzalı kardeşimin cevabı sanırım bana. İmzasından bu konularda lebi derya olduğu belli. Cüz-i bilgi ve kıt anlayışımla yazdıklarının yarısından birşey anlayamadım. Birde araştıramadığım husularda kendi araştırmalarını açıklayıp bizi bilgilendirirlerse mutlu olurum ,yanlışlarımı da düzeltirim (?)
https://www.hukuki.net
-
Sayin GA, Hayir size degil zannediyorum bana yazilmis. Arkadasa Indiana Universitesinde bulunup bulunmadigini sormustum. Verdigi cevaplar ile bulunmadigini ispatladi.
Sayin EcerdeCar, Evet, Tren faciasi da sadece bir kazaydi. "Gazaniz Mubarek Olsun."
-
Herkes inançlarında özgürdür. Ama inançlarını kendi yaşamak koşuluyla. eğer, toplumun hayatını bilimle değil inançla yürütürseniz, bilim bir gün yaptıklarınızın hesabını soracaktır. Bilim adamları, hızlı terenin altyapısının hazır olmadığını söylüyor, bunlar, sütaşın çizgi filmini foruma koyuyorlar. Dosya ekleyemediğim için tarif edeyim hepiniz gazetelerde görmüşsünüzdür o karikatürü. inekler sandalyeye oturmuş ve bir bürokrat,"bunlar iyi izleyemeyecekleri için hızlı treni istemiyorlar" anlamında bir şeyler söylüyor. Sözüm ona bilim adamlarıyla dalga geçiyorlar. Kendileri oturup ölüleri iyi izlesinler. eğer uyuyabilirlerse, rüyalarınada hepsini teker teker göreceklerinden eminim.
-
Basbakan'in ogullari da mi Turbanli ve mahremli? Turkiye'de okumalarina engel nedir? Bir isadamindan, Basbakanlik makaminin hatirina, sozum ona "burs" alip, Amerika'da bedavaya sulalelerini okutmak, Etik kurallarina aykiridir. Iste boyle secilen herkes, devlet makamini kendi ailelerinin kisisel cikari icin kullanirsa, sonra sikayetci oldugumuz yolsuzluk kulturu ortaya cikiyor.
-
Sayın lawless1 av. g.a ;
Neyi üzerinize alınıyorsunuz anlayamadım ??* Bana yazmış yok bana yazmış diye.. Arkadaş kimseye yazmamış , fikrinize katılmadığı cümlelerinden belli o kadar ama size varyant teşkil edecek bir karşı fikir sürmemişki... dolayısıyla oydu buydu diye bir şey demeniz ciddi anlamda değer verdiğiniz anlamına gelir ki buda hatadır...
Bazı kişiler mantıksal düşüncelerin sınırlarını zorlayarak insanları kandırıyorlar bunlarla fazla söz sarfetmenin anlamı yok..
Diyorlarki bakınız ısrarla Ya türban ya minietek ( veya arkadaşın değimi yarı çıplak) ya türbanın kabulu yada dinsizlik....arası yok anlatma şansınız yok
Türban ın islam dinin bir giyeceği olmadığını ısrarla yazmama karşın buna bir yanıt verende yok ne demişler o halk ki Atatürk'ün yanında padişaha karşı çıktı...bakın hele bakın o halk o zamanda türban mı takıyormuş ? o tarihin resimleri mevcut baksınlar bakalım bırakın o tarihi 93 rus harbinin kahramanı Nene Hatun Türban mı takmış?
Zaten avukat olduğunu gizleyen avukatlarda bir komik oluyor bu konuda hele hele kadınsa.... Düşünsenize Türban diyeceksin Şeriat aslında kanundur bilmiyorsun diye kızacaksın ( Dine dayalı kanundur din hükümlerine göre olan bir düzenlemedir diyemiyorda kanundur diyor medeni şeriat kanunları ne ki???) Bu tip söylemler ve davranışlar maalesef tertemiz islam dininede zarar veriyor onun bile farkında değiller.. İki kadının şahitliği bir erkeğe eşitse o da erkeğin taktiri ile oluyorsa kadın avukatın hükmü ne ola ki??? Bu düşüncede olan ve cidden savunan çağdışı kalmış zihinler normalde kırıp dizini oturacak aşağı.. Aklım havsalam almıyor kadın avukat kendi özgürlüğü gitsin diye mücadele ediyor vay ki vay...
Sevgili lawless 1;
Türbandan sorumlu başbakanımız batı eğitimi alarak doğu kafası ile idare etmeye uğraşıyor.. 12 sene önce iki külüstür otobüs bir kamyonu olan bir şirket bugün sayesinde sayılı holdingler düzeyinde kız alıyor kız veriyor... Sizde yanlış anlıyorsunuz ne kadar ayıp çocukları batı taklitçi zihniyetinin ne kadar kötü olduğunu anlamak için oralarda okuyor !!!! yoksa bir şey öğrenmek için değil.. Hilal_i ahmerden zengin bir iş adamı durduk yere ben şunun çocuklarına 100 dolar burs verip te okutayım demiş ne var ki bunda ??? Haaa o kişinin buradaki ortaklıkları da çok ilginç ihaleleri zeytin yağından kıl çeker gibi almışlarrr aaa valla hi tesadüffff ne kadar fesatsınız..
Dünyada olmayan bir kavram bile hoşlarına gitti ' ılımlı islam devleti ' ne demekse ?? Ilımsız islam devleti nasıl oluyor ki??? Usame bin ladin ve yanlılarını diyorlarsa onlar islam değil aslında onları da dünyanın başına musallat eden şimdi bizi ılımlı yapmak isteyen güç değil mi?? Kıssadan hisse amerikan güdümünde bir islam devleti ' ılımlı islam devleti ' oluyor. Düşünsenize islamı çok iyi biliyoruz diyenler 'islam zaten barış anlayış sevgi 'içerir hoşgörü dinidir demiyor da bunu beğeniyor.... E anlayın zihniyetiiii.
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Kardeş, bu kör topal zihniyeti benim kadar iyi anlayan yoktur. Ne var ki üzerimize alındığımız cevabi yazıyı okurken , ileti sahibi kardeşimizin ben ilköğretim öğrencisi falan olduğunu sanmıştım. Cevap ta vermeyecektim fakat Profiline girdim şaştım kaldım. Bence profilinde sahtecilik yapmış. Bir hukuk öğrencisinin düşüncelerinde sapma olabilir ama kompozisyonu bu kadar bozuk olamaz. Eğer bu kardeşim gerçekten hukuk öğrencisi ise örümcek beyninde ağ örmedik yer bırakmamış demektir!
https://www.hukuki.net
-
yazdıklarınızı hayretle okuyorum,siz ne biçim eğitim görmüş insanlarsınız,kendiniz gibi düşünmeyen veya sizin gibi giyinmeyen insanlara neden bu kadar saldırıyorsunuz..
en iyi vatan evlatları sizsiniz,en iyi düşüncelere siz sahipsiniz,bu devleti en çok siz seversiniz,en iyi islamiyeti yaşayan sizsiniz.sizin gibi düşünmeyenler ise hep en aşağılarda ve yaşamaya hakkı olmayan insanlar..
ülkemin eğitim almış sözde aydın insanları bu tabuları yıkın artık..bırakın insanları özgürce yaşasınlar
benim babaannem türbanlıydı,burası laik,atatürkün eşi türbanlıydı gibi basit laflar etmeyin artık....
-
Sayın Berrak,
sizin gibi okuduğunu anlayamayanlarla uğraşmaktan bıktım usandım. Yazdıklarınızdan , düşüncelerimizi anlayamadığınız veya anlamak istemediğniz çok açık. Biz yazdıklarınızın hiçbirini öyle dediğiniz gibi değerlendirmedik. Her şeyin bir kuralı olduğunu, en iyi sizin bilmeniz gerekir. Özgürlüklerin de sınırı vardır. Şimdi size anlayabileceğiniz kadar basit bir örnek vereceğim. Madem kılık kıyafetten konuşuyoruz örnek te kılık kıyafetten olsun. Sizin dediğiniz gibi özgürce yaşama uğruna , ben , yarın büronuza incir yaprağı ile gelsem ne kadar uygun olur. Bu da bir özgürlük. Havalarda sıcak zaten. Yanlış Berrak Hanım , yanlış. Her şeyin bir sınırı, herşeyin bir kuralı var! Biz kural ve sınır tanımazları, hukuk tanımazları eleştiriyoruz. Enbaşta da demokrasi, özgürlük gibi kavramları kullanarak din bezirganlığı yapanları eleştiriyoruz.
Not. Berrak Hanım ,
biliyorsunuz güzel Türkçemizde özel isimler büyük harfle başlayarak yazılır. Çoğu zaman hepimiz hızlı yazmak ve internet ortamının adeti olarak bu kurala dikkat etmiyoruz. Hata edip bir dalımızı daha kesiyoruz. Ne varki öyle bir özel isim varki ! Türk Milletinin bağrından kopmuş ve büyük bir şahsiyete verilmiş, çok özel bir isim. Kanımca ne olursa olsun bu bu ismin Türkçe yazım kurallarına uyularak yazılması şarttır. Yanlışınızı düzeltmenizi istirham ediyorum.
-
Çok iyi hatırlıyorum eskiden özgürlük, demokrasi ve insan hakları adına Bir terör örgütünü savunmak modaydı. Bu örgüt yeterince başımıza bela oldu, hala da bela. Şimdi de bu söylemlerle türbanı savunmak moda oldu. Bakalım bu bizden ne götürecek?
-
Sayın Berrak;
Nikiniz veya isminiz gibi düşüncelerinizinde berrak olmasını dilerdim. Yada en azından 'bunlar ne demişki' diye ciddi bir okuma sonucu yanıt vermenizi beklerdim.
Öncelikle 'Başörtüsü' ile 'Türban' ı birbirine karıştırmayınız. Bu büyük hata olur.
İsteyen istediğini istediği yerde giyme hak ve özgürlüğü diye bir özgürlük yoktur. Bu anormal rutubetli ve sıcak havalarda İstiklal caddesinde mayo ile dolaşanı ' delirdi zahir' diyerek alır götürürler. Harika bir deniz kenarında da takım elbiseli dikilirseniz ' kim ki bu deli ?'diye veya 'kimin korumasıki yazık adama' diye bakarlar. Çünkü ikiside normal değil.
Kaldıki burada saldırılan bizleriz bizzat biz saldırıda Ulu Önder ATATÜRK ' ÜN kurduğu Demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olan TÜRKİYE CUMHURİYETİNE yapılmaktadır. Kullanılan arguman çok tehlikelidir. DİNDİR DİN Ve kendi dinimizde hiç olmayan zorlamalarla bunu din diye yutturulmasına siyasete alet edilmesine ve bu yolla LAİKLİĞİ ortadan kaldırarak tarihin karanlık sayfalarına gömülmüş İSLAMLA İLGİSİ OLMAYAN saçma bir ŞERRİ idare kurulmasına SAYGI GÖSTERMEMEZİ BEKLEMEYİNİZ.
Kendi saçmalıklarını kendi içlerinde tutarak VEDE HEP HAKLI BİZİZ DİYEN BİR ZİHNİYETE NASIL OLUR VEREBİLMEMİZİ BEKLİYORSUNUZ OKUMUŞ AYDIN BİR KADIN AVUKAT OLARAK??? Getirilmek istenen sisteme göre sizin söz hakkınız yok ki!!!!! Şahitliğin bile geçersiz olacak görmüyor musunuz???
Kendilerini haklı sananlar saygı ve eşitlik isteyenler nedense Laik kesimin haklarını gene kendi çarpık mantıklarında döndürerek gözardı ediyorlar...
Belediyelerin işlettiği düğün salonları ve eğlence yerlerinde alkol yok neden kamusal alanda içki olmaz günah milleti rahatsız ediyorlar bu fikre saygı duymaları lazım iççeklerse gelmesinler kardeşim.....(Yani haklıyız diyorlar )
Türbanla her yere girmek okumak avukat olmak kişinin hakkıdır ne demek kamusal alan kişi hak ve özgürlükleri sınırlanıyor.. olmazzzz ( gene haklıyız diyorlar )
oruç tutmak kişinin kendi nefsi kendi ibadetidir buna göre onlara saygı duymak lazım ( haklılar yerden göğe katıksız bir şekilde...)
Oruç tutan varsa kardeşim orada sigara içmeyin yemekte yemeyin ayıp yaaa hiç saygınız yok bekleyin işte... ( Haklıyız tutmayanda zorla beklesin diyorlar sanki orucu bana tutuyor...)
Türbanı siyasi olarak veya zorlamayla değil kızlarımız kendi istiyor diyorlar haklı gibi yukarıda ki gazete yazısı (İmam Hatipe Gönderilmek istene kız olayı) gösterilince kız ufak ailesi tabiiki karışacak daha iyi bilecek diyorlar ve gene onlar haklı oluyor... Kız eğer minietek giyiyorsa kızın ailesi karışmıyorsa bu seferde kızın kendisinin akıllı davranmasını istiyorlar gene haklılar...
Yani aslında LAİKLİĞE her yönden vuruyorlar ortalığı bir karıştırıp laiklikten ödün alıyorlarokadar uzuz mu??? Türbandan sorumlu başbakan bu konu gündeme geldiğinde ' biz diyet ödedik ' diyorda 'sizödemeye hazır mısınız?' diyede soruyor yaaa kimsede ona ' ne diyeti diye sormuyor' diyetin ne olduğunu herkes biliyor..
O gelgit akıllı eski Rize belediye başkanı sonraki milletvekili Şevki yılmaz diye adlandırılan kişiye mi bırakacaktık canım ülkemi sayın Berrak?
Evet sayın berrak bizler okumuşuz ve anladığımız Güzel Yurdumu Cahiliye dönemine çevirmeye çalışıyorlar... Buna karşıda tepki gösteriyoruz suç mu???
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum