Başka yazılarınızı okumadım. Ama ne kadar çirkin yazılar bunlar böyle. Belli ki borçlusunuz ve alınıyorsunuz.
Printable View
Sayın uçucu yazılarınızı şimdi okudum. Açıkçası kişisel durumunuza üzüldüm ve ödeme kolaylığı diliyorum. Sizin gibi dürüst borçlulara herkes elinden geldiğince destek olmaya çalışır. Fakat borcu ödememeyi veya sürekli affetmeyi genel bir kural haline getirirsek sakıncaları çok daha büyüktür. Hatırlar mısınız? Zamanında banka kredi kartları için 12 taksitte ödeme affı çıkmıştı. Hem de kanunda açıkça faiz istenemeyeceği, sadece 12 taksitte ödeneceği yazıyordu. Peki ne oldu? Bankalara laf dinletemedi hükümet ve çatır çatır faiz uygulayıp vatandaştan tahsil ettiler. Yaptığı kanunun arkasında duramayan, bankalara senelerce fahiş faiz uygulama hakkı veren hükümetlere kızmalıyız öncelikle. Evet vatandaş şuursuzca kart veya kredi kullanmakta birinci suçlu ama çoğu yerde nimeti ganimete çevirmeye çalışan bankalara da kimse dur diyemedi. Avukatlarına ise laf söylemeyin, çünkü sadece kanunu ve kendilerine verilen yetkiyi kullanıyorlar. Üstelik avukatlıkta görevini yapmamak ağır bir suç. Avukat haczi kanunen kabil en ufak iğneyi bile haczetmek, bunu müvekkiline ödemek zorundadır. Daha sonra o iğnenin alacağı karşılamadığı tespit edilir, borçlu hakkında ACİZ VESİKASI alınır. Bu belge borçlunun ileride malsahibi olması halinde, onlara haciz koyabilmek için gereklidir. Bankalar aciz vesikası alana kadar avukatını sorumlu tutar. İşte belki de anlaşılmayan, farkedilmeyen konular bunlardır.
Sayın litigation öncelikle iyi dileğiniz için teşekkür ederim. Sanırım benim psikolojimden dolayı
birbirimizi biraz geç anlıyoruz. ve sizin borçluya karşı sert yazılarınızı fazlaca alınganlık gösterdim. Evet konuşarak ortak bir noktada buluşulabilir.
Bana herkesin destek olacağını yazmışsınız. Eminolunki banka en ufak bir destek göstermedi sadece parasını faizi ile birlikte nasıl geri kurtarırım hesabını yaptı. Ve benden güzel bir faiz aldı.
Avukatına gelince evet avukatı bana şunu yaptı...
Vekalet ücreti 460 tl tutuyor dedi ama ben senden 160 tl alacam onuda almazsam benim cebimden çıkacak dedi. ve en son taksidini ödedikten sonra vekalet ücretini öde dedi.
Evet o anki bankanın verdiği acı avukatın yaptığı bu iyiliği farketmeme engel oldu.
Şimdi sizin son iletinizi okuyunca aslında avukatın bana insancıl yaklaştığını düşündüm aksi takdirde 460 tl vereceksin dese başka çarem yok 460 ödeyecektim.
İktidarın bankalara söz geçiremiyor sözünüze sonuna kadar hak veriyorum
evet bankacıların lobisi çok kuvvetli ve ülkemizde çok büyük paralar kazanabiliyorlar.
Bu eşya haczi bile bankaların lobi faliyeti ile kalkmaya bilir. Gerçekten çok güçlüler.
Sonuca gelince
Evet ben haklıyım eşya haczi kalksın istiyorum
Çünkü çok eziliyorum artık insanlığımdan utanıuorum çocuklarımdan utanıyorum
eşim adına üzülüyorum kadının tek suçu benle evli olması. İşte bu rezil hayatı yaşadığım için ben haklıyım.
Sayın litigation evet sizde haklısınız eşya haczi kalkmasın diyorsunuz
Evet kalkarsa bu yasağı suistimal eden vatandaşlar mutlaka olur. Dolandırıcı demeyelim ama nasıl olsa eşya haczi yok diye daha sorumsuz davrananlar olur ama böyle durumlar olur diye gerçekten ödemeye çalışan birine hayatı dar etmek revamıdır...
Size birde sorum olacak
6. seneye dönüyorum icralık olalı. Evet ilk başlardaki kadar sürekli haciz yok
sanırım aciz vesikasıda alınmıştır. Ama arada sırada bana hiç yenileme gelmeden aniden hacize geliyorlar bu normalmidir. daha ne kadar böyle sürebilir 5 6 sene sonra hala eşya haczi geliyor olması mantıklımıdır.
Allah aşkına bana bir yol gösterin ben ne yapayım bu hayat hep böylemi sürecek.
geçmiş olsun