Re: 301 hakkında görüşleriniz nedir ?
Konu samimiyetin de ötesinde, dediklerimizi kabul ederseniz demokratsınız, değilse faşistsiniz noktasına geldiğinden, ben artık açıkça ilan etmekte hiçbir beis görmüyorum.
Sizin düşünceniz bu ise, evet ben sizin deyiminizle "faşistliğe" de razıyım.
Kavramlar bu kadar mı evrilir veya bu kadar mı mevcut iktidar yoluyla devrilir, e pes yani...
Dün Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının "tam bağımsız Türkiye" sloganı komünistlik olurken ve biz de onlarla aynı kafadayken, aradan 30-40 sene geçtikten sonra bugün faşist oluyoruz ya ne mutlu bizlere...
amerikan atasözü"kıramadığın zinciri hiç olmazsa kemir"bir çamur atılır,savunmaya geçeriz doğal olarak.henüz biz savunma telaşındayken hop bir çamur daha.taktik güzel.ben çamur atarım ama sen bir dene bakalım tepene nasıl çöküyorum.ya da sen kendini savunmakla meşgul ol..biz yapacağımızı yapıyoruz.ve evet katılıyorum madem düşüncemizi savunmak haklılığımızı savunmak faşistlikse ben de öyleyim diyorum.bizde deniz ya "bükemediğin bileği öpeceksin"ama hiçte böyle bir konuda bükemediğim bileği öpmem.
not."bizde deniz ya"da deniz deriz olacak.tekrar okuduğumda deniz i silmeye kıyamadım.:)
Babacan: 301. madde üzerimize yapıştı
Dışişleri Bakanı Babacan, Türkiye’nin AB sürecinin 301. maddeye kitlenmesine tepkili. “301. madde dünyaca bilinen bir marka oldu. 404 yapıştırıcı gibi; üzerimize yapıştı artık” diyen Babacan, “Sadece 301’i değiştirmek yetmez” diye konuştu.
4’üncüsü düzenlenen Boğaziçi Konferansı’nın açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini 21. yüzyılın en önemli projelerinden biri olarak niteleyerek, ‘bu sürece gönülden bağlı olduklarını ve geri dönmeyeceklerini...Devamı>>>
Pek anlamam ama anlayabildiğim tek şey şimdi buna gülelim mi ağlayalım mı?
Daha önce de yazdım, sorun madde sorunu değil, kaldı ki; madde Ceza Yasası değişikliği esnasında Avrupalı dostlarımızın?!!! gündeminde yeralmamıştı. Yani dün Ceza Yasası AB telkinleri ile değiştirilirken 301. madde gündemde bile değildi. Ne zaman O.Pamuk ve E.Savaş'a bu madde ile suç isnat edildi, 301 kaka oldu...
Madde farklı düzenlenebilir, tamamen kaldırılabilir veya aynen kalabilir. Kafalar değişmediği sürece, birileri açıktan hakaret eder, birileri de gamlı baykuş hesabı her eleştirene habire dava açmaya kalkar.
Bizler önce neyin bize hakaret olduğunu anlamaya çalışalım. Hortumcu, vurguncu, mafyaya "seninle gurur duyuyoruz" demekten vazgeçelim. Sonra da tarihi ilgilendiren konularda edebiyatçıların "edebiyat yaparak" sanki o dönemde yaşamışlar da görmüşler gibi kesin hükümlü açıklamalarını kınamayı bilelim.
Ancak bütün bunlar özgüvenli toplumlara has davranışlardır. Biz özgüvenimizi çoktan yitirdik, planlı, programlı olarak buna şartlandık. Onun için Sn. Gül'ün veya Sn. Babacan'ın açıklamaları beni artık hiç şaşırtmıyor.
Selamlar,