Toplam 1 dosya bulunuyor
Re: Dile alttakinden ne dilersen...
Bu gün 31 Ocak benim için iki değerli olayın olduğu gün. Biri üzücü biri sevindirici....
1729 yılının 31 ocağında Türkiye'de ilk kitap, Mehmet Bin Mustafa'nın (Vanlı) kaleme aldığı Sıhahı Cevheri (Vankulu) adlı sözlük basıldı. İbrahim Müteferrika, ilk Türk matbaasını İstanbul'da Sultanselim'deki konağında kurmuştu ; bundan dolayı 5 hiç tanımadığım çocuğa beş kitap hediye ettim. Çocuğa verilecek en güzel hediye diye.....Tavsiye ederim çocuklara kitap verin okusunlar...
1999 un 31 ocak gecesi ise çok sevdiğim ama gerçekten çok çok çok sevdiğim Barış Manço vefat etti... Kalbimdeki yeri asla gitmedi özlemim dinmedi her gün en az 4-5 şarkısını mutlaka dinlerim... Bundan dolayıda bildiğim üç barışsever e Türkiye de bulunmayan birer Barış Manço cd si armağan ettim....
Bu gün ayrıca bir mucize eseri bana kitap armağan edildi ... ' Küçük prens' kitabı bilmem ama hediye edenin kapak yazısı muhteşem... Gerçekten duygulandım... O kadarda sert ve ters olmaya karar vermiştim amma gene başaramadım...
Hiç yeri değil amma bugün TC tarihinin en ilginç telgraflarından birisinin çekilişinin de yıl dönümü... Kelkit'ten bir grup yurttaş, cumhurbaşkanı, başbakan ve Gümüşhane milletvekillerine şu telgrafı çektiler......
''"Vilayeti: Gümüşhane; Kazası: Kelkit; Kaymakam: Yok; Doktor: Yok; Askerlik şubesi başkanı: Yok; Yargıç: Yok; Mal müdürü: Yok; Özel idare müdürü: Yok; Tapu sicil müdürü: Yok; Ortaokul müdürü: Yok; PTT müdürü: Yok. İşte biz böyle bir kazada Devleti Ali'nin yurttaşları olarak huzur ve güven içinde yaşıyoruz!.." ( 31 Ocak 1952) ...
İşte böyle sevgili hukuki net üyeleri....
Yarın kendiniz için bir şey yapın... İyi olun Lütfen birisi bir yaşlılar yurduna gitsin oradaki kimsesiz yaşlılarımızla azıcık konuşsun gönüllerini alsın biliyorum zor ama olanaksız değil....
Sayın yavuzcan;
oyunun kuralını hatırlatayım derken aynı zamanda bozmuş oldunuz ,:) bende hemen yararlanayım bari... :p çünkü daha önceki dilediğimle kaldığımı sanmıştım :))) kaç haftadır yerine getirmeğe çalışıyordum, bu kez ucuz kurtuldum neyse...
Şimdi de bir sonraki yazacak olandan;
kendisine en yakın huzur evini ziyaret etmesini diliyorum.
Yok demeyin kabul etmem!
Hayret!!!
Sayın commodore1tr;
ne çabuk yazdınız öyle! Hayret ama neyseki aynı dileği istemişiz, çok şaşırdım!
İlginç...
Bu iletim sayılmaz!..
Evet yine aynı dileğidiliyorum.
Sayın deniz02 ;
HUKUKSAL olarak forum alttakinin üsttekinin dileğini yerine getirmesini içermektedir.... Yukarıda ki somut deliller lşığı altında '' hayret!!!'' gibi ümlemler kullanarak konunun özünü karıştıramazsınız...
Ezcümle neticeden verilmesi gereken karar sizin yarın en yakın huzur evini ziyaret etmeniz olacaktır... Sitedeki iyi halinizden dolayı bulunacağınız süre altıda bir oranında arttırılmıştır.....
En iyisi sevgili commodore1'in 1/6 cezasını (izni olursa) 6/6'ya çevireyim, hemen yarın olmasa da hafta sonunda commodore1'in dileğinin gerçekleşmesine ortak olayım.
Benim dileğim de; insanların yanlış tavırlarına karşı empati yapın ve yarın sizi sinirlendiren bir insana gülümseyin.
Tamam ben empati yapmaya ve gülücük saçmaya gönüllüyüm :)
Kimsesiz yaşlıları düşünüyoruz madem, diğer kimsesiz canlıları,kimsesiz hayvanları da düşünelim; yarın bir sokak pisisinin karnını doyuralım, süt verelim,olur mu ? :)
Tamam pisiyi doyuracağım:)
Ben de bi sonraki arkadaştan, öyle bi dilek dilemesini istiyorum ki kimsenin yapamayacağı 'en iyi en güzel dilek' olsun?
Kimsenin yapamayacağı bir dilek diliyorum.Babamı geri istiyorum.Mümkünü yok.
Güzel bir dilek oldu.Onu çok sevdiğimi ve unutmadığımı hissediyordur herhalde.
Bende diliyorum.en kısa zamanda sevdiğin kişiyle evlen.
Olmayacak duaya amin dememek lazım nerde...... Tamam ben evleneyim 2070 yılında söz....
1933 yılında bugün Ankara İstanbul deneme uçuşları yapıldı... Ve yine bugün Hutbe ilk kez İstanbul da Türkçe okunmaya başlandı.... Ve yine bugün ilk defa bir kız çocuk okuldan alınmak okutulmamak istendi diye milli eğitim babası aleyhine dava açtı....
Dileğim üçüncü şıkla ilgili olacak doğal olarak biri hutbe okusun diyecek halim yok... Lütfen bugün ''baba beni okula gönder kampanyasına ' ufakta olsa bir yardımda bulunalım... Karanlıktan aydınlığa elele olabilmek için...
Yapılan yardım söylenmez ama belki okuyanda yapar bu aykı yardım yardımımı Ankarada açılan lösemili çocukların hastenesine yapacağım.Önümüzdeki ay baba beni okula göder olcak.
YKB 477 Sube 1-002666 hesaba tutar ne olursa olsun
>bagış da yapılabiliyor.
>Tel : 0312- 447 06 60