-
Sayın KARAKUM
Nazik cevabınıza teşekkür ederim...
hizmet vermek istemesenizde ben yeni konularda burdan hizmet talep etmeye devam edeceğim..:):)
tekrar teşekkür ederim..
saygılarımla...
SON NOT:genel geçer sözümden kasıt yaptığınız işi önemsiz göstermek değildi elbette...sanırım siz yanlış anlamışınız..genede sırf yanlış anladığınız için sitede emeği geçen herkese başta şahsınıza özür borçluyum...yanlış anladığınızı bir kez daha söyleyerek..eğitimle kazanılan bilgilerle birilerine yardım etmenin ne kadar kutsal olduğunun son derece idrakında olduğumuda lütfen not ediniz..
-
bayan nurtenoz un cevabı ne kadar hoş değilmi arkadaşlar...soru sorma şeklimi de acayip sevmiş..bu arada bak arkadaş diyerek arkadaşda olmuşuz farkında olmadan..ne mutlu bana......
foruma katkısı olanlara tekrar teşekkür diyorum....
-
sayın taylan daha önce eşim daha deyişik şekilde sormuştu bide ben daha detaylı şekilde cevap isteyeceyim benim şahsıma ayit ödeyemediyim hatrı sayılır bir miktar (100.000)ytl civarı kart borcum var bu borç için evime yakın zaman da haciz gelecek mal beyanımda her hangi bi malımın olmadını ancak evim deki tv çekyat ve yemek masasını mal beyanı olarak gösterdim şimdi haciz işlemi yapılınca eşim buzdolabı ve çamaşır makinesi için ceyizim diyerek istihkak iddaasında bulunursa (faturaları yok)eskiler zaten sonuç ne olur acaba banada geniş bi cevap verirseniz sevinirip
-
sayın taylan biliyorum böyle parça parça sordumuz sorulardan tam anlamı ile konuya vakıf olamıyorsunuz izin verirseniz konuyu tam olarak aktaracağım yeni bi topik açabilirmiyim hem durumum baya bi ibretlik başka arkadaşlarda konudan istifade edebilir
-
Sayın pampa;
İstihkak iddialarının nasıl ileri sürülebileceğine ve özellikle birlikte yaşayan kişiler (eşler dahil) yönüyle, ispat hususlarına bağlı biçimde, muhtemel sonuçların nasıl şekillenebileceğine dair içtihatları açıklamıştık.
Biraz arama yaparsanız, ulaşabilirsiniz.
Bilginize,
-
sayn taylan ilginize tşk. ederim. profosyonel yardım almak için gerekli maddi durumda olmadığım için benim merak ettiyim mevcut durumda yapabileceyim şeyleri örenmeye çalışıyorum durumum dan ötürü sizin de en azından bir tavsiyenizi almak isterim
-
sayın papa
sorduğunuz konularla ilgili bana çok ayrıntılı cvp lar verildi..lütfen bunları bu sayfadan bulup okuyun..eminim çok faydalanacaksınız...
kolay gelsin
-
SN. Taylan KARAKUM
alınyı:
Doktorluk gibi, avukatlık da tekeldir ve yalnızca Baro'ya kayıtlı avukatlar tarafından ifa edilebilir. Dolayısıyla, Mahkeme ve icra dairelerinde, kurumsal temsil hariç (şirket, banka müdürlüğü, kayyumluk gibi), avukat olmayan hiçbir kişi (hatta vekaleti yoksa, avukatlar da), bir başkasını temsil edemez; onlar adına vekaleten işlem yapamaz. (Avukatlardan kaçış, kurtuluş, ne kadar çabalanırsa çabalansız, yok değil mi???)
CEZA MUHAKEMELERİ USUL KANUNU
kanun numarası 1412
Madde 348 - Davacı yalnız olarak veya kendisine yardım için yanında bir
avukat veya davavekili bulundurarak hazır bulunabileceği gibi vekaletnameyi
haiz bir avukat veya davavekili tarafından da temsil edilebilir.
Bu son halde avukat veya davavekiline yapılacak tebligat davacıya yapılmış
gibidir.
Son değişiklikler müdafiyi avukat olarak tanımlıyor fakat kanunun bu maddesinde belirtildiği üzere; davalara avukat olmayan davavekili tarafından da vekaleten bakılacağı belirtiliyor. yeni düzenlemelerle bu madde iptal edilmiş midir ? ya da hükmünü yitirmiş midir?
Saygılarımla?
-
Sayın itfaiyeci;
1412 sayılı CMUK değişeli (kaldırılalı), epey bir zaman oldu. Yeni CMK'nu incelemenizi tavsiye ederim. Bu yeni yasal düzenlemeler nedeniyle, avukatlar dahi, Avukatlık Kanunu'ndan kaynaklı haklarının bir kısmını yitirdiler. Örneğin; savcılık soruşturma dosyalarını, artık vekaletimiz yoksa veya Baro tarafından atanmış müdafii değilsek, inceleyemiyoruz (CMK. m. 153).
Saygılarımla,
-
CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER