Bence evlilikler bu site yüzünden bitebilir...:kızgın:
Benimki mesela.....:(
Bu nasıl bir tiryakilikmiş anlamadım...:eek:
Duygu Hanıımmm Duygu Hanımmmmmmmmm
Yetişşşşşş bacııımmmm
:o
Printable View
Bence evlilikler bu site yüzünden bitebilir...:kızgın:
Benimki mesela.....:(
Bu nasıl bir tiryakilikmiş anlamadım...:eek:
Duygu Hanıımmm Duygu Hanımmmmmmmmm
Yetişşşşşş bacııımmmm
:o
Sayın Mansuroğlu,
Hala bitmediyse evliliğiniz ki öyle umarım, (zaten şaka yapar gibisiniz) acil tavsiyem bilgisayarınızı çöpe atmanız olabilir. Bilgisayar demek iletişim demek; iletişim demek her an tehlikeli sularda yüzebilirsiniz demek. O halde önleminizi alabilirsiniz. Gerçi tehlikeli sular karada, havada ve yerde de mevcut ama...
bence evlilikler bu nedenle bitiyor.
Evlilikler biter. Çünkü masallarda prensesler kurbağayı öptüklerinde kurbağa prense dönüşür. Oysa gerçek yaşamda prensesler bir prensi öper ve prens kurbağaya dönüşür.
Bence bu işin özünde çok mantıklı ve insan doğasına uygun net bir yanıt yatmakta.Tabiki boşanma davalarının bir çoğu şiddetli geçimsizlik adı altında sınıflandırlıp ayrılıklara sebep olmakta.Bu gibi konular istisnai durumlardır genelemedir.Benim şahsi kanaatim insan oğlunun doyumsuzluğunda kadir bilmezliğinde ve öz eleştri yapamama dürtüsünde yatmakta.,ki bu duygularımız bi çoğumuzda atrofiye olmuş durumdadır.Öyle bir toplum oluşturuldu ki rahatına düşkün yerinden kalkıp bir kumandayı bile alamayacak kadar üşengeç..Eşinin kaprislerine dayanamayacak kadar sabırsız,çocuğun ağlamasını derdini sorgulamayacak kadar umarsız ve üretemeyecek kadar da tembel.Sözün özü fedakarlık bittiyse eğer evlilikte biter.ha bu arada ben eşimi ve kızımı çooooooook seviyorum..iyiki varlar..:)
Sayın canbabadeniz teşekkür ederim duygularıma tercüman olmussunuz size aynen katılıyorum. 1984 yılından beri eşimi ilk günkü gibi seviyorum.
kızım ve oğlumla da gurur duyuyorum.
2005 yılında 95 bin 895’e yükseldi vaybe bende 95 bin 895 kişinin içindeyim demek 12.20.2005 te boşandım.Bence saygının bittiği yerde boşanma doğal + erken karar almak sonun ne olacağını düşünmemek ama en önemlisi saygının bitmesi bence insan oğlunun ve dünyanın temelini saygı ayakta tutuyor:(
İlginç nedenlerden biri daha, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi, :) aslında gün geçtikçe akıllanıyor muyuz ne?! Tabi buna akıllılık denebilinirse!
Demek ki herşeyi yasalara uydurmak gerekiyormuş, "tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar" karmaşasını hatırlattı bana. Ayrıca, formalite evlilik varsa, neden formalite boşanma olmasın ki.. :rolleyes:
Mantık boşanmaları artıyor
Hukukçular, kredi kartı borçları ve haciz korkusuyla uygulanan formalite boşanmalarında 'önlenemez bir artış' olduğunu söylüyor.
"Kredi kartı borcunu ödeyemez hale geldim. Birini kapatmak için diğer bankadan kart alınca çıkmaza girdim. Borç, faiziyle 8 bin YTL'ye ulaşınca bankalar dava açtı. Altı yıllık eşimle tek celsede boşandık. Eşyaları eşime bıraktım. Haciz memurları boşanma kararını görünce hiçbir işlem yapamadı. Şimdi nikâhsız yaşıyoruz."
Özel bir şirkette çalışan genç adam, 'formalite boşanmasını' böyle anlatıyor. Daha önce asliye hukuk mahkemelerinde görülen boşanma davalarının adresi, 2002'den beri yeni kurulan aile mahkemeleri. Buradaki boşanma davalarının önemli bölümü 'formalite' gereği. Yani banka kredisi, kredi kartı borcunu, çek veya senetlerini ödeyemeyen çiftler hacizden kurtulmak, kadınlar ölen ana - babalarının maaşını alabilmek için boşanıyor, arcak birlikte yaşamaya devam ediyor. Hukukçular, bu yılın ilk altı ayında formalite boşanması diye nitelendirdikleri boşanmalarının sayısının geçen yıla yüzde 60 arttığını öne sürüyor.
İzmir'de yıllarca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 2002'den beri de Aile Mahkemesi'nde hâkim Hayri Sefer Ayan "Hangisi formalite hangisi gerçek boşanma, bilmek imkânsız" diyor, "Mahkemeler ilk kurulduğunda gerçekten geçinemeyen çiftlerin boşanma sayısı daha fazlaydı. Ekonomik sıkıntılar çiftleri formalite boşanmaya zorluyor. Uzlaştırma çabalarımız oluyor ama boşanmak istediklerini söyleyince, mecburen boşuyoruz. Bu tip davalarda önlenemez artış var." İzmir Barosu avukatı Mustafa Tekin'e göre özellikle bir-beş yıllık evliler buna başvuruyor: "Çünkü bu gençler, ekonomik koşullar altında eziliyor. İstanbul'dan sonra en çok Ankara ve İzmir'de bu yaşanıyor. Üç ilde mahkeme sayısı artırıldı. Bir mahkeme yılda 2 bin 500 dosyaya, günde 30-40 boşanma, nafaka davasına bakıyor."
Haberbaz/ (Radikal)
En büyük nedeni zannediyorum STRES ve insanların birbirine tahammül edememesi. Sabır yok çünkü.