Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Haa, şunuda iyi belleğin siz asker olacaksınız diyerek milleti bunaltan kişiler;
biz askerlikten korkmuyoruz, sonuçta ölüm yok tek çözüm gitmekse gider yapar döneriz. Tedirgin olduğumuz didinerek kurduğumuz işimizi, ailemizi, çocuğumuzu mağdur etmeden, kayıplarımızın minimumda kalmasını nasıl sağlayabiliriz dir.
İnsanların sinirleri zaten yıpranmıştır, bunu daha fazla zorlayarak elinize ne şubelerde yoğunluk yaşatarak bedelli çıkmasını sağlamak geçer, ne de bu tür oyunlarla bir yere varabilirsiniz...
önce insan sonrasında akıllı olun...
haydi arkadaşıma son kez seslenmek istiyorum bu arada dostum senden bizi anlamanı bekliyoruz burda hiç kimse keyfinden yoklama kaçağı yada bakaya olmadı misal ben evde 70 yaşında annemle tek yaşıyorum ve çalışıyorum bu kadına bakmak zorundayım benden başka kimsesi yok kışın ben olmadan evden bile çıkamıyor diğeer pek çok arkadaşımda aynı durumdalar kimi çokluk çocuk sahibi olmuş sende anlayışlı ol
gencler bu aksam cok suskunsunuz...ustunuze olu topragimi serpildi...:o
Arkadaslar magdur olan cok ama siz ne yaptiniz bugune kadar bir de yeni kanun iyi oldu,padisahim cok yasa diye bagiran tipler var aranizda,durduk yere sizi magdur edicekler,kafasi bozulan sizi ihbar edicek,isyerinden gelip goturecekler..ne rezillik..secimde gidip oy kullanip hesap soramayacaksin,vatandaslik hakki ihlali degil mi bu?Ben size yol gosterdim gercekleri anlattim,kacan tabii ki kacacaktir...ama av baslamis avci hazirdir..zaten bu avdan zevk almaktadir,teknolojinin imkanlari da kullanarak,kim daha fazla yakaladi yarismalari olacaktir.Tedbirsiz olan hizli yakalanir.Bana ne kiziyorsunuz,aslan gibi cikip kanunu hazirlayan,onaylayanlara kizin,hepsinin ismi telefonu adresi var kim aradi konustu,kim gerekirse telefonda yuzyuze kavga etti ,dostlugu bozuldu.Yan gelip yat sonra da bana kiz...3 kisi var cevap yazan onlarinda sesi kesiliyor.IP uyarim onemlidir dikkat edin...Bu arada 4 senelik un.mezunlari icin yakinda bir sans dogacaktir.
haydi arkadaşım sana kızmıyorum aslında sende haklısın bir şekilde ama sende usula dikkat et bu arada av mevsimi falan demişsin bari sezon açılınca söylede arkadaşlar tedbir alsınlar birde av hangi silahlarla yapılacak onuda söylersen sana zahmet
Arkadaşım çabalıyoruz ama bu 3 veya 5 kişiyle olacak gibi değil, denemediğim yol kalmadı. Birlikte olursak sesimiz çıkar, yoksa bireysel uğraşlar cevap vermiyor. Kaç zaman oldu bilmiyorum ama beni görmekten bıkanlar var yahuu, yine mi bu yine mi aynı konu. Bu uğraşımda sadece ben faydalanmıcam ki, mağdur olan herkes yararlanacak, onun için elele vermek zorundayız yoksa biz daha çok bekleriz bedelliyi...
ip konusunu takmayın o kadar istedikleri kadar bulsunlar ne yapacaklar sen kaçakmışın bu sitede bunu yazmışın alacaz senimi diyecekler, daha o kadar değil arkadaşlar, o zaman telefondan bile bizi bulurlar :) bu kadar kasmayın, istedikleri bu zaten korkup hata yapmamızı bekliyorlar sonrada pat avuçlarındayız, gevrek gevrek gülücekler sonucta.
birarada hareket etmeliyiz son söz budur..
Bugün,sabah,İzmir,körfez vapuru.
Çayımı içiyorum,karşımda oturan 2 kişiden biri de çayını içiyor.Yanındaki sohbete başladı karşımdaki çay içenle.
Konuşuyorlar,denize bakıp çayımı içiyorum,konuşmalardan kulağıma çarpan kelimeler..
Çayım bitti,boş bardak elimde bekliyorum.O ana kadar gazetesini okuyan yanımdaki gazeteyi katladı,karşımdakine döndü,arkadaşım buraya kadarmış,daha fazla kaçamayacaksın ,askeri inzibat dedi ve sohbet edip duran bir anda ensesine yapışıp ikiye katladı adamcağızı.Ne oluyor demeye kalmadan kelepçeleyip kaldırdılar götürdüler.
Vapurdan inerken iskele önünde askeri aracı gördüm bekleyen.
Dilerim başınıza böyle bir durum gelmez, ama işiniz zordu, şimdi daha da zor.
Geçen hafta taksimde sivil giyimli memurlar çevirdi ellerinde cep bilgisayarı kimlik numaramdan kontrol yaptılar.(biri kolumdan tuttu tinerci sandım önce:) tipleride serseri gibiydi kibarca kimlik kontrolü yapacağız dedi diğer arkadaşının yanına götürdü)
Allah'tan öğrenci affı çıktıda 1 sene kadar daha tecil almıştım.Eskiden gündüzleri bu kadar kontrol olmazdı.Özellikle hafta sonları metro çıkışlarına da yerleştiriyolar cep bilgisayarlı polislerden dikkatli olun.
Eğer hakkınızda şikayet varsa olacak işler bunlar arkadaşlar.Yoksa vapurda o kadar insan varken o adamın alnındamı yazıyordu kaçak diye,birisi şikayet etmiştir onun üzerine takibe alınmıştır.
yanlış konuya odaklanıyorsunuz. bir konuda uğraşılacaksa özellikle istanbul'da polisin sırf kota doldurmak için her önüne gelene GBT yapmasıyla uğraşmak gerek. sokakta sizi durdurabilmeleri için ya o bölgede işlenmek üzere olan bir suçun muhtemel faillerine benzemeniz, ya da işlenmiş bir suçun eşgali belli faillerine benzemeniz gerek. yani "makul şüphe" olması gerekiyor. genel arama diye bir şey kanunda yok. zaten bu konuyla ilgili bir grup avukat emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş.
sizi durdurduklarında sebebini söylemeleri ve eğer isterseniz yapılan işlemin sonucuyla ilgili tutanak vermeleri gerek. tutanak alabilirseniz daha sonra işlemi yapan görevililer hakkında dava açabilirsiniz. bunları yap(a)masanız da en azından yapılan uygulamanın kanunsuz olduğu bilgisi aklınızda bulunsun belki işinize yarar. kanundan kastım polis vazife ve selahiyetleri kanunu. buradan sadece bir cümle veriyorum:
"Süreklilik arz edecek, fiilî durum ve keyfilik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz."
Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu
ek bir bilgi: Güvenlik mi özgürlük mü?