-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi tarihte ufak bir ''sözcükler''gezintisi yapalım. Neden yapıyorum konu çok dağılmışta ondan unutmayın konumuz kadın... Ha ben forumu unutmuşum oda ayrı tabiiki...
Pek çok dini eseri okumuşluğum vardır.
Bunlardan hiçbirinde burada listelediğiniz ifadeleri görmedim.
Oturup bu sözlerin geçtiği söylenen kitapları okuduğunuzu da zannetmiyorum.
Bazılarının kaynakları öylesine gayrıciddi verilmiş ki.. Mesela kaynağı "kadınlara dini bilgiler" diye verilen sözler. Bu bir kitap mıdır, kim yazmıştır, yazan kimdir?
Sadece İmam Gazali'nin İhyayı Ulumiddin'i ciddi olabilir. İmam Gazali'nin 11. yüzyılda yaşadığını unutmamalı. O devirde ben de kadınlara aynı şekilde davranmalarını öğütlerdim. Değişik hayvan tasvirleriyle olumlu ve olumsuz davranışlarını anlatmasının neresi yanlış?
"Koyun" sözünü bugün negatif anlamda anlıyorsunuz. Ama kültürlere göre bazı sözlerin anlamı değişebilir. Mesela Ruslar "ayı gibi (kuvvetli)" der, bir Türk'e ayı demek ise hakarettir.
Alıntılılar Turan Dursun veya İlhan Arsel'in kitaplarındandır diye düşünüyorum.
Buradaki ifadelerin ilkini google'da yazdım. Çıkan sonuçlar arasında hiçbir İslami siteyle karşılaşmadım. "Kuran'daki Din" adlı muhtemelen malum iki şahsın kitaplarından derlenmiş bir sitede toplu halde var.
Dolayısıyla Türkiye'de kimseye bu sözler hadis diye öğretilmiyor.
Hiçbir müslüman bu sözlere göre davranışlarını düzenlemiyor.
Turan Dursun, İlhan Arsel veya türevlerinin kitap ve alıntıları dışında kimse bunları duymuyor bile.
-
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Kadınları aşağılayan bu hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum. Diyanet'in kadınlarla ilgili hadisler konusunda (doğruları uydurmalardan ayırma konusunda) bir çalışması olduğunu basında okumuştum. Sonucu ne oldu bilmiyorum.
Açıkçası bu hadislerin uydurma olup olmaması beni hiç ilgilendirmiyor. Ben yaşadığım gerçekliğe bakıyorum. Tesadüfen girdiğiniz bir dükkanda, otobüste, hastahanede iğrenç ve pis birşeye bakar gibi baktıklarında gördüklerinin sayın commodor1tr'nin yukarıda alıntıladığı ifadelerle açıklandığını biliyorsunuz. Tabi birinin size böyle bakmasının nasıl bir his olduğunu ancak kadınlar anlar.
-
Sayın gecem1970;
Yaşanan gerçekler konusunda haklısınız, ama belirtilen hadislerin uydurma olup olmadığının "siz ilgilendirmemesi"ni yadırgadım. Şöyle ki, birisine atfedilen bir sözün, o kişiye ait olup olmadığı sorunu gerçeği aramak ve gerçeği öğrenmek isteyen kişiyi çok ilgilendirir diye düşünüyorum.
Birisine atfedilen bir sözün, o kişiye ait olmadığı anlaşıldığında o kişininmiş gibi değerlendirme yapılması ne kadar doğru olur? Aslında bu konu zaman zaman bilimsel araştırmaların da konusu olabilmerktedir.
İslam tarihinde ve islami bilimlerde uydurma hadis konusu da başlı başına çok yer tutan bir konudur.
"İşin bu yönü beni ilgilendirmiyor, ben yaşadığım gerçeklere bakarım" diyorsanız; bu biraz eksik bir bakış açısı olmaz mı?
Saygılar.
-
http://www.saglamyayinevi.com/images/115701.jpg
http://www.nadirkitap.com/upload/Kit...37_6497_10.jpg
http://www.kitapyurdu.com/getimageV3...&en=13,5&set=0
Ayıp olmasın fazla diye sadece üçünü aldım buraya isteyen kitapları bulabilir. Kaldıki yaşamın akışına baktığımızda bu sözler az bile kalıyor maalesef..
-
Sayın Bilgili,
Ben gerçekten kaynakla ilgilenmiyorum. Haklı olabilirsiniz bakış açım eksik olabilir. Ancak hadislerin doğru ya da yanlış olması benim bakış açımı hiç etkilemez. Ben kadınlara da erkeklere de aynı gözle bakarım.
Sizinkini etkiler mi? Şimdi bu hadislerin Peygamberin ağzından çıktığı yüzde yüz kanıtlansa siz de bana acayip bir böcek gibi mi bakarsınız karşılaşsak? Ya da yanlışlıkları kesin kanıtlansa kadınlara balıkçı tezgahındaki balıklara bakar gibi (hem tiksinir küçümser yanlışlıkla dokunursanız kirleneceğinizi düşünür hemde aynı zamanda tavadamı daha lezzetli olur ızgarada mı diye düşünürsünüz ya öyle) bakanlar, erkeklere baktıkları gibi saygı ve hürmetle bakacak, insan olmanın gururunu hissettirecek mi?
-
Cevap: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
-
Afedersiniz de din iman olmadan da ya syn milo gibi apış araları kelimesiyle ya da sayın commodore1tr gibi don laflarıyla giriş yapılır...Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır...Bu işin ortasını sorarsanız yok..Ya tamam olacak ya da olmayacak..AKP'ye gelince aferdersinizde AKP'ye oy veren %40.11 lik bir kesime cahil dediniz %28.21(CHP) %14.72(MHP) %16.52(DİĞER) lik kısım
bilgin mi oluyor?Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun...
-
Alıntı:
esir_hayaller rumuzlu üyeden alıntı
Afedersiniz de din iman olmadan da ya syn milo gibi apış araları kelimesiyle ya da sayın commodore1tr gibi don laflarıyla giriş yapılır...Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır...Bu işin ortasını sorarsanız yok..Ya tamam olacak ya da olmayacak..AKP'ye gelince aferdersinizde AKP'ye oy veren %40.11 lik bir kesime cahil dediniz %28.21(CHP) %14.72(MHP) %16.52(DİĞER) lik kısım
bilgin mi oluyor?Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun...
İlk satırlarınızda ne demek istediğinizi anlayamadım ama daha sonra ilerleyen satırlardan anladığıma göre bir yanıt vereyim...
Özel birisine cahil bilgisiz dediğim hiç bir yer yoktur. Ya da tersi özel birisine allame bilgin müthiş dediğim de yoktur.
AKP ye oy verenlere cahil demediğim gibi diğer partilere oy verenlerede bilgin alim de demedim. Ama ulus olarak biraz eğitimsiz bilgisiz olduğumuz gerçeğinide kabul etmek gereklidir o da ayrı... 70 milyonluk ülkemin eğitim ortalaması ilkokul dört düzeyine denk geliyor. Ama bu cahil demek değildir eğitimsiz demektir. Özellikle DİN konusunda ise bilinçli bir eğitimsizliğe itildiğimizi görüyorum. ATATÜRK dönemi hariç hiç bir zaman kişilerin dininin ne dediğini anlamasına izin verlmedi... Türkiye kadar hurafesi bol bir ülke bulunmamaktadır... Bu gün paraya para demeyen o medyum bozması din bezirganları ''yönetim olarak'' islam olan ülkelerde ASILIR. Ama bizde büyük allame kabul ediliyor. Neden ? kişiler dinini bilmiyor da ondan... Medyum memiş keto ayşe fatma jale.. yi çok ciddiye alan hiç bir kişi islamı biliyorum dememeli..
Hadi siz kendiniz test edip bizimle payleşın sonucu . İslamda büyü niçin günah ?
-
"... Dinsiz imansız olanlarda öncelikle Çin gibi İsrail gibi savunmasız insanları öldürmekten zevk alır..."
"... Peki o zaman AKP milletvekili OSMAN YAĞMURDERELİ(örneğin) cahil miydi?"
"... Şu an hangi camiadan olursa olsun cahill diye tanımladığınız insanlar sizleri bizleri 100 katlar 10 la çarparlar...Madem TÜRKSÜNÜZ diğer TÜRK kardeşleriniz içinde seviyeli konuşun..."
...
Daha 10'lu mesajlarınızla "serseri mayın" gibi sitede dolaşıp duruyorsunuz...
Bakalım konu başlığını ve hatta forumu sürükleyen commodore1tr'nin sabrını ne kadar zorlayacaksınız...
Sabırsız olanlar sırada bekliyor sevgili komodorum... :)
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
İlk satırlarınızda ne demek istediğinizi anlayamadım ama daha sonra ilerleyen satırlardan anladığıma göre bir yanıt vereyim...
Özel birisine cahil bilgisiz dediğim hiç bir yer yoktur. Ya da tersi özel birisine allame bilgin müthiş dediğim de yoktur.
AKP ye oy verenlere cahil demediğim gibi diğer partilere oy verenlerede bilgin alim de demedim. Ama ulus olarak biraz eğitimsiz bilgisiz olduğumuz gerçeğinide kabul etmek gereklidir o da ayrı... 70 milyonluk ülkemin eğitim ortalaması ilkokul dört düzeyine denk geliyor. Ama bu cahil demek değildir eğitimsiz demektir. Özellikle DİN konusunda ise bilinçli bir eğitimsizliğe itildiğimizi görüyorum. ATATÜRK dönemi hariç hiç bir zaman kişilerin dininin ne dediğini anlamasına izin verlmedi... Türkiye kadar hurafesi bol bir ülke bulunmamaktadır... Bu gün paraya para demeyen o medyum bozması din bezirganları ''yönetim olarak'' islam olan ülkelerde ASILIR. Ama bizde büyük allame kabul ediliyor. Neden ? kişiler dinini bilmiyor da ondan... Medyum memiş keto ayşe fatma jale.. yi çok ciddiye alan hiç bir kişi islamı biliyorum dememeli..
Hadi siz kendiniz test edip bizimle payleşın sonucu . İslamda büyü niçin günah ?
1.si 7 büyük günah arasındadır
2.sini de ayetle açıklamak isterim
"Ve onlar Süleyman'ın mülkü (nübüvveti) hakkında şeytanların anlattıklarına uydular. Süleyman inkâr etmedi; ancak şeytanlar inkâr etti. Onlar, insanlara sihri ve Babil'deki iki meleğe Harut'a ve Marut'a indirileni öğretiyorlardı. Oysa o ikisi: "Biz, yalnızca bir fitneyiz, sakın inkâr etme" demedikçe hiç kimseye (bir şey) öğretmezlerdi. Fakat onlardan erkekle karısının arasını açan şeyi öğreniyorlardı. Oysa onunla Allah'ın izni olmadıkça hiç kimseye zarar veremezlerdi. Buna rağmen kendilerine zarar verecek ve yarar sağlamayacak şeyi öğreniyorlardı. Andolsun onlar, bunu satın alanın, ahiretten hiçbir payı olmadığını bildiler; kendi nefislerini karşılığında sattıkları şey ne kötü; bir bilselerdi."(bakara suresi 102.ayet)
3.sü büyü yapan kişiler aynı zamanda ALLAH'A ŞİRK KOŞMUŞTUR....bu da insanların nankör yüzüdür....
ayrıca insanların dinlerini doğru düzgün yaşayamıyor olması bugünkü yönetim yüzünden değildir....eğer bir yanlışlık varsa o da laikliği abartıp ülke elden gidiyor sizi atama şikayet edeceğim diye bağıran asıl eğitimsizlerdedir(bir düşünün toprak olmuş bir insan nasıl sizi duyabilir)....eğer şu an gerçekten bozuk bir düzen varsa buna sebep olan öncelikle geçmiştir....bir şey sormak istiyorum
madem karşımızda halkı aldatan bir AKP var o zaman neden şimdiki imam hatip liseleri(aklıma ilk gelen örnek bu oldu)katsayı problemiyle boğuşuyor...
yanılmıyorsam 11 yıl kadar oldu...11 yıl önce AKP mi vardı?liselere üniversitelere vs. böyle uygulamaların getirilmesi o gün ki iktidarın da(yaklaşık 11 yıl önceki)din işlerine karıştığının göstergesiydi... eğer 11 yıl öncesi iktidar dine karışmasaydı bugünkü iktidar bunlarla uğraşmak zorunda kalmazdı...işte
hata bugünde değil geçmişte yaşanmış şimdi cefası çekiliyor...AKP 'nin yaptığı birsürü hata olabilir bu sizi ilgilendirdiği gibi beni de ilgilendirir...ama ilk önce buna sebep olan şey lazımdır bana...