Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Ali TEZEL'in İstanbul'da bürosu varmış. Ona sormayı planlıyorum. Bilgi edinirsem sizi de aydınlatırım..
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Evet sevgili arkadaşlarım, firar yoluyla ilişiğimin kesildiğini öğrendim. Mahkeme dosyam ağrıdaymış. Ben ise başka şehirdeyim. Ağrıya mı gideyim yoksa bulunduğum ildeki askeri savcılığa mı gideyim? Selamlar.
Alıntı:
ortodontist rumuzlu üyeden alıntı
Evet sevgili arkadaşlarım, firar yoluyla ilişiğimin kesildiğini öğrendim. Mahkeme dosyam ağrıdaymış. Ben ise başka şehirdeyim. Ağrıya mı gideyim yoksa bulunduğum ildeki askeri savcılığa mı gideyim? Selamlar.
bence ağrıya git...eğer bulunduğun ildeki savcılığa gidersen seni inzibat eşliğinde ağrıya gönderirler.değişen birşey olmaz........
Alıntı:
Hangi yolla ogrendin ilisiginin kesildigini ? Nere ile gorustun?
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Hangi yolla ogrendin ilisiginin kesildigini ? Nere ile gorustun?
11 şubat 2011 tarihli üçlü kararname ile yayımlandı, ayrıca birliğime ilişik kesme yazısı gitmiş.
Alıntı:
11 şubat 2011 tarihli üçlü kararname ile yayımlandı, ayrıca birliğime ilişik kesme yazısı gitmiş.
Hizli cevap icin tesekkurler. Nerden bakabiliriz bu uclu kararnameye? Web sayfasi falan var midir? Bellir periyotlarla mi yayinlaniyor?
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Hizli cevap icin tesekkurler. Nerden bakabiliriz bu uclu kararnameye? Web sayfasi falan var midir? Bellir periyotlarla mi yayinlaniyor?
Birliğinin personel subayını ara veya internetten bilgi edinme formu doldur veya annen-baban- kardeşin msb ye bilgi edinme için dilekçe yazsın. Bir ay içinde cevap veriyorlar. Avukatın varsa kuvvetten sorsun. Tabii bu üçlü kararname subaylar için. Eğer astsubay bu durumdaysa sadece bakan onayıyla terhis ediliyor. O yüzden subay ortalama 20 ayda astsubay 15 ayda terhis ediliyor. Üçlü kararnameye internetten bildiğim kadar ulaşılamıyor.
Arkadaşlar mahkemem 2010 yılı 8 inci ayda oldu. İlişik kesme kararı alındı. 3 lü kararnamenin imzalanması Şubat 2011 de oldu. 2004 yılında askeri okuldan mezun oldum. Firar başlangıç tarihim ise 2009 Nisan. Şimdi sorum şu; tarihi vergi affı dedikleri afdan faydalanabilecek miyim? Tazminat miktarı; 2009 Nisan ayından itibaren, hizmet yılı hesap edilip mi belirleniyor? Faiz de Nisan 2009 tarihi itibari ile mi işlemeye başlıyor? Benim ilişik kesilme tarihim bu tarihlerden hangisi oluyor? Eğer 3 lü kararnamenin imzalandığı Şubat 2011 tarihi ilişik kesilme tarihimse bu afdan faydalanamayacak mıyım? Şİmdiden teşekkürler.
hapis cezasıını tamamlayan arkadaşlar.çıktıktan sonra yattığınız günlerin iaşe bedelleri istendi mi.tasil edilmek üzere istendi mi sizden.istenecek mi bu para???
arkadaşlar herkese merhaba ben 2009 aralık itibarıyla firardayım sordurdum dosyam hala kuvvete gitmemiş başka bir arkadaşım isee 2010 ocak itibarıyla firarda onun dosyası senesi dolunca birliği göndermiş bu yaklaşımlardan hangisi doğru benim dosyamın gönderilmesi için yapabileceğim bir şey var mı herkese şimdiden teşekkürler