-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar yaklaşık 4 aydır inceleöe ve araştırma aşamasındaydık bu gün vatan il nüfusa gittik orda durumu sormaya gittiğimiz de bize arastırma olumlu sonuçlanmış dedi çok sevindim bundan sonraki süreç karar sürrciymiş.
Sistemde baktıgımda ise hala inceleme arastırma gözüküyor böyle bir durumu yaşıyan varmı aranızda?
Merhaba benim de 6 ay arastirma asamasi surdu nufusa gitdim bana da arastirma olumlu dediler 2 haftadir karara gectim umarim aliriz hepimiz kimligimizi hayirlisiyla [emoji120] arastirma olumlu denilmisse herhalde red gelme durumu yoktur bilginiz varmi bu hakta ?
-
Alıntı:
terlan@sevgi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba benim de 6 ay arastirma asamasi surdu nufusa gitdim bana da arastirma olumlu dediler 2 haftadir karara gectim umarim aliriz hepimiz kimligimizi hayirlisiyla [emoji120] arastirma olumlu denilmisse herhalde red gelme durumu yoktur bilginiz varmi bu hakta ?
Hayır red edilme durumu olmaz çünkü olsaydı soruaturma sürecinde olurdu zaten olumlu sonuçlanmış bundan sonraki süreç karar asaması insallah heppimiz sorunsuz sıkıntısız kimliklerimizi alırız
-
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Hayır red edilme durumu olmaz çünkü olsaydı soruaturma sürecinde olurdu zaten olumlu sonuçlanmış bundan sonraki süreç karar asaması insallah heppimiz sorunsuz sıkıntısız kimliklerimizi alırız
İnsallah arkadasim yarin ben yine gidicem nufusa cunki en son gitdigimde arastirma asamasindaydi simdiyse karara gecmis belki bi gelisme olur insallah Rabbim tez zamanda sabrimizin sonunu selamet eylesin [emoji120]
-
Mrb dilya hala gitmemiş görünüyor.bi değişiklik olursa yazarım
-
nüfus'a gidip başvuru durumumu soramadım daha, biraz uzak, hem iş-güç aile işleriyle gidemedim.
ALO 199 çağru mekezini aradım, ''inceleme ve araştırma aşamasında'' gözüküyor dediler.
yine de müsait olunca nüfus'a gidip bizzat yerinde sormak istiyorum.
-
Merhaba Arkadaşlar....bugün il nufüse sordum dedi k bugünden itibaren kararlar göndermeye başladılar sistemine....evlilikten ve istisnaiden bir kaç geldiler ....ama henüz genelden bir gelmedi....benimki genelden...diyor ki inşallah bu hafta çıkar.....sizden bir gelişme var mı arkadaşlar paylaşın lütfen
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb dilya hala gitmemiş görünüyor.bi değişiklik olursa yazarım
Tekrar şimdi eşim baktı.gönderilmiş ama ulaşmamış daha yazıyor
-
Alıntı:
han245 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar....bugün il nufüse sordum dedi k bugünden itibaren kararlar göndermeye başladılar sistemine....evlilikten ve istisnaiden bir kaç geldiler ....ama henüz genelden bir gelmedi....benimki genelden...diyor ki inşallah bu hafta çıkar.....sizden bir gelişme var mı arkadaşlar paylaşın lütfen
Benimki genelden, Ağustos'un ortasında karar listesine dahil edilmişti - bugün de "karar aşamasındadır" yazısı çıkmaya başladı.
-
Şimdi bakınca artık benimkide karar aşaması çıkmaya başladı.....eski yorumlara göre 2-3 günde çıkar sanırım
-
Alıntı:
Merhaba han245. Ya bizde hala aynı gözüküyor vatana gittim orda araştırma aşaması olumlu sölüyor sadece:((
Beklemedeyiz karar aşamasına ne ara geçer?
-
Fatih 34 kardeş senin durum bizden bir aşama öncesidir...yani karar listesine ekleme onay aşaması....sonra kara listesine dahil edilecek....benimki karar listesine onay aşaması 5 temmuzdur.. o da sadece nufuteki memur bakıp söyledi..Auğostus ortasında karar listensine eklenmiş yazızı çıktı ve şimdi karar aşaması yazısı çıktı....bence sizinki bir sonraki listesine olabilir yani yaklaşık 1 yada 1.5 ay içersinde tamamlar
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar şimdi eşim baktı.gönderilmiş ama ulaşmamış daha yazıyor
teşekkür ederim ben bakıyorum bisey gözükmüyor zaten komisyona girdiğimizde sizin dosyada sıkıntı var sistemden gözükmüyor demişlerdi sizde bi değişiklik olunca lütfen beni bilgilendirin teşekkürler
-
Arkadaşlar benim istisnaidendi.Şükür bugün karar aşamasına geçti.İsnistaiden olan arkadaşlar sizde bir gelişme var mı?
-
Alıntı:
keysan rumuzlu üyeden alıntı
Benimki genelden, Ağustos'un ortasında karar listesine dahil edilmişti - bugün de "karar aşamasındadır" yazısı çıkmaya başladı.
keysan, siz mülakata ne zaman girmiştiniz?
kusura bakmayın daha önce yazmış olabilirsiniz hatırlayamadım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şimdi bakınca artık benimkide karar aşaması çıkmaya başladı.....eski yorumlara göre 2-3 günde çıkar sanırım
han245, siz mülakata ne zaman girmiştiniz?
-
Merhaba arkadaşlar benimde karar aşamasına geçti inşallah bu ay bitmeden sonuçlanır. Yoksa ikamet tezkeresi yenilemem gerekecek.
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar benimde karar aşamasına geçti inşallah bu ay bitmeden sonuçlanır. Yoksa ikamet tezkeresi yenilemem gerekecek.
Svetlo hayırlı olsun.Bizde dün itibari ile karar aşamasına geçtik.
Tezkere süremiz ise 10.12.2018 de bitiyor.İnş o zamana kadar yetişir.Yenilemek zorunda kalmayız.
Sizin süre ne zaman bitiyor?
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Alıntı:
İnci01 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim istisnaidendi.Şükür bugün karar aşamasına geçti.İsnistaiden olan arkadaşlar sizde bir gelişme var mı?
Selam inci istisnaiden başvurumuz,dün itibari ile karar aşamasına geçti. :) Tezkere süresi bu sene sonunda bitiyor.İnş yetişir kimliğimiz :)
-
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
keysan, siz mülakata ne zaman girmiştiniz?
kusura bakmayın daha önce yazmış olabilirsiniz hatırlayamadım.
- - - Updated - - -
han245, siz mülakata ne zaman girmiştiniz?
Beykent merhaba,
Yanlış hatırlamıyorsam süreç aşağı yukarı şu şekilde ilerledi:
- 21 Eylül 2017 evrakların teslimi
- Ekim ayının sonunda polis ofise gelip birkaç soru sordu, Kasım ayının sonu için parmak izi randevusu verdiler
- Kasım ayı sonu parmak izi
- 8 Mart 2018 mülakat
- 21 Mart 2018 evrakların genel müdürlüğe ulaşması ve araştırmanın başlaması
- 13 Ağustos 2018 karar listesi
- 10 Eylül 2018 karar aşaması
-
Beykent ben Nisan 2017 mülakata girdim...ama benim araştırmada oturma süre ile ilgili sıkıntı olduktan dosyama geri gönderdi gene eylül 2017 işleme alındı....yani yaklaşık 6 ay bu işleme düzelerken kayboldu.....yoksa bu süreç toplam bir yıldan geçmez
-
Herkese merhaba.karar aşamasından 3 hafta sonra bugün vatandaşlığımız çıkmız.darısı bekleyenlerin başına.
-
Bugün 14:00'da bakanlar kurulu toplantısı varmış, genelden başvurularda karar merci hala orası mı bilen var mı?
-
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
Svetlo hayırlı olsun.Bizde dün itibari ile karar aşamasına geçtik.
Tezkere süremiz ise 10.12.2018 de bitiyor.İnş o zamana kadar yetişir.Yenilemek zorunda kalmayız.
Sizin süre ne zaman bitiyor?
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Selam inci istisnaiden başvurumuz,dün itibari ile karar aşamasına geçti. :) Tezkere süresi bu sene sonunda bitiyor.İnş yetişir kimliğimiz :)
Merhaba Caner teşekkür ederim hepimize hayırlı olsun. Benim süre 30 Eylül de bitiyor. Sizinki tahminimce kesin yetişir daha çok var aralığa ama benimki yetişmeyebilir.
-
Alıntı:
Bugün 14:00'da bakanlar kurulu toplantısı varmış, genelden başvurularda karar merci hala orası mı bilen var mı?
Keysen bence bakanlar kurul değil cumhurbaşkan kabine karar alır artık....ama bildiğim kadar ile bugün karar alıp hemen yansmıyor sistemine...büyük ihtimal ile 16 Auğustos toplantıda karar alınmış olup şimdi sistemine düşmeye başlamış....zaten evlilikten başvuranlar listesine dahil edilmiş yazısı yerinde direkt "karar aşamasındadır" yazılır....ancak genelden başvuranlarda önce "karar listesi" sonra karar aşaması yazılır. ama yaklaşık süre aynı....biz listede baklerken onlar karar aşamasında beklerler....ama genelden başvuranların karar aşaması 2-3 günden fazla sürmüyor....
-
Alıntı:
Keysen bence bakanlar kurul değil cumhurbaşkan kabine karar alır artık....ama bildiğim kadar ile bugün karar alıp hemen yansmıyor sistemine...büyük ihtimal ile 16 Auğustos toplantıda karar alınmış olup şimdi sistemine düşmeye başlamış....zaten evlilikten başvuranlar listesine dahil edilmiş yazısı yerinde direkt "karar aşamasındadır" yazılır....ancak genelden başvuranlarda önce "karar listesi" sonra karar aşaması yazılır. ama yaklaşık süre aynı....biz listede baklerken onlar karar aşamasında beklerler....ama genelden başvuranların karar aşaması 2-3 günden fazla sürmüyor....
Han245, haklısın cumhurbaşkanlığı kabinesi benim kastettiğim de - yanlış yazmışım. İnşallah bir an önce alırız kimlikleri, artık sabır kalmadı.
-
Alıntı:
daviofbg rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba.karar aşamasından 3 hafta sonra bugün vatandaşlığımız çıkmız.darısı bekleyenlerin başına.
Merhaba
hayırlı olsun
Eişimin 13.08.2018 tarihinde evlilikden karar aşaması başladı
Sizde mi 13.08.2018 den bekliyormudunuz?
-
Alıntı:
İnci01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba , bizimde istinaden önce Karar aşamasındaydı, 13 Temmuzda Karar makamına çıkarılacak listeye döndü. ve bugun baktım herhangi bir değişiklik yok. aynı şekilde devam ediyor. bu şekilde olan başka bekliyen var mı?
-
Alıntı:
merhaba tebrik ederim. hangi aşamalardan kaç ayda geçtiğiniz sürecini yazarsanız bizi bilgilendirmiş olursunuz teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaşlar. Benim de başvurum dün karar aşamasına geçmiş. 29 eylülde de ikametgah süresi bitiyor, yenilesem mi yenilemesem mi bilemiyorum. Yenileme ücretine de 500 küsür lira diyorlarlar. Sistem de değişmiş, önceden randevu alıp gidiyorduk şimdi kargo ile gönderiliyor galiba. Süreç nasıl işliyor, en geç ne zaman yenileme başvurusu yapılması gerek bilgisi olan var mı? Önceden yenileme ücretine 100 dolar diyorlardı şimdi dolar ibaresi kalmış ama tutar hala 100 dolar karşılığı.
-
İstisnaiden nisanda komisyona girdim. Haziran sonundan beri araştirmada hala benim. İnşallah bir aşama atlarız.
-
Slm arkadaşlar bende mart 3-5mi oyle ilk başvuru yaptim mayis 16sina parmak izi verdim ilk başvuru yaptigimda 3-6ay arasi komisiyona mesaj alcaksiniz denildi 6ayi gecti hayla mesaj haber yok mayiste parmak izi veripte komisyona giren varmi gitsemmi nufuse sorsammi acaba telefonnan bilgi vermiyolar yolda uzak beklesemmi gitdiyimde nufusta bilgi veriyolarmi lutfen arkadaşlar bilgisi olan bilgilendirsin
-
Alıntı:
erdal111223 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
hayırlı olsun
Eişimin 13.08.2018 tarihinde evlilikden karar aşaması başladı
Sizde mi 13.08.2018 den bekliyormudunuz?
Teşekkürler.karar aşamasına 10 ağustosta geçmişti.sizinde 1-2 güne çıkar sanırım.nüfusa gidip tebliği aldık.1 hafta sonra ilçe nüfusa gidip kimlik alacağız kısmetse.
-
Alıntı:
Teşekkürler.karar aşamasına 10 ağustosta geçmişti.sizinde 1-2 güne çıkar sanırım.nüfusa gidip tebliği aldık.1 hafta sonra ilçe nüfusa gidip kimlik alacağız kısmetse.
Aynı durumdaki kişilere vatandaşlık konusu süreç hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkür edrim
-
Gözümüz aydın :)inşallah bunu da 2 3 ay beklemeyiz
-
Alıntı:
Mustafa2012 rumuzlu üyeden alıntı
Slm arkadaşlar bende mart 3-5mi oyle ilk başvuru yaptim mayis 16sina parmak izi verdim ilk başvuru yaptigimda 3-6ay arasi komisiyona mesaj alcaksiniz denildi 6ayi gecti hayla mesaj haber yok mayiste parmak izi veripte komisyona giren varmi gitsemmi nufuse sorsammi acaba telefonnan bilgi vermiyolar yolda uzak beklesemmi gitdiyimde nufusta bilgi veriyolarmi lutfen arkadaşlar bilgisi olan bilgilendirsin
Merhaba bizede mesaj gelecek dediler hiçbirşey gelmedi.nüfusa gittik orda gün verdiler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
dilya rumuzlu üyeden alıntı
Aynı durumdaki kişilere vatandaşlık konusu süreç hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkür edrim
Sn dilya toplam 16 ay geçti ilk başvurudan bu yana.belki 10 kere nüfusa gitmişimdir. Oradan sorgulayınca,bizim internetten gördüğümüzün bir sonraki aşamasını görüyorlar.ben nüfusa gittiğimde öğrenmiştim karar aşamasını.arasıra imkan var sormaya gidin.
-
Merhaba nüfus derken il nüfus müdürlüğü mü ? Orada hangi bölümle konuşmamız lazım ?
-
Merhaba Arkadaşlar .....kara aşamasında olanlarda bir gelişme var mı?
-
Alıntı:
Herr.Saliov rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba nüfus derken il nüfus müdürlüğü mü ? Orada hangi bölümle konuşmamız lazım ?
Nereden başvuru yaptıysanız oraya gideceksiniz
-
Alıntı:
Merhaba bizede mesaj gelecek dediler hiçbirşey gelmedi.nüfusa gittik orda gün verdiler.
- - - Updated - - -
Sn dilya toplam 16 ay geçti ilk başvurudan bu yana.belki 10 kere nüfusa gitmişimdir. Oradan sorgulayınca,bizim internetten gördüğümüzün bir sonraki aşamasını görüyorlar.ben nüfusa gittiğimde öğrenmiştim karar aşamasını.arasıra imkan var sormaya gidin.
Merhaba daviofbg. Öncelikle hayırlı olsun, darısı başımıza diyelim. Başvurunuz karar aşamasını geçtikten sonra sitede onaylanmıştır tarzı bir aşamaya mı geçti yoksa hala karar aşamasında yazıyorken nüfusa gittiğinizde mi işlemin tamamlandığını öğrendiniz. Karar aşamasını geçtiğinizi nasıl öğrendiniz?
-
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar .....kara aşamasında olanlarda bir gelişme var mı?
Bende bir gelişme yok.. Arayıp sorabileceğimiz 199'dan başka bir numara biliyor musunuz?
-
Alıntı:
Bende bir gelişme yok.. Arayıp sorabileceğimiz 199'dan başka bir numara biliyor musunuz?
İl nufuse aradım ve memur dedi ki karar kabul listesine girilmiş....yani karar kabul olmuş ancak henüz sistemine atmadı....bugün yarın sistemine girilecek
-
Alıntı:
İl nufuse aradım ve memur dedi ki karar kabul listesine girilmiş....yani karar kabul olmuş ancak henüz sistemine atmadı....bugün yarın sistemine girilecek
Hangi ilden başvurdunuz siz? Ankara ise numarayı paylaşabilir misiniz lütfen?