-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Gulcin_K rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
İkametgah değişikliği kaç gün içerisinde göç idaresine bildirilmeli?
20 gün içinde diye biliyorum.
-
Arkadaşlar (evlilik yoluyla) 17 nisan.2018 komisyona girdik ve evraklar mayıs ayında ankaraya ulaşmıştır diye bir yazı cıktı 1 hafta sonra baktığımda inceleme ve arastırma aşamasındaymış. Bu günd baktığımda hala aynı durum. Cimere yazdığımda bana arşiv araştırmasında olduğunu söylediler .bu durumu yasıyan ve ya bu durum ne kadar süreceğini bilenleriniz lütfen konuyu cevaplarmısınız arastırmadan sonra ki aşama nedir?
-
Merhabalar,
Çalışma izni ile genelden başvuru yapmak istiyorum. Ayrıca eşim de aile ikamet izni ile genelden başvuru yapmak istiyor. Bir yerden duydum ki, aile ikame izni ile başvuru yapılamaz. Bu konuda bilgisi olan var ise cevaplar mısınız?
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar (evlilik yoluyla) 17 nisan.2018 komisyona girdik ve evraklar mayıs ayında ankaraya ulaşmıştır diye bir yazı cıktı 1 hafta sonra baktığımda inceleme ve arastırma aşamasındaymış. Bu günd baktığımda hala aynı durum. Cimere yazdığımda bana arşiv araştırmasında olduğunu söylediler .bu durumu yasıyan ve ya bu durum ne kadar süreceğini bilenleriniz lütfen konuyu cevaplarmısınız arastırmadan sonra ki aşama nedir?
Merhabalar bende istisnai vatandaşlıktan istanbudan ocak/2018 de evlilik yolu ile başvurdum.
5 aydır İNCELEME-ARAŞTIRMA aşamasında hala bekliyoruz.
Bu aşama en sancılı süreç geçince 2 aşama daha var malaesef.
Sırası ile ;
* istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmistir.
* istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Bu arada cimerden gelen yanıtı tam olarak paylaşırmısınız?
-
Cevapladığınız için teşekkür ederim.
İstisnai derken evlilik yoluylamı baş vurdunuz? Bir de ben 23.07.2017 de ilk başvurumuzu yapmıstık . forumda okumustum ama bir arkadasımız evlilik yoluyla basvuruda bulunanların arşiv araştırması yapılmıyormuş ama bellikş çok şey değişmiş.benim sıkıntım aslında eşimin passaport süresi bu yıl sonu bitiyor passaportan kalan süreden son 3 aylık ikamet başvurusunda bulunduk eşimide passaportu için geri göndermek istemiyorum bu süre sarfındada kimliği alabilceğini ümit ediyorum.
-
Mrb.dilya bugün nüfusa gidecektiniz ? komisyona gün alabildinizmi?
-
Alıntı:
Cevapladığınız için teşekkür ederim.
İstisnai derken evlilik yoluylamı baş vurdunuz? Bir de ben 23.07.2017 de ilk başvurumuzu yapmıstık . forumda okumustum ama bir arkadasımız evlilik yoluyla basvuruda bulunanların arşiv araştırması yapılmıyormuş ama bellikş çok şey değişmiş.benim sıkıntım aslında eşimin passaport süresi bu yıl sonu bitiyor passaportan kalan süreden son 3 aylık ikamet başvurusunda bulunduk eşimide passaportu için geri göndermek istemiyorum bu süre sarfındada kimliği alabilceğini ümit ediyorum.
Sanırım ülkemize gitmededende konsolosluk da pasportunuzu yenileye bilirsiniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Merhabalar bende istisnai vatandaşlıktan istanbudan ocak/2018 de evlilik yolu ile başvurdum.
5 aydır İNCELEME-ARAŞTIRMA aşamasında hala bekliyoruz.
Bu aşama en sancılı süreç geçince 2 aşama daha var malaesef.
Sırası ile ;
* istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmistir.
* istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
Bu arada cimerden gelen yanıtı tam olarak paylaşırmısınız?
Cimer mi? Bimer mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Çalışma izni ile genelden başvuru yapmak istiyorum. Ayrıca eşim de aile ikamet izni ile genelden başvuru yapmak istiyor. Bir yerden duydum ki, aile ikame izni ile başvuru yapılamaz. Bu konuda bilgisi olan var ise cevaplar mısınız?
199 arayarak aile ikamet izni ile ilgili Bilgi alın.tavsiyem sağlık kurulu heyet raporunuzu en son hazırlayın ikamet ve çalışma izni belgenizi nöter tasdikli hazır layin . önce ülkemizde Özden istenilen ek bütün evraklarinizi elde edin.turkiyedeki evraklar en kolayı.ulkenizden istenilen belgeler uzun zamanınızı alır.zaman kaybı yasarsiz.ben bu konuda mağdur oldum.bas vurursan SONRA 6 ay zaman kaybı yaşadım çalışma iznim 6 ayı kalmisdi baş vurdumgumda . Oyuzden önce kendi ulkenizden istenilecekleri evrakları temin edin ves SONRA sağlık raporu sonra çalışma izni baş vurun
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Cimer mi? Bimer mi?
- - - Updated - - -
199 arayarak aile ikamet izni ile ilgili Bilgi alın.tavsiyem sağlık kurulu heyet raporunuzu en son hazırlayın ikamet ve çalışma izni belgenizi nöter tasdikli hazır layin . önce ülkemizde Özden istenilen ek bütün evraklarinizi elde edin.turkiyedeki evraklar en kolayı.ulkenizden istenilen belgeler uzun zamanınızı alır.zaman kaybı yasarsiz.ben bu konuda mağdur oldum.bas vurursan SONRA 6 ay zaman kaybı yaşadım çalışma iznim 6 ayı kalmisdi baş vurdumgumda . Oyuzden önce kendi ulkenizden istenilecekleri evrakları temin edin ves SONRA sağlık raporu sonra çalışma izni baş vurun
Evet, en son sağlık heyeti raporu almak daha iyi olur. Türkiye'de evrak temin etmek daha kolay, haklısınız. Benim çalışma iznim Ekim 2019 akadar, eşinim aile ikamet izni de aynı şekilde.
199 aradım, vatandaşlık müracaat biriminden yani Valilikten öğrenin dedi. Daha önce gitmiştik Valiliğe, yalnız Genel olarak başvurulara bakan bayan GÖÇ'ten bilgi alacağız dedi, ona göre eşinizin aile ikamet izni ile başvuru yapıp yapamayacağını söylerim dedi. Genelde GÖÇ dönüş yapmıyormuş. 3 hafta sonra gelin dedi, evrak verip kendim GÖÇ'e yönlendireceğim sizi dedi. 3 hafta geçtikten sonra Valiliğe gittik, bayan yıllık izne çıkmış. Yerine bu işlere bakan da yok. 1 hafta sonra izinden çıkacakmış. GÖÇ'e bizi yönlendirse, GÖÇ orada hemen ikamet süreleri ile beraber yurda giriş çıkış belgeleri verecek mi acaba?
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Cimer mi? Bimer mi?
- - - Updated - - -
İlginize teşekkür ederim ruya eşim türkmenistan vatandaşı lakin konsolosluk görevi olduğu halde passaport yenilemeyi yapmıyacağını söyledi dün ankara türkmenistan başkonsolosluğu aradığımdada aynı cevabı aldım.
Caner bg cimer başvuruda bulunmustum bana gelen cevabı paylasıyorum
Cimer başvurunuz incelenmiştir. Vatandaşlık talep dosyanız İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce Ankara İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş olup, sistemde yapılan incelemede ''Arşiv araştırması istendi'' olarak görülmektedir. Karar Mercii İçişleri Bakanlığı olduğundan Müdürlüğümüzce (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) her hangi bir ihmal söz konusu değildir. Bilgi edinilmesini rica ederim.
-
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim ruya eşim türkmenistan vatandaşı lakin konsolosluk görevi olduğu halde passaport yenilemeyi yapmıyacağını söyledi dün ankara türkmenistan başkonsolosluğu aradığımdada aynı cevabı aldım.
Caner bg cimer başvuruda bulunmustum bana gelen cevabı paylasıyorum
Cimer başvurunuz incelenmiştir. Vatandaşlık talep dosyanız İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce Ankara İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş olup, sistemde yapılan incelemede ''Arşiv araştırması istendi'' olarak görülmektedir. Karar Mercii İçişleri Bakanlığı olduğundan Müdürlüğümüzce (İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) her hangi bir ihmal söz konusu değildir. Bilgi edinilmesini rica ederim.
Evet, ne Ankara Türkmenistan büyükelçiliği ne de İstanbul Türkmenistan başkonsolosluğu pasaport yenilemiyor. Sadece Türkmenistan'da yenileyebilir.
-
Listede olan arkadaşlar bir gelişme var mı?75 gündür listeseyim bòyle birsey olamaz
-
Aldığım bir bilgiye göre vatandaşlık işlemleri askıya alınmış olabilir şimdilik. Zira cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi, yeni atamalar yapılması vs vs sistemin oturması gerekiyor. Eskiden bakanlar kurulunun kararıyla çıkıyordu vatandaşlık. Şimdi nasıl olucak belli değil. Siz de birşeyler duyarsanız bilgilendirirseniz sevinirim
-
Selam arkadaslar ben yeni katildim 2017 temuz ayi ilk basvuru yaptim evlilikten 2018 ocak sonu komisyon oldu... subat 15 evraklar ankaraya ulasti .. mart 20 incelenme arastirma asamasi ..hala devam ediyor sizce ne kadar surer.. lutfen bilgisi olan cevaplasin
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Aldığım bir bilgiye göre vatandaşlık işlemleri askıya alınmış olabilir şimdilik. Zira cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi, yeni atamalar yapılması vs vs sistemin oturması gerekiyor. Eskiden bakanlar kurulunun kararıyla çıkıyordu vatandaşlık. Şimdi nasıl olucak belli değil. Siz de birşeyler duyarsanız bilgilendirirseniz sevinirim
Selam benim tanidik bi kac arkadas islemleri devam ediyor arastirma asamasindan karara gecmis olanlar var gecen aydan bu aya bi kac kisi kimlik alanlar var askiya alinsa bu millet nasl aliyor kimlik?
Sent from my iPhone using Hukuki NET
-
Arkadaşlar 6.6.2018 de eksik evrak için valilikten arandim. Tamamlam 1,5 ay surdu. 1 agustosta teslim ettim. Arastirma asamasindaydi. Yani eksik evraklari istediklerinde 1 ay gecmisti nerdeyse arastirma incelemeye. Bir sorun olur mu? Saglik raporum 11 ocak 2019 kadar gecerli. Bilgisi olan varsa bilgi versin lutfen.
-
Alıntı:
terlan@sevgi rumuzlu üyeden alıntı
Selam benim tanidik bi kac arkadas islemleri devam ediyor arastirma asamasindan karara gecmis olanlar var gecen aydan bu aya bi kac kisi kimlik alanlar var askiya alinsa bu millet nasl aliyor kimlik?
Sent from my iPhone using
Hukuki NET
Merhaba,
Vatandaşlık alan arkadaşlarınız hangi türden aldı ve hangi uyruktan olduklarını öğrenebilir miyim lütfen?
-
Dilya hanım sizde bi gelişme varmı? toplantı için gün aldınız mı?
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 6.6.2018 de eksik evrak için valilikten arandim. Tamamlam 1,5 ay surdu. 1 agustosta teslim ettim. Arastirma asamasindaydi. Yani eksik evraklari istediklerinde 1 ay gecmisti nerdeyse arastirma incelemeye. Bir sorun olur mu? Saglik raporum 11 ocak 2019 kadar gecerli. Bilgisi olan varsa bilgi versin lutfen.
Merhaba benimde sağlık kurulu raporu süresi dolmuştur yenildim Bir hafta tamamlandı teslim ettim göç idaresi nüfus müdürlüğü ne.ne zaman Ankara'ya ulaşır diye sordum yarın ellerinde olur dedi görevli çalışan bayan.. sağlık raporu niye Bir buçuk ay sirduku benimki 3 güne tamamladım.bir hafta içinde teslim ettim
-
Alıntı:
Merhaba benimde sağlık kurulu raporu süresi dolmuştur yenildim Bir hafta tamamlandı teslim ettim göç idaresi nüfus müdürlüğü ne.ne zaman Ankara'ya ulaşır diye sordum yarın ellerinde olur dedi görevli çalışan bayan.. sağlık raporu niye Bir buçuk ay sirduku benimki 3 güne tamamladım.bir hafta içinde teslim ettim
Merhaba Benimkisi saglik raporu degildi Ruya hanim. TC vatandasi Anne ile bagi kanitlayan belgeyle onayli bekarlik belgesi idi ondan uzun surdu.
-
Alıntı:
Ben bu mesajı yazdıktan 1 gün sonra yeni araştırma aşamasına geçti. Yalnız evraklar ankaraya ulaştıktan 3 ay sonra araştırma aşamasına geçti. Bakalım araştırma aşaması ne kadar sürecek. (İstisnai üzerinden başvuruda bulunmuştum.)
Arkadaşlarınız vatandaşlık aldılar ise ne zaman başvurdular ve hangi amaçla acaba bilginiz var mı?
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Dilya hanım sizde bi gelişme varmı? toplantı için gün aldınız mı?
Merhaba yok daha alamadik alinca size haber verecem geçen gün gitmiştim beklemeniz lazım sırayla gönderiyoruz SmS dediler 2 hafta içinde göndermezsek gelin dediler daha 10 gün falan oldu bakalım bekliyorum emniyetten göndermişler ya artık sıkıntı yok dediler sizde bi gelişim varmı ikamet izni icin başvuru yaptınızmı ben ikamet icin evrakları teslim ettikten 18 sonra kartımı eve geldi
-
Slm dilya.tskler cevap için.benim oturum geldi bu gün götürdüm nüfusa ve salı günü için toplantı günü verdiler.insalllah size de çabuk gelir
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Slm dilya.tskler cevap için.benim oturum geldi bu gün götürdüm nüfusa ve salı günü için toplantı günü verdiler.insalllah size de çabuk gelir
a haber icin çok sağolun bende yarin gidip haber alaçam
-
Mrb.arkadaslar toplantıda ne gibi sorular soruyorlar ve ne kadar sürüyor bilgisi olan cevap bekliyorum . çok teşekürler
-
merhaba syt,
ben ve ailem 24 nisan 2018'de mülakata girdik. genel'den 2017 kasım ayında başvurmuştuk. yanılmıyorsam sabah saat 10:00 randevu vermişlerdi. beylikdüzü-büyükçekmece tarafından geç kalmayalım diye erkenden çoluk-çocuk-bebek kalkıp gittik, trafik falan derken geç kalma endişesiyle 2 saate falan vardık, yetişdik. bir de ne görelim...koridor lima lım dolu insan. herkes mülakata gelmiş. ve hepsi saat 10:00'da :)
herkese toplu aynı saate randevu veriyorlarmış. sonra orda mülakat odasından biri kendi listesine göre tek tek içeri alıyor. her mülakat bir kaç dakika sürüyor.
bizden şunları sordular:
- nerede oturuyorsunuz?
- çocuklar okula gidiyor mu?
- ne iş yapıyorsunuz?
- eğitim durumunuz?
bu kadar. yanınızda pasaportlarınız, ikamet kartlarınız yanınızda bulunsun. evlilikten başvurduysanız ona özel başka bir belge de isteyebilirler, bilmiyorum.
-
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
merhaba syt,
ben ve ailem 24 nisan 2018'de mülakata girdik. genel'den 2017 kasım ayında başvurmuştuk. yanılmıyorsam sabah saat 10:00 randevu vermişlerdi. beylikdüzü-büyükçekmece tarafından geç kalmayalım diye erkenden çoluk-çocuk-bebek kalkıp gittik, trafik falan derken geç kalma endişesiyle 2 saate falan vardık, yetişdik. bir de ne görelim...koridor lima lım dolu insan. herkes mülakata gelmiş. ve hepsi saat 10:00'da :)
herkese toplu aynı saate randevu veriyorlarmış. sonra orda mülakat odasından biri kendi listesine göre tek tek içeri alıyor. her mülakat bir kaç dakika sürüyor.
bizden şunları sordular:
- nerede oturuyorsunuz?
- ne iş yapıyorsunuz?
- eğitim durumunuz?
bu kadar. yanınızda pasaportlarınız, ikamet kartlarınız yanınızda bulunsun. evlilikten başvurduysanız ona özel başka bir belge de isteyebilirler, bilmiyorum.
Cevap için çok tşkler.biz evlilikten başvurduk.yaninda götüreceğiz bunları ve evlilik cüzdanı istiyorlar.maalesef randevu sistemi ayni bişey değişmedi.artik yapacak bişey yok.katlanacaz.cok çok teşekürler
-
Istisnai Türk vatandaşlığı başvuruşu yaptım hemen hemen 1 sene olacak ve 10 gün önce karara bağlanmak için Listeye eklenmiştir yazısı çıktı.. kaç gün sonra karar aşamasına varır ve ne zamana kadar kimlik çıkar şimdiden teşekkür ederim
-
Alıntı:
merhaba syt,
bizden şunları sordular:
- nerede oturuyorsunuz?
- ne iş yapıyorsunuz?
- eğitim durumunuz?
Merhaba,
Genelden ailece başvuru yapmışsınız. Hangi ikamet ile başvurdunuz? Ben de ailemle başvuru yapacağım. Benim çalışma iznim var, eşimin ise aile ikamet izni. aile ikamet izni ile genelden başvuru yapabiliyor mu?
-
Alıntı:
Merhaba,
Genelden ailece başvuru yapmışsınız. Hangi ikamet ile başvurdunuz? Ben de ailemle başvuru yapacağım. Benim çalışma iznim var, eşimin ise aile ikamet izni. aile ikamet izni ile genelden başvuru yapabiliyor mu?
evet, biz de aynı şekilde başvurduk. çalışma izni ile ikamet günleri de, aile ikamet günleri de vatandaşlık gün sayımında geçerlidir.
- - - Updated - - -
değerli forum sakinleri,
2018 başından beri vatandaşlık mülakatına girip de bekleyenler, hangi aşamada olduklarını paylaşsanız.
bir birimizin gelişmelerine göre kendi aşamalarımız hakkında az çok fikir edinmek açısından.
ben nisan 2018'de mülakata girdim. genel başvurudan. 4.aya girdik, ''inceleme ve araştırma'' aşamasında yazıyor.
-
İstisnaiden Ocak 2018'de başvurdum
Nisan ortasında komisyona girdim
Evraklar mayısın ilk haftası ankaraya ulaştı.
Araştırma ve inceleme ise 3 ay sonra 3 ağustosta başladı.
-
Alıntı:
İstisnaiden Ocak 2018'de başvurdum
Nisan ortasında komisyona girdim
Evraklar mayısın ilk haftası ankaraya ulaştı.
Araştırma ve inceleme ise 3 ay sonra 3 ağustosta başladı.
puncover,
çok ilginç, mayıs'ta dosyalarınız ankara'ya ulaşıp, ağustos'a kadar hangi aşamadaydı? 3 ay kadar zaman dosyanızı sorguladığınızda ne yazıyordu?
''ankara'ya ulaştı'' mı yazdı bunca zaman?
benim dosyalar ulaştıktan sonra yaklaşık 2 hafta sonra ''araştırma ve inceleme''ye alındı. 3 ağustos gibi tam tarihleri nereden öğrendiniz?
-
Alıntı:
evet, biz de aynı şekilde başvurduk. çalışma izni ile ikamet günleri de, aile ikamet günleri de vatandaşlık gün sayımında geçerlidir.
- - - Updated - - -
değerli forum sakinleri,
2018 başından beri vatandaşlık mülakatına girip de bekleyenler, hangi aşamada olduklarını paylaşsanız.
bir birimizin gelişmelerine göre kendi aşamalarımız hakkında az çok fikir edinmek açısından.
ben nisan 2018'de mülakata girdim. genel başvurudan. 4.aya girdik, ''inceleme ve araştırma'' aşamasında yazıyor.
Teşekkür ederim bilginiz için. Sizin ve ailenizin dosyaları bir olarak mı yoksa ayrı ayrı mı inceleniyor? Bir de mülakata bir günde mi girdiniz ailece?
-
Evet tam 3 ay boyunca "evraklar ankaraya ulaştı" diye yazdı sistemde. Vatandaşlığa başvurduğum valilikteki başvurumu alan memur arkadaş benim ricamla ankarayı aradı ancak ona da bilgi vermediler. Biz de acaba cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi vatandasliklar askiya alindi diye dusunduk.
Başvuru durumuna günde en az 5 kere istisnasız bakiyorum. 3 ağustosta araştirma ve inceleme aşamasına geçti. Çok şaşırtıcı
-
İstisnai Türk vatandaşlığı başvuruşu yaptım hemen hemen 1 sene olacak ve 10 gün önce karara bağlanmak için Listeye eklenmiştir yazısı çıktı.. kaç gün sonra karar aşamasına varır ve ne zamana kadar kimlik çıkar şimdiden teşekkür ederim
Birde benim 20 temmuzda ikametle basvuru yapmistim ama simdi suresi bitti ve suan çalışma izni ile kalıyorum ondan yani çalışma iznimi il nufusa bildirmek gerekiyor mi bildirmesem vatandaşlık başvurusu askıya alinir mi bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tesekkur ederim
-
Alıntı:
Teşekkür ederim bilginiz için. Sizin ve ailenizin dosyaları bir olarak mı yoksa ayrı ayrı mı inceleniyor? Bir de mülakata bir günde mi girdiniz ailece?
ailecek tek dosya. başvuru / dosya numarası da tek.
başvuran, onun eşi ve (varsa) 18 yaşından küçük çocukları ''aile'' olarak tek dosya açılıyor.
evet, mülakata da beraber girdik.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Mirfa rumuzlu üyeden alıntı
İstisnai Türk vatandaşlığı başvuruşu yaptım hemen hemen 1 sene olacak ve 10 gün önce karara bağlanmak için Listeye eklenmiştir yazısı çıktı.. kaç gün sonra karar aşamasına varır ve ne zamana kadar kimlik çıkar şimdiden teşekkür ederim
Birde benim 20 temmuzda ikametle basvuru yapmistim ama simdi suresi bitti ve suan çalışma izni ile kalıyorum ondan yani çalışma iznimi il nufusa bildirmek gerekiyor mi bildirmesem vatandaşlık başvurusu askıya alinir mi bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tesekkur ederim
valla, ben o aşamaya gelmedim ama, bu forumdaki eskiden yazılanlara bakarsak, listeye eklenenler bir kaç günden tut ta 2 aya kadar sonra karar aşamasına geçiyorlar. anladığım kadarıyla listeye eklendiğinizde o meşhur listenin doluluk oranına bağlı :)
bizim de ikametimiz bitmek üzereyken nüfus'tan çağırıp (sms) ikametlerimizi uzatıp yeni oturum kartlarının noter tasdikli fotokopilerini istediler. ne olur ne olmaz gidip dosyanızda eksik olup olmadığını, durumunuzu anlatmanızda fayda var. memurlar yoğun, ağırdan alıyorlar. kendiniz de dosyanızı takip etseniz iyi olur gibi geliyor bana.
-
Alıntı:
Nisan ayından komisyonu girdik2018 genel olarak.20 Nisan Ankara'ya ulaştı Mayıs'ta inceleme araştırma aşamasında hâlen değişiklik Yok bekliyorum.hepimize Allah sabır versin.
-
Merhaba Arkadaşlar;
Çok ağırlaştı işler nedense.
İstisnaiden başvurduk.
Benim eşim kasımda mülakata girdi.
4 Aralıkta Araştırma işlemleri başladı.
24 Mayısta Karar Makamına sunulacak listeye dahil edildi.
13 Haziranda Araştırma aşamaları tamamlanıp Karar aşamasına geçti.
13 Temmuz da Tekrar Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir diyor.
Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
-
Merhabalar,
Ben de Mart ayının sonundan bu yana araştırma ve inceleme aşamasındaydım, bugün "Karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir" aşamasına geçti çok şükür. Genelden başvurdum. Bundan sonra ne kadar sürede sonuçlanabileceğine dair tahminleriniz var mı?
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar;
Çok ağırlaştı işler nedense.
İstisnaiden başvurduk.
Benim eşim kasımda mülakata girdi.
4 Aralıkta Araştırma işlemleri başladı.
24 Mayısta Karar Makamına sunulacak listeye dahil edildi.
13 Haziranda Araştırma aşamaları tamamlanıp Karar aşamasına geçti.
13 Temmuz da Tekrar Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir diyor.
Böyle bir durumla karşılaşan var mı?
ben karşılaşmadım ama bu forumda eskiden yazılanlarda gördüm, bir de nüfus'a gittiğimde orada gördüm.
yalnız onlarınki ''inceleme ve araştırma'' aşamasından ''listeye alınıp'' sonra tekrar ''inceleme ve araştırma'' aşamasına gönderilenlerdi. onlar genelde evlilikten başvuranlarda oluyor sanırım.
sizinki gibi ''karar'' aşamasından dönenleri ilk defa sizde görüyorum. yine de en zor aşamadan (''İnceleme ve araştırma'') geçmişsiniz. artık sadece biraz beklemeniz kalmış. geçmiş olsun.
- - - Updated - - -
Alıntı:
keysan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Ben de Mart ayının sonundan bu yana araştırma ve inceleme aşamasındaydım, bugün "Karar makamına sunulacak listeye dahil edilmiştir" aşamasına geçti çok şükür. Genelden başvurdum. Bundan sonra ne kadar sürede sonuçlanabileceğine dair tahminleriniz var mı?
sizinkini referans alıp kendi durumuma uygularsam, benim ''inceleme ve araştırmam'' Eylül sonuna falan bitecek gibi. inşaallah diyelim..
-
Alıntı:
ailecek tek dosya. başvuru / dosya numarası da tek.
başvuran, onun eşi ve (varsa) 18 yaşından küçük çocukları ''aile'' olarak tek dosya açılıyor.
evet, mülakata da beraber girdik.
Tek dosya açılması iyi. Nüfus vatandaşlık müdürlüğündeki memur ise benim ve eşimin başvuruları bireysel olacak gibi şeyler söyledi. Dosyalarımız ayrı olacak diye anladım...