merhaba sayın Syt geçen gün gitmişsiniz nüfuse yolda demişlerdi bi daha ne zaman haber alacaksınız bi değişiklik olursa beni de bilgilendirin sagolun
Printable View
Mrb. Dilya ben artık oturumum yenilendimde gidecem artık nüfusa bu da en az bir buçuk ay sonra.farklı bisey olursa yazarım sizdede farklı bisey olursa yazın.şimdiden teşekkürler
E-POSTA devletden TC no girerek takib edin.veya nüfusa gidib takip no isteyin.ben e_devletden arama butonuna" vatandaşlık başvurusu sorgulama" yazıyorum ordan çıkan sayfada istenilen bilgileri girib sorgula ya tıklıyoruz cvb cikiyo
- - - Updated - - -
Bugün SMS geldi il nüfus müdürlüğü ne gitmem gerekiyor yazmışlar.yarin gideceğim inşallah.acaba niçin gelmemi istiyorlar? Çalışma izni Nisan ayında bitmiş oyuzden mi acaba . kafayı yemek üzereyim
Merhaba,
Nikah işlemleri için Bulgaristan konsolosluğundan medeni hal belgesi çıkartan var mı aranızda? Konsolosluk bu belgeyi temin edebiliyor mu ?
Arkadaşlar bu arada bu gün emniyet müdürlüğü ne gitdim meğer sem hastane heyet raporu nun süresi dolmuştur..yenilemek lazım.biarada raporu verdiğimde 1 ay süresi kalmıştı.sagolsun. Azerbaycan konsolosluk evraklarimi geç hazırladıkları için böyle mağduriyet yaşıyorum
[QUOTE=nssalee;618158]Ben Ankaradaki il nüfusu aradım hersey tamamlanmış yeni bakanlar kurulunun onaylaması bekleniyor az kaldı dediler bana, siz yinede arayın.[/QUO
Ankaraya bir türlü ulaşamıyorum alo199 dan şu şekilde cevap gelmiş:
Vatandaşlık başvuru sürecine müdahale edilememektedir. Başvurunuzun sonuçlandırıldığında başvuru makamı tarafından gerekli bilgilendirme yapılacaktır. https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx web adresinden vatandaşlık başvuru durumunuzun takibini sağlayabilirsiniz.
Merhaba, hangi evraklar azerbaycan konsolosluktan gecikmeli aldınız? Ben yeni başvurdum, konsolosluktan sadece doğum belgesini temin ettim, yeni parmak izi verdim, sms bekliyorum, konsolosluktan başka hangi evraklar gerekecek acaba, ona göre önceden alayım bari. Teşekkürler.
Merhabalar;
Benim sorum konu başlığı ile bağlantılı, ancak nispeten başka bir konuda.
Umarım doğru başlık altında sormuşumdur.
T.C. vatandaşıyım, Türkiye'de ikamet ediyoruz, Ukrayna uyruklu eşimin vatandaşlık başvurusu 1.5 yıllık bir sürecin ardından "karar aşamasına" yeni geldi, sonucu bekliyoruz.
Sorum aslında bundan sonrası ile ilgili.
Biliyorsunuz -aramızda muhtemelen Ukrayna asılllılar da var- Ukrayna yasaları çifte vatandaşlığı kabul etmiyor.
Eşimin T.C. vatandaşlığı almasının ardından, yurtdışına, özellikle Ukrayna'ya çıkışlarında, Ukrayna sınır kapılarında çifte vatandaşlık ile ilgili sorun yaşamasından endişe ediyorum.
Şöyle ki:
Artık T.C. vatandaşı olacağı ve T.C. pasaportu olacağı için, Türk gümrük/sınır kapılarından çıkışı Türk pasaport ile olacak.
Ukrayna'ya girişte ise Ukrayna vatandaşı da olduğu için, Ukrayna pasaportunu kullanması gerek.
Bu durumda, oradaki görevli Ukrayna pasaportundaki Türkiye çıkış damgasını soruyor ve gösteremez isen çifte vatandaşlığın yasal olmadığı hakkında yorum yapıyor.
En son doğuştan TC ve Ukrayna vatandaşı olan küçük çocuklarım için sormuşlar Ukrayna pasaportlarındaki TC çıkış damgasını ve yorum yapmışlar niye çifte vatandaşlar diye.
Aramızda muhakkak benzer durumda olanlar vardır, nasıl hallediyorlar bu sorunu?
Yardımlarınız için teşekkür...
Valla aynı durum da Azerbaycan vatandaşları için geçerli. Onlar da çifte vatandaşlık kabul etmiyor, türk vatandşlığı aldıktan sonra 1 ay içerisinde konsolosluğa bildirmem gerekiyor, bunu yapamazsam memleketime geldiğimde ve bu durum bir şekilde anlaşılırsa hapis cezası ya büyük mikdarda para cezası var,. Bu uygulama çoğunlukta eski Sovet ülkeleri için geçerli. Buna rağmen t.c vatandaşlığı için başvuru yaptım, çünkü orurma izni ile uğraşmaktan bıktık artık. Gittikçe zorlaşıyor, sürekli mevzuat değişiyor, işin içinde de masraflar var.
- - - Updated - - -
Bu arada benim çocuklarım da çifte vatandaş şuan, çocuklara para cezası uygulanmıyor, istediğin pasaportla giriş çıkış yapılabilir, yalnız 18 yaşına geldiğinde onların karar vermesi gerekir.Bu arada nüfüs müdürlüğü yeni vatandaşlığa alınan kişilerin listesini konsolosluğa iletiyor, bu kesin bilgi. Bir sürü arkadaşlarım türk vatandaşlığı aldıktan sonra ve bu durumu kendi ülke makamlarına bildirmediği halde vatandaşlıktan çıkarıldığını sonradan öğrendi. Bir arkadaşım memlekete giriş yaptığında öğrendi, diğeri de konsolosluğa bir belge için gittiğinde öğrendi.
Merhaba.evli veya bekâr olduğuna dair belge
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba bugün Azerbaycan konsolosluk na telefon acdim çifte vatandaşlık olayını öğrenmek için.diyorki,:TC vatandaşı kimlik aldığınız günden 1 ay içinde konsolosluga gelin doğum belgesi şahsiyet vesikası pasaport aslı ve fotokopisi getirin bildirimde bulunun.bu kadar ama çifte vatandaş olacaksınız kesinlikle vatandaş likdan çıkma talebi yok.ama Bir ay içerisinde bildirmez iseniz 3000_5000 AZN para cezası ödeyecek siniz.
Genel olarak baş vuran arkadaşlar konuyla alakalı benzer durum olanlar Bilgi verirseniz sevinirim. İyi akşamlar
Merhaba
Daha önce de yazmıştım mayısın başında vatandaşlık başvuru dosyalarım Ankara'ya ulaştı diye. Sistemde hala araştırma aşamasına geçiş gösterilmiyor, yani araştırmaya geçmemiş yazıyor.
Bugün vatandaşlığa başvuruda bulunduğum valilik ile görüştüm, valilikteki arkadaşlar da duruma şaşırdı; normalde araştırmanın bitmiş bile olması gerekiyor dediler hatta. Valilik Ankara ile görüşmüş ancak onlara da işlemler hala devam ediyor yanıtını vermiş Ankara'dakiler.
Bu sebeple acaba Ankara'da arayabileceğim bir numara var mı acaba işin astarını öğrenmek için? Acaba siz kimleri arıyorsunuz? Bende 4-5 tane numara var ancak telefonun çalmasına rağmen kimse açmıyor telefonu.
Çok şüphede kaldım
Arkadaşlar isnistai vatandaşlıktan 2 aydır listedeyim önce karar aşamasına geçti sonra yine listeye eklendi.Benim gibi olan arkadaşlar son bir gelişme var mı?ne kadar bekliycez daha
Selam.Lıstede olup bekleyen kimse yok mu?
yeni duruma göre yönergelerin yenılenmesi beklenıyormus. imza yetkileri tamamlanınca tekrar karar makamına sunulacakmış
Merhabalar sekiz yıldır kesintisiz olarak Türkiye'de ikamet etmekteyim. Bu yıl lisanstan mezun oldum ve vatandaşlığa başvuru yapacağım. Öğrencilik bittikten sonra çalışma izniyle veya uzun dönem ikametle başvuru yapmam gerekiyormuş, kısa dönem ve turistlikde önceki yıllarım sürenin hesabında dikkate alınmıyor. Şimdi sorunum şu, öğrenci ikametim 2 ay sonra bitiyor ve çalışma izni başvurum 6 aylık ikametim bulunmadığından reddedildi. Öğrenci ikameti bittikten sonra 6 aylık uzatma süresi veriliyor ama bu da kısa dönem ikamet sayılıyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Gülçin hanim Fırat Bey teşekkür ederim.Yalnız Fırat Bey evraklarla ilgili bu prosedürler tamamlandı diye biliyorum.Siz kimden aldiniz bu bilgiyi
Ben de sizin durumunuzdaydim. 14 senedir turkiyedeydim.lisans bittikten sonra calisma iznine basvuramadim.ki benim donemimde ogrenci oturma izniyle de calisma iznine basvurulmuyordu. Turstik oturma izni almak zorunda kaldim 6 aylik. O icinde de calisma iznine basvuramadim sirket bulamadim. Onceki 14 senemin hepsi çöp oldu. Ogrenci ikamet izni bitmeden uzun donem ikamet izni almaya calis.bana uzun donem de vermemislerdi gelir olmadigi icin.
Gulcın Hanım yanıtınız icin tesekkur ederım ama uzun donem ıkamet icin şartları tasımyormusum. Kısa dönem ikametlerde lısans eğitiminden mezun olduktan sonra 6 ay içerisinde başvurulduğunda bir defaya mahsus 1 yıllık ikamet veriliyor acaba bu kesintiye neden olur mu buna baivurmayı düşünüyorum.
Merhaba
vatandaşlık başvurusu nisan ayından itibaren ankarada. araştırma ve inceleme aşamasında.
ikamet izni süremiz bitiyor. ikamet iznini uzattık. bunu nüfus müdürlüğüne bildirmem gerekiyor mu ?
noter onayı gerekir mi .
Bimer varken oradan şikayet olarak bu vatandaşlık başvuruları için yazı yazabiliyorduk yabancı kimlik numarası ile ama artık yabancılar yazamıyor cimere... Bir çok kişi oturmma izni/ çalışma izni süresi bitmek üzere ve muhtemelen madur duruma düşecek gibi gözüküyor ben dahil.. Normalde bana en az 2 yıllık çalışma izni veriliyordu son başvurumda 8 aylık verildi sebebi vatandaşlık olduğunu düşünüyordum ama madur edileceğimiz hesaplandı mı onuda merak ediyorum... çok sıkıntılı bir süreç
İstisnaiden evlilikten dolayı istanbuldan başvurdum.
5 aydır İNCELEME-ARAŞTIRMA aşamasındayım.Malesef ilerleme kaydemedim.
Bu aralar İSTİSNAİ den aşama kaydeden var mı acaba? Daha ne kadar bekleyeceğiz.Sabır kalmadı :(
2 ay kadar önce BALGÖÇ ile görüşmüştüm birkaç kişinin Balkan göçmenleri İstisnai vatandaşlıkları çıktı hatta bizim yaşlı ve hasta bir akrabamız var onun da çıktı dediler ama o günden sonra hiçbir gelişme olmadı işlemlerde. Bir ileri iki geri gidiyoruz. Allah sabır versin.
Arkadaşlar merhaba.saglik kurulu heyeti raporun süresi dolmuştur yenildim bugün götürdüm emniyet Fatih e danışmadan çalışan bayan Mayıs ayında SMS gönderilmiş dedi ama bana SMS felan gelmediğini söyledim.kisacasi arkadaşlar Nisan ayından inceleme ve araştırma aşamasında olan dosyanın Bir evrakın süresi dolduğu hakkında SMS geçen gun16 temmuzda geldi Mayıs'ta SMS gelseydi belki kurban bayramı na biryilerleme olurdu.diyecegim o ki SMS gönderiyorlar ulaşılamıyor ola biliyor oyuzden evrakları verdiğiniz yere direk gidin sorusturun eksik bişey varmı ve sair.genelden baş vurdum 2017 Ekim'de.iyi günler
- - - Updated - - -
Evet noter onaylı nüfusa götürmek gerekiyor 2 adet fotokopisi sende bulunsun nöter onaylı
Gulcin_K
25-07-2018, 13:01:59
2 ay kadar önce BALGÖÇ ile görüşmüştüm birkaç kişinin Balkan göçmenleri İstisnai vatandaşlıkları çıktı hatta bizim yaşlı ve hasta bir akrabamız var onun da çıktı dediler ama o günden sonra hiçbir gelişme olmadı işlemlerde. Bir ileri iki geri gidiyoruz. Allah sabır versin
Gülçin hanim bende bulgaristan göçmeniyim ve istisnaiden listedeyim.Verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim.Ama ne yapsak twitterden hastag mi başlatsak bilemedim böyle beklemek çok zor.
Merhaba size cevap yazan göremediğim için yazıyorum. Ben de aynı şey yaşadığım için de. Doğru düşünüyorsun. Öğreciliğini biter bitmez çıkış belgen (genelde diploma hemen çıkmadığından) ile kısa süreli ikamete başvurma hakkın var. Bu ikamet da bir sefere veriliyor ve en fazla bir yıl süresi olabilmekte. Bu ikamet ile çalışma iznine başvurabiliyorsun.
merhaba evet 19 temmuzda yabancılar şubesi. evrakları nüfusa
göndermiş pazartesi gidecegiz eşimle komisyona gün almaya çalışacağız sms gelecek demiştiler gelmedi daha pazartesi size haber verecem siz haber almadinizmi bu aralar sizde değişiklik olursa haber verin
Merhaba arkadaşlar,
İkametgah değişikliği kaç gün içerisinde göç idaresine bildirilmeli?