Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhabalar, Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve doktorum. 26 Mart 2024 tarihinde Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundum. Aradan 17 ay geçti ancak sistemde hâlâ “Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir” yazıyor. Bu süreç daha ne kadar sürer ve bu süreci hızlandırmanın bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim
Alıntı:
puneet rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim, genel olarak mart 2024 başvurdum, sürecim bu şekilde:
16.06.2025
vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B016
16.06.2025
vatandaşlık başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. B016
27.05.2025
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
07.10.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
16.09.2024
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
1.09.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere listeye eklendi.
23.07.24
mülakat
27.05.24
parmak izi
23.03.24
dosya teslim
sent from my rmx2040 using tapatalk
sizin kimlik geldimi? Sonuçlanma müracaatta ne dediler?
Alıntı:
NASER rumuzlu üyeden alıntı
sizin kimlik geldimi? Sonuçlanma müracaatta ne dediler?
Merhaba Naser, başvurunuz ilerledi çok sevindim. Başvuru Sonuçlandığı gün 3-4 mesajlar geliyorlar, son mesajda pdf olarak duyuru belgesi gelecek, onun çıktısı almanız gerekiyor. Biliyorsunuz kimlik ve pasaport için nüfusa gideceksiniz. Herhangi bir yakın nüfusa randevu alabilirsiniz. Kimlik ve pasaport, randevudan sonra maksimum 3-4 de geliyor. Ben sabah saatlerde randevu aldığım için kimliğimi ayni gün kargoya verdiler. Listeye ekledikten sonra 12-13 gün geçti demek ki, yeni mesaj herhangi gün gelebilir. Çok yakında güzel haber bekliyorum...Saygılarımla
Sent from my RMX2040 using Tapatalk
Alıntı:
puneet rumuzlu üyeden alıntı
merhaba naser, başvurunuz ilerledi çok sevindim. Başvuru sonuçlandığı gün 3-4 mesajlar geliyorlar, son mesajda pdf olarak duyuru belgesi gelecek, onun çıktısı almanız gerekiyor. Biliyorsunuz kimlik ve pasaport için nüfusa gideceksiniz. Herhangi bir yakın nüfusa randevu alabilirsiniz. Kimlik ve pasaport, randevudan sonra maksimum 3-4 de geliyor. Ben sabah saatlerde randevu aldığım için kimliğimi ayni gün kargoya verdiler. Listeye ekledikten sonra 12-13 gün geçti demek ki, yeni mesaj herhangi gün gelebilir. çok yakında güzel haber bekliyorum...saygılarımla
sent from my rmx2040 using tapatalk
çok teşekkür ederim
nüfüsa ne evrak verdiniz?
Ayni gün pasaport için başvuru yaptinizmi?
Tebliğ belgesinde kimlik numarasi varmi? Harç yatirmak için
Alıntı:
çok teşekkür ederim
nüfüsa ne evrak verdiniz?
Ayni gün pasaport için başvuru yaptinizmi?
Tebliğ belgesinde kimlik numarasi varmi? Harç yatirmak için
Sadece duyuru belgesi ve biyometrik fotoğraf gerekiyor, başka herhangi bir evrak gerekmiyor. TC no duyuru belgesinde yazıyor, ve zaten tc no ile randevu alacaksınız. Randevu tamamlandıktan sonra size geçici kimlik belgesi veriyorlar. Ben aynı gün randevu alamadım ama sabah erken almaya çalışırsanız belki olur. Kimlik randevusu ertesi gün için aldım ama pasaport randevusu bir hafta sonra için alabildim, çünkü aynı nüfusa gitmek istiyordum.
Sent from my RMX2040 using Tapatalk
MERHABA ARKADAŞLAR
22,08,2025 TARİHİNDEN BERİ BENİM EKRANDA genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. GÖZÜKÜYOR AMA HİÇ SMS BANA GELMEMİŞ. BU BÖYLEMİ DEVAM EDECEK YOKSA SMS İÇİN BİR YERLERİ ARAMAM GEREKİYOR?
Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR
22,08,2025 TARİHİNDEN BERİ BENİM EKRANDA genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir. GÖZÜKÜYOR AMA HİÇ SMS BANA GELMEMİŞ. BU BÖYLEMİ DEVAM EDECEK YOKSA SMS İÇİN BİR YERLERİ ARAMAM GEREKİYOR?
Merhaba, sizin başvurunuzda gelişme var mı acaba? benim başvurum ilerledi ama 20 gündür ''başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir'' olarak gözüküyor. Sizde bu aşama ne kadar sürmüştü?
Merhabalar, benim başvuru durumum 1 hafta önce "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." olarak güncellendi. Aranızda benim gibi listeye dahil edilip bekleyen var mı?