-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba arkadaşlar,
Ben de şubat'tan beri inceleme ve araştırma aşamasındayım ama geçen hafta bittiğini ve artık karar aşamasına geçtiğini diye güncellemişler. Bu aşamada ne kadar süreceğini bilmiyorum ama yavaş yavaş sizin de öyle olacağını düşünüyorum. Hepimize sabir versin.
-
Şubat 28 den beri bekliyorum bende. Araştırmadan karara kaç gün oldu toplam ben 120 gündür bir sonraki aşamayı bekliyorum :)
İstanbuldan mı başvurdunuz?
İstisnai vatandaşlık (evlilik yolu) ile değil mi?
Ks.bakmayın çok soru sordum.Malum beklemekten dolayı sabır taşı olduk =)
- - - Updated - - -
* Forumdan edindiğim bilgilere göre,
karar aşamasına geçtiği günden itibaren ortalama 75 - 90 gün arasında bi aksaklık olmaz ise tc kimliğinize kavuşuyorsunuz.
-
Genel Olarak başvurdum Ankaradan. Araştırma ve İnceleme 4 ay filan sürdü. Karar aşamasında da şuan 1 hafta oldu. Önceki yazışmalar okuduğumda ortalama olarak genel başvuru 13-14 ay sürdüğü için bende bi 3-4 ay daha bekleyeceğimi düşünüyorum.
-
Alıntı:
Sabirlazim rumuzlu üyeden alıntı
Genel Olarak başvurdum Ankaradan. Araştırma ve İnceleme 4 ay filan sürdü. Karar aşamasında da şuan 1 hafta oldu. Önceki yazışmalar okuduğumda ortalama olarak genel başvuru 13-14 ay sürdüğü için bende bi 3-4 ay daha bekleyeceğimi düşünüyorum.
İnceleme ve Araştırma aşımasından direk karar aşımasına mı geçti? Normalde genel başvurular önce karar listesine dahil edilip sonra karar aşamasına geçiyordu?
-
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
İstisnai vatandaşlık(Evlilik yolu ile) bugun itibari ile tam 4 aydır İNCELEME-ARAŞTIRMA aşamasında.
Benim durumumda olupta başka bekleyen arkadaşlar var mı? :alala Şubat ayından beri bir sonraki aşama için beklemedeyim.
Merhabalar ben istisnai olarak eşim için başvurmuştum 5.5 ay incelemede kalmıştı.
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ben istisnai olarak eşim için başvurmuştum 5.5 ay incelemede kalmıştı.
Sonuçlandı mı Sizin?
- - - Updated - - -
Alıntı:
aytekin102 rumuzlu üyeden alıntı
İnceleme ve Araştırma aşımasından direk karar aşımasına mı geçti? Normalde genel başvurular önce karar listesine dahil edilip sonra karar aşamasına geçiyordu?
Karar listesine ekleme 2-3 gün sürdü. Uzun sürmedi... Normalde bildiğim kadarıyla şansına kalmış o. dosyan geldiğinde liste dolmak üzere ise uzun sürmüyor
-
Alıntı:
Sonuçlandı mı Sizin?
- - - Updated - - -
Karar listesine ekleme 2-3 gün sürdü. Uzun sürmedi... Normalde bildiğim kadarıyla şansına kalmış o. dosyan geldiğinde liste dolmak üzere ise uzun sürmüyor
İnceleme ve araştırma bitmiş karar aşamasında olarak gözüküyor yaklaşık 20 gündür
-
Alıntı:
Sonuçlandı mı Sizin?
- - - Updated - - -
O zaman sizin nisbeten daha hızlı ilerlemiş :), son aşamadısın umarım en kısa zamanda vatandaşlı kazanarsın.
Ben 20 Ekimden beri inceleme araştırmasındayım, duyduğuma göre seçim sebebiyle uzamışmış, daha ne kadar bekleyeceğiz belli değil.
Darısı benim ve değer bekleyen arkadaşların başına.
-
Alıntı:
İstanbuldan mı başvurmuştunuz acaba?
-
Alıntı:
Merhabalar,
Genel olarak başvuru yapmışsınız. Sizden vatandaşlıktan çıkmanızı istediler mi?
-
Alıntı:
Merhaba
Bende eşim icin Ankarada başvurdum
Şubatdan beri araştırma aşamasında ilerleme yok
Siz bir yerleri arayıb soruyor musunuz?biz valılık aradık araştırmada dıyor
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Genel olarak başvuru yapmışsınız. Sizden vatandaşlıktan çıkmanızı istediler mi?
Hayır, Çift vatandaşlık kabul etmeyen ülkelerden olan başvurulardan isteniyor diye biliyorum. Hangi aşamada çıkmak istendiği de bilmiyorum. Belki o aşamaya gelmemişimdir.
-
Alıntı:
Hayır, Çift vatandaşlık kabul etmeyen ülkelerden olan başvurulardan isteniyor diye biliyorum. Hangi aşamada çıkmak istendiği de bilmiyorum. Belki o aşamaya gelmemişimdir.
Anladım. Sanırım, eğer olumlu ise, araştırma inceleme aşamasından sonra isteniyor.
-
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
İstanbuldan mı başvurmuştunuz acaba?
Merhabalar ben Tekirdağ'dan başvurdum.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Alıntı:
erdal111223 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bende eşim icin Ankarada başvurdum
Şubatdan beri araştırma aşamasında ilerleme yok
Siz bir yerleri arayıb soruyor musunuz?biz valılık aradık araştırmada dıyor
Merhabalar;
Araştırma benim de dediğim gibi 5.5 - 6 ay arası sürmüştü bir tek o zaman 5. ay gibi gitmiştim kaymakamlığa sormuştum bir problem mi var diye onlarda bakmıştı. Diğer aşamaya geçmiş ama sisteme yansımamış demişlerdi. Onun dışında kimseyi arayıp sormadım. Buradan girip bakıyorum. https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Merhabalar;
Araştırma benim de dediğim gibi 5.5 - 6 ay arası sürmüştü bir tek o zaman 5. ay gibi gitmiştim kaymakamlığa sormuştum bir problem mi var diye onlarda bakmıştı. Diğer aşamaya geçmiş ama sisteme yansımamış demişlerdi. Onun dışında kimseyi arayıp sormadım. Buradan girip bakıyorum.
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
Svetlo Merhaba,
Sizin verdiğiniz link buraya (https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx) getiriyor mu? çünkü başvuru bilgilerimizi girip burdan bakıyoruz.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Merhabalar;
Araştırma benim de dediğim gibi 5.5 - 6 ay arası sürmüştü bir tek o zaman 5. ay gibi gitmiştim kaymakamlığa sormuştum bir problem mi var diye onlarda bakmıştı. Diğer aşamaya geçmiş ama sisteme yansımamış demişlerdi. Onun dışında kimseyi arayıp sormadım. Buradan girip bakıyorum.
Merhaba
Kaymakamlık yani valılık mi?siz gönerdiğiniz sayfayı açınca
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kullanıcı Adı / Parola
Elektronik İmza
Mobil İmza
Hoşgeldiniz!
Lütfen kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz.
Kullanıcı Adı
Şifre
GİRİŞ
Parolamı Unuttum!
Resimde görüntülenen karakterleri, resmin yanındaki boşluğa giriniz..
Okuyamadıysanız yenilemek için tıklayınız..
bunlar gelıyor
-
Alıntı:
Merhaba
Kullanıcı Adı / Parola
Elektronik İmza
Mobil İmza
Hoşgeldiniz!
Kullanıcı Adı
Şifre
GİRİŞ
Parolamı Unuttum!
bunlar gelıyor
erdal111223 Merhaba,
Ben bu sayfadan kontrol ediyorum. https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx Siz de isterseniz orda deneyin (eğer oradan bakmıyorsanız). Başvuru yaptığınızda size gönderilen maildeki bilgileri kullanarak son durumu görebilirsiniz.
-
Alıntı:
Merhaba Sabirlazim
Teşekkürler cevabladığınız için
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx sayfada kullanıcı adı şifre istiyor
Kullanıcı ada, şifreye nerden ulaşa bilirim
-
Alıntı:
Merhaba
Kullanıcı Adı / Parola
Elektronik İmza
Mobil İmza
Hoşgeldiniz!
Kullanıcı Adı
Şifre
GİRİŞ
Parolamı Unuttum!
bunlar gelıyor
Merhabalar aynı linki paylaştık sizinkiyle fakat nedense bizim yapıştırdığımız link farklı sayfaya gidiyor. Sizin gönderdiğiniz linkten sorguluyoruz bizde.
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb. arkadaşlar bugün eşim nüfusa gitti baktılar dosya gelmedi.sonra yabancı şubeye ama boşuna gittik.onların dış görevleri oluyor.daha 15 gün falan bekleyecez sonra gider dosya nüfusa. Yani belki ağustos gibi komisyona gireriz.Yani bu neyin araştırması. Daha doğrusu kimsenin birşeyin araştırdığı yok.Yani bisey demesem daha iyi olacakmis
merhaba nargiza hanim bi haber varmı sizde esiniz yabancilar subeye gitmedimi gidecek demiştiniz 20 temmuzda bende haber alaçam o zamana kadar bi haber olursa lütfen beni bilgilendirin
-
Alıntı:
Merhabalar aynı linki paylaştık sizinkiyle fakat nedense bizim yapıştırdığımız link farklı sayfaya gidiyor. Sizin gönderdiğiniz linkten sorguluyoruz bizde.
Ben bu linke tikladim kullanıcı adı ve şifre diye önce üye olmak lazım ama üye ol buttonu yok nereden nasıl üye olunur.tesekurler
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu linke tikladim kullanıcı adı ve şifre diye önce üye olmak lazım ama üye ol buttonu yok nereden nasıl üye olunur.tesekurler
Üyelik falan yok
-
Merhaba arkadaşlar,
Eğer karar olumsuz ise itiraz etme hakkımız var mı? Kaç gün içerisinde itiraz edilmeli ve hangi yol izlenmeli? Yardımınız rica olunur.
-
Alıntı:
Gulcin_K rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Eğer karar olumsuz ise itiraz etme hakkımız var mı? Kaç gün içerisinde itiraz edilmeli ve hangi yol izlenmeli? Yardımınız rica olunur.
Merhaba.
Bu linkten faydalanabilirsiniz
https://www.hukuki.net/showthread.php...asvursu-Reddi-!
-
Merhaba, bende ellilikten başvuru yaptım, İstanbuldayız, 8 senedir evliyiz, 2 t.c vatandaşı çocuğumuz var. Bizim sürecimiz:
1 )Mart 2018 Başvuru
2 ) 9 Temmuz parmak izi(eşimi mulakata aldılar, bana gerek yok dediler)
8-9 ay sonra sms gelecek dediler.
Şimdi merak ettiğim konu şu, siz dosya numarasını ve sistemden süreci nasıl takip ediyorsunuz? Bana numara falan verilmedi..
- - - Updated - - -
Bide arkadaşlar bir akrabam bayan 60 yaşında , t.c vatandaşı ile (80 yaşında) evleniyor. Kendisi şartlı giriş yapmış, ve 10 gün içinde evlilikten başvuru yapmış, nikah günü de girişten 20 gün sonra verilmiş. (Türkiyede de turist gibi 30 gün bulunma hakkı var normalde)Başvuruyu evliymiş gibi yapmış, yani randevu gününe(3-4 ay sonra) evli olarak gidecek. Sizce sorun olabilir mi? Randevu nikahtan 10 hün önce alındıysa,ikamet izni Red edilebilir mi? Hiç evlilik yoluyla ikamet izni başvusu red alanlar oldu mu?
-
Slm.biz bugün nüfusa gittik kontröl ettik dosya yabancı subeden cikti ama daha gelememiş nüfusa. Az kaldı dedi Ki ordaki memur ama bizim oturma bitti 24 rendevu verdiler yani bizim iş en az bir buçuk ay uzadı.dilya sizden bir gelişme olursa yazarsin lütfen
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Slm.biz bugün nüfusa gittik kontröl ettik dosya yabancı subeden cikti ama daha gelememiş nüfusa. Az kaldı dedi Ki ordaki memur ama bizim oturma bitti 24 rendevu verdiler yani bizim iş en az bir buçuk ay uzadı.dilya sizden bir gelişme olursa yazarsin lütfen
merhaba evraklar sağlamcılardan vatana gitmesi ne kadar uzun sürüyormuş bende ayın 20 sında haber alacağım benimde oturma iznim bitmişti biz oturma icin ayın 2 sında evrakları teslim ettik kartımı eve gelmesini bekliyorum hayırlısı bakalim msj gelene kadar kartım gelse iyi olurdu bu çok zor bi süreç evrakları beklemek ve uğraşmak gelişme olursa hemen bildireceğim merak etmeyin
-
Evet zaten ordan bakıyorum hep yine aynı şey diyor.nisan2018 den beri inceleme ve araştırma aşamasında dir.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar Nisan ayından itibaren inceleme ve araştırma da benim evraklar.nisandan buyana arasdirmada olanlarda bı gelişme varmi?
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Evet zaten ordan bakıyorum hep yine aynı şey diyor.nisan2018 den beri inceleme ve araştırma aşamasında dir.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar Nisan ayından itibaren inceleme ve araştırma da benim evraklar.nisandan buyana arasdirmada olanlarda bı gelişme varmi?
Merhaba,
Benimki de Mart sonundan bu yana inceleme ve araştırmada görünüyor. Geçen hafta nüfus müdürlüğüne gittim, araştırmanın sonuçlandığını ve listeye dahil edilmek için onay beklediğimi söylediler. Yalnız biriken çok fazla iş var, uzayabilir süreç dediler.
-
Alıntı:
keysan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benimki de Mart sonundan bu yana inceleme ve araştırmada görünüyor. Geçen hafta nüfus müdürlüğüne gittim, araştırmanın sonuçlandığını ve listeye dahil edilmek için onay beklediğimi söylediler. Yalnız biriken çok fazla iş var, uzayabilir süreç dediler.
Merhaba
Vallahi sizin ki cok iyi ilerledi
Bizim ki şubat ayından araştırma aşamasında valılıki aradık aynı devam ediyor söylendi
-
Alıntı:
Merhaba
Vallahi sizin ki cok iyi ilerledi
Bizim ki şubat ayından araştırma aşamasında valılıki aradık aynı devam ediyor söylendi
Aynı kaderi paylaşıyoruz.
Şubatın sonundan beri inceleme-araştırma aşamasında. :alala
-
Merhaba arkadaşlar,
bundan yaklaşık iki ay önce dosyayı sorguladığımda inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir diye gösteriyordu iki hafta sonra karar aşamasında olarak düzenlendi ve bir aydır bu şekilde devam etti. Sabah kontrol ettiğimde ise tekrar önceki aşamaya dönmüş karar makamına iletilecek olan listeye dahil edilmiştir diye yazı görüntülendi. Aynı durum ile karşılaşmış olan var mı acaba aranızda?
-
Arkadaşlar iyi günler. 3 defa yazdım foruma kimse yanıt vermedi. Konuyu bilen varsa yardımcı olurmusunuz.
Evlilikten İstanbuldan başvurdum, 9 temmuz Bayrampaşada parmak izi verdim,t.c vatandaşı eşimi mülakata aldılar, beni almadılar. 7-8 ay sonra mesaj gelecek dedider , bekleyin. Siz süreci sistemden dosya numarasından nasıl takip ediyorsunuz, bana bir numara verilmedi. Dosya numarası sms den ve komisyondan sonra mi veriliyor?
- - - Updated - - -
Arkadaşlar iyi günler. 3 defa yazdım foruma kimse yanıt vermedi. Konuyu bilen varsa yardımcı olurmusunuz.
Evlilikten İstanbuldan başvurdum, 9 temmuz Bayrampaşada parmak izi verdim,t.c vatandaşı eşimi mülakata aldılar, beni almadılar. 7-8 ay sonra mesaj gelecek dedider , bekleyin. Siz süreci sistemden dosya numarasından nasıl takip ediyorsunuz, bana bir numara verilmedi. Dosya numarası sms den ve komisyondan sonra mi veriliyor?
- - - Updated - - -
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
merhaba
parmak izi ve polis mülakatı aynı zamanda mı oldu. şuanda yapılan uygulama parmak izinden sonra polis mülakatı için aranıyorsunuz ve bu süre 6-9 ay sürmekte. polis mülakatı olduktan sonra dosya 2 ay içinde il nüfusa gidiyor komisyon için.
bu aşamadan sonra dosyanızı takip edebilirsiniz.
-
Evet çok enteresan oldu bizimki. Mart ayında Fatih nufus müdürlğüne ilk başvuru yaptığımzfa bizden tüm belgeleri aldılar sonra elimize bir kağıt verdiler içinde 1 hafta sonra Bayrampaşa Yabancılar şübesine gitmemizi ve randevu almamızı yazıyordu. 1 hafta sonra Bayrampaşaya gittik bizden hiç bir şey sormadılar, pasportumu istediler ve 9 temmuz için randevu verdiler. Elime bide yanımda getirilecek belgelerin listesini verdiler. Nufus müdürlüğüne verdiğimiz evrakların aynısı. İçinde nüfüs kayıt örneği, adliyeden adli sicil kaydı , çocukların ve bizim kimliklerini. 9 temmuz geldik, benden hemen parmak izi alındı, sonra eşimi ayrı odaya aldılar ve bir kaç soru sordular. Evlilik tarihi, akşam ne yediniz,çocuğun hangi hastanede doğru ve s. Sonra işimiz bitti mesaj bekleyin dediler, 7-8 ay sürecekmiş. Bu mesaj ne mesaji, aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Evet çok enteresan oldu bizimki. Mart ayında Fatih nufus müdürlğüne ilk başvuru yaptığımzfa bizden tüm belgeleri aldılar sonra elimize bir kağıt verdiler içinde 1 hafta sonra Bayrampaşa Yabancılar şübesine gitmemizi ve randevu almamızı yazıyordu. 1 hafta sonra Bayrampaşaya gittik bizden hiç bir şey sormadılar, pasportumu istediler ve 9 temmuz için randevu verdiler. Elime bide yanımda getirilecek belgelerin listesini verdiler. Nufus müdürlüğüne verdiğimiz evrakların aynısı. İçinde nüfüs kayıt örneği, adliyeden adli sicil kaydı , çocukların ve bizim kimliklerini. 9 temmuz geldik, benden hemen parmak izi alındı, sonra eşimi ayrı odaya aldılar ve bir kaç soru sordular. Evlilik tarihi, akşam ne yediniz,çocuğun hangi hastanede doğru ve s. Sonra işimiz bitti mesaj bekleyin dediler, 7-8 ay sürecekmiş. Bu mesaj ne mesaji, aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
biz ilk başvuru yaptığımızda aynı gün yabancılar şubeye gönderdiler. sizi 1 hafta sonra göndermişler. yogunluktan sanırım
bizdende aynı belgeleri talep edip 2 ay sonrasına randevu verdiler. gittiğimizde eşimin parmak izlerini aldılar. 6 ay sonra mesaj gelecek dediler. (Ben türk vatandaşı ,eşim yabancı) .
6 ay sonra bize sorulan soruları sormuşlar eşinize. bence tekrar gidip bilgi alın. dosya hangi aşamada diye. martta başvuru yapmışsınız. gidip rica edin yardımcı olun diye. sıkıntı yaşıyoruz vb.
mesaj gelecek , bayrampaşa yabancılar şubeye gideceksiniz. eşinize sorulan soruları o zaman sormaları gerekiyor. ( Evlilik tarihi, akşam ne yediniz,çocuğun hangi hastanede doğru )
mülakattan sonra dosya komisyon için il nüfüsa gidecek.
-
Alıntı:
Gulcin_K rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
bundan yaklaşık iki ay önce dosyayı sorguladığımda inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir diye gösteriyordu iki hafta sonra karar aşamasında olarak düzenlendi ve bir aydır bu şekilde devam etti. Sabah kontrol ettiğimde ise tekrar önceki aşamaya dönmüş karar makamına iletilecek olan listeye dahil edilmiştir diye yazı görüntülendi. Aynı durum ile karşılaşmış olan var mı acaba aranızda?
Merhaba, bende durumun aynısı oldu. sürekli güncelleniyor agustosta 1 sene olacak hala beklemekteyim.
-
Alıntı:
nssalee rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bende durumun aynısı oldu. sürekli güncelleniyor agustosta 1 sene olacak hala beklemekteyim.
Benimde aynı şekilde 25 Temmuzda 1 yıl oluyor. Alo 199 dan bilgi talebi oluşturuldu, eğer cevap vermezler ise vatan caddesine gidip soracağım.
-
Yatınınız için teşekkürler. Ben azerbaycan vatandaşıyım, eşim T.c. Orda bir kaç çift vardı hepsi parmak izi için geldi ve hepsi mulakata girdi. Karı koca ayrı alındı, isimle sesleniyordu ordaki memur bey. Yabancı eşlerden türkçe zor konuşanlar vardı,kuçağında ağlayan bebekler, onları bile aldılar mulakata.Sadece beni almadılar, size gerek yok dediler.Yalnız ben parmak izi verirken eşim mulakattaydı ve parmak izin alan memur bana bir kaç soru sordu, nasıl nerde tanıştınız, Bakü güzel mi? Memleketi özlüyormusun.. Türkiyeye ne zaman geldin, en son türkçen çok düzgün demiş. Bu mulakmıydı bilmem. Eşime sorduğu sorular farklıydı. Dosya numarası mesajla mı gelecek acaba? Bide mesaj gelmezse hangi nüfüs müdürlüğüne sormamız lazım? Fatihteki olan mı ilk başvuru yaptığımız yer?
-
Fatih teki nüfusta soracaksınız.mesaj gelmesi 8.9 ay bulucak. Sms komisyona gitmek için geliyor.daha yeni parmak izini vermişsiniz.biz 7 ayda bekliyoruz daha gelmedi.