Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Puneet rumuzlu üyeden alıntı
Teşşekür ederim Naser :)
Istanbuldan başvurdum, Hint vatandaşıydım. Sizin dosyada ilerleme var mı?
En son 02.09.2024te
Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Bu mesaj geldi
Sistemde araştırma ve değerlendirme devam etmektedir yazıyor.
Alıntı:
NASER rumuzlu üyeden alıntı
En son 02.09.2024te
Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
Bu mesaj geldi
Sistemde araştırma ve değerlendirme devam etmektedir yazıyor.
Merhaba Naser , biz yakin zamanda basvurmusuz genel yoldan senle ayni asamadayiz , sende bir degisiklik olursa lutfen buradan yazar misin , arsive ben ekim 2024te girmistim ve 7 aydir degerlendirme devam etmektedir yaziyor,
Alıntı:
puneet rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim, genel olarak mart 2024 başvurdum, sürecim bu şekilde:
16.06.2025
vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B016
16.06.2025
vatandaşlık başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. B016
27.05.2025
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
07.10.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
16.09.2024
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
1.09.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere listeye eklendi.
23.07.24
mülakat
27.05.24
parmak izi
23.03.24
dosya teslim
sent from my rmx2040 using tapatalk
siz bu son mesaj geldikten sonra ne yaptiniz? Anlatabilirmisiniz?
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
moneseid rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Naser , biz yakin zamanda basvurmusuz genel yoldan senle ayni asamadayiz , sende bir degisiklik olursa lutfen buradan yazar misin , arsive ben ekim 2024te girmistim ve 7 aydir degerlendirme devam etmektedir yaziyor,
ŞUAN Bİ DEĞİŞİKLİK YOK. AYNI DURUMDA. YENİ GİDİŞAT OLURSA HABER VERİRİM.
Alıntı:
puneet rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim, genel olarak mart 2024 başvurdum, sürecim bu şekilde:
16.06.2025
vatandaşlık başvuru sonucunun tebliğ edilebilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir. B016
16.06.2025
vatandaşlık başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilerek karar alınmak üzere karar makamına gönderilmiştir. B016
27.05.2025
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
07.10.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
16.09.2024
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
1.09.24
genel olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere listeye eklendi.
23.07.24
mülakat
27.05.24
parmak izi
23.03.24
dosya teslim
sent from my rmx2040 using tapatalk
merhaba
sizin kimliğiniz geldimi?
Makam müracaatini nüfüsami gittiniz yoksa kaymakamliğami gittiniz?
BENİM BAŞVURUM TAM 19 AY OLDU HALA SİSTEMDE Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir. GÖZÜKÜYOR.
DURUMU VE SÜRECİ SORMAK İÇİN NEREYE MÜRACAAT ETMEM GEREKİYOR?
YADA BÖYLE BEKLEMEM LAZIM?
Alıntı:
moneseid rumuzlu üyeden alıntı
- - - Güncellendi - - -
Merhaba oncelikle tebrik ediyorum , ben de ocak 2024 te genel yoldan basvurdum , ekim 2024te arsive girdim ve aralik 2024ten beri degerlendirme devam etmekdir, siz arsivete ne kadar beklediniz acaba?
- - - Güncellendi - - -
Merhaba arkadaslar
ben ocak 2024te genel yoldan basvurdum ,
surecim bu sekilde ,
09/01/2024 Başvuru yapıldı
24/01/2024 polise çağırıldım
24/04/2024 Komisyon (mülakat)
02/05/2024 Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak henüz Genel Müdürlüğümüze ulaşmamıştır.
28/05/2024 Vatandaşlık başvurunuza ait belgeler Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
03/09/2024 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
08/10/2024 Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
06/12/2024 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
hala degerlendirmede benim gibi olan var mi?
Sonunda degişti , Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
Merhaba, ben kasım 2024 te Mülakat oldu, 4 mart 2025 te "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." oldu. Bugüne kadar değişik yok. Neyi olabilir?
Alıntı:
evg404 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben kasım 2024 te Mülakat oldu, 4 mart 2025 te "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." oldu. Bugüne kadar değişik yok. Neyi olabilir?
Daha önce birinde bu aşama bu kadar uzun sürdü mü acaba?
Önceki mesajlara baktım, genelde bu aşama 1 ay sürüyor, en fazla 3 ay.
Oley! bugün değişmiş!
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir." oldu