-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba
Şubat ayından araştırma aşamasından olanlar bir haber var mı sizlerde.
Bende araştırma aşaması devam ediyor
- - - Updated - - -
Merhaba
Şubat ayından araştırma aşamasından olanlar bir haber var mı sizlerde.
Bende araştırma aşaması devam ediyor
ne kadar sürer
-
Merhabalar İSTİSNAİ BULGARİSTAN GÖÇMENİ olarak şubat ayından beri araştırma aşamasındayım.
Sizinki sanırsam evlilik.
-
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar İSTİSNAİ BULGARİSTAN GÖÇMENİ olarak şubat ayından beri araştırma aşamasındayım.
Sizinki sanırsam evlilik.
Evet evlılıkden basvuru yaptık
aynı değişen bir şey yok.ne zamana kadar sürer
-
Merhabalar,
Genelden başvuran var mı arkadaşlar? Araştırma-inceleme aşaması ne kadar sürüyor?
-
Mrb. 19 aralıkta parmak izini veren geçen soru sormuştum bu gün eşim yabancı şubeye gitti.dosyamiz imza da dediler.haftaya gidin nüfusa dediler.isterseniz cuma günü gelin dosya numarasi veririz dediler.acaba nüfusa gittikten sonra nekadar sürur komisyon için?
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb. 19 aralıkta parmak izini veren geçen soru sormuştum bu gün eşim yabancı şubeye gitti.dosyamiz imza da dediler.haftaya gidin nüfusa dediler.isterseniz cuma günü gelin dosya numarasi veririz dediler.acaba nüfusa gittikten sonra nekadar sürur komisyon için?
merhaba bende msj bekliyordum kasımın 6 günü parmak izi vermiştim haber verdiğiniz icin teşekkür ederim bende yarin gidip haber alacağım sagolun
-
Merhaba ben 2017 Eylülde Ankaradan Balkan İstisnai için başvuru yapmıştım fakat halen sonuç gelmedi, Ankarada ki il nufus'ü aradığımda bakanlar kurulunu bekliyor denmişti. Seçim dönemine denk geldiğinden işler uzayacakmış artık yeni bakanlar kuruluna kadar bu iş devam edecek gibi o da en az 3-4 ay demek...
-
Alıntı:
keysan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Genelden başvuran var mı arkadaşlar? Araştırma-inceleme aşaması ne kadar sürüyor?
Genelden haziran 2017'da başvurdum. kasım 2017de Ankaraya ulaştı ve araştırma başladı hala bekliyorum.
Ankaraya gittikten sonra şuana kadar 8 ay geçti.
henüz araştırma ve inceleme aşamasındayım. benim durmumda olan var mı
-
Alıntı:
nssalee rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 2017 Eylülde Ankaradan Balkan İstisnai için başvuru yapmıştım fakat halen sonuç gelmedi, Ankarada ki il nufus'ü aradığımda bakanlar kurulunu bekliyor denmişti. Seçim dönemine denk geldiğinden işler uzayacakmış artık yeni bakanlar kuruluna kadar bu iş devam edecek gibi o da en az 3-4 ay demek...
Merhaba,
Ben 25 Temmuz 2017 de Balkan İstisnai vatandaşlık için başvuruda bulundum Ekim ayında araştırma ve inceleme aşamasına geçti ardından 25 Mayısta Listeye dahil edilmek için iletilmiştir yazısı görüntülendi, geçen hafta Çarşamba itibari ile de karar aşamasında dır diye yazmakta. Umarım karar aşaması çok uzun sürmez.
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar,
İstisnai vatandaşlık için neredeyse 1 yıldır beklemekteyim ve şöyle bir sorum olacaktı:çalışma iznimin süresi dolduğu için oturma iznine başvuruda bulundum fakat bu aralar oturma izni başvurularına sebepsizce red geldiği bilgisi var. Eğer oturma izni alamazsam benden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı kaçak durumuna düşmüş olurum peki bu durum vatandaşlık sürecimi nasıl etkiler ve vatandaşlık başvurumun da olumsuz sonuçlanma ihtimali olabilir mi? Bilgili arkadaşların yardımını rica ederim.
-
Alıntı:
rahmanbey rumuzlu üyeden alıntı
Genelden haziran 2017'da başvurdum. kasım 2017de Ankaraya ulaştı ve araştırma başladı hala bekliyorum.
Ankaraya gittikten sonra şuana kadar 8 ay geçti.
henüz araştırma ve inceleme aşamasındayım. benim durmumda olan var mı
Ben Eylül 2017'de yaptım başvuruyu ve Mart 2018'den bu yana araştırma ve inceleme aşamasında görünüyor. Nüfus müdürlüğü ile veya başvuruyu yaptığınız yer ile konuştunuz mu bu süreç içerisinde? Bu başlıkta diğer yazılanlardan gördüğüm kadarıyla 8 ay oldukça uzun bir süre araştırma süreci için fakat benzeri süreçleri yaşayanlar da olmuş. Allah hepimize sabır versin.
-
Alıntı:
Gulcin_K rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben 25 Temmuz 2017 de Balkan İstisnai vatandaşlık için başvuruda bulundum Ekim ayında araştırma ve inceleme aşamasına geçti ardından 25 Mayısta Listeye dahil edilmek için iletilmiştir yazısı görüntülendi, geçen hafta Çarşamba itibari ile de karar aşamasında dır diye yazmakta. Umarım karar aşaması çok uzun sürmez.
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar,
İstisnai vatandaşlık için neredeyse 1 yıldır beklemekteyim ve şöyle bir sorum olacaktı:çalışma iznimin süresi dolduğu için oturma iznine başvuruda bulundum fakat bu aralar oturma izni başvurularına sebepsizce red geldiği bilgisi var. Eğer oturma izni alamazsam benden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı kaçak durumuna düşmüş olurum peki bu durum vatandaşlık sürecimi nasıl etkiler ve vatandaşlık başvurumun da olumsuz sonuçlanma ihtimali olabilir mi? Bilgili arkadaşların yardımını rica ederim.
Selam,
Sorun edeceklerini sanmıyorum daha önce benzer durum benim başıma gelmişti oturma/çalışma izninden dolayı uzatamamamıştım çıktığında en son izne ait süre bitiminden sonra başlatmışlardı, zaten bildiğim kadarıyla çalışma/oturma izni bittikten sonra en az 3ay kadar oturma hakkın var. Vatandaşlık ile alakalı da şöyle de bir garip olay yaşandı ilk çalışma iznimi 1yıllık aldım ardından 2 yıllık aldım 2018 subatında tekrar uzattım fakat 7-8 aylık verdiler normalde 2 yıl daha veya süresiz veriyorlar ama seçimlerde memurlar düzen oturana kadar hiçbirşeye imza atmadıkları için vatandaşlık ve izin süreleri tahminimce en az 3 ay uzayacaktır. 2-3 yerde kamuya sözleşmeli başvuru yaptım sırf bu yüzden dolayı çalışmaya başlayamıyorum...
-
Merhaba nssalee,
Cevabın için teşekkürler. Bende aynı durumdayım oturma izni olmadan tekrar çalışma iznine başvuramıyorum ve elim kolum bağlı vaziyette şu an. Ayrıca Eylül de düğünüm var ve ikamet iznim olmadığı için resmi nikah dahi kıyamıyoruz. İnsanlara bu kadar eziyet etmenin ne anlamı var anlamış değilim.
-
Herkese Merhabalar.
Bende sizinle ayni durumdayım, 14 nisan 2017 genelden başvurdum. Benim süreç aşağıdaki gibi
Komisyon: 19 eylül 2017
inceleme ve araştırma: 20 ekim 2017
ve ondan buyana 8 ay geçti hiç değişiklik olmadı, beklemek gerçekten çok zor, allah hepimize sabır versin. Lütfen bir gelişme olursa formda paylaşmayı unutmayınız.
bu arada sizin araştırma kasımdan itibaren 7 ay geçmiş oluyor, 8 ay değil.
-
[QUOTE=nargiza1991;616806]
Alıntı:
dilya rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba dilya Evet gitti Ama daha olmamis bayrampasa Dan İl Nüfus mudurlugune gitmemis evrak komissiyona girelim bir suru Sira var vs demisler mayis 2 da yapmisti polis sohbeti haziran 11 de gitti Hala Sira var yogun demisler Valla 8 ay oldu Hala komissiyona giremedik Iyice sıkıldım Boyle sacma sapan ismi olur heralde 2 seneyi bulur Ne diyim ki
merhaba nargiza hanım nasılsınız bi değişiklik yokmu sizde
-
Merhaba dilya naptiniz gelmismi evrak komissiyona Sira alabildinizmi
-
[QUOTE=dilya;617205]
Alıntı:
nargiza1991 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba nargiza hanım nasılsınız bi değişiklik yokmu sizde
Merhaba dilya Syt paylasmis Onun la ayni gunda parmak izi vermisiz Siz bizden bir ay once verdiniz sizin islemleriniz olmusmu gittinizmi bi haber varmı
-
[QUOTE=nargiza1991;617303]
Alıntı:
Merhaba dilya Syt paylasmis Onun la ayni gunda parmak izi vermisiz Siz bizden bir ay once verdiniz sizin islemleriniz olmusmu gittinizmi bi haber varmı
merhaba yarın gidecem bi değişiklik olunca size haber verecem burdan takip edin
-
[QUOTE=nargiza1991;617303]
Alıntı:
bugün il nüfuse gittik bi haber yoktu evraklar yabancı şubeden gelmedi daha dediler 8 ay bitiyor nerdeyse.
-
[QUOTE=dilya;617339]
Alıntı:
nargiza1991 rumuzlu üyeden alıntı
bugün il nüfuse gittik bi haber yoktu evraklar yabancı şubeden gelmedi daha dediler 8 ay bitiyor nerdeyse.
merhaba dilya esimi 25 haziran da yolladim Syt dedigi gibi bizim evraklar da tahkikattaymis mayis 2 de polis sohbeti oldu tam iki ay doluyor Ordaki memur zaten Temmuz Sonuna dogru komissiyon SMS gelcek demisti Ama biz Yine takip ediyoruz Temmuzun 5-10 da tekrar gondercem esimi dosya Numarasi ciktiysa SMS Beklemeden vatana gideriz komissiyon gunu almak icn Onlar cok Yavas calisiyor benim de nissanda oturma izni bitecek Ozaman a Kadar Burdan hizli ayarlama pesindeyiz bir an once Ankara ya ulassin Ordada 6 ay sürer araştırma Syt 19 haziran da yazmis tahkikatta diye Bizde gittik 25 de Hala tahkikatta en cok Temmuzun 5-10 arasinda bitecek tahkikat diye düşünüyoruz Ama sizin is gercekten ilerlemiyormus
-
Merhaba
Şubat ayından araştırma aşamasında olanlarda gelişme varmı
Bizde aynı devam
-
[QUOTE=nargiza1991;617394]
Alıntı:
merhaba dilya esimi 25 haziran da yolladim Syt dedigi gibi bizim evraklar da tahkikattaymis mayis 2 de polis sohbeti oldu tam iki ay doluyor Ordaki memur zaten Temmuz Sonuna dogru komissiyon SMS gelcek demisti Ama biz Yine takip ediyoruz Temmuzun 5-10 da tekrar gondercem esimi dosya Numarasi ciktiysa SMS Beklemeden vatana gideriz komissiyon gunu almak icn Onlar cok Yavas calisiyor benim de nissanda oturma izni bitecek Ozaman a Kadar Burdan hizli ayarlama pesindeyiz bir an once Ankara ya ulassin Ordada 6 ay sürer araştırma Syt 19 haziran da yazmis tahkikatta diye Bizde gittik 25 de Hala tahkikatta en cok Temmuzun 5-10 arasinda bitecek tahkikat diye düşünüyoruz Ama sizin is gercekten ilerlemiyormus
aynen bende temmuzda artık SMS geleceğini düşünüyorum evlilikten istanbulda çok geç ilerliyor çalışma izinle başvuru yapmış olanların 3 4ayda msj geldi burdan takip ettiğim. bizimde ankaradan çok kısa zamanda gelecek diye düşünüyorum 2019 artik vatandaşlığa kavuşacağız umarım yinede bi değişiklik olunca haber verin bende olursa bende vereceğim
-
Alıntı:
Merhaba nssalee,
Cevabın için teşekkürler. Bende aynı durumdayım oturma izni olmadan tekrar çalışma iznine başvuramıyorum ve elim kolum bağlı vaziyette şu an. Ayrıca Eylül de düğünüm var ve ikamet iznim olmadığı için resmi nikah dahi kıyamıyoruz. İnsanlara bu kadar eziyet etmenin ne anlamı var anlamış değilim.
Merhabalar;
Vatandaşlığın yada oturma iznin olmasa da resmi nikah kıyabilirsiniz vatandaşı olduğunuz ülkeden birkaç belge istiyorlar. Ben yaptım. Daha sonra başladım eşimin oturma izni vs işlemlerine.
-
Merhaba arkadaşlar.genel olarak baş vurdum inceleme ve araştırma aşamasında şu an.soyle bi sorum olacak.azeri vatandasiyim TC vatandaşı olmak için Azerbaycan vatandaşlığından çıkma sarti koşarlar mı? bilenler bilgi lendirsinler lütfen.iyi akşamlar
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.genel olarak baş vurdum inceleme ve araştırma aşamasında şu an.soyle bi sorum olacak.azeri vatandasiyim TC vatandaşı olmak için Azerbaycan vatandaşlığından çıkma sarti koşarlar mı? bilenler bilgi lendirsinler lütfen.iyi akşamlar
Merhaba
TC vatandası oldukda bır ay içinde elçiliye bildirib azeri vatandaslıkdan çıkmanız gerekır.
Arkadaslar şubat ayından araştırma aşamasından biten var mı?
Bizde devam ediyor
-
Alıntı:
erdal111223 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
TC vatandası oldukda bır ay içinde elçiliye bildirib azeri vatandaslıkdan çıkmanız gerekır.
Bizde devam ediyor
" istisnai vatandaşlık evlilikten dolayı"
Şubattan beri inceleme araştırma devam ediyor. 4 ay oldu. Başvuru istanbul.
-
rahmanbey
Var mi bi gelişme, benim hala araştırma devam ediyor.
-
Alıntı:
erdal111223 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bizde devam ediyor
Merhaba azerbaycan elçiliğine mi konsolosluk na mi.? Vatandaş olduktan sonra şart kossunlar önemli değil yeterki vatandaş olum ondan sonra fark etmez.cunki diğer arkadaşlara çıkma şartını vatandaş olmadan kosmuslar.vatandasliktan çıkma işlemi yıllar sürüyormuş mağduriyet sözkonusudur.oyuzden bende bilmek istemiştim .cvbiz için teşekkür ederim
-
Mrb. arkadaşlar bugün eşim nüfusa gitti baktılar dosya gelmedi.sonra yabancı şubeye ama boşuna gittik.onların dış görevleri oluyor.daha 15 gün falan bekleyecez sonra gider dosya nüfusa. Yani belki ağustos gibi komisyona gireriz.Yani bu neyin araştırması. Daha doğrusu kimsenin birşeyin araştırdığı yok.Yani bisey demesem daha iyi olacakmis
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb. arkadaşlar bugün eşim nüfusa gitti baktılar dosya gelmedi.sonra yabancı şubeye ama boşuna gittik.onların dış görevleri oluyor.daha 15 gün falan bekleyecez sonra gider dosya nüfusa. Yani belki ağustos gibi komisyona gireriz.Yani bu neyin araştırması. Daha doğrusu kimsenin birşeyin araştırdığı yok.Yani bisey demesem daha iyi olacakmis
Merhaba sayt Bizde sizin mesaj Dan sonra gittik bayrampasa ya tahkikattaymis Temmuzun 10 na kadar gelir sanirim sizinle ayni günde parmak izi verdiğimiz ve ayni ayda polis sohbetine girmisiz Ondan evraklarimiz ayni tempo da ilerliyor paylasimlariniz icn sagolun
-
Merhaba svetlo,
Nikah dairesine gerekli belgeleri sorduğumuzda ikamet izni olmadan nikah kıyılmaz dediler. Nerede nasıl kıydınız biraz ayrıntı verir misiniz lütfen.
-
merhaba
aile ikamet izni uzatma başvurusu yapan var mı ?
istenen belgeler neler ?
bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi , teşekkürler
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
aile ikamet izni uzatma başvurusu yapan var mı ?
istenen belgeler neler ?
bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi , teşekkürler
aile oturma izin almak isteyeni
1. Fotoğraf 4 adet biyometrik
2. Pasaport fotokopisi
3.Ikamet kartı fotokopisi varsa
destekleyici yani oturma izin almak isteyeni kocası veya Karısı
1. fotoğraf 2 adet
2.tc kimlik fotokopisi
3.yerleşim yerli belgesi
4.evlilik cüzdani fotokopisi
5.adliyaden sicil kaydı
6.sgk provizyon
7.sgk hizmet dökümü
8.gelir maaş bordosu son 3 aylık
9.imza sirküleri iş yerinden
en önemlisi e ikametan alacağınız başvuru formu
-
Alıntı:
aile oturma izin almak isteyeni
1. Fotoğraf 4 adet biyometrik
2. Pasaport fotokopisi
3.Ikamet kartı fotokopisi varsa
destekleyici yani oturma izin almak isteyeni kocası veya Karısı
1. fotoğraf 2 adet
2.tc kimlik fotokopisi
3.yerleşim yerli belgesi
4.evlilik cüzdani fotokopisi
5.adliyaden sicil kaydı
6.sgk provizyon
7.sgk hizmet dökümü
8.gelir maaş bordosu son 3 aylık
9.imza sirküleri iş yerinden
en önemlisi e ikametan alacağınız başvuru formu
teşekkürler dilya..
sgk hizmet dökümü ve provizyonu e devletten alsak geçerlimi ?
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler dilya..
sgk hizmet dökümü ve provizyonu e devletten alsak geçerlimi ?
Evet geçerli
- - - Updated - - -
Nisan ayından itibaren inceleme ve araştırma devam ediyor.genel olarak baş vurdum.halya bir gelişme yok maalesef
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Evet geçerli
- - - Updated - - -
Nisan ayından itibaren inceleme ve araştırma devam ediyor.genel olarak baş vurdum.halya bir gelişme yok maalesef
benim işlem sıram ve tarihleri. tahminime göre 6 ay daha sürer. öğrendiğim bilgiye göre devlet kademelerinde fetöden dolayı çok tasfiye olmuş. yerine personel alımı da yokmuş. neden alınmıyor diye sorduğumda kimin ne olduğu bilinmiyor dedi :) . bu nedenle işler çok ağır ve yavaş gidiyor.
Evlilik Yoluyla Başvuru
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs Mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
25 Temmuz 2017' ye parmak izi .
Ocak 2018 Polis ziyareti
1 mart 2018 komisyon için mesaj
21 Mart 2018 Komisyon
09 Nisan 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.
7 Mayıs 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
-
20 Nisandan beri "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." yazısı çıkıyor. Hala araştırma başlamamış.
-
Alıntı:
Merhaba svetlo,
Nikah dairesine gerekli belgeleri sorduğumuzda ikamet izni olmadan nikah kıyılmaz dediler. Nerede nasıl kıydınız biraz ayrıntı verir misiniz lütfen.
Merhabalar;
Ben ilk olarak Tekirdağ Süleymanpaşa Evlendirme Dairesine gittim ve Eşimin yabancı uyruklu olduğu söyledim. Onlar da gerekli belgeleri bir liste olarak verdiler 3-4 yıl oldu nikahı yapalı tam belge olarak hatırlamıyorum ama ülkesinde doğum belgesini, bekar olduğuna dair belge gibi birkaç belge istemişlerdi ve özellikle Türkiye de tercüme edilmesini istemişlerdi. Yurt dışında tercüme ettirilenleri kabul etmiyorlar. Zaten ikamet iznine başvururken Evlilik cüzdanını falan götürmüştüm. Daha ayrıntılı tam bilgi için herhangi bir ilçedeki evlendirme dairesini arayabilirsiniz.
-
merhaba
evlilik için
ben tr vatandaşı eşim yabancı.
gerekli evraklar yabancı eş için
bu belgeler evlenmek için yeterlidir. siz hangi ilçede oturuyorsanız ilçenin evlendirme müdürlüğüne ait internet sayfasından gerekli evrakları bulabilirsiniz.
evlilik cüzdanını aldıktan sonra aile ikamet izni için başvurabilirsiniz
YABANCI EVLENDİRME İŞLEMLERİNDE
MÜRACAT İÇİN İSTENEN BELGELER
1) Bulunduğu ülke makamlarından Evlenme Ehliyet Belgesi (bekarlık belgesi )
2) Bulunduğu ülke makamlarından Doğum Belgesi (Alınan belgeler Apostille (çok dilli) ise sadece Türkçe tercüme edilip , noterden tasdik ettirilecek)
3) Belgeler eğer konsolosluklardan alınmış ise Türkçe tercüme edilecek, Noterden tasdik ettirildikten sonra İstanbul Valiliği Hukuk İşlerinden onaylatılacak.
4) Pasaportun türkçe tercümesi yapılıp, Noterden tasdik edilecek.
Ayrıntılı bilgi nikah dairesinden alınabilir.
-
Merhaba
Aile ikamet izni uzatma başvurusu
2013 yılında tr ye girişte kullanılan pasaportun süresi dolduğu için geçen ay yeni pasaport çıkarttık.
pasaportu il göç idaresine bildirdik. güncellediler.
ikamet izni uzatma başvurusu yaparken yeni pasaport belge numarasını kabul etmiyor. 157'yi aradım eski pasaport belge numarasını gireceksiniz dediler. Girdim.
bu seferde belge numarası farklı diye sistem bana randevu almam gerektiğini belirtti. normalde başvuru yapıp dosyaları posta ile gönderecektim.
Randevu' da alınamıyor. boş yer ve saat yok deniyor. sistemin hangi saatte açıldığını bilen var mı ?
-
Merhaba arkadaşlar,
İstisnai vatandaşlık(Evlilik yolu ile) bugun itibari ile tam 4 aydır İNCELEME-ARAŞTIRMA aşamasında.
Benim durumumda olupta başka bekleyen arkadaşlar var mı? :alala Şubat ayından beri bir sonraki aşama için beklemedeyim.