-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
[QUOTE=nargiza1991;616048]
Alıntı:
dilya rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba dilya Simdi Esim Geldi bayrampasadan Durumumu soyle : daha polis sohbetindan sonra yapilacak rapor veya Neyse yapilmamis dosyamiz rafa kaldirilmis bize gecen yardimci olan arkadastan Esim tekrar Rica etmis dosyayi alip bilgisayarinin Onune ilk yapacaklarima ekledim binlerce dosya var ama Yine de evrakların Nüfus mudurlugune ulasmasi iki haftayı bulur SMS Bekle iki haftaya kadar gelmezsse vatana Nüfus mudurlugune git ordan komissiyon randevusu Al demis Esim tesekkur ederek Geri Geldi Bugun 28 mayis iki hafta sonra Yine pazartesi 11 haziran pazartesi gun tekrar yollicam esimi bayrampasaya ordan da vatana gececek gonderilen evrak bilgileriyle Allahtan gondermisim yoksa Hala bekliyor olurduk Allah yardimcimiz olsun hepimizin
merhaba nargiza hanım. Bugün eşimle emniyete gittik, şöyle durum var dedik. 7 aydır msj bekliyoruz dedim, kimlikleri aldi kontrol ettiler. bilgisayardan bakıp sonra dedi az kalmiş bi sıkıntı yok 1 ay 1 buçuk ay içinde kesin msj gelecek bayramdan sonra yine gelip kontrol ettirin dedi.
eğer siz de değişen bi durum olursa lütfen beni bilgilendirin çok sağolun
Sent from my SM-N920C using Hukuki NET mobile app
-
Alıntı:
Merhaba dilya Simdi Esim Geldi bayrampasadan Durumumu soyle : daha polis sohbetindan sonra yapilacak rapor veya Neyse yapilmamis dosyamiz rafa kaldirilmis bize gecen yardimci olan arkadastan Esim tekrar Rica etmis dosyayi alip bilgisayarinin Onune ilk yapacaklarima ekledim binlerce dosya var ama Yine de evrakların Nüfus mudurlugune ulasmasi iki haftayı bulur SMS Bekle iki haftaya kadar gelmezsse vatana Nüfus mudurlugune git ordan komissiyon randevusu Al demis Esim tesekkur ederek Geri Geldi Bugun 28 mayis iki hafta sonra Yine pazartesi 11 haziran pazartesi gun tekrar yollicam esimi bayrampasaya ordan da vatana gececek gonderilen evrak bilgileriyle Allahtan gondermisim yoksa Hala bekliyor olurduk Allah yardimcimiz olsun hepimizin
Merhaba Nargiza hanım
Siz Türkmenistan vatandaşı mısınız? Evet ise, evrak konusunda danışmak istiyordum.
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Bilgi için çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Dilya hanım / Nargiza1991 hanım, siz Türkmen vatandaşı mısınız?
merhaba ben türkmen vatandaşı değilim maalesef
-
[QUOTE=Batyr;616087]
Alıntı:
nargiza1991 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Nargiza hanım
Siz Türkmenistan vatandaşı mısınız? Evet ise, evrak konusunda danışmak istiyordum.
Merhaba Ben turkmenistan vatandasi dglim Malasef Burda en tecrubeli olan batitrakya var Ona danisin cok yardimsever bir abimizdir yardimci olacaktir
-
Selam arkadaşlar brnim bi sorum olcakti ben martda evlilikten başvuru yaptim bu ayda parmak izi verdim şimdi boşanma söz konusu olursa 3 tc vatandaşi çocugum olmasina ragmen başvurum iptal olurmu eyer boşanma olmadan daha komisiyona girmeden 3ay yurtdisinda kalirsam yinemi iptal olur bide evlilikten iptal olursa 3çocugumdan dolayi 8yildir turkiyede evlilik uzeri ikametim oldugundan dolayi başka yoldan vatandaşliga başvuru yapabiliyormuyum bilgisi olan cevaplasin lutfen
-
[QUOTE=dilya;616086]
Alıntı:
merhaba nargiza hanım. Bugün eşimle emniyete gittik, şöyle durum var dedik. 7 aydır msj bekliyoruz dedim, kimlikleri aldi kontrol ettiler. bilgisayardan bakıp sonra dedi az kalmiş bi sıkıntı yok 1 ay 1 buçuk ay içinde kesin msj gelecek bayramdan sonra yine gelip kontrol ettirin dedi.
eğer siz de değişen bi durum olursa lütfen beni bilgilendirin çok sağolun
Sent from my SM-N920C using
Hukuki NET mobile app
Merhaba dilya Evet ancak bekleyin derler Siz Hep haber alin pesini birakmayin biz parmak izi vereli 5 ay doldu haziran da komissiyona girsek Iyi olur 6 ay sonra komissiyona girmis oluruz genel basvuru Yapali 8 ay olmus olur arti 6 ay en az Ankara degerlendirecek Yani yil sonu 2019 gibi nasip olur Insallah vatandaşlık. Siz yurt disina gidecekmisiniz Simdi 1-1,5 ay sonraymisya komissiyon
-
[QUOTE=nargiza1991;616095]
Alıntı:
Merhaba dilya Evet ancak bekleyin derler Siz Hep haber alin pesini birakmayin biz parmak izi vereli 5 ay doldu haziran da komissiyona girsek Iyi olur 6 ay sonra komissiyona girmis oluruz genel basvuru Yapali 8 ay olmus olur arti 6 ay en az Ankara degerlendirecek Yani yil sonu 2019 gibi nasip olur Insallah vatandaşlık. Siz yurt disina gidecekmisiniz Simdi 1-1,5 ay sonraymisya komissiyon
evet yurt dışına gidecem ama şimdi değil oturma iznim de bitmek üzeri göç idaresinden randevu aldım haziranda onu yaptıracağız.msj gelmesine zaten az bi zaman kalmış 1 ay en fazla 1 buçuk ay dedi 7 ay bekledik 1 ayda bekleriz yapacak bisey yok siz komisyona gün alırsanız bizede haber verin eğer size komisyona gün verirlerse bizede vereceklerini düşünüyorum siz benden 1 ay sonra parmak izi vermiştiniz sanırım.bizde komisyon icin gün alamaya çalışacaz çok sağolun
-
Bizde 6 ay oldu parmak izi verdik
Ama daha sms falan yok.Bizde pazartesi gideriz yabancı şubeye sormaya.mülakat bir ay önce yaptılar.çok yavaş oluyor
-
Alıntı:
Mustafa2012 rumuzlu üyeden alıntı
Selam arkadaşlar brnim bi sorum olcakti ben martda evlilikten başvuru yaptim bu ayda parmak izi verdim şimdi boşanma söz konusu olursa 3 tc vatandaşi çocugum olmasina ragmen başvurum iptal olurmu eyer boşanma olmadan daha komisiyona girmeden 3ay yurtdisinda kalirsam yinemi iptal olur bide evlilikten iptal olursa 3çocugumdan dolayi 8yildir turkiyede evlilik uzeri ikametim oldugundan dolayi başka yoldan vatandaşliga başvuru yapabiliyormuyum bilgisi olan cevaplasin lutfen
Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova vatandaşı olup da Türk vatandaşlığını kazanan kişilerin birinci derece yakınlarına(eş, çocuk, anne, baba) istisnai yolla başvuru hakları var. Onun dışında genelden başvuru yapabilirsin. Bence Nüfus müdürlüğüne gidip sormanda daha büyük fayda var.
-
Benim oturum uzatmayla sorunum vardı. Postalamamışdım, müraciet etdim, dilekçe yazdım, kabul etmediler, mesaj bekle yazılmışdı. Göç idaresine getdim, ordada mesaj bekle dediler. Here bir şey deyir.
-
Merhaba arkadaşlar,
Genel olarak Türk vatandaşlığa başvurularda Ankara'da inceleme süreci devam ederken başvuranın sahip olduğu diğer vatandaşlıktan çıkma şartını koşuyormuş ve 2 yıl süre veriyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu durumla karşılaşan oldu mu?
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Genel olarak Türk vatandaşlığa başvurularda Ankara'da inceleme süreci devam ederken başvuranın sahip olduğu diğer vatandaşlıktan çıkma şartını koşuyormuş ve 2 yıl süre veriyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bu durumla karşılaşan oldu mu?
Bu durum bazı ülke vatandaşlarına uygulanıyor. Bu başlıkta önceki mesajları okursanız yazanlar var. Yazanlar da sadece Rusya vatandaşı olanlardan çıkması söylenmiştir. Diğer hangi ülkeler olduğu hakkında bir bilgim yok. Ama genel olarak çifte vatandaşlığı kabul etmeyenlerede uygulanabilir.
-
Öncelikle merhabalar ben bir konuda yardiminizi isteyecektim, bu gün eşimin vatandaşlık başvuru aşamasını sorguladığımda "İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır" şeklinde yazı çıktı acaba kaç gün içersinde tebliğ için mesaj geliyor yada beklemelimiyiz
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durum bazı ülke vatandaşlarına uygulanıyor. Bu başlıkta önceki mesajları okursanız yazanlar var. Yazanlar da sadece Rusya vatandaşı olanlardan çıkması söylenmiştir. Diğer hangi ülkeler olduğu hakkında bir bilgim yok. Ama genel olarak çifte vatandaşlığı kabul etmeyenlerede uygulanabilir.
Teşekkür ederim bilgi için. Vatandaşlıktan çıkma talebi olursa, Türk vatandaşlığına kesin alırlar mı? Bir de vatandaşlıktan çıkma süresi çok uzun sürüyor. Ya talep edilen süre içerisinde vatandaşlıktan çıkılmazsa, Türk vatandaşlığı başvuru red edilebilir. Bu sefer vatansız kalma ihtimali var....
-
Alıntı:
kacanadam rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhabalar ben bir konuda yardiminizi isteyecektim, bu gün eşimin vatandaşlık başvuru aşamasını sorguladığımda "İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır" şeklinde yazı çıktı acaba kaç gün içersinde tebliğ için mesaj geliyor yada beklemelimiyiz
Başvurduğunuz il nüfusa giderek tebliğ belgenizi alabilirsiniz. Hayırlı olsun.
Alıntı:
Teşekkür ederim bilgi için. Vatandaşlıktan çıkma talebi olursa, Türk vatandaşlığına kesin alırlar mı? Bir de vatandaşlıktan çıkma süresi çok uzun sürüyor. Ya talep edilen süre içerisinde vatandaşlıktan çıkılmazsa, Türk vatandaşlığı başvuru red edilebilir. Bu sefer vatansız kalma ihtimali var....
Eğer şartlarınız tam olarak uymazsa zaten bu talebi sizden istemezler. Bu talebi yanlış bilmiyorsam il nüfus değil Genel Müdürlük istiyor. Evet kimliği alıncaya kadar vatansız olarak kalacaksınız malesef. Prosedur böyle. Eğer vatandaşlıktan çıkma talebi verirlerse bunu yapmazsanız vatandaşlık başvurunuz red edilir. Ama dediğim gibi şartlarınız uymazsa sizden böyle bir talepde bulunmazlar. Çünkü Hak kaybına uğramış olursunuz.
-
Alıntı:
Eğer şartlarınız tam olarak uymazsa zaten bu talebi sizden istemezler. Evet kimliği alıncaya kadar vatansız olarak kalacaksınız malesef. Prosedur böyle. Ama dediğim gibi şartlarınız uymazsa sizden böyle bir talepde bulunmazlar. Çünkü Hak kaybına uğramış olursunuz.
Benim sormak istediğim tam olarak şöyle: Diyelim Türk tarafı başvuranın taşıdığı ülke vatandaşlığından çıkma şartı koştu ve 2 sene süre verdi. Kişi vatandaşlıktan çıkma başvurusu yaptı ama 2 senede çıkma talebi sonuçlanmadı. Bu sefer Türk tarafı 2 senede çıkılmadığı için başvuruyu red eder. Diyelim 2,5 senede diğer ülke vatandaşlığık çıkma süreci tamamalandı ve vatandaşlıktan çıktı. Bu sefer vatansız kalıyor, çünkü zamanında diğer ülke vatandaşlığında çıkmadığı için Türk tarafı vatandaşlığa alma başvurusunu red etti ve daha sonra sahip olduğu vatandaşlıktan da çıkıyor. Bu sefer ne yapabilir?
-
Alıntı:
Benim sormak istediğim tam olarak şöyle: Diyelim Türk tarafı başvuranın taşıdığı ülke vatandaşlığından çıkma şartı koştu ve 2 sene süre verdi. Kişi vatandaşlıktan çıkma başvurusu yaptı ama 2 senede çıkma talebi sonuçlanmadı. Bu sefer Türk tarafı 2 senede çıkılmadığı için başvuruyu red eder. Diyelim 2,5 senede diğer ülke vatandaşlığık çıkma süreci tamamalandı ve vatandaşlıktan çıktı. Bu sefer vatansız kalıyor, çünkü zamanında diğer ülke vatandaşlığında çıkmadığı için Türk tarafı vatandaşlığa alma başvurusunu red etti ve daha sonra sahip olduğu vatandaşlıktan da çıkıyor. Bu sefer ne yapabilir?
Vatandaşlık çıkma talebinde Genel Müdürlük bulunur. Ve siz vatandaşlıktan çıkıp belgeyi teslim edene kadar Dosyanız arşive kaldırılır. Belgeyi teslim ettikten sonra işleminiz devam eder. Yani hak kaybına izin vermez vatandaşlığa başvurduğunuz kurum. Çünkü mağdur edilirseniz dava açacağınızı bilir.
-
Alıntı:
Eğer şartlarınız tam olarak uymazsa zaten bu talebi sizden istemezler. Bu talebi yanlış bilmiyorsam il nüfus değil Genel Müdürlük istiyor. Evet kimliği alıncaya kadar vatansız olarak kalacaksınız malesef. Prosedur böyle. Eğer vatandaşlıktan çıkma talebi verirlerse bunu yapmazsanız vatandaşlık başvurunuz red edilir. Ama dediğim gibi şartlarınız uymazsa sizden böyle bir talepde bulunmazlar. Çünkü Hak kaybına uğramış olursunuz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla mesaj beklemeye gerek yok
-
Alıntı:
kacanadam rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla mesaj beklemeye gerek yok
Mesaj beklemenize gerek yok. Bulunduğunuz il nüfusa gidip tebliğ belgenizi alın ve kimlik kartı için başvurun. Rica ederim.
-
Alıntı:
Mesaj beklemenize gerek yok. Bulunduğunuz il nüfusa gidip tebliğ belgenizi alın ve kimlik kartı için başvurun. Rica ederim.
Merhaba
Şubat ayından araştırma aşamasında beklliyenlerde bir haber var mı?.şubat ayından bizde değişiklik yok.
-
Alıntı:
erdal111223 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Şubat ayından araştırma aşamasında beklliyenlerde bir haber var mı?.şubat ayından bizde değişiklik yok.
Sizin evliliktendi dimi başvurunuz? Şubat ayı başvuruları tahminimce Ağustos-Eylül gibi sonuçlanır. Net bir bilgim yok. Tabi bu arşiv araştırmasının egm tarafından araştırmanın süresine bağlı bir durum. Yani Beklenilenden erkende sonuçlanabilir. Araştırmanın tamamlanıp tamamlanmadığını başvurduğunuz il nüfusa sorabilirsiniz en azından içiniz rahatlar.
-
Alıntı:
Sizin evliliktendi dimi başvurunuz? Şubat ayı başvuruları tahminimce Ağustos-Eylül gibi sonuçlanır. Net bir bilgim yok. Tabi bu arşiv araştırmasının egm tarafından araştırmanın süresine bağlı bir durum. Yani Beklenilenden erkende sonuçlanabilir. Araştırmanın tamamlanıp tamamlanmadığını başvurduğunuz il nüfusa sorabilirsiniz en azından içiniz rahatlar.
Teşekkürler cevabladığınız için.
Evet evlilikden başvuru yaptık.il nüfüs müdürlüğünü arıyoruz bilgi vermiyorlar.biz bilmiyoruz diyorlar.nüfus müdürlük bakanlıkı aradık cevab veremiyoruz diyor
-
Alıntı:
Teşekkürler cevabladığınız için.
Evet evlilikden başvuru yaptık.il nüfüs müdürlüğünü arıyoruz bilgi vermiyorlar.biz bilmiyoruz diyorlar.nüfus müdürlük bakanlıkı aradık cevab veremiyoruz diyor
Rica ederim. Normalde evlilikten başvuruların%80’i 3,5 ayda sonuçlanır yazıyor proseslerinde ama uygulama kısmı malesef uzun sürüyor. Aradığınızda bilgi vermezler. Bulunduğunuz ilin nüfusuna gidin başvurduğunuz, evraklarınızı alan kişiden sorun sistemden kontrol etsin. İçerik hakkında bilgi almayın. Sadece tamamlanmış mı yoksa devam mı ediyor arşiv araştırması diye sorun. Onlar sistemden daha detaylı görüyor. Bilgi verirler muhtemelen.
-
Alıntı:
Rica ederim. Normalde evlilikten başvuruların%80’i 3,5 ayda sonuçlanır yazıyor proseslerinde ama uygulama kısmı malesef uzun sürüyor. Aradığınızda bilgi vermezler. Bulunduğunuz ilin nüfusuna gidin başvurduğunuz, evraklarınızı alan kişiden sorun sistemden kontrol etsin. İçerik hakkında bilgi almayın. Sadece tamamlanmış mı yoksa devam mı ediyor arşiv araştırması diye sorun. Onlar sistemden daha detaylı görüyor. Bilgi verirler muhtemelen.
Teşekkürler bilgi için.pazartesi gidib soralım.ama iki ay önce sordum onlarda aynı bizim gördüğüm şeyleri söyledi.pazartesi soralım
-
Alıntı:
Merhaba
Nüfus müdürlüğüne gittim.söylediler seçimden dolayı işler yavaşıyor.seçimden sonra bekleyin
-
2017 haziran da evlilik yolu ila vatandaşlığa başvurduk 2018 nisan da heyete girdik. Bu gün araştırma ve inceleme aşamasına gecmiş. Şimdide 6 ay sürer sanırım. Bu arada eşimin oturum izni bu ay bitiyordu uzatma başvurusu yapıp ptt den evrakları gönderdik 2 yıllık yeni oturum izni ptt ile geldi. Yeni oturum izninin fotokopisini isterlermi eksik evrak diye beklemeye almasınlar. Böyle bi durum yaşayan varmı. Onaylı fotokopisini nüfus müdürlüğüne getireyimmi ?
-
Alıntı:
Merhaba
Nüfus müdürlüğüne gittim.söylediler seçimden dolayı işler yavaşıyor.seçimden sonra bekleyin
Merhaba aynen seçim dolayısı ile yavaş ilerliyordur araştırma. Fakat zaten en kısa araştırma 90 iş gününde tamamlanıyor. Bu demek oluyor ki sene sonunu bulur kimlik almak ama yinede İnşallah erken olur. hepimizin hakkında hayırlısı olur.
Alıntı:
İlhan078 rumuzlu üyeden alıntı
2017 haziran da evlilik yolu ila vatandaşlığa başvurduk 2018 nisan da heyete girdik. Bu gün araştırma ve inceleme aşamasına gecmiş. Şimdide 6 ay sürer sanırım. Bu arada eşimin oturum izni bu ay bitiyordu uzatma başvurusu yapıp ptt den evrakları gönderdik 2 yıllık yeni oturum izni ptt ile geldi. Yeni oturum izninin fotokopisini isterlermi eksik evrak diye beklemeye almasınlar. Böyle bi durum yaşayan varmı. Onaylı fotokopisini nüfus müdürlüğüne getireyimmi ?
Merhaba. Evet noter onaylı fotokopisini nüfusa götürün geçikmeden.
-
merhaba.benim oturma iznim ayın 21 de bitiyor UZATMA BAŞVURUsu yaptık ayin 25 ne randevu gün verdi şimdi ptt ile göndermeme gerek varmı yoksa ptt ile göndermesen ayin 25 de göç idaresine evrakları hazırlayıp direk gitsem olurmu zaten randevu gün saati vermiş başına gelen lütfen cavap yazarsaniz sevinirim
-
Alıntı:
merhaba.benim oturma iznim ayın 21 de bitiyor UZATMA BAŞVURUsu yaptık ayin 25 ne randevu gün verdi şimdi ptt ile göndermeme gerek varmı yoksa ptt ile göndermesen ayin 25 de göç idaresine evrakları hazırlayıp direk gitsem olurmu zaten randevu gün saati vermiş başına gelen lütfen cavap yazarsaniz sevinirim
Merhaba. Normalde İstanbulda uzatma başvurularında evrakların postalanarak gönderilmesi lazım. Fakat sistem size randevu vermiş. Siz ayın 25’i evraklarıda alıp randevuya gidin. Sanırım parmak izi felan vereceksiniz. Artık yeni uygulama gelmiş herkes parmak izi vermek zorunda. Bence bundan dolayı randevu verilmiş. Daha net bilgi için bence 158’de arayın.
-
Merhabalar,
Genelden başvuranların komisyondan sonraki inceleme ve araştırma aşaması ne kadar sürüyor? Mart ayında inceleme aşamasına geçip de listeye eklenen oldu mu? Benim sürecim kabaca şu şekilde ilerledi:
- Evrakların toplanması ve ilk başvuru: Eylül 2017
- Parmak izi: Kasım 2017
- Komisyon için sms: Şubat 2018
- Komisyon: 8 Mart 2018
- İnceleme ve araştırma aşamasına geçiş: 21 Mart 2018
Herkese bol sabırlı bekleyişler..
-
Alıntı:
merhaba nargiza hanım siz bugün komisyon icin il nüfuse gidecem demiştiniz gittiniz mi bi haber varmı benide bilgilendirirseniz sevinirim çok sağolun
-
Mrb. Arkadaşlar .19 aralık 2017 parmak izi verenleri komisiona giren varmi?evlilikten başvuru.ıstanbul.cevaplarinizi bekliyorum.tskler
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb. Arkadaşlar .19 aralık 2017 parmak izi verenleri komisiona giren varmi?evlilikten başvuru.ıstanbul.cevaplarinizi bekliyorum.tskler
merhaba bende bekliyorum parmak izi kasimda verdim bi haber yok 20 gun önce emniyete gittim 1 ay 1 buçuk ay beklemem gerektiğini söylediler
-
Çok tskler.demeki bize 2/3 ay sonra sıra gelir.ya çok yavaş oluyor islemleri
-
Merhaba
İyi bayramlar.
Şubat ayından araştırma aşamasından olanlar bir haber var mı sizlerde.
Bende araştırma aşaması devam ediyor
-
[QUOTE=dilya;616682]
Alıntı:
merhaba nargiza hanım siz bugün komisyon icin il nüfuse gidecem demiştiniz gittiniz mi bi haber varmı benide bilgilendirirseniz sevinirim çok sağolun
Merhaba dilya Evet gitti Ama daha olmamis bayrampasa Dan İl Nüfus mudurlugune gitmemis evrak komissiyona girelim bir suru Sira var vs demisler mayis 2 da yapmisti polis sohbeti haziran 11 de gitti Hala Sira var yogun demisler Valla 8 ay oldu Hala komissiyona giremedik Iyice sıkıldım Boyle sacma sapan ismi olur heralde 2 seneyi bulur Ne diyim ki
-
[QUOTE=nargiza1991;616806]
Alıntı:
Merhaba dilya Evet gitti Ama daha olmamis bayrampasa Dan İl Nüfus mudurlugune gitmemis evrak komissiyona girelim bir suru Sira var vs demisler mayis 2 da yapmisti polis sohbeti haziran 11 de gitti Hala Sira var yogun demisler Valla 8 ay oldu Hala komissiyona giremedik Iyice sıkıldım Boyle sacma sapan ismi olur heralde 2 seneyi bulur Ne diyim ki
evet bizde gittiğimize 20 gün oluyor 1 ay 1 buçuk ay sonra gönderecez il nüfuse demişti bakalım 1 temmuzda gidip soracağız sizi bilgilendirecem merak etmeyin sagolun
-
Merhaba
İstisnai olarak Türk Vatandaşlığını kazanmak üzere Ocak 2018'de Kırklarelinden başvuruda bulundum.
Komisyona 13.04.2018 tarihinde girdim. 08.05.2018 tarihinden itibaren de "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." yazısı çıkıyor sistemde.
Acaba istisnai olarak başvuranlar için ilerleme hangi şekilde nasıl oluyor?
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
İstisnai olarak Türk Vatandaşlığını kazanmak üzere Ocak 2018'de Kırklarelinden başvuruda bulundum.
Komisyona 13.04.2018 tarihinde girdim. 08.05.2018 tarihinden itibaren de "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır." yazısı çıkıyor sistemde.
1.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz başvur makamınca işleme alınmış olup genel müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır
2.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere başvuru makamınca genel müdürlüğüze gönderilmiş ancak henüz genel müdürlüğümüze ulaşmamıştır
3.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere genel müdürlüğümüze ulaşmamıştır
4.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birimi tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
( 90-140 GÜN ARASI BEKLENİYOR.EN SANCILI SIKINTILI BEKLEME SÜRECİ BU SÜREÇ.
5.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar makamına sunulacak olan listeye dahil edilmistir.
(5 MADDEYE GEÇTİĞİNİZ GÜN ORTALAMA 60 İLE 90 GÜN ARASINDA TÜRK KİMLİĞİNİZE KAVUŞUYORSUNUZ.
6.istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
SON İŞLEM İSE FORUMDA BİR ARKADAŞ PAYLAŞMIŞTI.
Cep telefonuma ALO 199 ‘dan SMS ile :
''İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi vs kimlik kartı başvurunuzun alınabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir''
b) Ayrıca mesaj gelince hemen https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx vatandaşlık sisteme girip baktım. Orada da;
’’İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır’’ yazıyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Yaklaşık 15 ile 25 gün arasında inceleme ve araştırma aşamasına geçecektir.
-
Arkadaşlar iyi akşamşamlar.bizde 17 nisanda komisyona girdik.basvurumuz istanbuldan evlilik yoluyla yapmıştık.sistemden sorgulatınca inceleme karar alınmak üzere ulaşmıştır diyor.bu konuda tecrübeai olan arladaşlar acaba sürec hangi asamada ve nasıl işliyor?