Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
Dünyanın her yerinde hukuk derki aksi ispatlanıncaya kadar herkes masumdur. Türkiye hariç. CHP bayraklı olmaları onları chp görevlendirdi anlamına gelmez. Türk bayraklıda olabilirlerdi. maskeli yakıp yıkanlarla ilgili yargı gerekeni yapıyor-yapmalıdır. Gezi parkı eylemlerine milyonlarca insandan bahsediyoruz. Bende katıldım bir tek olay olmadı ortada bir tane polis yoktu. 3. gün emniyet müdürü eylemcilerle beraber yürüdüğünü, polislere kafanızıda kırsalar vatandaşa birşey yapmayacaksınız dediği bir yerde yürüdüm. Kolluk kuvvetinin bile müdahele etmediği demokratik hak kabül ettiği eylemlere rezillik deme rezilliğinide bir hukukçudan duymuş olduk.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Gezi eylemleri >Demokratik eylemlerdir. Bu eylemlerde suç kapsamaında olanlar yargılanmaktadır. hatta suç içermeyen davranışta bulunanlarda yargılanmaktadır. Hatta suç içermeyen bir twiti yüzünden bir sanatçımızda hedef gösterilmiştir.
.
Şu sıralar AKPye kızgınım ama her nedense gizli kapitalistlerin piri CHP den açıldı mı konu AKP damarım kabarıyor bir ülkenin başbakanı hedef gösteriliyor kelle isteniyor ki o kelle başbakanın kellesi çok iyi çok güzelde neyse.........
Alıntı:
Kurduğunuz cümleleri bir hukukçuya yakıştıramadım.
Bahsettiğiniz cadı avıdır. Neyin ne olduğunu bilmeden yazıyorsunuz demişsiniz. Neyin ne olduğunu sizde söyleyemiyorsunuz. Yani burada söylenen sözlerden suç çıkarılmalımı diyorsunuz. Savcıları görevemi davet ediyorsunuz. Yoksa Bu davaların savcısı olmaya gönüllümüsünüz?
- - - Updated - - -
Siz müeccinmisiniz? Yoksa.....
Evet Türkiye 2 yıl önceki MISIR olabilir. İnsanlar Anayasanın verdiği ölçülerde eylemler yapabilirler, Hükümetlerin sandıkla iş başına gelmesi kadar, beceriksiz olanların İstifa müesseseside olmalıdır.
Türkiye de darbe olmasını isteyecek muahelefet göremiyorum. Çünkü ancak ahmaklar darbe ister.
Müeccin ne demek bilmiyorum.Herhalde müneccim demek istediniz.Klavyenin azizliği olsa gerek diyorum ve bundan dolayı asla kınamayacağım sizi.Bende bazen böyle yazım yanlışları yapabiliyorum.Çünkü ancak ahmaklar darbe ister.Mükemmel bir tespit.Umarım birgün siz de Ana muhalefet partisinin ahmaklardan oluşan bir toplulukla mecliste bulunduğunu anlarsınız.
Alıntı:
Dünyanın her yerinde hukuk derki aksi ispatlanıncaya kadar herkes masumdur. Türkiye hariç. CHP bayraklı olmaları onları chp görevlendirdi anlamına gelmez. Türk bayraklıda olabilirlerdi. maskeli yakıp yıkanlarla ilgili yargı gerekeni yapıyor-yapmalıdır. Gezi parkı eylemlerine milyonlarca insandan bahsediyoruz. Bende katıldım bir tek olay olmadı ortada bir tane polis yoktu. 3. gün emniyet müdürü eylemcilerle beraber yürüdüğünü, polislere kafanızıda kırsalar vatandaşa birşey yapmayacaksınız dediği bir yerde yürüdüm. Kolluk kuvvetinin bile müdahele etmediği demokratik hak kabül ettiği eylemlere rezillik deme rezilliğinide bir hukukçudan duymuş olduk.
Bingöl müydü? Yürüdüğünüz yer.
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Müeccin ne demek bilmiyorum.Herhalde müneccim demek istediniz.Klavyenin azizliği olsa gerek diyorum ve bundan dolayı asla kınamayacağım sizi.Bende bazen böyle yazım yanlışları yapabiliyorum.Çünkü ancak ahmaklar darbe ister.Mükemmel bir tespit.Umarım birgün siz de Ana muhalefet partisinin ahmaklardan oluşan bir toplulukla mecliste bulunduğunu anlarsınız.
Buna göre darbe olsunki ahmak olduklarını anlayalım anlamı çıkarki. Sizide aynı kefeye koymasınlar sonra.
Ama farketmez Koyun olmasınlarda.
Alıntı:
Bence sizde anlama zorluğu var diğerleriniz gibi. Ben eylemler yüz karası demiyorum yüz karası eylemler diyorum ikisi arasında ne fark var derseniz ilki genellemedir ikincisi özellemedir.
Hepiniz tutturmuşsunuz "bir hukukçu" yok "avukat olduğundan emin misin" kardeşim bir hukukçu olarak hukuka aykırı eylemlerden söz ediyorum ama nerde sizde bunu anlayacak kafa? Kontrolsüz güç tehlikedir yıkımdır vandallıktır çapulculuktur örneğini canlı canlı gördük. Başbakan bu sokakları yakıp yıkan kamu mallarına özel mallara zarar veren güruha "3-5 çapulcu" dedi hurraa hepiniz çapulcu oldunuz bir lafı doğru yerden anlasanız şaşarım.
Milyonlarca insanın bu şekilde katıldığı bir hareket demokratik eylem olamaz bu milyonlarca insanın partisi var sendikası var sivil toplum kuruluşu var onlar eliyle olmadı örgütlenerek organize olarak belirleyeceği kontrollü bir güç ile taleplerini dile getirmek için yürümesi direnmesi mümkündür. Bu şekilde bir kaotik eylemlerin dayandığı mevzuatı açık seçik yazarsanız bu fakir hukukçuya da faydanız olur. Şimdi bu ülkede şeriat isteyen komonist diktatörlük isteyen özerk Kürdistan isteyen yüzbinler belki milyonlar da var onlar da bu şekilde ayaklansa yakıp yıkma ile demokratik taleplerini ifade etme haklarını kullansalar aynı hassasiyeti gösterebilir misiniz? Bunu hakla hukukla ifade edebilir miyiz? Her şeyin bir yolu yordamı vardır delinin aklına taş koymanın kime ne yararı var? İleride ülkenin birliğine bütünlüğüne rejimine karşı olanlar sizlerin kalkıştığı bu işleri örnek alsa ülkeyi kaosa iç savaşa sürüklese bir gıdım kendinize pay çıkarır mısınız? Hayır.
http://www.youtube.com/watch?v=BbJAmlA35YY
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Bingöl müydü? Yürüdüğünüz yer.
Buna pek sevinmeyeceksiniz ama Denizli. Emniyet müdürüde Başabakanın eski koruma müdürüdür.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence sizde anlama zorluğu var diğerleriniz gibi. Ben eylemler yüz karası demiyorum yüz karası eylemler diyorum ikisi arasında ne fark var derseniz ilki genellemedir ikincisi özellemedir.
"Gezi parkıyla başlayıp ülkeye yayılan rezilliğin demokrasiyle hukukla izah edilecek hiç bir yanı yoktur. Yüz karası eylemlerden aklınızda kalan bir talep var mı?"
Bu cümleleri yazan sizsiniz şimdi kalkıp kelime oyunu yapmaya kalkmayın. Gezi ile başlayan diye başladınız sözlerinize.
Herşeyin bir yolu yordamı var demişsiniz. Bu yol yordamı sizdenmi öğrenecek bu millet? Anayasasal hakkın dışına çıkanlar, yargılanıyor zaten, çıkmayanlarda yargılanıyorya ayrı mevzuu. Peki insanların gözünü çıkaran, çivili sopaları olan polislere yada AKP militanları, İzmirde çimlerin üzerinde oturan yaralanan olursa yardım ederiz diye bekleyen kzın(babasıda polistir)kolunu kıran rezilliklere ne yapıyor hükümet?
Bunlar Faşizan yaklaşımlar.
Yapılan eylemler ülke bütünlüğüne ve rejime karşı eylemler değildir. Tam aksine ülke bütünlüğünü ve rejime sahip çıkma eylemleridir.
AKP yandaşlığını bırakıpda gerçekleri görmeye bakın. Ben yürüyüş yapıyorsam, bu Anayasal hakkım ise, hiçbir yasal olmayan eyleme katılmamış isem İlin Mülki amirlerinden biriyle sohbet ederek eylem yapıyor isem ve bana kaskafalının biri çapulcu diyorsa evet ben çapulcuyum.
Engin bey Hükümetler sandıkla gelir. Akside mümkün olmamalıdır.
Demokratik eylemlerle, protestolarla yapılan her türlü eylem ile Hükümet istifa edip seçime giderse buna kimse kalkıpta demokratik olmayan yollardan istifa ettim diyemez. Hükümet İstifa ettirilmek zorunda bırakmakta demokrasinin bir parçasıdır. Demokrasinin parçası olamayan yönetimin halkın elinden alınmasıdır. Yani askeri darbedir.
Mısırda Mübarek seçimle iş başına geldi halk toplandı mübarek gitti. Mursi geldi halk toplandı oda gitti.
Şimdi mübarek Diktatör oldu, Mursi Seçimle gelmiş ilk başkan oldu. seçimle gelen seçimle gitmeliymiş. Bu ne yaman çelişkidir.
Mübarek ve Mursi ikisininde gidiş şeklini tasvip etmiyorum. keza seçimle gelen Esadı gönderme şeklini de tasvipip etmiyorum. Bu güne kadar 200 000 kişinin ölmesine neden olacak iç savaşa destek veren insanların eline silah veren Hükümetlere de lanet okuyorum,Soyları kurusun inşallah. Bütün bunların sonunda demokrasi gelecekmiş.
Hukuku hukukçudan öğrenmeyecek de Kılıçdaroğlu gibi çarkçılardan mı öğrenecek? Bir hafta önce referandumu hukukçulara sormadan öneren adam bir hafta sonra anayasaya aykırı deyip çark etti. Bu millet dediğinize gelince orda millet denecek ölçüde bir sayı yoktu asıl haksızlık hukuksuzluk nasıl olur gösterirdi de millet Allahtan o raddeye gelmedi. Hak hukuk da haksızlık hukuksuzluk da kimsenin tekelinde değildir ben hukukçu olarak hukuku savunuyorum hukuk sınırları içinde kalınmasını öneriyorum.
AKP yandaşlığı değil bu hükümeti düşürmek adına ülkeyi düşürmeye karşı durmaktır. Sana da çapulcu demiyor kimse çapulcunun bizatihi kendisi bu lafı hiç üzerine almadı arkadaş havada kaptınız da aldınız giydiniz hemen çapulcu yazan tişörtlerle o lafı hayret.
- - - Updated - - -
Babacım ben de sen de aynı şeyi söylüyoruz ve diliyoruz mesele bardağın dolu tarafını görelim derken bardağı kırdırmamak. Mısır'da halk bu defa orduya karşı ayaklanmış Mursiyi geri istiyorlar bakalım daha neler olacak. Türkiye'de en azından şu biraz da olsa anlaşılmış olmalıdır darbe yapan zemini kaybeder etmez an ağır cezaya çarptırılacaktır. 80 ihtilalinin aktörleri yargılanıyor piri fani de olsalar mahkum olacaklar inşaallah ihtiyarlıkları sağlıkları sebebiyle hapis yatmalarını dilemiyorum ama onların şahsında dava arkadaşları da alçaltılmış olacak. Balyoz, Sarıkız, Ay ışığı gibi darbe girişimleri için de sona yaklaşıldı vahim cezalar konuşuluyor, TSK 35 madde kaldırıldı darbe yapacak faturasını ödeyemeyeceğini bilsin darbe yapar yapmaz silahını şakağına dayayıp intihar etsin Evren paşa yargılanırsam intihar ederim ya da çok ağır gelir gibi laflar etmişti. Darbe yapmak kadar darbe özlemi içinde olmak çığırtkanlığı yapmak ve gezideki gibi darbe için zemin yaratmak da aynıdır. Gezide kontrolsüz gücün önü alınmasaydı kaçınılmaz son darbe olacaktı hiç şüphesiz. Başbakan istifa etsin okey ama ben Kılıçdaroğlu gibi bir başbakan da istemiyorum Bahçeli gibi de ne olacak?
80 darbecilerine Eyvallah yargılansınlar.
Ama diğerleri rövanştır. ve bu rövanş bitmez. Akp gider gizli tanık vs lerle onuda yargılarsınız. bu böyle sürer gider.
Gezi olayları kontrolsüz değildi kontrol eden halktı.
Darbe olacaktı çığırtkanlık yapmanın alemi yok.
Türkiyede 80 den sonra Askeri darbeler dönemi kapanmıştır. Sivil darbeler dönemi başlamıştır. Çünkü saadet gemisine bindirilmiştir.