Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Hayatımda Cumhurbaşkanı keşke A. Sezer olsaydı diyeceğimi düşünmezdim...
A. Sezer olsaydı yasayı okumadan AKP göndermiş diye veto ederdi... 15 gün beklettikten sonra... Abdullah Gül iki güne kalmaz onaylar...
Okulun bitmesine 1 sene kaldı şansızlık işte mecbur ya kayıt sildircem ya da askerde okumaya devam edicem araba konusunda ise çok hevesliydim yeni yeni kullanmaya başlamıştım bi kaç hafta daha kullanayım bu arada gbt ye yakalanıcam diye korkudan ölüyorum şu genç yaşta çektiğim çileyi hiç unutmayacağım ...
Araba kullanabilmek için mi bakaya kaldınız?
Ben aöf de 2 kez kaldım şuan üçüncü sınıftayım ama yoklama kaçağı durumundayım ...
Sn. Kırcalı yasa geçti dumanı tütmekte demiş. Fakat TBMM de son tutanak 41. sayfada daha görüşmeler devam ederken bitiyor.TBMM sitesinde haberler bölümünde bugün kabul edilen tek tasarının Kyoto Anlaşması konusundaki tasarı olduğu görülüyor. Ayrıca iç tüzük gereği bu askerlik kanunu tasarısının tümü hakkındaki görüşmeler bittikten sonra maddelerinin tümünün birden değil tek tek oylanacağı belirtiliyor. Daha tümü hakkındaki görüşmeler bitmemişken ve oylamaya dahi geçilmemişken bu nasıl duman tütme ? Bunu açıklarsanız sevinirim. Yoksa banim göremediğim başka habar kaynaklarımı var? Tasarı yasalaşmaz demiyorum ama daha hiçbirşey yokken niye bu acele?
Bakanların askerin yanındaki bu ezik tutumunu gördükten sonra hiç ümidim kalmadı.Cemil Çiçek askerin yanında süklüm püklüm oturmuş ezildikçe eziliyor,sanki askerde komutanının önünde tekmil veriyor.Yasa haftayada görüşülse,maddeler tektekte oylansa akp bu durumdayken aynen geçer.
Bizim tek suçumuz seçim beyannamesinde bedelliyi çıkartıcaz diye yaygara koparan akp'ye inanmak oldu 6 senedir bedelliyi ha bugün çıkarttık ha yarın çıkartıyoruz derken bu duruma geldik,akp'nin böyle olduğunu bilseydik bu zamana kadar askere 10 kere gidip gelmiştik.Söz vermedikleri halde daha önce mhp'de dahil olmak üzere 9parti bedelli askerlik çıkarttı,ama demokrat ve insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden akp fos çıktı.
akp'nin verdiği bedelli vaatlerinden birkaç örnek
örnek1
örnek2
örnek3
Arkadaşlar artık varlığımızı maduriyetimizi ortaya koymanın zamanı geldi. Bu hükümete ne kadar baskı yaparsak iteleme ile ancak o kadar yol alırız. Bütün arkadaşlardan ulaşabileceğimiz, bildikleri yerlerin e-mail adresilerini, telefon numaralarını bir araya getirelim ve bir anda yüklenelim derim. Bu kadar talebe eminim sessiz kalamazlar. Yoksa bu adamlar kanunu işletir bizi resmen avlamaya başlar sonrasında da bedelli çıkarsa herşey daha kötü olmazmı?
hadi arkadaşlar kolları sıvamanın zamanı artık, onlar bu kanunu çıkarttılar bizde sesimizi duyuralım.
Biraz önce TBMM tutanaklarına baktım, sadece kanun görüşülmüş, kabul edilen hiçbir şey yok arkadaşlar, ayrıca yeni kanunun tamamı bile görüşülmemiş. Sizde girip okuyabilirsiniz. Bu kanunu hazırlayan vekilin bütün konuşmaları hatta kürsüye gelirken ki alkışları bile yazmışlar :)
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
Biraz önce TBMM tutanaklarına baktım, sadece kanun görüşülmüş, kabul edilen hiçbir şey yok arkadaşlar, ayrıca yeni kanunun tamamı bile görüşülmemiş. Sizde girip okuyabilirsiniz. Bu kanunu hazırlayan vekilin bütün konuşmaları hatta kürsüye gelirken ki alkışları bile yazmışlar :)
Saat 19.00 sularında TRT 3 ü açsaydın meclis deki canlı yayında kanunun nasıl
kabul edildiğini sende izlerdin. Kanun kabul edilmiştir.:)
Kanun kabul edilsede bence ağır işler yüzbinlerden bahsediyoruz hemen toplamazlar kaçakları..
arkadaşlar cumurbaşkanlığına maduriyetimizi anlatan dilekçeler yollayalım belki fayda eder