Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadaşlar Bazen Düşünüyorumda Neden Biz Hep Birbirimizi Yiyoruz
Bakin Sayin M.aydin Gayet Güzel Bilgiler Veriyor Ardindan Yine Bizi Destekleyen Insanlar Var Bunlari Görmek Bile çok Güzel...yapilmasi Gerekenleri Elbirliği Ile Yaparsak Başari çok Yakindir Diye Düşünüyorum Sayin Aydin Size Ulaşmayi Istememizde Takdir Buyurursunuz Ki Gayet Normal Bir Durumdur Düşünün 2 Kardeşim Var Ve Ben Okul Masraflari Dahil Olmak üzre Ben Karşiliyorum Anneme Bakmak Zorundayim Eşim Ve çocuğum Var Ki Onlarada Bakip Ihtiyaçlarini Gidermek Için çalişiyorum Malumunuz ülkemizde Sabahtan Akşama çok şey Değişiyor Bunu Bilipte 15 Ay Yada 6 Ay Içinde Neler Değişir Hiç Düşündünüzmü Ben Her Gece Düşünüyorumve Sonuçmu Her şeyimi Tirnağimla Kazinarak Yaptiklarimin Bir Anda Kaybet Me Korkusu Soruyorum Size Tabi Affiniza Siğinarak Size Ulaşip Bir Nebzede Olsa Yüreğimize Su Serpilmesini Istemem Suçmudur...ayrica Site Yönetimine Sesleniyorum Lütfen Desteğinizi Esirgemeyin Ianin Buna çok Ihtiyacimiz Var Ve Içinde Bulunduğumuz Durumun Realitesini Bir Nebzede Olsa Anlayip Sizleri Ve Desteğinizi Yanimizda Görebilmeye çok Ihtiyacimiz Var Tüm Arkadaşlarima Buradan Söylemek Istediğim Bir Tek şey Var Oda Hakli Olduğumuz Ve Hakli Isteklerimizin Sesini Duyurmaya çaliştiğimiz şu Platformda Haksiz Duruma Düşmeyelim Ve Gereksiz Fevriliklerden Uzak Duralim Saygilarimla...
Gerçekten amaç askerden falan kaçmak değil. Ben askerliği her trafta yapmaya razıyım. Zorluğu ne olursa olsun ama yeterki süresi kısa olsun. İnanın param dahi karşılyaak kadar yok ama yeterki çıksın kredi çekecem
Ben kutsal askerlik görevimi ifa eyledim. Bu foruma yazanların hepsinin seve seve askerlik görevini yapacağına da inanıyorum. Ancak şu anda yakın bir savaş tehlikesi yok. Bu durumda okumuş, işi gücü olup, ülke ekonomisine yararı olacak kişilerin askerliğini kısa bir şekilde yapmalarının ülkemize zararı değil, yararı dokunur.
Başında durmadığın iş senin değildir prensibi gereği, askerlik nedeni ile işini terkeden bir çok tahsilli, kalifiye kişi ülke ekonomisine ve gelişimine zarar getirir.
Örneğin ihraacatçı tekstil firması sahibi biri işinin başında duramayacağından, çok kısa zamanda iflas eder, ihracat zarar görür. Ülkeye yararlı kişilerin hele hele bu global krizde yapacakları Türkiye'nin geleceğini çizecekken adı vatani görev olan ve seve seve yaptığım askerlik görevini ifa etmeleri yarar değil, zarardır. Bu kişilerin askerlik görevleri bir şekilde kısa tutulmalıdır. İster 1 ay, ister mümkünse kısa dönemler halinde askerlik yapılmalıdır. Buraya yazan hiç kimsenin kısa dönem askerlik yapsa dahi, vatanını bir harb halinde kanının son damlasına kadar savunmayacağına inanmıyorum. (Postmix ve benzer düşünenler hariç, çünkü onların gördüğüm tek amacı kısa yoldan askerlikten yırtmak). Biz savaşçı bir ırkız, savaştan da, düşmandan da korkmayız. Bilakis kurtuluş savaşındaki gibi üstüne gideriz. Atatürk oğlu Atatürk'üz, hangi çılgın bize esaret zinciri takar, şaşarız!
Cahil postmix yerine şunları söylüyorum son söz olarak;
1- Bu forum 3-5 çapulcuya ait değildir, onları temsil etmez!
2- Ülkemizin üretken, kazanan ve ekonomiye gerçekten katkısı olan kişilere ihtiyacı vardır,
3- Ordumuz, bedelli askerlik çıksa dahi bedelli askerlik yapanların vatanlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını, savaş halinde düşünmeksizin canlarını vereceklerini adı gibi bilir.
Biz Mustafa Kemal Atatürk çocuklarıyız! Savaşı kazandık, gerekirse bir kez daha kazanırız!
Not. Postmix gibi yediği çanağa edenleri bu sitede yazmaktan men etmenizi önemle isteriz!
Şimdi aklıma geldi; yıllık 50.000 TL vergi matrahı olmayanlar bedelli askerlik imkanından yararlanamasın şeklinde bir düzenleme getirilebilir...
Alıntı:
vindobona rumuzlu üyeden alıntı
Bir de sormak istediğim bir soru var,
Önceden burda sormadım sanırım, msnde bedelli isteyenler arkadaşlara sormuştum ama,
Ben ocak sonu yoklamamı yaptırıcam, sevkim kasım olacak.
Velevki bedelli Kasıma kadar çıktı, yararlanma şansım oluyor mu? önceki uygulamalar nasıl ?
Elbette oluyor, neden olmasın ki. Askerde olmadıktan sonra her durumda bedelliden yararlanırsınız. Tecilli olmak, sevki gelmiş olmak, yoklama kaçağı veya bakaya olmak... bunlar hiçbir şey değiştirmez. Yaşınız tutuyorsa paranız da varsa bedelli yaparsınız, önceki uygulamalar da zaten bu dediklerim doğrultusunda oldu, fazla incelemeyin o kadar, biraz rahat olun :)
Alıntı:
Kernel rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Yaş hesaplaması ile alakalı ben de bir şey sormak istiyorum.
14Kasım1999 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış bedelli askerlik uygulaması için, 1/1/1973 tarihinden önce doğmuş ve henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olmak.
diyor. Şimdi en son 31.12.1972 kabul ediliyor. Peki 27'den gün alma olayı nasıl oluyor? Yani bu şartlarda 28'den gün alınmıyor mu?
Yine böyle bir şey olursa ve kabul edilirse hangi tarih ve öncesi için geçerli olabilir bu yasa?
Teşekkürler.
Kolay gelsin.
Hayır 28 den gün alma olmuyor, 27 yaşın içinde oluyor. 31.12.1999 olsaydı o zaman 27 biter 28 den gün almış olurdu ama bu hesaplar çok kafaya takacak şeyler değil. 26 yaş ve üzerinde iseniz zaten çıkması muhtemel bir bedelli askerlik sizi yüzde doksan olasılıkla kapsayacaktır. Rahat olun.
akdmehmet
bende onun için, kendime bir hesap yapmıştım. 27/07/1982 doğumluyum, 26 bitti, 27 içindeyim Ama önceki kanun çıkalı 10 yıl olmadı, 1/1/1973 öncesi şimdi oluyor 1/1/1982 öncesi o zaman da 28 oluyor gibi bir hesap yapmıştım sanırım :)
Bedelli askerlik kesin çıkacak inanıyorum, Mehmet Beyin dediği gibi Martın 2. haftası olmazsa da bu yıl içinde ben kesin bekliyorum. Bütün yaşananlar zaten ekonomik kaynak yaratmaya doğru hükümeti götürüyor. Geri dönüşümü olmayan en güzel kaynak da budur zaten.
İyi Günler.
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler! - Bedelli askerlik için klasik söylemlerden sıkıldım
Malum, kamuoyunda bazı aralıklarla bedelli askerlik gündeme gelmektedir. Bedelli askerliğin çıkmasını isteyenlerin ileri sürdükleri gerekçeler ve buna karşılık yetkili kurumlar tarafından verilen cevaplar hep aynı olmaktadır. Ben bu kısır döngüyü bu yazımla kırmak istiyorum.
Kamuoyunda her defasında İzmit depremi sonrası çıkarılan bedelli askerlik ve sağladığı kaynaklardan bahsedilmektedir. Şurası unutulmamalıdır ki, İzmit depremi sonrası bedelli askerlik dahil, sağlanan tüm kaynakların depremzedeler için harcanıp harcanmadığı tartışılmaktadır. Hal böyle iken ve askerin modernizasyon için paraya ihtiyacı varken, adeta bedelli askerliğin çıkarılmasını sabote edercesine bedelli askerlikten sağlanacak kaynağın hayvancılık yada milli eğitime aktarılması söylemleri son derece yanlıştır ve askerin motivasyonunu kırmaktadır.
Örnek olarak, paraya ihtiyacı olan bir insanın bir şekilde evinin bir odasını kiraya vermesi ve elde edeceği bu geliri kendi ihtiyacı için değil, başka yerler için harcaması istenirse, bu kişi evini kiraya verir mi? Öncelikle bedelli askerlikten gelecek kaynağın askerlerin ihtiyaçlarına akıtılması hedeflenmelidir. Kamuoyunda İzmit depreminde olduğu gibi büyük bir deprem sonrası bedelli askerliğin çıkağı kanısı hakimdir.
Malum, olası İstanbul depremi için öngörülen 30 Yıllık sürecin yaklaşık 10 Yılını geçirmiş bulunmaktayız. Yani önümüzdeki 20 Yıl içersinde İstanbul için deprem sözü, olasılıkların dışına çıkarak, gerçeğin ta kendisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Böyle bir deprem sonrası, Askeri kesim, her zaman yapılan `Asker almada ihtiyaç fazlası ve yığılma yoktur.` Açıklaması yaparak, kamuoyun beklentilerini gidermede bayağı zorlanacaktır.
Bu gerçek de gözardı edilmemelidir.
Olası bir facia sonrası toplumsal bir gerginliğin yaşandığı bir ortamda bu gibi konuların gündeme gelmemesi için yetkililer şimdiden gerekli önlemleri almalıdır ve kamuoyundaki bedelli askerlik beklentisi için kökten çözüm üretmelidirler. Bana göre asıl sorun, ne bedelli askerliğin getireceği kaynak, nede asker almadaki ihtiyaç fazlasıdır. Asıl sorun ordunun modernize edilerek süratle küçültülmesi sorunudur. Çok güçlü bir ordunun ülke menfaatlerini korunması bakımından yararlı olacağı söylenmektedir. Ancak, güçlü orduyu ekonomisi güçlü olan bir ülkede kurmadıkça, adeta silah geri teper ve güçsüz ekonomi üzerine kurulan ordular ülkenin dışa olan bağımlılığını daha da arttırır. (Kürt devletini kuracakların güçlü Türk Ordusunu dinlemeden pervasızca açıklamalarda bulunduğu gibi.) Ülkenin menfaatlerini korumak ve caydırıcı olmak adına tam tersine güçlü olayım derken azaltır. Böyle durumlarda güçlü ordu gücünü sadece iç meselelerde hissettirir. Yani asıl amacı olan, ülkeyi dış güçlere karşı koruma ve caydırıcılık görevinden istese de istemese de uzaklaşır.
Ekonomik yönden güçlü olmayan bir ülkenin çok güçlü ordusu (Yabancı, özellikle Amerikan silah sanayii ile donatılmış.) Elindeki bu silahları ne kadar etkin kullanabilir, nasıl ülke menfaatlerini koruyabilir, sorarım size?
Ordunun modernize edilmesi ve küçültülmesi yetkililer tarafından benimsenmiş ve bu çalışmalar uzunca bir takvime yayılarak konuda somut adımlar atılmaya başlanmıştır. Ancak, istenilen sonuca hala ulaşılmamıştır. Gelişen dünyaya ayak uydurmak ve çağın standartlarına uymak için, ordumuz süratle modernize olmalıdır. Ekonomik yetersizliklerden dolayı ordumuz mevcut halini koruyarak modernize olamayacağına göre, ordunun küçülme işlemi uzunca bir zaman dilimine yayılarak değil, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra birden yapılmalı, ardından artan kaynaklarla ve sağlanacak ek gelirlerle derhal modernize işlemleri tamamlanmalıdır.
Bunlar yapılırkende ordunun yabancı silah sanayine olan bağımlılığı süratle azaltılmalıdır. Yapılan bu çalışmalar sonucu askeri yetkililerin her defasında yapmış oldukları ihtiyaç fazlası asker kendiliğinden oluşacak ve bedelli askerlik bu sefer askeri yetkililer tarafından son kez gündeme getirilerek bütün sorun ve beklentiler kökünden halledilecektir. Nihayi sonuca varılıncaya kadarda, ülke ve vatandaşın ekonomik menfaatleri gözetilerek belli aralıklarla bedelli askerlik uygulamaya konulmalıdır.
Her ne kadar resmi rakamlara yansımasa da gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir şekilde askerliklerini tecil ettirenler yada askere gitmeyenlerin oluşturduğu gizli yığılmalarda, bedelli askerlik getirilerek eritilmelidir. Yetkililer, toplumdan gelen bu talebi gözardı etmemelidirler. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!
Toplum tarafından sıklıkla gündeme getirilen bedelli askerlik, olası İstanbul Depremi sonrası gündeme gelirse bırakın askere almada fazlalığı, tam tersine askere almada sıkıntılar yaşanacağını ve yetkililerin zor duruma düşeceğini söylemek kehanet olmaz sanırım. Yetkililer, Bedelli Askerliği toplumsal adaleti sarsıcı kalıcı bir uygulama olarak görmemelidir. Nasıl, kamu vicdanını rahatsız eden bazı geçici af ve uygulamalar, ülke menfaatleri gözetilerek geçmişte uygulanmışsa. Bedelli Askerliğe de bu gözle bakmalı ve rutin talep ve cevaplardan oluşan bu kısır döngü kökünden çözülmelidir.
Arkadaşlar gündemi takip ettiğimizde gelişmelerden ne çıkarabiliriz bunu yorumlamak istiyorum.Şuan Sicil Affı çıkarılıyor,bankalara kredi konusunda baskı yapılıyor,memurlar ek zam verilmeyeceği açıklanıyor.
Şimdi sicil affı bankalarla ilgili bir olay kredilerde,peki Bedelli askerlik teklifini memur sen getirdi gündeme ama zam alamıyorlar.
Benim yorumun Memur sen tekrardan baskı yapıcak hükümete vermiş olduğu tasarı için sicil affı zaten geldiğin de bankalarda kara liste kalkıcak dolayısıyla hükümet aba altından sopa gösteriyor ve kredileri açıcak.Kaynak arayışında Bedelli Askerliği hızla çıkarıcaklar diye düşünüyorum. böylelikle bankalarda bedelli askerlik için kredi vermeye başlayacak.Çİft taraflı kazanc olucak ekonomiye para giricek ve hükümetde çoğu alacağını erken tahsile yönelicek,zaten vergi affı yapıldı.Orman vasfını yitirmiş arazilerde satışa çıkıcak
bir canlılık gelicek diyorum belki çok toz pembe düşünüyorum ama bedelli askerlik de yakındır umudum var.Herkese saygılar...