-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
İslami burjuvazi tartışmaları!
Milli Gazete yazarı Eygi, “Haram yiyenlere uyarı” başlıklı köşe yazısında “Ey haram yiyenler, ey gayrimeşru yollarla zengin olanlar, Şeytanlardan aldığınız fetvalar sizi kurtarmaz” diye yazmış. “Hırsızlıkla, haramla, soygunla Müslümanlık bağdaşmaz. Saçı bitmedik yetimlerin hakkını yiyorsunuz. Halkın bütçesinden meşru olmayan yollarla para apartıyor ve kara zengin oluyorsunuz”. “Müslüman haram yer mi? Kara para zengini olur mu? Dünyanın çeşitli yerlerinde villalar, köşkler almışsınız, gerekirse oralara kaçacakmışsınız. Sizi bekleyen dünyada rezillik, ahirette rezilliktir”.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Bardakoğlu da, “Kâbe manzaralı oda tutkunu hacıların torpil talepleri” yüzünden tansiyonunun çıktığını söylemiş. Bardakoğlu, “Kâbe’ye bakarak kahve içmek, dini duyarlılığımızı da incitiyor. Ama bizim hacılarımız, ’Benim penceremden Kâbe görünmüyor’diye bizimle kavga ediyor. Bana ulaşamazsa Ankara’dan zevata ulaşıyor. ’Başkan bir ilgilenemez misiniz?’dediklerinde, bizim tansiyon o zaman çıkıyor. Kâbe manzaralı oda kavramını tümüyle reddetmemiz lazım” dedi.
Haberin Devamı:http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_...hp?hityaz=6382
------------
Din Sömürüsüne dayalı siyasetin, av sahası olarak kullanmaktan vazgeçmediği ılmlı islam rejimi türü önlemler uygulamalara söylemlere, ATATÜRK'ü hedef alan nankörlere karşı uyanık olmak atalarımıza minnet çocuklarımıza namus borcumuzdur.
Din kardeşi toplumlardan bizi ayıran en önemli fark. ATATÜRK GİBİ LİDER VE BIRAKTIĞI LAİK CUMHURİYETTİR. Alıntı
----------
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
"Bizim Dinimiz, milletimize değersiz, miskin ve aşağı olmayı tavsiye etmez, aksine Allah da Peygamber de İnsanların ve milletlerin değer ve şerefini korumalarını emrediyor"
5 Şubat 1923 Akhisar da konuşma.
m.e.sezen : bugün ülkemizin başında bulunanların ayık kafayla ne kadar degerlerimizi koruyorlar A.B lilerle İMF ile BOB cularla deyerlerimizle ne güzel top oynuyorlar:o
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Bardakoğlu da, “Kâbe manzaralı oda tutkunu hacıların torpil talepleri” yüzünden tansiyonunun çıktığını söylemiş
...
Din kardeşi toplumlardan bizi ayıran en önemli fark. ATATÜRK GİBİ LİDER VE BIRAKTIĞI LAİK CUMHURİYETTİR. Alıntı
----------
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
"Bizim Dinimiz, milletimize değersiz, miskin ve aşağı olmayı tavsiye etmez, aksine Allah da Peygamber de İnsanların ve milletlerin değer ve şerefini korumalarını emrediyor"
5 Şubat 1923 Akhisar da konuşma.
m.e.sezen : bugün ülkemizin başında bulunanların ayık kafayla ne kadar degerlerimizi koruyorlar A.B lilerle İMF ile BOB cularla deyerlerimizle ne güzel top oynuyorlar:o
Sayın Mehmed Emin Sezen tespitlerinize katılmamak yanlış olur.Mehmed Şefki Eygi Beyefendiyide severek okurum ikinci isminiz gibi oda emin birisi.Nasihatlerine benimde ihtiyacım var doğrusu. Ben hiç bir partinin elemanı deyilim,olmadım.Geldğimiz noktada meselelere evrensel bir gözlukle bakmak durumundayız.Burası bir hukuki site olmasi hasebiylede söylemek gerekirse,İmparatorluk tan buyana olmak üzere insan hakları ihlalleri azalmıştir ama yok olmamıştır.Manidardır adamlar özgürlük istemiyor emperyalist güçlerin uşakliğını yapagelen bir zihniyet Ülkeyı tamamen bağımsız ve özgür olmaya engel teşkil ediyor.Gelinen hukümetlere rahmen mevcüt olan hukümetin icraatlarının takdir edilmemesi haksızlık olacaktır diye düşünüyorum. Emperyalizme karşi verilen mücadelede de gözle görülür büyük biryol kat edildiği bu son hukümet döneminde inkar edilemez.Malesef emperyalist ülke olmanin birtakım gerekleri ile, Doğumuza etkisi,Kullanilirliği nekadar küçültsekte bir aama tarafından rahatlıkla görülebilecek niteliktedir.Vatandaş olmanin en büyük özelliği; Birliği bozucu dış menfaatlerin karşısında tok ve dik durmaktır.Yoksa İngilizlerin "siera in impera" taktiklerini unutmamak gerekmektedir.Yer kürede nice imparotorluklar bu yüzden kaybolmuş ve yıkılmıştır.Ne amaçla olursa olsun kuzunun kurtla hiçbir anlaşması menfaatine olamaz ve olmamıştır.Günümüzde Irak, Afkanistan aynı olayların ileriki versiyonudur.abdulmecid
-
Başlıktaki türbanın önündeki ile alakasız alaya alındı ve kuru fasulye ile ilişkilendirerek daha bir önemsizleştirme gibi algıladığımdan ister başörtülü olsun ister baş açık olsun, isterse o Kadın başörtüsüne karşı olsun, kadın olmanın temel haklarına aykırıdır. Nasıl ki herhangi bir şey mesela sıradan bir erkek kravat takmayabilir veya ceket giymez, olur ya varsayalım ki kravatı uç terimin önüne koyduk ikici terimi diyelim değiştirip erkek yaptık, siz hiç mi etkilenmezsiniz, eğer etkilenirseniz ister kravat takın ister takmayın her erkek olanın onurunu zedelemiş olmaz mısınız? Açıkça ben kadın olmadığım halde kadınlar adına üzüldüm. Hak bu kadar basit olmamalı. Başörtüsü bağlayan kişinin dininin emri olduğu kesin iken bu zulmün kaynağı ne? Maalesef dostlar buda kültür emperyalizmi, nedir bu peki? Bir gazetede bir dizi yazı okuyorum siz de okuduysanız sizde etkilenmişsinizdir. “Çankaya da aykırı kadınlar” Fatih uğurlu, mutlak okumanızı tavsiye ederim. Peki, ne uğruna, peki neden erkeklere baskı yapılmaz şuranı aç diye? Yapılsaydı ne olurdu hangi erkek dayanabilirdi. İsterse açılmış olsun o erkek, böyle bir emri kaldırabilir miydi? Kadınlar hangi dönemde daha özgürdü. İnsanlara baskı ve zulmün olmağını tarihin hangi bölümünde görebiliriz? Benim vatanı koruma anlayışım, vatan için şehit olma anlayışım değerlerim, inancım özgür oluşum değil ise eğer, ben bir birey olarak Çin de yaşasam ne olur, Rusya da yaşasam ne fark eder? Daha özgür daha demokratik bütün değerlere saygılı yaşanılır bir ülke olma özlemiyle...
-
Sayın Abdülmecid ;
Size yanıt vermeyeceğimi defaaten belirttim. Neden bilmiyorum içimden bir ses sizinle uğraşmamamı sadece sizin ''hukuki'' sorunlarınızla uğraşmam gerektiğini söylüyor. Yani işin özü sizi kırmak istemiyorum. Lütfen kesin hüküm ifade eden sözcüklerden kaçınınız. Anladık türbanı savunuyorsunuz. Savunun sorunumuz yok...
Bakın en uzun geceyi yaşıyoruz. Yatın bol bol uyuyun. Bırakın beni zorlamayı. BIRAKIN.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Abdülmecid ;
Size yanıt vermeyeceğimi defaaten belirttim. Neden bilmiyorum içimden bir ses sizinle uğraşmamamı sadece sizin ''hukuki'' sorunlarınızla uğraşmam gerektiğini söylüyor. Yani işin özü sizi kırmak istemiyorum. Lütfen kesin hüküm ifade eden sözcüklerden kaçınınız. Anladık türbanı savunuyorsunuz. Savunun sorunumuz yok...
Bakın en uzun geceyi yaşıyoruz. Yatın bol bol uyuyun. Bırakın beni zorlamayı. BIRAKIN.
Sayın commodoretr1;Neden...?Onlarca başlık varken çok az bir iki başlık altında yazıyorurum,siz hayatın gerçeklerini başlığa taşımışsanız hata yaptığınızı söylüyorum anlamı çıkarılmamalı,yaptığımız bu başlık altında hayatın gerçeklerini sorgulamaktır.Ülkemizde burada yazılabilecek çok şey var ama Amerika'da,İngiltere'de bu başlık bir şey ifade etmez tabiiki."DÜŞÜNCELERİNİ ANCAK DELİLER VE ÖLÜLER DEĞİŞTİMEZ"Hz Ali
-
Abdülmecid bey ;
Niçin yazmayın şundan yazmayın ;
Forumu başından beri takip etmemişsiniz çok net . Ne anlatıldığını tam olarak kavrayıp kavrayamadığınızdan da emin değilim veya tersi anlatmak istediğimi tam anlatamamışım buraya kadar.
Araya grildikçe konuyu bağlama şansım azaldıkça azalıyor çünkü ilgili ilgisiz bir çok konu gerekli gereksiz giriyor. Çoğu zamanda çığrından çıkıyor.
'' başörtüsü bağlayan kişinin dininin emri olduğu kesin iken'' cümlenizin dini bir temel kaynağı olmamasına karşın ve tam tersine olmadığı yönünde bir çok veri varken KESİN HÜKÜMLERE karşı olmamdır. Sadece çok basit bir soru size çok iyi düşünün saldırı olarak almayın mantıklı izahını bulun. Ancak bulduğunuz mantıklı izah ''beşeri olmasın.'' Soru şu İslamın ilk zamanlarında İslam Peygamberi yaşarken bir çok müslüman olan cariye ve köle vardı. Bu kaynaklarda da Kur'an da da geçmektedir. Gene kaynaklarda çok açık bir biçimde köle ve cariyelerin bırakın başını örtmesini belden yukarısının tamamen çıplak olduğuda bilinen bir gerçektir. Şimdi soru EĞER SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ BAŞÖRTÜSÜ DİNİN EMRİ OLDUĞU KESİNSE NİÇİN BİZZAT İSLAM PEYGAMBERİ TARAFIDAN CARİYELERİN VE KÖLELERİN BAŞ VE GÖĞÜSLERİNİN AÇIK OLMASI ENGELLENMEMİŞTİR? bU BİZZAT PEYGAMBER TARAFINDAN KESİN EMRİN İHLALİ ANLAMINA GELMEZ Mİ? Düşünün taşının beşeri yanıt vermeyin.
Bu forumun temel amacı KADIN HAKLARININ ERKEKLER TARAFINDAN GASBINI GÖZLER ÖNÜNE SERMEK İÇİNDİR. TÜRKİYE DE ŞURANI AÇ DİYE BİR BASKI YOKKEN KAPAN DİYE ÇOK CİDDİ BİR BASKI OLDUĞU KESİNDİR. HEM DEVLET HEM TARİKATLER TARAFINDAN. UNUTULMAMALIDIR Kİ ÖZGÜRLÜKLER KISITLANARAK ÖZGÜRLÜK OLMAZ.
Yeter ki siz isteyin hemen bir forum da sizin için yazarım ama kravat başlık maddesi olamaz. Mintan veya haşema seçmek gerekir yada Fes...
DİN, İMAN MİNTAN( HAŞEMA; FES, MES) ERKEK, VELEVKİ, HAMDOLSUN, ELHAMDÜLÜLLAH VE PASTIRMA İŞTE ÖYKÜ İŞTE AKP....
İsterseniz hemen açıp başlayayım. Kadınlarla ilgili yazının bin katını yazarım haberiniz ola....
Şu ana kadar öykünün gelen noktasında kadınlara hakaret değil yüceltme vardır. Amam bunu anlamak için çok dikkatli okumak gerekmektedir. Kadın merkezde kalmak üzere devam eden forumda daha don ve kurufasülye bölümüne gelmediğim doğru. Ne yazılacağını bilmeden hakaret demeniz ne kadar mantıklı acaba ?
-
İş saçmalamaya varınca, buna itiraz etmek de farz olur.
Sn. Abdulmecit, bilmediğiniz konulardaki hurafelerinizi farza çevirmeyin lütfen... Biliyorum dedikleriniz hurafeden ibarettir. İsterseniz konuyu uzatın, hurafe oduğunu ispatlayalım.:)
-
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
İş saçmalamaya varınca, buna itiraz etmek de farz olur.
Sn. Abdulmecit, bilmediğiniz konulardaki hurafelerinizi farza çevirmeyin lütfen... Biliyorum dedikleriniz hurafeden ibarettir. İsterseniz konuyu uzatın, hurafe oduğunu ispatlayalım.:)
Sayın Harun Gur bey din tartısılmaz "DİN NASİHATTİR" Hz. MUHAMMED (sav) ister inanırsınız ister inanmassınız benim bir sıkıntım yok.Kesin hüküm olan meseleler tartışılmaz.Sayın commodore1tr'in peyganber efendimize(a.s) itafen konuştuğu cariye meselesi kesinlikle nas değildir. Bu meseleye girmicem.Uzmanınına sorabilirsiniz.
-
Tarz aynı tarz... Alıştık artık.
Abdulmecit Efendi, beni sen yargılayamazsın, hoşuna her gitmeyen yorumu Din'e veya Allah'a aykırılık olarak yorumladığının farkında olduğumdan son iletimi yazdım.
Allah'a şirk koşma, günaha da girme , sana tavsiyem bu...
-
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Tarz aynı tarz... Alıştık artık.
Abdulmecit Efendi, beni sen yargılayamazsın, hoşuna her gitmeyen yorumu Din'e veya Allah'a aykırılık olarak yorumladığının farkında olduğumdan son iletimi yazdım.
Allah'a şirk koşma, günaha da girme , sana tavsiyem bu...
Siz yönetici olunca iş değişir madem bütün bunlar vardı daha önceleri neredeydiniz onca zamanlik döneler hemen insanin önüne serilirse yapabileceğim tek şey sormak; Hukuk bumu sizz ....Nasıl isterseniz diyebileceğim tekşey:Kantarda belli olur....esn kalın.....