Özelliklerine göre fiyat çok uygun hemen alıyorum :P
Printable View
Özelliklerine göre fiyat çok uygun hemen alıyorum :P
:) insanlarda öyle kanıyor reis
Aytek Önemli nin Yeni İlanıdır Arkadaşlar Abiler Dikkat Lütfen :) Kapattırdım Gerçi Ama Yinede Ayık Olun
http://i.hizliresim.com/7o5JgY.jpg
Hukukcu arkadaslardan ricam, www.aytekonemli.com web sitesini bi ufak ziyaret ederek ifsa ettigimiz bilgilerin hukuki anlamda bir problem teskil edip etmedigi hakkinda bilgi almak isterim. Bu baglamda da magdurlarin bu siteyle diyaloga gecmelerini, rica ederim.
Başınıza iş açmaya kararlı görünüyorsunuz.
bir düşünün, biri sizin adınızı kullanarak , tc kimlik numaranıza varıncaya kadar tüm kişisel bilgilerinizi internet ortamında yayınlayarak, sizi DOLANDIRICI diye tanımlıyor.
dolandırıcılıktan ceza almış mı, şikayetleriniz sonucunda hakkında verilmiş bir ceza var mı?
Olsa dahi, o şekilde yapmanız, başınıza ciddi işler açacaktır bilginize
İddialarınızı ispatlayabildiğiniz sürece problem yok yanlız hakaret ve küfüre yer vermeyin tazminat davalarından elde etttiği parayla borcunu ödeyebilir :)
Engin Bey
Sahibinden .com üzerinden yardıma ihtiyacım var ptt kartım hesap numaram ve şifrem bi şekilde dolandırıcıların eline geçmiş.18.12.2015 te 445 tl hesaba giriş yapılmış ve aynı gün başka bir şehirden çekilmiş ben hemen ptt yi aradım ve kartımı iptal ettirdim.Fakat parayı yatıran kişide konya dan emniyete dilekçe vermiş beni bugün emniyet aradı ve sahibinden com a ilan vermişsiniz dedi ben ilan falan vermedim. ocak ayı itibariyle de ptt van dan aranmıştım ordanda 400 tl yatırılmış ve aynı gün çekilmiş o zaman dolandırıldığımı anladım.Hemen iptal işlemi yaptım hiçbişiyden haberim yok tek kusurum kartıma sahip çıkakamak forumu incelediğimde hapis cezası ve para cezasından bahsediyorlar benim ne yapmam gerekiyor.İfade için bağlı bulunduğunuz karakola çağrılacaksınız dendi.Yani dolandırıcılığa sebebiyet vermiş mi oluyorum.Hesabıma 10 gün içerisinde 2 defa para girişi oluyor ve her ikiside yatırıldığı gün çekiliyor.hatta kartımla manisa carrefoursa dan alışveriş yapıyorlar.Nasıl bir yol izlemeliyim.Nasıl bir ifade vermeliyim.Yardımcı olur musunuz?
Nasıl ifade vereceğiniz hususunda sizi yönlendiremeyiz doğrular neyse onu anlatmak daha isabetli olur bana göre ama siz tanıdık bir avukattan yardım alın gerekirse ki gerekir gibi gelir bana internet üzerinden hela bankalar aracılığıyla dolandırıcılık ciddi bir suç.
13.04.2015 tarihi itibariyle hemen sokağımın başında adliye var savcıya gittim ve durumu anlattım.Şikayet dosyam açıldı Savcı kredi kartını kötüye kullanma şeklinde not düştü ve beni vatan cad.emniyet siber suçlara sevk etti.Süreci bekliyorum.İfade için çağrılacağım söylendi.İnsanların basireti bu kadar mı bağlanır insan yatırdığı hesabın sahibiyle görüşmeden nasıl para yatırıyor.Birsürü işin gücün arasında böyle abudik bir durumla uğraşıyorum.Şayet hakkımda dolandırıcılık dosyası açılırsa adı geçen herkese tazminat davası açıcam.İşim yok kendimi aklamakla uğraşıcam kaç gündür savcılık emniyet karakol dolaşıyorum bilgi toplamak için Forumdaki arkadaşlar emin olmadığınız teyit almadığınız hesaplara para transferleri yapmayınız.Bizzat hesap sahibini arayınız.Daha güvenli alışveriş yollarını kullanınız.Maddi açıdan kimsenin 5 kuruşuna tenezzül etmedim.Yolda para bulsam fakire fukaraya veren adamım ben.Savcıyada aynen böyle ifade ettim.Bilgim dışında gelişen olaylar dedim.Herşey 10 gün içerisinde olup bitmiş.Keşke şahsıma ulaşabilselerdi de bloke koydurup iadesini yapma şansım olsaydı.
arkadaşlar bende sahibinden.com dolandırılanlar kervanına katıldım tanıyan bilen var mı bu şahsı
gerçek adı : muhammet selim aydın
hesap no : 43712652
ıban : tr 060006701000000043712652
kimse savcılığa yorulmasın çünkü savcı takipsizlik veriyor.
tüm dosyalara mı takipsizlik veriyor
Efendim herkese selamlar. Bendeniz de sahibinden.comda dolandırılanlar kervanına katıldım. Olay bugün öğlen saatlerinde cereyan etti. Playstation3 oyun konsolu almak istedim. İzmir Konak Kılıçreis mahallesinde bulunduğunu iddia eden kişi ile temasa geçtik. İsmi Savaş Aksöz olarak gözüküyordu.
Profili budur: http://www.sahibinden.com/kerasdnma3...XQQdisplayuser
Bana whatsapp üzerinden mesaj yazdı. Evvela ondan GEt ilanı yahut sanalpazar üzerinden açmasını istedim acil paraya ihtiyacı olduğunu 2-3 gün bekleyemeyeceğini annesini ameliyat ettireceğini acilen elindekileri satması gerektiğini söyledi. Aksi gibi o an aklım bana bu işte bir hinlik olduğunu ama kalbim bu kadar ucuza bu ürünü bulamayacğımı söyledi keşke aklımı dinleseydim. Neyse bu kişi Hesap numarasını gönderdi. Hatta kargoda olduğunu da söyledi. Kargodan resimler attı. Selfi çekimi de vardı. Yani kendi resmi. Parayı yatırdım. Gerçi atm makbuz vermedi ama hesap dökümünü istesem çıkar. Sonra ben sana takip numarası vereceğim abi dedi. Dakikalar geçti yok. Sonra whatsapp ve telefondan engellemiş. Ama arkadaşlar sıkı durun aynı şahıs 1 saat önce tekrar sahibindeni kontrol ettiğimde aynı ilanı bu kez farklı bir isimle "Beytullah Toprak " adıyla, İzmir, Seferihisar, Atatürk mahallesi mevkisiyle yeniden ilana koymuş.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...39028182/detay
Para yatırdığım işbankası şubesinin adresi İzmir Eşrefpaşa olarak gözüküyor. Bütün yazışmalar vatsap konuşmaları kişinin resimleri elimde. Sahibindeni uyardım ama bu tip vakalarla ilgili bu sitede okuduğum yorumlar açıkçası içimi kararttı. Eğer savcılık takipsizlik kararı veriyorsa ağırlıklı olarak adalatten ümidimizi kesmek mi lazımdır :((((((((((
Sahibinden.com üzerinden Yıldız Zebra Stor Perde Marketi adlı mağazadan 0507 747 44 40 nolu telefondan iletisime geçip, perde siparisi verdim. Adının Taylan bey oldugunu söyleyen kisi bana sms ile Asiye Yıldız adına Denizbank'a ait iban numarası 500 tl yollamamı ve bir gün içerisinde perdenin hazırlanıp Aras kargo ile tarafıma gönderilecegini söylediler. 28.09.2015 tarihinde istedikleri parayı eft ile gönderdim (Banka dekontu ektedir). Ama 10 gündür her gün kendilerini aradığımda, perdelerimi kesin yarın göndercez diyerek beni oyaladılar, perdelerim gelmedigi için yeni tasındıgım evime yerlesemedim ve magdur oldum. 02.10.2015 tarihinde kendilerini aradıgımda, perdeleri kargoya dün aksam verdiklerini söylediler ama kargo sirketini telefonla aradıgımda bir gönderinin olmadıgını ögrendim. Eger gerçekten kargoya verdiyseniz kargo takip numarasını bana bildirin dedim ama kargoda karısıklık oldugunu söyleyerek bana takip numarasını da vermediler. Ben de baska bir perdeciden ürünlerimi yaptırıp evime taktırdım. Sonuç olarak bu magazanın dolandırıcı oldugunu düsünüyorum. Sahibinden.com sikayetimi ilettigimde bana savcılıga sikayette bulunmamı ve kendilerine resmi yazı gelirse istenilen bilgilerin savcılıga verilecegini söylediler. Elimde bu kisilerle yaptıgım telefon görüsmeleri ve sms bilgileri ve gönderdigim paranın banka dekontu bulunmakta. Bu firmaya ödedigim 500 tlnin tarafıma iade edilmesi hususunda başka ne yapabilirim. Teşekkür ederim
Bahse konu firma Bursa'da faaliyet gösteren bir firma olup yeri yurdu belli olduğundan dolandırılmanız söz konusu olamaz. Ancak sipariş ettiğiniz ürün tipinin ellerinde olmaması vb gibi nedenlerle geciktirmişlerdir. Savcılığa yapacağınız şikayetten de olumlu bir netice almanız mümkün değildir. Konu bir borç alacak meselesidir ve ceza hukuku ile ilgili değildir. Tüketici hukuku yollarıyla halledilmesi gerekir. Tüketici hakem heyetine yaşvurabilirsiniz.
Benim şikayetçi olduğum firma Bursadaki firmayla sadece isim benzerliği var, alışveriş yaptığım firma İstanbul- Ataşehirde YILDIZ ZEBRA STOR PERDE MARKETİ adında bir firma. Linki aşağıda.
http://storperdemarketi.sahibinden.com/
Belki Bursadaki firmanın adına benzer bir isim kullanarak güven kazanmak istemiş olabilirler.
Bunca şikayetime rağmen hala sahibinden üzerinde ilanlarının devam etmesi de ayrıca ilginç bir durum. Ben yine de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Teşekkürler cevabınız için
Değerli arkadaşlar iyi akşamlar. Ben de az kalsın iyi bir şekilde dolandırılıyordum ama ucundan yırttım. Bir ay önce bu site üzerinden bi adamla telefon için anlaştık. Piyasanın 400 500 lira altında sattığı için başta şüphelendim ama telefonunu aradığımda ikna eder bi şekilde konuştu. Acil paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ödemeli kargoyla gönderebileceğini söyledi. Ben de işi garantiye almak için 5 6 saatlik yolculuğu göze alıp şehrine gelmeyi teklif ettim kabul edince iyice inandım. Sonrasında vaz geçip ptt ödemeli kargoda karar kıldık. Sonrasında araştırdım ki ptt ödemeli kargoda "KONTROLLÜ" olmazsa parayı ödemeden kargoya dokunamıyormuşsunuz. Kargo geldi fakat kargoya kadar yaklaşık 150 lira kapora havale ettim.(Havalenin açıklamasına "Telefon" yazdım) Sonra kargo geldi şubeye. Elemanı arayıp şubeye gitmesi durumunda talimatla kontrollü hale getirmesini istedim.Vefat durumundan başka şehire geçtiğini söyledi.Sonra pttye gittiğini böyle bir şey olmadığını söyledi(Yalan) Mesaj atmaya başladı birbirimize güvenmezsek olmaz , pakette telefon var inan bana ıvır zıvır. Parayı yollayalı 1 ay oldu . Kargo da almadığım için geri gitti. Ama başka bir şehire . Şimdi ben ne yapabilirim. 150 lira için değer mi elemanı geri de aramadım. Şikayetçi olabilir miyim . Bir kaç mesaj ve bir kaç telefon görüşmesi var elimde sadece.
Tüm yazılanları okuyunca çok üzüldüm.
Ne kadar kandırılan insan varmış
Şikayet edenlerin hiç biri sonuç alamadı sanırım.
Hiç kimse gelişmeleri paylaşmamış.
Sahibinden gibi sitelerden alışveriş yaparken şayet satıcıyı yakından tanımıyorsanız muhakkak güvenli alışveriş (GET) yöntemini kullanının. Ama bundan evvel satıcının profiline göz atın, aldığı yorumlara bakın. 3 kuruş kar edeyim derken hepten zarar etmeniz olası.
Ben de GET'siz birçok alışveriş yaptım işin doğrusu, sattım da. Hiçbirinde sorun yaşamadım ama dikkatli olmak gerek yinede.
Arkadaşlar Merhaba
9 Mayıs ta sahibinden.com sitesinde görmüş olduğum bir ilan sahibine site üzerinden iletişim kurmam için numara göndermesi hakkında mesaj attım. Ertesi gün saat 14:00 sıralarında bir erkek beni aradı elektrikli süpürge için mesaj atmışsınız vs dedi. Bende çok müsait olmadığımdan satıldı mı. Durumu nedir, tüm parçaları tam mı, fatura kalan garanti süresi hakkında bilgiler sordum. 1100 lira ilanda fiyat yazıyordu 1000 lira olur dedi. Bende elden beklersen hafta sonu gelip alayım dedim. Bir kaç soran var o zamana kalmaz dedi ve o an aceleye getirerek bende bu numaraya banka bilgilerini gönder eft yapayım cihazı kargola demiş bulundum. 10 Mayıs ta saat 17:00 civarında eft yaptım. Saat 17:40 gibi beni arayarak kargo firmasının alımı bittiğini ertesi gün gönderebileceğini söyledi. Bende tamam sabah gönderirsin dedim. Akşam ilan yayından kalkmış idi. Sabah 9 gibi aradım telefon kapalı idi. Daha sonra kendisi beni aradı. İşte kargo ile gönderme otobüse ver ben otogar dan alayım dedim. Güvendiği adam akıllı firmanın akşam saatlerinde seferinin olduğunu söyledi sonraki görüşmemizde. Akşam saatlerinde mesaj attım aradım kapalı. Belki söylediği gibi otobüse vermiştir diye otogara gittim. Bugün kargoya gittim fakat gelen giden yok. Adamın hesabına parayı gönderir iken eft açıklamasına ödediğim ürünün marka modelini ve kendi ismimi de eklemiştim. Iban numarasından adamın bankadaki bilgilerine ulaştım. Operatörden de sorgulattım aynı TC kimlik numarası aynı adres. Farklı bir bankada çalışan arkadaşımdan kimlik numarası ile sorgulattığımda onların sistemlerinde dolandırıcılık kaydının olduğunu öğrendik. Site üzerinden 12 Mayıs ta yeniden mesaj attım. Tüm kimlik bilgilerin adresin elimde şikayet edeceğim diye. Fakat dönüşte yok telefon numarası da kapalı.
Şimdi Manisa da oturuyorum bir arkadaşım bana Cumhuriyet savcılığına ödeme belgesi, site üzerinden iletişim kurduğunu gösterir ekran görüntüsü, telefonun daki mesaj ve çağrı kayıtlarının ekran görüntülerinin çıktıları ile şikayette bulun. Oradan alacağın ifade tutanağı ile ilçe hakem heyetine başvur dedi.
Bu adamı şikayet etmek için nasıl bir şikayet dilekçesi yazmalıyım örnek bir format hakkında yardım rica ediyorum. Suç duyurusunda bulunmuş olmam adamdan alacağımın da tahsilini kapsar mı? Kapsamıyor ise bunun içinde nasıl bir girişimde bulunmalıyım?
Merhaba
sahibinden.com sitesinden bebeğime oto koltuğu almak istedim. ahmet adında biriyle tanıştım ondan alacaktım 119 TL ye ancak parayı yatırdım koltuk gelmedi. üstelik nosuda kapalıydı. Ben bu durumda hem bu şahsı hemde suçun işlenmesine olanak sağlayan sahibinden.com sitesini şikayet etmek istiyorum . bu yolla bu siteden dolandırılan kişilerin paralarını sahibinden.comun ödemesini talep edeceğim sizce doğrumu yapıyorum . bu davanın seyri ne olur.
- - - Updated - - -
Merhaba Arkadaşlar
sahibinden.com sitesinden bebeğime oto koltuğu almak istedim. ahmet adında biriyle tanıştım ondan alacaktım 119 TL ye ancak parayı yatırdım koltuk gelmedi. üstelik nosuda kapalıydı. Ben bu durumda hem bu şahsı hemde suçun işlenmesine olanak sağlayan sahibinden.com sitesini şikayet etmek istiyorum . bu yolla bu siteden dolandırılan kişilerin paralarını sahibinden.comun ödemesini talep edeceğim sizce doğrumu yapıyorum . bu davanın seyri ne olur.
Sahibinden.com'un olayda bir kusuru yok. Kaldı ki, sitede bu konuda uyarılar var. Ayrıca üye olurken bu tür olaylara karşı sitenin sorumlu olmadığını kabul ediyorsunuz. Bu nedenlerle sonuç elde edemeyeceğiniz bu yolu kullanmayın derim.
Sizin muhatabınız doğrudan doğruya parayı alıp ürünü göndermeyen kişi olmalı. Savcılığa şikayet ve icra takibi veya mahkemede alacak davası açabilirsiniz.
mrb
sahibinden.com yazılı sitesinde şöyle bir uyarı yapıyor. " tanımadığınız kişilere para göndermeyin" bu cümle aynen geçiyor . ancak sahibinden.com da ilanların %80 inde ilan sahibi tlf vermiş . ben birşey alırken başka yol bırakmıyor ki. bir de güvenli e ticaret (get) dedikleri sistemleri var . Bunu ilan vermek isteyen isterse kullanıyor get le ilan veren %20 bile değildir. burada dalandırıcılara bu site çanak tutuyor tedbir almıyor. benim gibi binlerce insan bu siteden dolandırıldı. bu sitenin şikayet edilmesi gerekmiyor mu? sonuç alınmaz mı ?
Nasıl tedbir alacak site onu anlamadım.Tanımadığınız kişilere para yollamayın demiş siz yollamışsınız.İstemezseniz bu siteyi kullanmazsınız.Kimse sizi buna zorlamıyor.Şu şartlarda siteyi sorumlu tutmak hukuken mümkün olabilecek bir şey değil.
site para transferini garenti altına almalı önce siteye geçmeli para sonra satıcıya. bunun haricinde ilanda tel verip müşteriyi şahısla muhattap etmemeli. hepsiburada.com gittigidiyor.com gibi sitelerde var mı dolandırıcılık yok bunlarda yüzlerde var. bakıyorum beni dolandıran adamın ilanları yayında yani dolandırmaya devam ediyor. bu sitenin cıkı çıkmış . kimse suçu yok demesin. işini adam gibi yapsın. çoluğumuzun rıskını bu gibi siteler yüzünden kanı bozuklar çalıyor.
Sayın ila20. Yazdıklarınız ne hukukla, ne de akıl ve mantıkla örtüşen şeyler değiller. Kusura bakmayın ama şunu sormak ihtiyacı hissediyorum. Sizin hiç mi kabahatiniz yok paranızı kaptırdınız diye? Çoluğunuzun çocuğunuzun rıskı madem GG ya da HB'de çalınmıyor, niye orada yapmıyorsunuz alışverişinizi? Sahibinden.com'da GET ürünleri var bu arada. Onlar yerine daha ucuz olan ama güvensiz ürünleri seçip sonra kafanıza göre sahibinden.com'u suçlamanız cidden çok ironik. Üstelik Sahibinden.com bir ilan sitesi. İsteyen herkes ilanını verebilir. Oraya ilan veren bir kişiye para kaptırdınız diye sahibinden.com'u suçlamanız son derece mantıksız.
Bu mantıktan gidersek, televizyonda gördüğüm bir ilan yüzünden dolandırılırsam, önlem almayan RTÜK, televizyon üreticisi, bu yayınların taşınmasını sağlayan Digitürk, Türksat vs. hepsi topluca sorumlu. Ama ben değilim tabi paramı elin oğluna gönderdiğim için :)
Sizin talep ettiğiniz o güvenli ödeme kanalları için bir sürü ekstra yatırım gerekiyor. Her site bunu yapacak diye bir şey yok. Sahibinden'in sunduğu hizmet bu. İstediğiniz o ekstra özellikler bir sürü yatırım demek. Ama daha kolayı var. 10 lira ucuza alayım diye riskli işe girmemek ve tanımadığınız, bilmediğiniz insanlara para göndermemek.
Site böyle bir hizmet vermiyor.Bu sitenin hizmetini beğenmiyorsanız kullanmazsınız.
Biz size bu durumda tüm kusuru siteye yıkıp hem alıcının ihmalini hem satıcının kötü niyetini siteye yıkamazsınız diyoruz.Bedavaya.
İkinci bir yol daha var.Bu siteye dava açarsınız kaybeder 200-300 dava masrafı yapıp karşı vekalet ücreti olarak da bi 2bin 3bin TL öder öyle anlarsınız.Biraz daha pahalıya gelmiş olur bunu anlamanız.Seçim sizin.Kolay gelsin.
Sitede tek kusur yoksa neden dolandırıcılık bu site üzerinde yoğunlaşıyor. İstatistiksel veriler ortada . dava açsan işin tedbirini hukuki kılıfını sahibinden bulmuş zaten kazanma ihtimalimiz yok onu biliyoruz. ama suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. bir de beğenmiyorsan başka bir siteye git diyorsun mesele ben değilim ki. bu sitede dolandırıcılık için açık kapı var. ilan sitesi olması böyle kapıyı açması anlamına gelmiyor. dolandırıcıya gerekli suç duyurusunu yaptım o konuda merak etmeyin. sahibindeni de savunmayın. Sebep olan yapan gibidir.
Hiç bir site yada kurum bizim babamızın oğlu değil.Sizi üslup noktasında özene davet ediyorum.Burada kimse ne dolandırıcıyı ne de onun yardakcısını/sebep olanı savunacak zihniyette değildir.
Sn. ila20.
Durumu izah ettik. Hukuken de aklen de mantıken de sahibinden.com'u suçlu bulmanız, sizin kendi sorumluluğunuzu başkasına yıkmaya çalıştığınızı gösteriyor. Çoluğunuzun çocuğunuzun rıskını "Bana para yolla" diyen kişilere anında şak diye yollamazsanız, dolandırılmazsınız. Bu kadar basit. Tartışılacak bir şey yok. Biz dolandırıcıları savunmuyoruz. Kim dolandırıcı kim değil bunu söylüyoruz. Bunu idrak etmek istemiyorsanız sizinle konuşulacak bir şey yoktur. İyi günler.
Selam..
Sevgili arkadaşımız sitenin bu işe ortak olduğunu düşünmüş ve hakkını aramak için yola çıkmaya hazırlanmış.. Tamam, belki siz haklısınız paranız gitti ürün gelmedi. Aracı olarak site kullanıldı diyorsunuz, öyleyse girişimlere bir avukat yardımı ile başlayabilirsiniz. Sonuç olarak buradaki yorumda bulunanların söylediğinden daha farklı bir sonuç ile karşılaşacağınızı düşünüyorsanız ve inanıyorsanız devam edin..
Bizler insanları kandırıp parasını almayı, emek harcayıp hakkıyla kazanmaktan daha kolay bulduğumuz için, AL AMA VERME mantığının bayrak taşıyanları olarak bugün ve yarin bu tip şeylerin olması her zaman muhtemeldir. Bunun sorumlusu olarak parayı alan kişiden ziyade, o kişiyi bu yolun zahmetsiz olduğuna inandıran başka sebeplerin peşine düşmek gerekir. Bu ise gelecek bilmem kaç yıl içinde hiç mümkün olmadığına göre, bu durumu kabul edip cebimize başkasının elinin girmesine müsaade etmeyeceğiz, kendi rızamızla bile olsa elli kere düşünüp bir kere hareket etmemiz en doğru seçenektir.
Yıl 2014 Eylül.
Kendime bir cep telefonu arıyorum.
Girdim sahibinden.com 'a 2. el LG G3 Telefon bakıyorum neyse baktım bir tane düşeş gördüm. Piyasanın 200 TL aşağısında oldukça temiz görünüyor. Diğer ilanlarına bakayım dedim adamın birde laptop var oda uygun fiyata bir arayıp sorayım dedim. Usta ben icra'dan düşürdüm elimden çıkarmaya çalışıyorum dedi.
İyi bende hukuk bürosunda çalışıyorum dedim ikisini kaça yaparsın bana . 1450 TL. Tamam ben döneceğim dedim kapattım telefonu.
Baktım ilan sahibinin sahibinden.com hesabına 2011 yılında açılmış. Kendi kendime dedim dolandırıcı olsa şimdiye kapanırdı. Hem dolandırıcı olsa ne olacak elimde tapu gibi dekont ve açıklama olacak. Fiyatları uygunda görünce basiretim bağlandı.
"Bizim hukuk sistemimiz anında bulur adamları". dedim demez olaydın.
Neyse Cumartesi günü aradım tamam usta ben paranı göndereceğim dedim. Gittik ATM'ye hesabına yatırdım adamın parayı, aksilik ya ATM 'de kağıt yok. Neyse sorun olursa bankadan alırım dedim kendi kendime.
Adama parayı attıktan sonra bir kaç kez aradım yoldayım kargocuya gidiyorum. Klasik dolandırıcı taktikleri.
İçime kurt düştü.
Hesap sahibinin ismini bi aradım arama motorunda. Dolandırıcı.
Aradım adamı, Paramı geri gönder savcılığa gideceğim yoksa Pazartesi dedim. Savcıya "bana borcu vardı onu ödedi derim" dedi. İyi öyle mi öyle kapattık telefonu. Önce klasik yöntemler
Emniyete gittim Cumartesi, Evraklarını al Pazartesi gel dedi.
Pazartesi dekontu, ilan görüntülerini vs aldım gittim şikayetçi oldum.
Bir kaç gün geçti,
Bir blog açtım, bir kaç forum sitesine yazdım.
Bu adama dolandırılan bana ulaşsın, mail ve facebook profilimi bıraktım.
1 hafta sonra 30 kişilik bir facebook grubu olduk :D.
Kimin nerelerde tanıdığı var, iz sürmeye başladık. Kimlik fotokopilerine kadar elde ettik.
Ben fotoğraflarını buldum. Kayıtlı ev adreslerine kadar herşeyi bulduk.
Tüm hesap numaralarını, resimlerini, adresini vs blog'a yerleştirdik. Aslında suç bunu yapmak fakat diğer insanlar gün geçtikçe mağdur oluyor. Bunun üzerine çok teşekkür aldım :) adamların ismini girince sayfa 1. sırada çıkıyordu. Bir çok kişiyi direkten dönderdik.
Sonra Facebook grubundaki bir memur ve diğer bir arkadaş ile ne yapabiliriz biz bu adamlara ? diye düşünürken.
İlanlarını takip edelim kapattıralım.
günü 3 e böldük :)
saatleri paylaştık ilan takibine başladık. Filtrelerde vs anında bulabiliyorduk ilanlarını çok detaya girmeyeceğim, bu yazımı okuyup ona göre önlem alabilirler kendilerince.
Başlarda sahibinden.com ilanları 4-5 saat sonra kapatıyordu bazen daha uzun sürüyordu.
Aramızda öğretmen olan arkadaşımız en sonunda sahibinden.com 'un biraz üst kademesinden bir kişiye ulaşarak durumu anlattı. Artık Öğretmen arkadaşımız aradığında ilanlar anında kapatılıyordu.
Bulup kapattık bulup kapattık. Sonra bir gün aradık. İlanlarınız kapanıyor hemen dimi dedik.
Küfür kıyamet tehditler, boşa kendinizi yormayın 30 kişilik bir grubuz mağduriyetimizi karşılayın son verelim bu duruma dedik. O kadar kişiyi karşılayamayız sayıyı düşürün dediler. Baktık gruptan da siz parayı aldınız bize haber vermiyorsunuz gibi sesler yükselince, ulan zaten ilanları takip eden 3 kişiyiz hiç emek harcamayan adamlarda böyle söyleyince, 3 kişiyiz mağduriyetimiz şu karşılayın bu duruma son verelim dedik. Kabul ettiler fakat sayfayıda kapatırsınız resimlerimizi yüklemişsiniz sokakta gezmeye korkar olduk dediler neyse 3500 TL 'den 1000 TL gönderdiler Öğretmen arkadaşımızın parasının bir miktarını kurtardık. Kalanları 2 haftaya böldüler. 2. hafta geldi 3-4 gün salladılar ama 1000 TL daha attılar öğretmen arkadaşımız ile diğer arkadaşımın parasının tamamını kurtardık. Kaldı benim para 3. hafta geldi bekliyoruz. Bu gün yarın 1 hafta daha geçirdiler derken gelen giden para yok biz yine başladık takibe. Telefon geldi sizi şöyle yapacağız sizi böyle yapacağı facebook tan nerede çalıştığımı görüp oraya geleceğiz vs. ses kayıt programı yüklü. (aslında gizliden ses kaydetmekte suç) Boş yere tehdit etme sen söyle yerini biz gelelim dedik, boş tehdit olduğu belliydi, yinede çoluklu çocuklu adamız dikkat etmemiz lazım.
Neyse Polis'e ses kayıtları ile gittim tekrar şikayetçi oldum. Ölüm tehditi var diye belki süreç hızlanır teknik takip felan yapılır dedik. Polise ifade verirken boşuna çabalıyorsunuz aslında bulunamaz bunlar dedi. Olsun sorun yok ben vatandaşlık görevimi yapayım gerisi önemli değil dedim.
1-2 ay daha uğraştık adamlarla yine göndereceğiz dediler göndermediler. Diğer arkadaşlara dedim çektiğimiz stres e değmez boş verelim ben uğraşmayacağım artık dedim.
8 ay ara verdik. Öğretmen arkadaşım telefon etti, benim içime sinmedi alacağım bu adamlardan parayı dedi ilan takip etmeye başladı, onun gazıyla bende takip ettim tekrar irtibata geçtik yine günde 3-4 sefer adamlarla tehditleşe küfürleşe 2 ay sonra paramı kurtardık.
Bu arada ne savcılıktan nede emniyette tık yok.
Adamlar ortaya çıkıp arkadan bir bıçak taksa bok yoluna gitti niyazi olacağız. Ve bu adamların bazı günler hesabına 20.000 TL kadar para girdiğini öğrendik.
Ve halen bana ulaşanlar var forumlardan vs facebook tan yazanlar var fakat artık cevap vermiyorum.
Devletin polisi savcısı var diyorum :).
Bu arada unutmadan, geçen gün ifadeye gittim yakalanmış karşı taraftan birisi,
şikayetçimisin dediler değilim dedim. mağduriyetini giderdiler mi dediler giderdiler dedim.
Tamam sen şikayetçi olmasanda kamu davasına dönüştü dediler ve bir mahkeme günü daha verdiler.
Yaktığım yakıtamı yanayım, harcadığım zamana mı yanayım bilemiyorum.
Uzun lafın kısası. Halen dolandırıcılar çok aktif. Örnek şekil 1A daki gibi ilan.jpg
http://www.wardom.org/attachments/ilan-jpg.19851/
Siz siz olun nasıl olsa elimde tapu gibi dekontum var, adamın ismi belli cismi belli, ben hukuk sistemime güveniyorum diye önden para atmayın :).
Diyebilirsiniz ki adamların bir ton işi var senin dolandırıcılık olayınla mı ilgilenecekler. Bir ben değilim ki adamların hesabına giren günlük para 20.000 TL .
Biz 3 kişi paramızı kurtardık. Bu kadar uğraşa değer miydi ? Değdi :)
Konuda çokça anlatım bozukluğu ve dil bilgisi hatası vardır. Hoşgörün artık.
Bu arada facebook tan ekleyip yardım talep etmenize gerek yok arkadaşlar yapacağınız ilk iş savcılığa gitmek.
kaynak : http://www.wardom.org/threads/sahibi...icilik.568113/
Sorunun çözümü sahibinden.com'unda önlem alması lazım.
sahibinden com mail attım böyle bir önerim var diye cevap bile dönmediler..
önerim şu yurt dışı sitelerinde alişveriş sonrası yorum diye bir şey var.. Feedback .. Geri bildirim
yani sağlam kullanıcıları böyle ayırt edebiliriz.. herkes yorum yazarsa yaptığı alışverişlerden .. en azından bir sonraki kişi dolandırılmamış olur.. bu konuda sahibinden görüş ve öneri gönderirsek belki düzeltirler..
bu işlemi get ile yapılan şatışlardan alıyor.. tam aktif olmasada normal ilanlarada koyarsa daha güzel olur diye düşünüyorum...
Dolandırıcı yakalanmış. Şuanda tutuklu yargılanıyor. Pazartesi günü de beni mahkemeye çağırdılar ifade için. Umarım en yüksek cezayı alır.
Arkadaşların kurmuş olduğu facebook grubuna ben de katıldım. Özellikle öğretmen diye bahsedilen şahıs enteresandı. Günahını almayayım ama içimizdeki irlandalı olma ihtimalini bile düşündüm. Tavırları ve paramızı alalım takipten vazgeçelim artık ilan takibini bırakalım diye sürekli diretmesi tuhaftı.
Parasını alıp şikayetçi olmaktan vazgeçen arkadaş da yanlış yapmış bence. Senin zararını karşıladı ama yaşattığı şeyleri ve belki başka insanlara yaşatacağı acıları görmezden gelip bencillik yaptığını düşünüyorum.
Üzerinden kaç yıl geçti ben artık parasında değilim gidip insanlık namına duruşmaya katılıp, şikayetçi olmaya devam edeceğim. Doğrusu da budur.
arkadaşlar bende dolandırıldım maalesef iphone 7 plus alacaktım ''ferhat biter'' kullanıcısı ile yazıştık sonrasında telefonun faturasını resimlerini atayım dedi telefon numaramı verdim neyse daha sonra kendisini bayan olarak tanıttı faturayı attı hülya karabulutoğlu yazıyordu parayıda abisinin dediği iban numarasına erkan k. attım yaklaşık olarak 1.500 tokatlandık...
Ben 3850 TL vererek aldım.Siz 1500 TL ye almak istemişsiniz.Bu durumda bir tuhaflık var bence.Ya ben salağım 1500 TL ye alınabilen telefona 3850 verdim ya da başka bir şey var bu işte.Belki de yarısını önce yarısını sonra gibi komik bir işe giriştiniz.Burdan tekrardan uyarıyorum siz bir telefonu ederinden çok daha aza almaya kalkıyorsanız satanı bir yerde dolandırmaya kalkıyorsunuz demektir, o sizi dolandırıp size telefon yerine salatalık gönderince hukuk hukuk demeyeceksiniz.Derseniz de genelde duyan olmayacak.Kendinize bu kötülüğü yapmayın, malınızı hele hele ikinci el için görmeden denemeden almayın.En iyi ihtimal çin malı ipone benzeri bir oyuncak gönderirler size.Bunlara defalarca üzülerek şahit olduk.İyi forumlar..
Yok hocam o para kapora gibi bişeydi :))
Benim de basima bi olay geldi. Bana gonderdigi cihaz bozuk cikinca elden iade ettim. Parami geri gondermedi. Parayi geri gonderecegine dair whatsapp yazismalari mevcut. Adamin ismi soyadi, telefon numarasi mevcut. Sizce bu kanitlar yeterli midir. Gidip sikayetci olsam mi?