durum içler açısı :)
Printable View
durum içler açısı :)
başka milletten görenler bu yazılanları okuyanlar olsa gülüyorum sadece yazık gercekten yazık :) pkk üyeleri bile eve dönüş yasasından yararlanırken bizler burda çoğumuz hapiste çoğumuzda beklemede peki biz ne yaptık ? :) birşey söylemek istemiyorum sinirlerim bozuluyor..
Hıc Sormayın İçler acısı bile az bu durum için bi çıkamaya kaldı bu yasada bide şimdi uludere olayı gündemde : ( Herkezin sinirleri bozuk deadles111 Burda yorum yapıp bişeyleri öğrenip paylaşmaktan başka birşeyde gelmiyor elimizden Dün telefon görüşü vardı telefondan telefona hoparlör yardımıyla görüşüyoruz ailesini arıyor aileside beni başka bir telefondan arayıp konuşabiliyoruz.Ama dün fark ettimki onunda umudu tükenmek üzere bu yasadan dolayı 10-15 güne kadar çıkarsa çıkar çıkmazsa 2 Agustos dedi : ( üzülmemek elde değilki.Birilerinin oğulları birilerinin eşi yani herkezin hep sevdiği birileri buna mahkum bırakıldı.Rabbim yardımcımız olsun.
30 Mayıs Saat 11.00 da Mecliste 3.yargı Paketi Görüşülücek...
Umarım Herşey İstediğimiz gibi Gelişir.
Allah Yardımcımız Olsun...
CeyLan...
Netteyim..KonuŞabiliriz.
İnşallaH...
Sizin Kesinleşmiş ceza Ne kadar Ki ?
Haziranın İlk Haftası Bekleniyor Yasanın.
Buqün Ceza Kanunu Görüşülücekti..
İnşallah herkezin İşine yarayan bir yasa taslağı olmuştur.( 3 ay sınırı ile 1 yıl arasındaki cezaları ön ÖDEME kapsamı var bu 3.yargı paketinde ama buqünkü görüşmelerde ne oldu bilmiyorum.Araştırmak lazım.
arkadasım sen su an bekle cezan bir kesinlessin su an sanırım sivilsin askerilkle bir alakan yok deyilmi yasa cıkarsa askerilik yazmasına gerek yok anladınızmı sonucta sivil ceza evinde yatacagınız sizin icinde gecerli olur bu tur afların belli bir sartları olur tasıyorsanız peki ala yararlanırsınız 11 nisanda cıkan yasadan askeri suctan yatan insanlar bile faydalandı ama sartları tasıdılar ve bu aynı forumda daha yeni 1 ay yatıp denetimli serbetslikten faydalanan arkadas vardı fazla kurcalamayın bu işleri suc belli cezası net bekleyip görecez sıkıntı yok
Didi : ) sen fazla Kurcalamayın die çıkışıyorsun bize ama sen biraz gerginsin galıba : )
Arkadaslar 3.yargı Paketi komisyondan geçti.Şuan bi sıkıntı yok.En kısa zamanda mecliste onaylanacak.
YağanuğuR benden Link istemişssiniz aynen ekliyorum.
Tutuklama yerine uygulanacak adli kontorlde Süre Sınırı Kaldırılıyor başlığı altında şu yazıyor.
** Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarla ilgili olarak da hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilebilecek. **
yo cıkışmıyorum gayet rahatım ben soran arkadalar sıkıntılı araştıra araştıra yalan yanlış işlere bakıp söyleniyor yoksa yasayı bugun okudum ve dinledim cok iyi bir gelişme hem bizler icin hemde bundan sonra gelecek olan kişiler icin herkese hayırlı olur inşalllah yoksa hele böyle basit bir suctan ceza almaları zaten hoş deyil ama dogru yerlerde dogru tespitler yapılırsa herşey daha net olur düşüncesindeyim
yo cıkışmıyorum gayet rahatım ben soran arkadalar sıkıntılı araştıra araştıra yalan yanlış işlere bakıp söyleniyor yoksa yasayı bugun okudum ve dinledim cok iyi bir gelişme hem bizler icin hemde bundan sonra gelecek olan kişiler icin herkese hayırlı olur inşalllah yoksa hele böyle basit bir suctan ceza almaları zaten hoş deyil ama dogru yerlerde dogru tespitler yapılırsa herşey daha net olur düşüncesindeyim
Öncelikle Herkese merhaba..
Bugün verdiğim linktede belirtildiği gibi Askeri cezalardada HAGB uygulanacakmış.
Bende izin tecavüzünden yargılanıp 1 sene 12 gün ceza aldım Temyiz başvurusu yaptım ve yaklaşık 8 ay geçti henüz bir ses çıkmadı. Askeriye ile şuan ilişkimde yok zaten inşallah en kısa zamanda bu kanun uygunanırsa ki muhtemelen uygulanacak, bir saçmalığında önüne geçilmiş olacak.
Teröristleri Affeden bu ülke Hayatlarının en önemli döneminde oanki psikoloji ile yaptığı hatanın tamam iyi bir hareket olmadığını kabul ediyoruz ama bizlerede 2. şans verilmesini neden bu kadar zora koşarlar anlamak mümkün değil..
Ayrıca bu kanun uygulanmasa bile firar suçundan 1 sene yatan arkadaşım ile görüştüm nisan ayında çıkan kanunla en fazla 1 ayını cezaevinde dolduran asker personelinin yüzde 90 ı tahliye olmuş. Tabi devletin verdiği görevlere zorunlu uyarak.. İnşallah bu kanunla buda ortadan kalkacak ve bir ayıp daha ortadan kalkacak.
Link için teşekkürler.
Arkadaşlar paket komisyondan geçti fakat Genelkurmay çıkıntılığa devam ediyor. Karara itiraz ediyorlarmış, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken hayal kırıklığı yaşamayız inşallah. Lütfen ''Son Destek'' başlığına bakınız, gerekli yerlere tweet ve yazı gönderiyoruz.
arkadasım itirazından sonra yargıtaydan sana kagıt geldimi acaba yani savcı der işte sebesiz yere itirazı var diye başlar ve verilen cezanın onaylanasını taleb ediyorum diye yargıtaya gittini yani ulaştıgını böyle anlarız neden soruyorum daha ne kadar bekliyecegin buna baglı cünkü :.))))
Merhaba bana Askerlik yaptığım yerdeki Askeri mahkemeden kağıt geldi ondada yasal yetersizlik sebebi ile ceza ertelenemeyeci vs gibi şeyler yazıyordu 1 hafta içerisinde temyiz edebileceğim yazıyordu bende temyiz için sivil mahkemeden başvurumu yaptım 8 ay süre geçti henüz bir ses çıkmadı savcılık veya herhangi bir yerden kağıt gelmedi henüz ve yurt dışınada rahatça çıkıp geri geldim. Ayrıca sanırım cezam kesinleştiğinde bile 6 ay erteleme hakkımda varmış cezamı ama daha o aşamaya gelmedik.
anladım yanıltmak istemem ama daha gelmez cezan sanırım neden diyeceksin ben kaç kişi gördüysem o dedigim tebligatı almadıysan daha ulaşmamış sanırım yargıtaya mesela ben itirazı gecen sene haziran 7 sinde yaptım o dedigim tebligat nisan sonu geldi bir arkadasım vardı o ocakta itiraz etti tebligat subat ayında geldi tebligat geldikten sonra 2 ay yada 6 ay icinde sonuc geliyor sonuctan sonra savcılıktan davetiye gelecek oda savcının işlerine ve yogunluguna baglı buyuksehirlerde birazdaha uzun sürer 2 ay veya fazla gibi ben actım hemen askeri mahmeye benim davama bakan hakimle aramı iyi etmiştim bana dedigi bilerek beklettim 10 ay sonra yolladım dedi bende beklemedeyim yani erteletme hakkınmız var üstelik 2 kere ama oda mazeretin kuvvetli olsunki kabul olsun ama inşalah su son yasayla oda olmayacak inşallah
Askerlerin itirazlarına rağmen ‘3. Yargı Paketi’yle “Askeri suçtan dolayı 2 yıla kadar hapis cezası alan askerlerin cezasının açıklanmasının ertelenmesi” düzenlemesi getirildi.
ASKERİ Ceza Kanunu uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası alan askerlerin cezaları için de “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükmü uygulanacak. MSB, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yetkililer düzenlemeye “disiplini bozacağı” gerekçesiyle itiraz etti. Ancak düzenleme Adalet Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edildi. 3. Yargı Paketi, Komisyonu’da kabul edildi.
Terörle mücadeleyi olumsuz etkiler’
Komisyonda düzenlemelerle ilgili görüşüne başvurulan Prof. Dr. Adem Sözüer ile askeri hakimler arasında gerginlikler yaşandı. 2 yıla kadar olan askeri cezalara da “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükmü uygulanmasını sağlayan düzenlemeye askerler itiraz etti. Genelkurmay Adli Müşavirliği, Jandarma ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen askeri hakimler düzenlemenin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yürütülen terörle mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini savundu. Askeri hakimler, yasanın TSK’da “disiplinsizliğe” yol açacağını iddia etti. Hakimler ayrıca Askeri Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılması için MSB’de taslak çalışması olduğunu, yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını savundu.
Eşitlik ilkesine aykırılık giderildi
Söz alan Adem Sözüer, herkese uygulanan bir uygulamanın askere uygulanmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, disiplini bozucu faaliyetler için disiplin mahkemelerinin karar verebileceğini anlattı. Sözüer, “Yeter ki disiplin cezasını hakim versin, buna AİHM bile bir şey diyemez. Aksi eşitlik ilkesine aykırı olur” dedi. Sözüer, 2005’ten bu yana her düzenleme öncesinde askeri hakimlerin “bu yönde bir çalışmamız var” dediklerini ancak bir türlü böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.
Askeri düzenlemeler içe kapanık
Prof. Sözüer, yapılan çalışmaların ise içe kapanık yapıldığını, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere üniversiteler, ilgili kuruluşların hiçbirinden görüş alınmamasını ise eleştirdi. Sözüer, “Milli Savunma Bakanlığı başka bir ülkenin ordusu için düzenleme yapma anlayışından vazgeçmelidir” diye konuştu. Askerlerin çıkmasını istemedikleri düzenleme Komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun ilk kez askerin istediği bir düzenlemeyi reddettiği ifade edildi.
Artık bu iş bitti Genelkurmay devredışı bırakıldı Bu kanundan yararlanmak isteyen binlerce davaarkadaşlarımızın gözü aydın...
Sn. Prof. SÖZÜER'den Allah binkere razı olsun... Çok güzel özetlemiş askerin bakş açısını. Doğru söze ne hacet.
[QUOTE=risingson;451295]Askerlerin itirazlarına rağmen ‘3. Yargı Paketi’yle “Askeri suçtan dolayı 2 yıla kadar hapis cezası alan askerlerin cezasının açıklanmasının ertelenmesi” düzenlemesi getirildi.
ASKERİ Ceza Kanunu uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası alan askerlerin cezaları için de “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükmü uygulanacak. MSB, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yetkililer düzenlemeye “disiplini bozacağı” gerekçesiyle itiraz etti. Ancak düzenleme Adalet Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edildi. 3. Yargı Paketi, Komisyonu’da kabul edildi.
Terörle mücadeleyi olumsuz etkiler’
Komisyonda düzenlemelerle ilgili görüşüne başvurulan Prof. Dr. Adem Sözüer ile askeri hakimler arasında gerginlikler yaşandı. 2 yıla kadar olan askeri cezalara da “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” hükmü uygulanmasını sağlayan düzenlemeye askerler itiraz etti. Genelkurmay Adli Müşavirliği, Jandarma ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen askeri hakimler düzenlemenin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yürütülen terörle mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini savundu. Askeri hakimler, yasanın TSK’da “disiplinsizliğe” yol açacağını iddia etti. Hakimler ayrıca Askeri Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılması için MSB’de taslak çalışması olduğunu, yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını savundu.
Eşitlik ilkesine aykırılık giderildi
Söz alan Adem Sözüer, herkese uygulanan bir uygulamanın askere uygulanmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, disiplini bozucu faaliyetler için disiplin mahkemelerinin karar verebileceğini anlattı. Sözüer, “Yeter ki disiplin cezasını hakim versin, buna AİHM bile bir şey diyemez. Aksi eşitlik ilkesine aykırı olur” dedi. Sözüer, 2005’ten bu yana her düzenleme öncesinde askeri hakimlerin “bu yönde bir çalışmamız var” dediklerini ancak bir türlü böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.
Askeri düzenlemeler içe kapanık
Prof. Sözüer, yapılan çalışmaların ise içe kapanık yapıldığını, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere üniversiteler, ilgili kuruluşların hiçbirinden görüş alınmamasını ise eleştirdi. Sözüer, “Milli Savunma Bakanlığı başka bir ülkenin ordusu için düzenleme yapma anlayışından vazgeçmelidir” diye konuştu. Askerlerin çıkmasını istemedikleri düzenleme Komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun ilk kez askerin istediği bir düzenlemeyi reddettiği ifade edildi.
Artık bu iş bitti Genelkurmay devredışı bırakıldı Bu kanundan yararlanmak isteyen binlerce davaarkadaşlarımızın gözü aydın...[/Q
Bişe sormak istiyorum bnm nişanlımın 5 ay hapıs cezası cıktı ızın tecavüzünde bulunduğu için şimdi bu yasadan faydalanabilecekmi suan dışarıda tutklama kararı cıktı ama daha teslim olmadı cevap veririseniz çok sevinirim
Bişe sormak istiyorum bnm nişanlımın 5 ay hapıs cezası cıktı ızın tecavüzünde bulunduğu için şimdi bu yasadan faydalanabilecekmi suan dışarıda tutklama kararı cıktı ama daha teslim olmadı cevap veririseniz çok sevinirim[/QUOTE]
Gözünüz aydın nişanlınız yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp resmi gazetede yayınlandığı anda hiç yatmadan direk serbest kalacak.. Cumhurbaşkanı çok hızlı davranıyor bu akşam grev ve bir önceki Askeri kanunları onayladı sıra bizim beklediğimiz yasada. İnşallah en kısa zamanda bizde derin bir nefes alacağız..
Gözünüz aydın nişanlınız yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp resmi gazetede yayınlandığı anda hiç yatmadan direk serbest kalacak.. Cumhurbaşkanı çok hızlı davranıyor bu akşam grev ve bir önceki Askeri kanunları onayladı sıra bizim beklediğimiz yasada. İnşallah en kısa zamanda bizde derin bir nefes alacağız..[/Q
cokk teşekkür ediyorum bunun resmi gazetede yayınlanması uzun sürermi acaba bu arada yakalanmasın bide diye düşünüyorum umarım herkesin yüzü güler en kısa zamanda
Olan bizim 40 küsüR güne OlDu.. : ) Ne DiyeLim [ KaDéR ]... $üKüR !
bu kanunu hazırlayanlardan emegi olanlardan allah razı olsun bu durumda olan herkese buyuk gecmiş olsun cumhurbaşkanın da onayından sonra resmen bitmiş olacak işimiz bende artık önümü daha rahat görecem bahar sizede gecmiş olsun bunada sükür diyelim 40 oldu sizede inşallah bundan sonra hiç ayrılmamak dilegi ile sizlere bir ömür boyu mutluluk dilerim bunula gecmiş olsun hepimize
Bildiğim kadarı ile kanun resmi gazetede yayımlandıktan sonra nişanlınız savcılığa başvurup HAGB dan yararlanmak istediğini söylerse serbest kalabilir tabi daha önce sabıkası yoksa.. Kanun resmi gazetede yayımlana dek biraz daha saklanması gerekecek sonra rahat rahat gidip savcılığa başvurusunu yapsın.. inşallah sizdende iyi haberler bekliyoruz..
Birde ben birşey sormak istiyorum HAGB dan yararlandırılırken bir daha aynı suçu işlerse eski ceza eklenir diyor bildiğim kadarıyla bu durumda benim Askeriye ile ilişkim kalmadı bir daha aynı suçu işleme durumu ortadan kalktı dava direk olarak beraat ilemi sonuçlanır? Bilgisi olanlar Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..
Yok Ceylancım Henüz Çıkmadı Yasa Mecliste onaylanmadı Henüz Komisyondan gecti sadece Ama Allahın izniyle Oda olucak ve çıkıcak.Eşitlik Hakkı Diyorlar ya Kimler ne demek istediğimi cok iyi anlayacaktır.
Bu yasa Çıkmış olsa bile EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRILIK yine var ortada Malesef.İçeri gir yasa çıksın Tahliye ol ! Yasanın çıkmasını bekle günlerce ortalıktan kaybol sonra yasa çıksın içeri girmeden kurtul İşteeee TÜRKİYEEEEEEEEEEEEEEEEE : )
SağLık Olsun Herkezin qözü Aydın ( Hak edipte yasadan faydaLananLar. )
önce sizinde kurtulmanız dilegi ile şimdi askerlik bitti ise zaten sorun yok yasada bir acıklama vardı aynı sucu bir daha kanatt getirmiyecegi kuvvetli olursa diye .:))) bu zaten sizde yok yani bu af aslında tek firarı yada başka disiplin bozucu sucu olan sabıkası olmayan asker kişiler icin gecerli örnek sizsiniz firar sucu işleminizsiniz tek firarınız teslim yada yakalanmısınız ve askerliginizi sorunsuz tamamlayıp teskere aldınız cezanız sivile kaldı işte burda bu yasa size yarar direk serbet olacaksınız inşallah başkasıda firar etmiştir ceza almıştır.askere devam ederken tekrar kaçmıştır yani sucu mekerrer hale getirmiştir zaten her suctan 1 sene alacagını düşünürsek 3 kere kaçsın eder 3 sene işte buna af yok umarım anlatabilmişimdir
Ben izin tecavüzünden firar suçundan yargılanıyorum ve kendim gittim teslim oldum ve bitirdim askerliğimi tezkeremi aldım çok şükür sivile kaldı ceza yani bir daha aynı suçu işmele gibi bir durum kalmadı.
Acaba mecliste bu hafta görüşülürmü bu kanunlar merakla bunu bekliyorum sizlerde meclis gündemine geldiği zaman bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim..
http://www.facebook.com/groups/15yil...ayastsubaylar/
bu linten gelişmeleri takip edebilirsiniz.
[QUOTE=risingson;451443]Bildiğim kadarı ile kanun resmi gazetede yayımlandıktan sonra nişanlınız savcılığa başvurup HAGB dan yararlanmak istediğini söylerse serbest kalabilir tabi daha önce sabıkası yoksa.. Kanun resmi gazetede yayımlana dek biraz daha saklanması gerekecek sonra rahat rahat gidip savcılığa başvurusunu yapsın.. inşallah sizdende iyi haberler bekliyoruz..
Birde ben birşey sormak istiyorum HAGB dan yararlandırılırken bir daha aynı suçu işlerse eski ceza eklenir diyor bildiğim kadarıyla bu durumda benim Askeriye ile ilişkim kalmadı bir daha aynı suçu işleme durumu ortadan kalktı dava direk olarak beraat ilemi sonuçlanır? Bilgisi olanlar Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..[/
Ozaman yasanın resmi gazetede cıkmasını beklıyoruz devamını kendımız gıdıp basvurucaz cok tesekkerler saolun
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...2F20120603.htm Resmı gazetede cıkmış.
Hımmm tmm ben pek anlamıyorumda bu işlerden iyi oldu uyardığınız bi an önce yayınlansın kurtulsun herkes
Didi abiŞ Lafım Sana deqıLdı YanLıs anLama Sakın...Sen burda Söz Söyleyeceqim en Son KişiSin..Benim KızDıqım Nokta Şu Madem böyle biŞey söz KonusuyDu Bizde qidip Teslim OlmasayDık Kaçak göçek Yaşasaydık.Bizim Durum Seninkinden farkLı sen rütBelilerdensin.Hem sen Cezanın bir kısmını Çekmişsin.Ceza alıpta kaçaklara sonrada bu yasadan faydalanıyorsunuz diyenlere kızıyorum ben.O zaman her asker firar etsin anasını satım zaten yasa çıktı af edilir olur biter.YİNE ADALET SAGLANAMADI MALESEF.O kada zaman yatanlar var içeride bu yasayı bekleyen..Hak edenler..Neyse cok KonusuRsam Birileriyle tartısırım : )
Didi Abim Senide Etkiliyor Dimi Yasa Senin Adınada Cok Sevindim..Anlatıklarına Üzülmüştüm Eşinin Durumunu Yurtdısı Olayını Rabbim aCıdı hepimize Dualarım Kabul oldu birde ONAYLANSA biran önce 14 Haziranda ''GÖRÜŞE '' Gidicem inşallah gitmemde Bitanem çıkar : ( Cezaevi ortamı kötü şahit oldum..Orda Kalmasını istemiyorum artık Bu kadar bile zor dayandı ama morali iyiydi Pazar günü konustum.Onalarda haberlerden takip ediyorlarmış herkez umutlu diye anlattı.
Çok sabrettik az kaldı : ( Abim Sanada geçmiş olsun..