merhaba. ben de ankara hukuk hakkında bi şiler yazayım istedim... ankara hukuk, cebeci'de, ulaşımı kolay, kampusun caddye bakan tarafında, dışarıdan baknca müze mi fakülte mi belli olmayan şöle sütunlu mütunlu, faal bi üniversite eğitimi almak hayalinde olanların hayal kırıklığına uğradığı, "kimseye eyvallahı olmayan" öğrenci tipinin arayıp ta bulamadığı bi ortama sahip olan fakültemizdir.:D
özellikle öss aşamasında olan arkadaşlara duyurulur::: dersanelerdeki rehberlik servislerinin dağıttığı, cafcaflı rengarenk fakülte tanıtım broşürlere kanmamak lazımdır... zira ankara hukukta tam bir "devlet dairesi" havası vardır.:D
hocalara gelince, öğretim üyelerinin geneli proftur. çoğu, alanında tanınmıştır.. ör: Ahmet kılıçoğlu/borçlar hukuku , metin günday/idare vs..
çok idealist hocalarımız da vardır. şöyle ki: 50 dakkalık ders süresinde kendi fkirleri doğrultusunda konuyu anlatıp, zil çalınca " ha arkadaşlar! unutmadan belirtiim, yargıtay tam aksini düşünüyor" tarzından tatlı hocalar...:D:D
hakim-savcı olmaktan başka bi şi düşünmeyen arkadaşlara ankara hukuku hararetle öneririm... çünkü bu konuda fakültemiz tartışmasız en ii seçenektir. "iyi bir hukuçu olmak" niyetinde olanlara ise "illaki ankara hukuk" diyemem; eminim ki diğer hukuk fakülteleri de en az ankara hukuk kalitesinde eğitim veriyodur.
son söz :başta bahsettiğim eksilerine rağmen artıları ağır basan fakültemiz ankara hukuk, okumaktan ve mezun olmaktan dolayı gurur duyulacak bir okuldur...