-
Re: 16 yaşındaki kız arkadaşım şikayetçi oldu
önemli olan hangi suçla itham edildiğindir. şayet TCK md 103/1/a dan yargılanacaksan cinsel temas fiilinin anlam ve öneminin kavrayıp kavrayamadığına dair hakimde bir kanaat olusmalıdır. fiilin anlam ve önemini anlayabiliyorsa senin yargılanman gereken suç TCK md 104dür. bu da reşit olmayanla cinsel ilişkidir. burada önemli olan kızın şikayetidir. kız şikayetini geri aldığı takdirde ortada bir suç kalmaz. ailesinin ne dediği önemli değildir. mahkemede temas olduğunu kabul etmeseydin, kızın vücudunda herhangi bir morluk veya ezik olup olmadığına dair rapor istenecekti. birsey cıkmadığı takdirde beraat kararı alırdın büyük ihtimal. çünkğ beraeber olduğuna dair bir kanıt olmayacaktı. fakat hakim önünde yüzeysel seviştik demişsin bu durumda tahminim TCK md 104 ten yargılanacaksın. bu benim dusuncemdir. davanın akıbeti sonucu gosterecektir.
-
arkadaşlar benimde başımda 16 lık var
arkadaşlar benide 2006 yılında yani ozaman 16 yaşındaydı bitane bayan arkadaşım telefonuna cevap vermedim diye bulanıma girmiş ve karakola gidip benimle kendi isteğiğle benim yanıma gelip ters ilişkiye girdiğini ve ablasınında arkadaşımla kaldığını idda edip şikayetci olmuş ben ilk ifademde öle bişey olmadığını beyan ettim arkadaşımda aynı cevabı verdi savcılık kızın ablasınında ifadesini istedi ve kızın ablası ifade bile vermedi kızda daha sonradan gidip telefonuna cevap verdedi diye bulanıma girdim ve böle bi ifade verdim öle bişey yoktur kimseden şikayetcide değilim demiş doktor raporlarıda temiz fakat dava ağır ceza mahkemesine taşınmış bu durumda ne olur bilginize ihtiyacım var evliyim ve birbucuk yaşında bide cocuğum var ve cok kötü bulanımdayım bu olaydan ötürü sonuç ne olur bazıları bu mahkemede tutuklanabileceğimide idda etti yardımcı olursanız sevinirim
-
Re: arkadaşlar benimde başımda 16 lık var
geçmiş olsun liderx1x.. seninkine benzer dava bende var, ve 5 gün sonra ilk mahkemeye çıkıcam, kız arkadaşımla görüştüm şikayetçi olmadıını,hatta böyle birşeyin hiç olmadığını söyleyecek.. temennimiz beraat kararı,ama yinede tedirginim. Erkeksen kanun önünde kadına karşı hep eziliyorsun, ben bunu anladım bunu bilirim..
-
sanada cok gecmiş olsun ama benim biraz daha farklı benim ilk ifadesinde şikayetci 2 .cide öyle bişey yok sadece telime cevap vermedi diye bulanıma girdim öle dedim demiş vede kimseden şikayetci değilim demiş bu konuya isık tuta bilecek kimse yokmu ya :( bilgisi olan varsa lütfen bilgilendirsin beni :( ve umarım detay002 seninkindede bişey cıkmaz ve sen hangi mahkemeye cıkacaksın ağır cezayamı ve bundan önce mahkemeye cıktınmı? cünkü ben daha evvet nöbetci mahkemeye cıktım şimdi olay ağır cezada oraya cıkacam:(
-
arkadaşım bende nöbetçi mahkemeye çıktım, benimki şu an asliye ceza mahkemesinde.. ağır ceza olmadı allahtan.. senin 2. ifadeyi ne zaman vermiş ? böyle birşey olmadığını söylemişse mahkeme günü tekrar söylemesi gerekiyor. eğer kıza bi şekilde ulaşırsan bunu söle kendisine.. mahkemede hakime aynı şeyi söylemesi gerekli. ben çok anlamıyorum sana fikir veya akıl veremem ama anlattığın kadarıyla korkulacak hiç birşey yok gibi. ben mahkememden sonra olanları buraya yazıcam.. son 3 günüm kaldı :D
-
kardaş benim şikayetci benim memlekette değil başka memlekette o orda ifade veriyor ben burda ama gene kendisinden ifade istenmiş işşallah seninkindende bişey cıkmaz allah yardımcımız olsun bide ana sayfada yeni konu nasıl acılıyor bilmniyorum benim kini kopyalayıp yeni bi konu diye ana sayfaya acsan belki birileri fikir verir veya nasıl acılıyor yazda ben acam :(
-
bugün duruşmam vardı.. olanları sizlerle paylaşmak istedim
asliye ceza mahkemesine çıktım,karşı tarafta annesi avukat ve kendisi vardı. hakim bize hi bişy sormadan görevsizlik kararı verip ağır cezaya sevketti. duruşma sırasında karşı tarafın avukatına şikayetçimisiniz dawaya katılacakmısınız dedi,oda ewet dedi.bizim kız o sırada beni savunmak için bn birş ey söylemek istiyorum dedi,hakimde,karar hakkında mı konuşcaksın dedi, beyanda mı bulunacaksın kızım senlik bişey değilki dedi..karşı tarafın avukatı 3 ay önce tutuklanmam için dilekçe wermiş,dikkate alınmadı dedi.hakimden baya bi fırça yedi bunun üzerine.ifadelerimizi almadılar :D kıza bişey sormadılar. avukatları dawaya katılıcaz dedi görevsizlik kararı çıktı.1 dk sürdü hepsi bu
-
kardaş cok gecmiş olsun ama şikayetci varsa olay iyiye gitmez diye biliyorum sen kızın aylesine bak onları razı etmeye bak anlaşılan seni içeri tıkmaya calışıyorlar baksana adamlar seni tıkmak için avukat bile tutmuş :( ki işallah öle bişey olmaz ama sen aylesiyle konuşmaya bak
-
abilerim hafta içi kızla beraber gidip dilekçe vericez. kız kendi elinden bi dilekçe yazdı, aramızda böyle bişeyin olmadığını,kendisinin şikayetçi olması gerektiren hiç birşey olmadığını ve annesinin endişeleri yüzünden o ifadeyi wermek zorunda kaldığını yazan bi dilekçe. bunu verdiğimizde davanın düşmesi mi gerekir ? yada benim için ne kadar olumlu :D
-
Alıntı:
seyit tütün rumuzlu üyeden alıntı
16 yaşlndaki kızdan babası sorumludur reşit değil yanında görünmen bile şikayet konusudur.bırak ellele tutuşmayı,,tamamen suç
Kardeşim bune böyle.Böyle yasa olmaz olsun.Kimi erken yetişir kimi geç.Ne 14 yaşında kızlar var yetik kadın gibi durup hareket ediyor.Şu bi dizide oynayan kız vardı xxxxxxxx diye girin google görsellere bakın kız 91 doğumlu lise öğrencisi.İi her ... yicek teşhircilik yapacak sonra yasada çocuğun cinsel istismarı olacak olmaz olsun.Millet bu 103,103/2,109 bunları silah gibi kullanır oldu.Geçim kaynağı yaptılar.Değişmezse hergeçen gün gazete ve tv haberlerinden yasa iyice dejenere olacak ve herkız yasayı arkasına alarak gönül rızalığıyla bile olmuş olsa zorla diyecek ve erkek cezaevine girecek.Ne alaa.
-
1- Burada kardeşiniz yok.
2-Bir gün kız babası olma ihtimaliniz çok.
-
kız arkdaşımla birlikte hakime gittik, kendi yazdığı dilekçeyi gidip hakime imzalatıp dosyamıza koydurdu.. hakimde, "zorla yaptığını söylediğin için ağır cezaya sevkettim yoksa davanıza bakardım, ama şimdide böyle birşey olmadı diye dilekçe veriyorsun,benden çıktı diğer mahkeme değerlendirir artık" demiş.. verdiği dilekçede aramızda kesinlikle cinsel ilişki olmadığını,kendisine zorla hiç bişey yapmadığımı ve sadece öpüşmekten ileriye gitmeyen yakınlaşmalarımız olduğu ve kendisinin şikayetçi olmasını gerektirecek hiç bir durumun olmadığı yazılıydı. Birde genital muayne için ifade verme gerekliliği olduğu,annesinin endişesi yüzünden olayların bu duruma geldiği ve avukatının etkisiyle o ifadeyi verdiğini v.s.. avukatıma soruyorum ağır ceza dosyaya bakıp davayı düşüredebilir,devamda edebilir dedi. Kız arkadaşımın verdiği dilekçeden sonra ortada bir suç kalmıyor diye kendimi rahatlatıyorum artık. dava devam etse bana ne derler ne sorarlar? başından beri olmadı dedim demeyede devam ediyorum. Ortada hiç bir delil de yok. üstüne üstlük kız bakire..
Ama nedendir bilmiyorum,kız arkadaşım barodan kendisine atanan avukata ilk duruşmada böle birşeyin olmadığını şikayetçi olmayacağını söylüyor,avukat hanımda sağolsun vazgeçmiycez devam edelim diyor.ilk duruşmada şikayetçiyiz davaya katılıcaz diyor. ben avukat hanımı mı taciz ettim :D buna ne oluyor ben anlamadım ki:D kız ilk duruşmada elindeki kağıdı vermek için ayaklandı,ama bu genç avukat hanım el etti bişiler etti kızı susturdu.. Şimdi Kızın verdiği bu dilekçeyi görünce ne yapacak :D bu seferde sanık beni mi taciz eti diyecek? allah bunların eline düşürmesin kimseyi. insan evladı kalmamış,adliye kapısından girdin mi bi kere artık potansiyel bir suçlusun, değilsen bile o muameleyi hukukçulardan fazlasıyla görüyosun..
Erkeklerden kendisini üstün gören ve egolarını tatmin eden dul bir anne ile avukatın elindeyim.. Son 6 aydır pskolojim bozuldu,yemeden içmeden kesildim,20 yaşındayım bana da yazık..
-
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Ailenle konuştunmu?
Merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum olucak izninizle.
Ben 19 yaşındayım.Kız arkadaşım 25.05.1992 doğumlu biz evlenmek istiyoruz.Kızın ailesinin onayı var ama benim ailem onay vermiyor.bizim evlenmemiz için ne yapmamız lazım 2 senedir birlkteyiz ve çok mutluyuz.Kızı alsam ve ailesi şkayetçi olmasa bir sorun çıkarmı suç işlemiş olurmuyum?
Ailesinin mahkemeden izin alması gerekirmi ?
Gerekiyorsa bu işlem ne kadar sürer ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
-
Şuan kız arkadaşınız yasalara göre ''küçük'' durumunda.Kız arkadaşın 25.05.2009 tarihinden itibaren 17 yaşını doldurmuş oluyor.Medeni Kanunun madde 124; ''Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.'' diyor.Dolayısıyla yukarıdaki tarihten itibaren sadece evlenme yolunuz açılıyor.Bu birincisi.
Ayrıca MK madde 11; ''Erginlik 18 yaşın doldurulmasıyla başlar.'' diyor. Kız arkadaşınız 17 yaşını doldursa bile hala ''küçük'' durumunda olduğu için yine MK.m.126'ya göre ; ''Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.'' Dolayısıyla kız arkadaşınız 17 yaşını doldurduktan sonra ancak yasal temsilcisinin izni oldukça evlenebilir.Bu ikincisi.
Kızın yasal temsilcisi izin verdiğine göre sorun yok.Eğer izin vermekten dönerlerse kız arkadaşın mahkemeye başvurur.MK.m.128;''Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçüğün evlenmesine izin verebilir.'' diyor.Bu doğrultuda da hareket edebilirsiniz.Tabii yasal temsilcinin izin vermemesi haklı bir sebebe dayanmadığı takdirde mahkemeye başvurulabilir.Bu üçüncüsü.
Özetlemek gerekirse ancak 17 yaşın doldurulmasıyla evlenilebilir;fakat yasal temsilcinin izni olacak,haklı bir sebep olmaksızın izin verilmiyorsa mahkemeye başvurulabilir,evlenme izni hakime kalmıştır artık.Hakimin izin vermesi sonucu artık evlenme gerçekleştirilebilir,aksi halde suçun oluşumuna sebep olursunuz..
Not:::Evlenme engellerini(yakın hısımlık,akıl hastalığı,ayırt etme gücü,varsa önceki evlilik) saklı tutuyorum.Bunlar olduğu takdirde evlenme gerçekleştirilemez...
-
Alıntı:
no_name_1 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum olucak izninizle.
Ben 19 yaşındayım.Kız arkadaşım 25.05.1992 doğumlu biz evlenmek istiyoruz.Kızın ailesinin onayı var ama benim ailem onay vermiyor.bizim evlenmemiz için ne yapmamız lazım 2 senedir birlkteyiz ve çok mutluyuz.Kızı alsam ve ailesi şkayetçi olmasa bir sorun çıkarmı suç işlemiş olurmuyum?
Ailesinin mahkemeden izin alması gerekirmi ?
Gerekiyorsa bu işlem ne kadar sürer ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Evlilik başvurusu yapabilmeniz için kızın ailesi bunu onaylıyorsa
25.05.2009, onaylamıyorsa 25.05.2010 tarihine kadar sabretmek durumundasınız.
-
no_name_1 kardeşim , biraz daha sıkamaz mısın dişini? Kızı kaçıran mı var ölüm döşeğinde mi nedir?Bak güzel kardeşim, hiç aceleye gerek yok, sakın ha sakın kalkışma bile böyle bir şeye.. Ben çektim sen çekme.
-
Alıntı:
detay002 rumuzlu üyeden alıntı
amacımın ne olduğunu da boşverin, 16 yaşında birine yakınlaşmam,yada flört etmem, veyahutta öpüşmem gerçekten sizin tarafınızdan yadırganacak bi durumsa hatayı da hep bende aramamak lazım.. benim tek sorunum bu,insel ilişkiyle alakalı ispat edilecek tek bir gerçek bile yok, bundam eminim ve vicdanım rahat.muhafazakar bir mahallede oturuyorum,hiç bir teyzede yolumu kesip,bırak kızın elini sen napıyorsun demedi. ama kanunda suçmuş,bunu bilmiyordum
Yaptıklarınızı -her ne iseler- bu sitede haklı çıkarmaya çalışmak bir işe yaramaz, sokaktaki teyzelerin ne düşündüğü de hukuken anlamlı değil. Hukuki karşılığın ne olduğu bence yeterince net açıklandı. Ayrıca kanunu bilmemek de mazaret sayılmıyor.
-
Nerdeyse üzerinden 1 sene geçecek olan davamın bugün ilk duruşması vardı ve ilk defa ifade vermek için 4 ağır cezaya gittim.. burdaki avukat arkadaşlara ve hukukseverlere sıkıntılı günlerimde bana bilgi verip yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum..
Duruşma başladı, önce bana soruldu.. herşeyi olduğu gibi anlattım!
Kız arkadaşıma gelince "aramızda kesinlikle cinsel ilişki olmadığını ve sadece annesinin korkuları yüzünden olayın bu boyutlara geldiğini,gerçekte sanıktan şikayetçi olmasını gerektirecek hiç bir durumu olmadığını,aramızda geçen bazı yakınlaşmalarında rızasıyla olduğunu ve beni sevdiğini" söyledi. verdiği ifade tamamiyle benim için olumluydu..
Annesi ise hala şikayetçi olduğunu,ve asla şikayetinden vazgeçmeyeceğini, olayın gerçekten olduğunu ve bununla ilgili delilleri olduğunu hakime söyledi.hakim dellileri göster o zaman,nerden biliyorsun dedi,annesi sustu,otur hanım dedi ve sözü kıza verdi tekrar.
Hakim esas hakkında savcıdan mutala istedi, savcı ; şüphelinin atılı suçu işlediği sabit olmadığından, mağdur ve sanık beyanları inandırıcı ve yeterli görüldüğünden,alınan doktor raporunda cinsel ilişki ve zorlama bulgusu görülmediğinden,yeterli delil elde edilemediğinden beraatini talep ediyorum gibisinden söyledi..mahkemenin kararıda bu yönde oldu.. üzerime atılı 103-1,2,4,6 ve 106-1 suçlarından BERAAT ettim :) hepinize tekrar teşekkür ediyorum..
-
Çok şükür:o
Cümleten geçmiş olsun:o
-
Adınıza çok sevindim, geçmiş olsun.
Umarım bu konu hayatta hiç bir dönem karşınıza çıkmaz, umarım bir daha böyle tatsız bir olay yaşamazsınız.
Naçizane tavsiyem, hanımkızımızdan uzak durunuz.
-
kardeşim senin kızla evlenmene kadar gidebilir bu iş .Belki ancak o zaman cezadan kurtulursun şikayetini geri çekme şartı nikahdan geçer eğer kız 14 yaşında olsaydı cezadan kurtuluşun olmazdı.
-
Abiler kızla ben görüşmek istemesem bu seferde ailesi yakamı bırakmıyor..
annesi hala beni arıyor ve kendisine "bu mahkemeyi kaybettiğimden dolayı kendisinden hiç bir hak ve tazminat talep etmiycem"diye yazılı ve noter imzalı kağıt vermemi istiyor.. Ve yargıtaya gidip olayın peşini bırakmıycam diyerek tehditlerde bulunuyor.. bende elinden geleni yap,ben karşı dava filan açmıyorum, bilmediğin görmediğin delilleride diğer mahkemede gösteririm, ondanda beraat edersem işte o zaman sana tazminat davası açarım dedim.. şimdide kıvırmaya başladı. bu sabah buluşmak için çağırdı ve yargıtay için yazdığı dilekçeyi yanımda yırttı. utanmadan da elini öpmemi istedi.. avuaktımın ücretini de takdim ettim, onuda artık görmek istemiyorum. allah hepinizden razı olsun!!!
-
sadece biraz mantıklı davransanız o kızın kendi evladınız kendi bacınız oldugunu düşünseniz böyle hatalara dusmezsınız ama dusunmek önemli.ayrıca o yastakı bir kız nekadar mantıklı dusune bilir yanı bir kızın veya sizin 5 dakıkalık hevesınız o kızın ve sizin hayatınıza nasıl yon verecek yazık diyorum sadece yazık.
-
arkadaşım olayını baştan sona kadar okudum sonuca sevindim bence o aileden artık tamamen uzak dur her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsin sana tavsiyem yolda gördügünde yolunu değşitir görşmek üzere
-
duruşmada annesinin kalkıpta "ben şikayetçiyim,aslada vazgeçmiyorum,kızımı kullandı,başkalarınında canını yakacak v.s" deyipte hakimin sorularına cevap veremediği o yüz ifadesini keşke burda bi gösterebilsem :) elimde delillerim var dedi, hakim neymiş gösterde bilelim dedi, ortalık sessizliğe büründü, sustu kaldı.. hakim; kızın böyle birşey olmadığını söylüyor sen hala delilden bahsediyorsun .... hanım dedi :)
-
Alıntı:
detay002 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar 4 gün önce 16 yaşındaki kız arkadaşım kendisini zorla arkadaşımın ewde olmadığı zamanda onu evine götürdüğümü,ve rızası olmadan ilişkiye girdiğimizi söylerek benden şikayetçi oldu :( hatta aynı olayın daha sonra yine aynı evde zorla 3-4 defa daha olduğunu da söylemiş.beni akşam üzeri gelip evden apar topar aldılar ve ertesi gün mahkemeye çıktım.kıza adli tıptan rapor alınmış ve bakire çıkmış.nöbetçi mahkemeye çıktım ve hakim tutuksuz yargılanmama karar verdi bi güzelde fırçaladı:( baronun avukatı da cezamın en az 8 yıl olabileceğini söyledi,o günden beri yemek yiyemiyorum,kaçmayı bile düşünür oldum,ne olur yardım edin
Kardeş sen en iyisi bu işi kızla mutabakata vararak halletmeye çalış durum vahim kızla beraber olmamışda olsan ifadende birlikteliğini belirtmişin keşke kızı tanımadığını iftira olduğunu söyleseydin