-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadaslar,inanin icim kan agliyor..Dunya'nin 3. buyuk ordusuna sahibiz ama hala asker alip duruyorlar sanki bu kadar gencin tursusunu kuracaklar..gelismek icin bence buyuk bir adimdir bu bedelli askerlik konusu..cunku cogu ulke bu sorunu asmis durumda ..
-
arkadaşlar burdada anket var ve hemen hemen kafa kafaya gidiyor evet ve hayırlar. ankete buradanda katılalım
http://anket.milletmeclisi.com/blog/bedelli-askerlik-anketi
-
Arkadaşlar;
Öncelikle merhaba. Avukat yada hukula ilgili olmamama rağmen sitenize üye oldum. Çünkü ortak noktamız olan bedelli askerlikle ilgili forumda çalışmlarınızı tesadüfen okudum. Hepinizi kutlarım.
Eskiden (sanırım 2yıl kadar önce) bedelli askerlik çıkartılması için uğraşan 2 ayrı site vardı. (bedelliaskerlik.net ve bedelli.com) bu sitelerde o zman için yoğun çalışmalar yapıldı. Belki içinizde o sitede çalışmış arkadaşlarımız vardır. O dönemde yapılan bir kaç çalışmayı örenklersem; bayram ve yeni yılda bütün millet vekilleri ve yazarlara hazırlatılmış olan bayram kartlarından posta yoluyla gönderildi. ajanslarda çalışan arkadaşlar yardımıyla haber yapıldı ve gazetede röportajlar yapıldı. mailler sizinde yaptığınız gibi sürekli yollanıyordu.vs..)Ancak türkiyede terörün artışı ve genelkurmayın sert ve kesin tavrı yüzünden çalışmalar hep sonuçsuz kaldı. Sayın başbakanımız hatta millieğitim bakanımız bile bedelli askerlik için çalışma yaptılar ama önleri kesildi onlarda geri adım attı sonunda. ve bence bunda en etkili olan terördeki inanılmaz artıştı.
Sonuç olarak umutsuzluğa kapılan insanlar çalışmalardan uzaklaştı. Siteler maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma durumuna geldi. Para toplandı ancak paralar yerini bulmadığından siteler kapandı. Bir kaç arkadaşla yeniden bir site oluşturma girişimimizde sonuçsuz kaldı. Ve bugünkü gibi durum oluştu. Şuanda yaptığım internet taramasında bu konuyla ilgili en yoğun çalışmanın bu forumda yapıldığını gördüm.
Hepinizi tekrar kutlarım.
Ancak bazı şeyleri dile getirmeliyim. (ben öğrenci affı sürecinde de yoğun olarak çalıştığımdan nacizana bir bilgi vermek istiyorum)
Milletvekillerinin çoğu gönderdiğiniz mailleri okumaz. Bazıları maillerini açmayı bile bilmez, bazılarıda danışmanlarına okutur. yada otomatik cevap yazdırır. Bence maille vekillere ulaşmaya çalışmak gereksizdir. Onun yerine vekilleri özellikle bu kou ile ilgili vekilleri aramak gereklidir. Yada faks çekmek de olabilir. Sonuçta bütün fakslar vekillerin masasına bırakılır.
Ayrıca suan sendikaların kriz değerlendirmesiyle gündeme gelmiş durumdayız. Bu konuda değerlendirlerbilir. Belki Sayın Başbakanımızın hazırlattığı Kriz pakedine girebiliriz. Bu konuyla ilgili AKP kurmaylarına telefonla ulaşmak önemli olabilir. Ayrıca geçmiş dönemlerde de bizlere çok fazla destek vermiş bir kişi olan Sayın AKP Millet Vekili Asım Aykana (http://www.asimaykan.com/) ulaşılıp destek tekrar istenebilir. Geçmişte kendisine telefonla ulaşmış birisi olarak bu konuda çok duyarlı olduğunu söylemeliyim.
Bu sitede eğer bilgisayarımda bulabilirsem hazırlatılmış kartları da göndericem. Belki çalışmalarında bir fikir oluşturabilir.
Ayrıca belirtmek isterimki bu konuda bir site oluşturulması kesinlikle gereklidir. Eğer kriz pakedine giremezsek, çalışmaların yoğunlaşması ve aynı dertten muzdarip olanların bir arada çalışması için bir site mutlaka oluşturulmalıdır.
Yazıma bedelliaskerlik.net sitesinin sloganıyal son vereyim.. :)
"Savaşta temelli, barışta bedelli."
Herkese iyi çalışmalar.
-
Değerli kardeşim bu konu hassas bir konu kurumlararası mutabakat gerekli. Selamlar.
Asım AYKAN
Trabzon Milletvekili
arkadaşlar yeni üye oldum ve bu mail sabah asım aykandan tarafıma gönderildi yorumu size bırakıyorum ben gazetelerde haber olalım derim siteyi tanıtarak aynı zamanda sendika başkanları dilerseniz mail adreslerini de verebilirm saygılar
-
- Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi vurgu yaparak bedelli askerliğin ülke ekonomisine ve ekonomik krize yapacağı faydaları vurgulayalım.
2- Türkiye’nin 15 yıl önceki Türkiye olmadığı ve artık ülkemizde binlerce girişimci gencin bulunduğunu ve bu girişimci gençlerin ülke ekonomisine getirilerini vurgulayalım ve bu kişilerin 5 ay dahi askerlik yaptığı takdirde işletmelerinin kapanma noktasına geleceğini vurgulayalım ve binlerce işçinin işinden olacağını belirtelim
3- Ülkemizin İMF veya Dünya Bankasından borç alacağına bedelli askerliği çıkarılması durumunda ülke ekonomisinin kazanacağının üzerinde duralım.
4- Ak partinin 2001 yılında hazırladığı ekonomi ile ilgili raporda ve seçim beyannamesinde ekonominin çıkmazdan kurtulması için istediği bedelli askerlik konusunda adım atmasını isteyeceğiz.
5- Mağduriyetimizi elimizden geldiğince iyi belitmeliyiz.
6- Mesajlara veya fakslara mutlaka isim yazalım. Ayrıca mesajin veya faksın başına göndereceğimiz kişin adını ve unvanını mutlaka yazalım.
Çevremizdeki tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza da e-mail veya faks atmaları için rica edelim.iyi çalışmalar
Not : Arkadaşlar yılmak yok mücadeleye devam yukarıda belirtilen yetkililere özellikle faks yoluyla taleplerimizi ileteceğiz. Şimdiden mücadelemiz hayırlı olsun.
-
dikkatlerini çekmeye çalışalım
www.ensonhaber.com
www.stargazetesi.com
www.konhaber.com
www.kanaldhaber.com
bunların yanında daha bir sürü var ama tıklanma oranları çok yüksek haber olmamız lazım lütfen dikkatlice ve nazik bir şekilde davet edin ana sayfayı bile haber yapmaları olaya ivme kazandırır konhaber başıl yapacağını söyledi ama mesaj ne kadar çok olursa hadi arkadaşlar başarmak zorundayız
-
Alıntı:
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
dikkatlerini çekmeye çalışalım
www.ensonhaber.com
www.stargazetesi.com
www.konhaber.com
www.kanaldhaber.com
bunların yanında daha bir sürü var ama tıklanma oranları çok yüksek haber olmamız lazım lütfen dikkatlice ve nazik bir şekilde davet edin ana sayfayı bile haber yapmaları olaya ivme kazandırır konhaber başıl yapacağını söyledi ama mesaj ne kadar çok olursa hadi arkadaşlar başarmak zorundayız
kardeşim seninde yardımlarından dolayı çok sağol. gerekli çalışmaları herkes yapsın arkadaşlar.
-
Ya bir sorum olcak. Bedelli çıktığında kaç kişi var bedelliyi tercih edecek? Diyelim ki 10.000 kişi. 10.000 X 10.000 Euro = 100.000.000 Euro = 200 trilyon
şimdi soruyorum. Devlet en fazla 200 trilyon kazanacağı bir durum için paralı çıkartı mı? Hadi diyelim ki, bu adamlar vergi veriyorlar, askere alındıklarında vergileri düşecek. Acaba kaç kişi vergi veriyor ki? Bedellli çıktığında ilk isteyecek kişiler yurtdışındaki insanlar olacak. Onu da geçtim. Demişsiniz ki, askerin devlete maliyeti var. Bir askeri maliyeti en fazla 500 ytl dir. 500 X 10.000 = 5 trilyon.
Bu ülkede askerliğin düşmesi karşısında bile, ordunun askere ihtiyacı var dolayısı ile böyle bir şey mümkün değil deniyorsa, 10.000 asker gereklidir. Para verseniz de siz öncelikli olarak ordunun devamlılığı, asker gerekliliği esastır. Öyle ekonomik krizmiş şuymuş buymuş bence bunlar hikaye. Ne zamanki ordu küçülme kararı alır, işte o zaman bedelli gündeme gelebilir. Benden bu kadar. Ancak yine de umarım istediğinizi alırsınız.
-
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
Ya bir sorum olcak. Bedelli çıktığında kaç kişi var bedelliyi tercih edecek? Diyelim ki 10.000 kişi. 10.000 X 10.000 Euro = 100.000.000 Euro = 200 trilyon
şimdi soruyorum. Devlet en fazla 200 trilyon kazanacağı bir durum için paralı çıkartı mı? Hadi diyelim ki, bu adamlar vergi veriyorlar, askere alındıklarında vergileri düşecek. Acaba kaç kişi vergi veriyor ki? Bedellli çıktığında ilk isteyecek kişiler yurtdışındaki insanlar olacak. Onu da geçtim. Demişsiniz ki, askerin devlete maliyeti var. Bir askeri maliyeti en fazla 500 ytl dir. 500 X 10.000 = 5 trilyon.
Bu ülkede askerliğin düşmesi karşısında bile, ordunun askere ihtiyacı var dolayısı ile böyle bir şey mümkün değil deniyorsa, 10.000 asker gereklidir. Para verseniz de siz öncelikli olarak ordunun devamlılığı, asker gerekliliği esastır. Öyle ekonomik krizmiş şuymuş buymuş bence bunlar hikaye. Ne zamanki ordu küçülme kararı alır, işte o zaman bedelli gündeme gelebilir. Benden bu kadar. Ancak yine de umarım istediğinizi alırsınız.
10bin mi? şaka mı yapıyorsun, potansiyel 500bin kişiden bahsediliyor, ayrıca gelir gider hesabı yapılır, bu para ile devlet likidite açabilir falan filan, hepsi bir yana en azından gerekli olan bir şeyi yapmış olur hükümet, gerekirse krizi bahane ederek... er ya da geç bir kaç yıl içinde çıkacak bu zımbırtı,
türkiye'de
10 senede bir darbe
7-10 senede bir ekonomik kriz çıkıyor,
10 senede bir de bedelli çıksın, alla alla :)
ayrıca: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bedelli_askerlik
-----------------
Bedelli askerlik, Türkiye'de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik'e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamadır. Uygulamanın dayandırıldığı gerekçeler ordunun ve devletin maddi ihtiyaçları ve bireylerin işlerini kaybetmemeleridir. Uygulamanın Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesini ihlal etmediğine karar kılınmıştır.
18 yaş ve üzeri erkek Türk vatandaşlarından yurt dışında en az 3 yıl çalışmış olanların 21 günlük süre ile vatani hizmetlerini görmelerine olanak veren sistem günümüzde geçerlidir, buna aynı zamanda dövizle askerlik ismi de verilir.
Diğer şekli ise geçici olarak Türkiye'de ikamet etmekte olanlara sağlanan olanaktır. Bu durumdaki askerlik süresi ise 21 gün olarak tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinde 10 kez uygulanmıştır. En son uygulamalar, 1984, 1987, ve 2000 yıllarında yapılmıştır. 2000 yılındaki uygulamanın sebebi 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminden sonra ülke ekonomisine katkı amacı taşımıştır.
----------------------------
yani 80 den beri 3 kere çıkmış, 10 senede bir diyelim, gene bir ihtiyaç var,
atla deve değil, mucize değil,
sesimizi duyurursak çıkacak bir şey,
iyi organize olamıyoruz maalesef, ama bu şekilde bile şu yazıları okuanlar 1 saatini ayırsa ve söylenenleri yapsa....
neyse, herkese kolay gelsin.
-
arkadaşlar bir çoğunuz hukukcu ben işyeri sahiibiyim gercekden organize olunursa eğer biz bedelli askerliği çıkartırız miletin ağzında zengin fakir ayrımı deniyor.ama gercek olan öğretmen polis avukat mühendis de mağdur durumda bunu anlatmamız gerekiyor öncelikle güzel bir metin hazırlıyalım adresler bende mevcur af2007 de bir gurup çalışıyor bu konu üstüne organize olnursa seçimlerden önce kriz ortamında sorunumuzu hayata geçirebiliriz sesimizi duyurabiliriz diye düşünüyorum ben Ahmet gündoğdu
yahya doğan ihsankesici gibi kişlere devamlı mail gönderiyor hatta telefonla da konuşuyorum yeni fikirler lazım kitle olarak girilirse zafer bizimdir 35 yaşından sonra yaylalar türküsünün nakaratı tutturamayız :D
-
Zengin zaten romanyadan ukrayna da 10 bin dolara şirket satın alıyor iki sene gezip eğleniyor bu arada türkiyeye de gelip gidiyor ve askerliğini koçlar gibi yapıyor bunu bir türlü anlatamıyoruz futbolcular da aynı isterseniz 11 er kişilk gruplar kuralım futbol takımı sıkı bir idmanlada birinci lig e çıkalım yada bu bedelliyi seçimlere kadar çıkartmak için baskı kuralım
-
Kimden: Ilhan Kesici (ilhankesici@kesici.org)
Gönderme tarihi: 03 Aralık 2008 Çarşamba 18:33:42
Kime: hakan cabuk
Sayın Çabuk,
İlginize teşekkür ediyorum. Konu hakkında yeterli bilgi sahibi değilim.
Bilgi edinip ilgili arkadaşlara intikal ettireceğim.
Saygılar.
bu mail biraz önce geldi hadi arkadaşlar maillere hız verin
-
arkadaşlar herkes durumu anlatan bie mesaj yazsın foruma bunlar toplayalım isimlerimizi de altına yazalım birde mail adresi alalım ve burdan gönderelim siz yazın bunu metin haline getirip burak79la ben gerekli yerlerre gönderriz.isim yazmakla sorun olmaz.yada başka fikri olan varsa söylesin
-
BAŞBAKANLIK : RECEP TAYYİP ERDOĞAN : bimer@basbakanlik.gov.tr
GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI : İlker BAŞBUĞ : gnkur@tsk.mil.tr <gnkur@tsk.mil.tr>
MECLİS BAŞKANI :Köksal TOPTAN : <koksal.toptan@tbmm.gov.tr>
Milli Savunma Komisyonu Başkanı : Hasan Kemal YARDIMCI: hasan.kemal.yardimci@tbmm.gov.tr>
TÜSİAD BAŞKANI : Arzuhan YALÇINDAĞ : <tusiad@tusiad.org>
MÜSİAD BAŞKANI: Ömer Cihad VARDAN : <musiad@musiad.org.tr>
TOBB BAŞKANI: Rıfat HISARCIKLIOĞLU : <info@tobb.org.tr>
İSTANBUL TİCARET ODASI BAŞKANI: Murat YALÇINTAŞ <baskanlik@ito.org.tr>
İSTANBUL SANAYİ ODASI BAŞKANI: Tanıl KÜÇÜK <yonkur@iso.org.tr>
TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİBAŞKANI : Ersin ÖZİNCE
TÜRK İŞ BAŞKANI : Mustafa KUMLU : <turkis@turkis.org.tr>
HAK İŞ BAŞKANI : SALİM USLU : <hakis@hakis.og.tr>
MEMURSEN BAŞKANI : AHMET GÜNDOĞDU : <agundogdu@egitimbirsen.org.tr>
KAMUSEN : BİRCAN AKYILDIZ : bircan_akyildiz@kamusen.org.tr
DİSK BAŞKANI : Süleyman ÇELEBİ <disk@disk.org.tr>
TÜRKİYE İŞVERENLER SENDİKASI : TUĞRUL KUDATGOBİLİK <tisk@tisk.org.tr>
Hürriyet Gazetesi : Ertuğrul ÖZKÖK <mektup@hurriyet.com.tr>
Milliyet Gazetesi : Sedat ERGİN <sergin1@milliyet.com.tr>
Radikal Gazetesi İsmet BERKAN <ismet.berkan@radikal.com.tr>
-
aslında bir haberim daha var ahmet gündoğdu ile görüştük birazdan burak da aynını söyleyecektir Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğa Bedelli Askerlik çalışması için talimat vermiştir şimdi mailler Genelkurmaya ve Başbakanımıza hadi arkadaşlar korkunun ecele faydası yok davranın cenk zamanıdır her mail bizi daha yakınlaştırıyor
-
ben bayadır bu işi takip ediyorum ve bu bedellinin 1 2 seneye kesin çıkacağını biliyorum ama şu kriz ve yerel seçimler ve daha önemlisi bunlardan önce sendikaların sunduğu teklif bence hükümet ve askeriyenin ortak bi alt yapı hazırlamasıydı... ben inanıyorum ki askeri şurada da bu konu konuşuldu ve bi planlama vardir... özellikle delikan42 arkadaşımızın yazdıklarından sonra içimdeki inanç iyice arttı... böyle beraber çalışıp üzerine düşersek eminimki yakın bi zamana bu işi halledebiliriz... ayrıca bi not ben de 2 hafta önce ilhan kesiciyle yapılan uzun bi röpörtajı okumuştum o da bedelli den yana o da çıkması gerektiğini düşünüyordu ki muhalefette bunun yanında anlamına geliyor bu... ne de olsa partide önemli bi yere sahip...
-
arkadaşlar evet gazamız mübarek olsun Memursen başkanından hayırlı haberler geldi delikan kardeşimizin yazmış zaten. ama hemen çıkıyor diye gevşemeyelim şimdi herşey yeni başlıyor arkadaşlar genelkurmaya ve kuvvet komutanlarımıza mail fax nasıl ulaşabiliyorsanız uaşın biz burdada af2007 de bu tip mail adresi yayınla maya devam edeceğiz şimdi hep beraber davranırsak sonuç olumlu olur ayrıca arkadaşlar çevrenizde bedelli bekleyenler varsa onlarada bu bilgileri haber verin gerekiyorsa üye olsunlar işin bişr tarafından tutsunlar
-
ortak strateji belirleyelim lüten ilgisiz kalmayın sonucda herkesin menfaati bu korkan arkadaşlar mail adresleri alsın internetcafeden yazssın durumunuzu mutlaka yazın herkes derdini anlatsın bu önemli
-
evet burak haklısın kardeşim üye olmayanlarıda üywe edelim arkadaşlar ve bi yürek bi bilek olalım ve hiç ama hiç umutsuzluğa yer vermeyelim... elbette bazı kişiler sırf umudumuzu kırmak için buralara yazılar yazacaktır ama bunlara aldırış etmeden tüm gücümüzle bu işin üzerine yürüyelim bu işin sonunda kendimizin eşlerimizin ve çocuklarımızın geleceği var ... hadi bakalım bismillah...
-
Allahın izni ile sona yaklaşıyoruz aralık ayının içerisinde bunu çıkarıcaklar ama bastırmassak karışmam yaylayar türküsünü söyleriz valla
-
Vatan haini mehmetciğime kurşun sıkandır biz hem para veriyoruz askerlik için hem işimize devam edelim vergimizi verelim diyoruz dünyanın hiçbir memleketinde yoktur dostum
-
evet arkadaşlar ortak olarak stratejimizi belirleyelim bunun msn adreslerimiz verildi bizde mutabakata vardığımız kararları forumda diğer arkadaşlara aktaralım kollektif çalışıyoruz bu arada site sahibine teşekkürü bir borç bilirm bizze böyle bir imkan tanıdığı için
-
Öncelikle yönetimin uyarısı bence tam yerinde, sohbet eder gibi yazılar, bedellinin çıkmasının nedenlerini kendince yazanlar ve bunun zıttı olarak görüşlerini belirtenlerin mesajları gerçekten fazlalıktan başka bir şey değil, ki ben de bu hataları yapıyorum bazen ancak gittikce artan bir sayımız var ve sayfa sayısı da arttıkca okunması zorlaşıyor,önemli bilgilerin olduğu mesajlar arada kayboluyor,bu anlamda, bence gerekli bilgiler dışında yazılar yazmayalım.
delikan42, çabalarını takdir ediyorum,
elimden geldiğince takip ediyorum ve bazı arkadaşların korkduğundan bahsetmişsiniz,
o arkadaşlara sözüm, korkmayın ! mail adresinizden peşinize düşmez kimse, ayrıca hiç olmadı bir gün 1 saatinizi internetcafede geçirin ve gerekli mailleri/faksları yollayın lütfen.
Bir de, delikan42 ve diğer ciddi ilgilenen arkadaşlar bir önerim olacak,
bir isim listesi oluştursak ve liste adına bir mail yollasak (daha önce dediğin gibi bir mail kalıbı oluşturarak)
yani bir text ve ek olarka şu kişiler bu yazının altına imza atıyordur gibisinden ?
Bu amaçla öncedende demiştim, www.bedelliistiyoruz.biz gibi spesifik bir domain olsak ve ordan organize etsek bunları daha rahat olur sanırım (bu sitenin amacını da saptırmamış oluruz).
Pm'den haberleşebiliriz.
-
Bedelli askerlik bir çok kişinin isteği ve siz bir topluluk oluştursanız da oluşturmasanız da Genel Kurmay Başkanlığı bunu zaten biliyor.
Kişilerin bir konu hakkında talepte bulunma hakkı olduğu kadar idarenin (Genel Kurmay Başkanlığı) de bir o kadar bu talebi kabul etmeme hakkı var.
-
--------------------------------------------------------------------------------
Bedelli askerlik bir çok kişinin isteği ve siz bir topluluk oluştursanız da oluşturmasanız da Genel Kurmay Başkanlığı bunu zaten biliyor.
Kişilerin bir konu hakkında talepte bulunma hakkı olduğu kadar idarenin (Genel Kurmay Başkanlığı) de bir o kadar bu talebi kabul etmeme hakkı var.
Biz elimizden geleni yapalımda sonuçunada katlanalım derim, sebebini işlemeden bir yere varılmaz .Arkadaşlar birde söylediklerinize katılıyorum.Burak 79 ben bu konu hakkında bir çalşıma başlattık hem mail olarak hemde posta yoluyla Devlet büyüklerimize hazırladığımız bir klasörü göndericez bu klasörde herkesin şimdiki durumu ve ismi soyismi yazıcak ne kadar çok kişiye ulaşıtsak o kadar ii olur biz şuan 100 kişiyiz .bilginize arkadaşlar
-
Arkadaşlar domain ve sonucunda da bize ait bir sitenin ve forumun oluştrulmasına hız vermeliyiz. Bunun için yapılacak her çalışmaya maddi ve çalışma olarak destek olurum.
Eğer isterseniz ücretsiz bir size ve domain kullanarak bir site hazırlayabilirim. Ancak arama motorlarında çıkmadıktan sonra pek işimize yaramaz diye düşünüyorum. Ancak en azından iletişim sağlanabilir.
Eski çalışmalarımızdan bir örnek olması için siteye önceden hazırladığımız kartlardan bir örnek koyuyorum. Zamanında bu kartlar bütün gazeteciler yazarlar ve millet vekillerine gönderilmişti.
http://bedelliaskerlik.tr.gg/ örnek resimleri bu siteden bakabilirsiniz.
-
Jandarma Genel Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adayların en az 8 yıllık ilköğretim/ortaokul veya dengi okul mezunu olmaları ve müracaat tarihi itibariyle (2 Ocak 2009) 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor.
Adaylar, Komutanlığın internet sayfasını ''www.jandarma.tsk.tr'' inceleyerek, örneğine uygun istenen belgeleri eksiksiz olarak PTT veya kargo ile yada şahsen en geç 2 Şubat 2009 günü mesai bitimine kadar ''Jandarma Okullar Komutanlığı Uzman Erbaş Kayıt-Kabul Komisyon Başkanlığı 06835 Beytepe/Ankara'' adresinde bulunduracaklar.
Başvurusu kabul edilen adayların isim listesi ile sınava girecekleri tarih, saat ve salon isimleri 16 Şubat 2009 tarihinden itibaren internet adresinden yayımlanacak.
Yazılı sınav 21 Şubat 2009 tarihinde ''Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/Ankara'' adresinde yapılacak. Sonuçlar aynı gün saat 19.00'a kadar ''www.jandarma.tsk.tr'' internet adresinden duyurulacak.
Yazılı sınavda başarılı olan adaylar 22-27 Şubat 2009 tarihleri arasında ön sağlık, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testi ile mülakat sınavına tabi tutulacaklar.
Kimin hangi tarihte teste tabi tutulacağı, yazılı sınav sonuçları ile birlikte sadece internet adresinden duyurulacak.
zaman gazatesi
evet askerlık uzmaklık işidir bence. esnaf işi degildir
-
Arkadaşalar işimize yarabilecek bir forumu en azından geçici bir süre kullanabileceğimiz forumu bugün hazırlarım. gerşi size verdiğim ve geçici olarak hazırlanmış sitee forum var ancak pek işimize yaramaz. Onun için forum hazırlar sizlere burdan linki atarım. Gerçi yönetim kzıak banlanıcam. bBnlanmadan işi çözelim. Daha fazla sitenin formatının dışına çıkmayalım.
sonrada gerek görürsek bir domainle bir site ve forum hazırlarız. bu sonraki aşama olabilir.
Sitedeki kartları demişsiniz. Ancak kartların büyüğü bir şekilde pcden silinmiş. bulursam koyacam. O linkini verdiğim sitede diğer domainli sitelerimiz silinmek üzereyken irtibatımız kopmasın diye hazırlanmıştı. O zman koyuldugu haliyle orda duruyor.
-
işte memur-sen in başbakana sunduğu krize karşı alınacak tedbirlerraporu 6. maddeye dikkat lütfen
KRİZE DÖNÜK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPORU
MEMUR-SEN
(MEMUR SENDİKALARI KONFEDERASYONU)
KRİZ, DOYMAK BİLMEZ KAZANMA HIRSININ ÜRÜNÜDÜR.
Dünya ekonomisinin finans sektörü odaklı ve henüz ekonominin diğer alanlarına sirayet etmemiş olan bir kriz yaşamakta olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Ancak, bu gerçeğin anlatılma ve algılanma şekli ülkeden ülkeye hatta bireyden bireye farklılık gösteriyor. Krizin sürekli olmamasını hatta krizin bitmesini sağlayacak olanda aslında bu farklı bakıştır.
Öncelikle, krizi doğru isimlendirmeliyiz. Bu ekonomik değil finansal bir krizdir. Daha açık bir ifadeyle ekonominin bütün unsurlarını kapsayan bir kriz söz konusu değildir. Arz ve talep unsurları yönüyle bir kriz yaşanmadığı sürece de gerçek anlamda bir ekonomik krizden söz etmek mümkün değildir. Bu çerçevede, yaşadığımız finansal krizin insanlık için gelecek odaklı büyük bir tehlike olduğunu ifade etmek ekonominin diğer unsurlarına haksızlık olur.
Sermaye sahiplerinin üretim odaklı kazanç yerine finans araçlarının satışına ve el değiştirmesine dayalı kazanca (finans sektörüne) yönelmeleri ve bu alanda sınırsız ve doyumsuz bir kazanma hırsıyla hareket etmelerinin ürünü olan bu krizin faturası da mutlaka ve sadece sermaye sahiplerine çıkarılmalıdır. Kastımız sermaye düşmanlığı değil, ancak risk üzerine kurulu bir alandaki kayıpların telafisine ilişkin yükün bütün dünya insanlığına taşıtılması yaşamakta olduğumuz krizden daha derin bir sosyal krizin oluşmasına da neden olacağı gözden kaçırılmamalıdır.
Biz diyoruz ki, krizin ekonomide hasar oluşturmaması için gereken tedbirlerin ivedilikle alınmasına evet ancak kriz bahane edilerek bu millete yeni acı reçeteler dayatmaya hayır. Başta finans sektörü olmak üzere ekonomi aktörlerinin, kriz öncesi ve sırasındaki mali durumları ile kriz sonrasındaki mali durumları karşılaştırılarak kriz fırsatçılığı yapanlar ve krizden nemalananlar mutlaka kamuoyuna ifşa edilmelidir. Kriz mağdurlarının zararları, kriz fırsatçılarının haksız kazançlarından karşılanmalıdır.
Ekonomi, rakamlar üzerine kurulu kar-zarar odaklı bir matematiksel alandan çok üretici ve tüketicilerin psikolojik bakışlarıyla şekillenen sosyal bir mücadele alanıdır. Bu nedenle, psiko-sosyal veriler olmadan ekonomi dünyasını anlamak ve algılamak mümkün değildir. Bu gerçekten hareketle, yaşadığımız krizi, bilgiyi, insan kaynaklarını, parayı ve toplum psikolojisini birlikte yöneterek çözebiliriz.
Temeli bu anlayışa dayanan ve sıralayacağım öneriler, krizin ülkemizden teğet geçmesini sağlamak yanında krizin oluşumunda suçlanması mümkün olmayan sosyal katmanların Devlete olan güvenini ve bağlılığını da artıracaktır. Bu çerçevede;
1- Toplumda krize dönük korku ve panik havasına, kriz inancının güçlenmesine neden olan temel ürünlerde özellikle son günlerde daha fazla artan elektrik, doğalgaz ve özellikle varili 65 doların altına düşen akaryakıt fiyatlarında indirime gidilmelidir.
2- Kamu ve özel sektör, krizi bahane ederek, istihdamda daraltma yöntemine başvurmamalı, kamu öncülüğünde istihdam planları revize edilerek istihdam artırma odaklı bir güncelleme yapılmalıdır. Bu çerçevede, özellikle eğitim ve sağlık alanında yeni personel (öğretmen, doktor, hemşire, memur ve hizmetli) istihdam edilerek, piyasaya emekle yoğrulmuş yeni bir canlılık sağlanmalıdır.
3- Gelir vergisi oranları, çalışanlar açısından 5 puan indirilmek suretiyle uygulanmalıdır Gelir dengesizliğinin mağduru konumunda olan dar veya sabit gelirlilerin vergi adaletiyle sıkıntıları, kriz ortamında çözümlenmeli ve bu surette Devletin krize dönük sosyal sorumluluk alması sağlanmalıdır.
4- GAP, DAP, KOP gibi projeler ile duble yol yapımı, TOKİ uygulamaları hızlandırılmalı ve bu proje ve uygulamaların tamamlanmasını da sağlayacak şekilde bu alanlara dönük yeni istihdam paketleri ortaya konmalıdır.
5- Kamu maliyesi açısından gereksiz harcama kalemi oluşturan ve toplum gözünde Devletin imajını zedeleyen açılış törenleri, konser ve benzeri populist uygulamalara son verilerek bu faaliyetlere harcanacak tutarların krizin etkisini derinlemesine hisseden ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan sosyal katmanlara aktarılması sağlanmalıdır.
6- Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalar hızlandırılarak, niceliksel büyüklük yerine silahlı kuvvetlerin hareket ve sonuç alma kabiliyeti açısından yüksek niteliğe sahip olması sağlanmalıdır. Bu çerçevede, profesyonel askerlik kavramı ve bedelli askerlik uygulaması yeniden gündeme alınmalıdır
7- İhtiyaçlarının büyük bölümünü sosyal transferler kapsamında kamu tarafından kendilerine sağlanan mali yardımlarla giderenlere sağlanan mali imkânlar (öğrenim kredileri, burslar, yaşlılık ve muhtaçlık aylıkları ve benzeri sosyal yardım enstrümanları), bu kapsamdaki kişilerin ihtiyaçlarını genel itibarıyla küçük esnaf ve orta ölçekli işletmeler aracılığıyla karşıladıkları da dikkate alınmak suretiyle arttırılmalıdır.
8- Sorunların çözümünde öncü rol üstlenmesi gereken siyaset kurumu ve siyaset aktörleri; sanal ve suni gündem oluşturan, kısır ve sonuca bağlanamaz tartışmalara neden olan husumet odaklı siyaset yerine çözüme dönük projeler üretmek ve projeleri hayata geçirmek konusunda toplumsal birlikteliği de destekleyecek rekabet odaklı siyaset anlayışıyla hareket etmelidir.
9- Kriz, kemer sıkma politikalarının uygulanması için bahane olarak kullanılmamalı, aksine ekonominin arz unsurlarını destekleyecek ve bu unsurları kriz psikolojisinden kurtarmak ve talebin artmasını sağlamak üzere başta kamu çalışanları olmak üzere dar ve sabit gelirlilerin ücretlerinde artış yapılmasının gerekçesi olarak görülmelidir.
10- Krizin, benzer dönemlerde daha önce Arjantin başta olmak üzere Latin Amerika ülkelerinde yaşanan sosyal çöküşlere ve yağma, gasp, hırsızlık gibi sosyal dokuyu bozan suçların artmasına neden olmaması amacıyla, vahşi kapitalizmin “Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler” ve “Her koyun kendi bacağından asılır.” anlayışı yerine inancımız gereği “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” anlayışını hâkim kılacak soysal dayanışma argümanları güçlendirilmelidir.
11- Bireylerin ve toplumun krizin olumsuz etkilerinden korunmasına dönük mali kaynaklardaki sınırlılık da dikkate alınarak, krizi temel gündem maddesi olmaktan çıkaracak şekilde, bireye ve topluma dönük demokratikleşme ve özgürleşme çalışmalarına hız verilmeli ve ertelenen demokratik ve özgürlükçü Anayasa çalışmaları ivedilikle sonuca bağlanmalıdır.
12- Krize dönük etkili ve kalıcı kararlar mutlaka sosyal tarafların katılımıyla oluşturulmalıdır. Bu tarafların sorumluluk almasını sağlamak yanında toplumun krize dayalı bir kutuplaşmaya sürüklenmesini de engelleyecektir.
13- Ekonomimizin en zayıf halkasını oluşturan dış ticaret merkezli cari açığın giderilmesi amacıyla, dış ticaret fazlası veren ülkelerle ilişkiler geliştirilmeli ve ihraç ürünlerimiz çerçevesinde yeni pazarlar oluşturulmalıdır. Bu kapsamda, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de katılımıyla demokratik ve ticari nitelikte sınır ötesi operasyonlar başlatılmalıdır.
14- Benzeri krizlerin kapıya dayanmasının önüne geçmek için, kamu ve özel sektör; sürekli ve etkin AR-GE organizasyonuna dönük yatırımlar yapmalı, gerek sermaye gerekse üretim araçları odaklı verimlilik çalışmalarını arttırmalı, çözümleri destekleyen insan kaynakları yönetimi yapısına sahip olmalı, sadece mal ve hizmet üretimine değil teknoloji üretimine de yönelmeli, tüketici bilincini arttıracak eğitim faaliyetlerini desteklemelidir.
15- Krizleri engellemek veya engellenemez nitelikteki krizlerin zararını en aza indirmek için eğitim sistemimiz de; insan merkezli, gelecek odaklı, ekonomiye duyarlı, üretime dayalı, sosyal adalet ve dayanışma temelinde organik ve fonksiyonel değişimleri gecikmeksizin gerçekleştirmeliyiz. Unutmamalıyız ki, eğitim; zarar seçeneğinin olmadığı tek yatırım aracıdır.
16- IMF’nin krizi bahane ederek Türkiye’ye yönelik yeni borçlandırma girişimlerine fırsat verilmemelidir. IMF ile yapılan anlaşmalar milletimiz tarafından benimsenmemekte ve milli onurumuza dokunmaktadır. Milletin kendine güveninin artması, yeni bir heyecan yakalaması için IMF ile anlaşma özellikle borç anlaşması yapılmamalıdır.
17- Gelişmiş ülkelerin Merkez Bankaları kriz gerekçesiyle faiz indirimine giderek reel sektörü rahatlatacak tedbirler almaktadırlar. Merkez Bankamız da reel faizlerin çok yüksek olduğunu da dikkat alarak faiz oranlarında indirime gitmelidir.
18- Bürokrasinin azaltılması çalışmalarında öncelik yatırım faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemlere verilmelidir. Atıl iş gücünü harekete geçirecek istihdam projeksiyonları ortaya konmalı, özellikle tarım odaklı sanayileşme araçları kullanılarak köy türü yerleşim yerlerindeki bireylerin ekonomiye üretim odaklı katkı sağlamalarının yolu açılmalıdır.
19- Madencilik ve enerji sektörünün önündeki başta bürokrasi olmak üzere her tür engel kaldırılarak yer altı zenginliklerimizin ekonomimize katkı sağlayan kaynak haline getirilmesi sağlanmalıdır.
20- Orman vasfını kaybetmiş ve fiilen başka amaçlarla kullanılan hazine arazileri başta olmak üzere hazineye ait taşınmazların satışına ilişkin çalışmalar hızlandırılmalıdır.
21- Kayıt dışı unsurların kayıt altına alınmasına ilişkin sonuca etkili tedbirler ivedilikle uygulamaya konulmalı, verginin tabana yayılması ve adaletli bir vergi sisteminin oluşmasından hareketle lüks tüketim mallarından alınan vergiler artırılmalı, temel tüketim maddeleri üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır
Ahmet GÜNDOĞDU
Memur-Sen Genel Başkanı
-
Arkadaşlar bayram rehavetine girip mailleri kesmayin asıl vekillerimizin ve başbakabınımız danışmanları bayram sonu gelen mailleri mutlaka okurlar hem bayram tebriği yazın hem bedelli askerlikden bahsedin Şimdiden hayırlı bayramlar
-
Bedelli Askerlik çıkması için birlik olmak amacıyla kişisel veya yasal haklarınızı kullanmanıza, talepte bulunmanıza herhangi bir itirazımız olamaz. Ancak, yukarıda bahsettiğiniz tarzda forum siteleri kurup, daha sonra kontrolü elden kaçırmanız durumunda, sitenize yazılacak "halkı askerlikten soğutma" suçuna konu olabilecek iletiler nedeniyle sorun yaşayabileceğinizi, hakkınızda soruşturma açılabileceğini hatırlatmak isteriz.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Bedelli Askerlik çıkması için birlik olmak amacıyla kişisel veya yasal haklarınızı kullanmanıza, talepte bulunmanıza herhangi bir itirazımız olamaz. Ancak, yukarıda bahsettiğiniz tarzda forum siteleri kurup, daha sonra kontrolü elden kaçırmanız durumunda, sitenize yazılacak "halkı askerlikten soğutma" suçuna konu olabilecek iletiler nedeniyle sorun yaşayabileceğinizi, hakkınızda soruşturma açılabileceğini hatırlatmak isteriz.
bu dediklerinizden dolayı benim site açma önerim forum amaçlı değil, bedelli isteyenlerin daha rahat ve derli toplu şekilde mail adreslerine ulaşmasını sağlamak ayrıca dilekçe örneklerini sunmak, zaten forum açmak aynı karmaşayı başka siteye taşımaktan farksız, bir de dediğiniz gibi yasal zorluklar var,
bu nedenle, arkadaşlar site açtığımızda (bayramdan sonraki hafta açarız sanırım) hapse girmemek için gerçekten forumdan uzak durmalıyız:)
-
IMF den 25 milyar doları alıyormuşuz ama gıda ve truzimde kdv artırımı gerekiyor gerçekden enteresan. Kendi ülkemizde sorunları hala çözemiyoruz. Zaten kdv artırdığında halkdan 8 milyar dolarını geri alıyorlar. Anlamadım, hayretle izliyorum arkadaşlar.
-
Alıntı:
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
IMF den 25 milyar doları alıyormuşuz ama gıda ve truzimde kdv artırımı gerekiyor gerçekden enteresan. Kendi ülkemizde sorunları hala çözemiyoruz. Zaten kdv artırdığında halkdan 8 milyar dolarını geri alıyorlar. Anlamadım, hayretle izliyorum arkadaşlar.
Bedelli askerlik isteği ile bağdaştıramadım... Yani hükümet parasız kalınca mı bedelli askerlik çıkarsın diyorsunuz? Yoksa başkaca nedenleri var mı bedelli askerlik taleplerinin?
-
Sayın admin demeye çalıştığım şu 1.5 iki seneliğine dışardan para alınıcak bedelli askerlikden 5 milyar dolar gelicek hala bedelli askerlik işi sürüncemede kalıyor.
-
Arkadaşlar tüm Milletvekillerine başta olmak üzere Memur sen başkanı Ahmet GÜNDOĞDU ya sayın İlhan KESİCİ ye de hem bayram kutlama mesajı hemde Bedelli Askerlik hemde ÜNV. affı konularında mail göndermemizin ii olacağını düşünüyorum
-
Sayın Admin ;
Size sadece şunları sormak istiyorum. Ben aşağıda cevaplarını verecem size mantıklı gelir gelmez onu bilemem ama bunlar benim fikirlerim ve bedelli askerliğin çıkması için nedenler.
1-Tarihe baktığınızda lütfen bir bakınız bedelli askerlik hangi zamanlarda çıkmış. Ben size en son çıkandan örnek vereyim siz diğerlerine bakarsınız Tarkan + Deprem olduğunda yani bedelli askerlik başımıza ya bir felaket geldiğinde yada bir ünlüyü kurtarmak için çıkıyor.Eğer Türkiye cumhuriyetinde hepimiz eşitsek neden 5 farklı askerlik türü var. Özellikle bunlardan biri döviz ile askerlikken. Ayrıca doğuda okuyamayan bir sürü insan var bunlar devlet oralarda imkan sağladıdamı ıkuyamadınlar. Bu nedenle 15 ay yapıyorlar. O yüzden şehitlerimiz hep fakirden. Çünki okuyamıyor insanlar okuyamayıncada askere 15 ay gidiyorlar hali ile. İstisnalar kaideyi bozmaz Süleyman DEMİREL'in cumhurbaşkanı olması tamamen şans. Ama okumak şans değil haktır. Bunuda devlet sağlar.
2- IMF demiş delikan arkadaşımız sizde ne alaka demişsiniz. IMF'ten para almak demek geleceğimize ipotek koymak demektir. Burda 2B'ler satılır bedelli askerlik çıkartılır ama kimsenin ipoteği altına girmeyiz. Bu IMF denen illet yıllardır kanımızı sömürüyor ama kimse gıkını çıkarmıyor.Bu vatan hainliği olmuyor ama bedelli askerlik istemek vatan hainliği oluyor.Memursen çok güzel bir paket hazırlamış bu paketi uygulamak IMF'ten para almamızı engeller.
3- 1111 sayılı askerlik kanununa bakarsınız görürsünüzki sayın bakanımız Vecdi GÖNÜL her bedelli istediğimizde bun gözümüze gözümüze sokuyor bu bedelli askerlik kanunda zaten var. Sadece TBMMM karar vermesi gerekiyor. Madem eşitsizlik bu bedelli askerlik kanunda ne işi var bedelli askerliğin. Ayrıca eşitsizlikse bu kanun çıkarılır bundan önce bedelli yapanların hepsi çağırılır hepsi askerliğini yapar. Ama eşit sürelerde 5 çeşit askerlik türü ile değil.
Neyse bu örnekler çoğalır gider neler neler yazılır ama ben yazmayacağım sadece mantıki olunması bizim çağrımız. 30 yaşındaki adamı askere alıp onu besleyip ona bakacağına bu 30 yaşındaki adam sana vergi vererek sana istihdam sağlayarak hatta belli bir bedel vererek çok çok daha yararlı olur düşüncesindeyiz.
-
Siteye yeni üye oldum ve forumdaki arkadaşlara sormak istediğim soru; acaba kişisel olarak bedelli askerlik talebinde bulunmak için hangi kurumlara veya kişilere mesaj atmalıyız, yada dilekçe yazmalıyız.Elinde bu konuyla ilgili dilekçe örneği olan arkadaşlarımız varsa lütfen diğer arkadaşlarla paylaşsın.
-
Alıntı:
solitaryman rumuzlu üyeden alıntı
Siteye yeni üye oldum ve forumdaki arkadaşlara sormak istediğim soru; acaba kişisel olarak bedelli askerlik talebinde bulunmak için hangi kurumlara veya kişilere mesaj atmalıyız, yada dilekçe yazmalıyız.Elinde bu konuyla ilgili dilekçe örneği olan arkadaşlarımız varsa lütfen diğer arkadaşlarla paylaşsın.
Burada adresler var. Seninde katılımını bekliyoruz
-
Bir uzman hekim olarak bedelli askerlik isteme nedenlerim....
1- Yaşım 35 ,evliyim 2 çocuğum var , kirada kalıyorum ve eşim çalışmıyor.(Yani zengin felan değilim bazıları zengin fakir muhabbeti yapıyor ya)
2- 12 yıl üniversite sonrası yrd.doç atamam yapılacakken yeni çıkan mecburi hizmet kanunu gereği 2 yıl doğuda mecburi hizmet yaptım.(Bir cerrah olarak ameliyathanesi olmayan bir ilçede)Tam yrd. doç olacakken şimdi askerlik sorunu var.
3- Hakkımda ağır cezada 14 kez bakaya suçundan dava açıldı. 2 ayda bir karakol yollarına düştüm. Ben ilçede buna rağmen gece gündüz demeden çalıştım. Ama benim almanyadaki halamın oğlu (belediye kanalizasyon işinde işçi) bu yaz 150 milyarlık arabayla geldi.burdurda 21 gün tatil askerliğini yaptı sonra antalyada tatilini yapıp gitti. Bizim suçumuz Türkiyede yaşamakmı.
4- Şerefim üzerine yemin ederim kendimi düşünmüyorum. SAdece çoluk çocuk perişan olacak onu düşünüyorum. Eğer devlet bana zorla 1 yıl askerlik yaptırırsa yapacak bişey yok boynumuz kıldan ince. Ancak biz gerçek adaleti istiyoruz.