Suçun ne ,aldığın ceza 2 yıldan az mı Fazlamı?Bunları bilmemiz lazım.
Printable View
Merhaba,
Daha önce aşağıda yazdığım mesajdan dolayı gelen cebaplar doğrultusunda ilgili Mahkemeye bir dilekçe verdim..Halen bir sonuç alamadım..Anladığım kadrı ile kararı yeniden değerlendirecek olan hakim bu kanuna vakıf değil..
Şimdi beklemekten başka çözüm var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
Merhaba Askeri Mahkeme Kararları İle ilişkili Olan kararlarda. Tamamı
hakim kanaatince yürütülmektedir. Bu durum yargılanan yada yargıtay asaması bıtmıs cezası kesınlesmıs hukumluler ıcın uygulanmaktadır. Toplam alınan ceza 2 yıldan fazla ıse HAGB YANİ hükmün geri bırakılması durumu ortadan kalkmaktadır. Ayrıca daha onceden sabıkası olan kişilerinde bu hukumden faydalanmaları zorlanmakla bırlıkte cok dusuk bır olasılıktır. HAGB Askeri Savcılıklar tarafından arastırılarak (sabıka kaydı, ceza v.s) sız basvuruda bulunmadandan savcılık uygun gordugu taktırde savcılık tarafından başvurulmaktadır. Askeri Mahkeme Kanaatinden sonra uygunsa ceza geri bırakılıyor. Su anda 500 Kısının cezası askerı mahkemelerce uygun gorulerek geri bırakılmıs durumda aldıgım bılgıler dogrultusunda kımılerının dosya ıslemlerı de surmekte bu durumda olan arkadaslarımın avukatlarına donus yaparak yada bır avukat tutarak bu durumu cozmelerını onermekteyım.
Merhaba Askeri Mahkeme Kararları İle ilişkili Olan kararlarda. Tamamı
hakim kanaatince yürütülmektedir. Bu durum yargılanan yada yargıtay asaması bıtmıs cezası kesınlesmıs hukumluler ıcın uygulanmaktadır. Toplam alınan ceza 2yıldan fazla ıse HAGB YANİ hükmün geri bırakılması durumu ortadan kalkmaktadır. Ayrıca daha onceden sabıkası olan kişilerinde bu hukumden faydalanmaları zorlanmakla bırlıkte cok dusuk bır olasılıktır. HAGB Askeri Savcılıklar tarafından arastırılarak (sabıka kaydı, ceza v.s) sız basvuruda bulunmadandan savcılık uygun gordugu taktırde savcılık tarafından başvurulmaktadır. Askeri Mahkeme Kanaatinden sonra uygunsa ceza geri bırakılıyor. Su anda 500 Kısının cezası askerı mahkemelerce uygun gorulerek geri bırakılmıs durumda aldıgım bılgıler dogrultusunda kımılerının dosya ıslemlerı de surmekte bu durumda olan arkadaslarımın avukatlarına donus yaparak yada bır avukat tutarak bu durumu cozmelerını onermekteyım.
Lütfen Konuyu Gündemde Tutarak Zor Durumda Olan Arkadaşlarımızın İşlerinin Çözümüne Ortak Olalım.
Durum Yaşamadan Bilinmesede Anlamaya Çalışılabilir...
Yönetimin Notu: Sitemizde avukat bulma hizmeti vermek ve üyelerimizi herhangi bir avukat'a yönlendirmek, kesinlikle yasaktır. Lütfen kurallara uyunuz.
Birde İşlemleri Bitmiş Arkadaşlardan Takip Edenler Varsa Diğer İnsanlar İçin örnek teşkil etmesi acısından Karar Buraya Gönderilmelidir. Saygılarımla
sayın yld19sm 2 üç kez mahkemye çıktık sadece ifadelerimizi aldılar bizde tamamı ile kaza sonucu oldu dedik hakime oda madem kaza ne diye mahkemeyi meşgul ediyorsunuz dedi ve biz size kararı bildiririz dedi bizim askerlik bitti tabi karar sivilde elime geçti. OLAYI ANLATIYORUM "şimdi benim askerlik biteli iki ay oluyor askerde iken yazıcılık yaptığım sırada başka birliğin yazıcısı ile evrak yüzünden tartıştık tabi bu kişi de onbaşı idi sonra dışarı çıktık bina içerisinden tartışmaya devam ettik arkadaşları geldi bu sırada beni yaka paça dışarı atmaya çalıştılar bende dönüp onları itince bunlar üzerime çullandılar bu esnada kaldırıma takıdım ve düştüm bunlarda benim üzerime düştüler o esnada ayağım kırıldı benim komutanım ben hastanede ikeen mahkemeye verdi bunları sonra bu kişinin arkadaşları yalan yanlış ifade vermiişler ve benimde bunların vermiş olduğu ifadelerden hiç haberim yok karar elime geçince gördüm ve şok oldum bana sadece diğer sanığın ifadesini okutular ve askeriyede beni üste fiilen taarruz suçundan yargılayarak o kişiyide asta müeessir suçundan yargılayarak bana 2ay 15 gün hapis cezası vermişer onada 500 ytl para cezası vermişler 2 hafta önce mahkeme karar sonuç belgesi elime geçti bende temyize gittim ve bi avukata dilekçe yazdırdım şimdi ise milli eğitim bakanlığında memuriyet görevime devam ediyorum ama ben bu 2 ayı yatarsam çok madur olacağım nolur beni bi aydınlatın olayda olan bana oluyor ayağım kırılıyor ve ben kişilerin yapmış olduğu yalancı şahitlik yüzünden 2 ay yatarmıyım memurluğa etkisi olmuyormuş ama bu iki ay benim hayatımı alt üst emeye yeter askeri suç olduğundan para cezasına çevrilemez demişler ama avukat çok güzel bi dilekçe yazdı eğer isterseniz dilekçeyide kararıda gönderebilirim ne olur beni bu konuda bi aydınlatın benim burda sadece yapmış olduğum onalrı iteklemem ama ifadellerinde yumruk atmaya kalkıştı falan demişler yalan yanlış ifade vermişler çok üzüldüm ben askerliğimi iyi dencek bir şekilde bitirdim ve takdir bile aldım bu yüzden ifitra attılar bana nasıl ktulurum bu olaydan dilekçemede 7 veya 8 ay sonra cevap gelir dediler ve kime sordumsa bişey çıkmaz diyor ama ilk defa mahkemelik bir olayım oluyor ve budaa beni çok üzdü cevabınızı bekliyorum ayrıca sicilim çok temiz eğer arzu ederseniz ben size kararı ve avukata yazdırmış olduğum temyiz dilekçesini yollayabilirim eğer mail adresinizi koyarsanız maille yollatrım lütfen gerçekten çok maadur etti bu olay beni şimdiden teşekkürler cevabınızı dört gözle bekliyorum bekliyorum
«Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»1920.
«Zamanın değişmesiyle hükümlerin değişmesi inkâr olunamaz.» Kuralı adlî politikamızın temelidir.1922.
«… Anayasa, milletin tamamıyla arzularını ve meclisin mahiyetini ve gerçek şeklini gösterir bir kanundur…»
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Sayin netkolay, Abimin kesinlesmis 2 seneden az cezasi var, biz daha basvurmadik, daha oncede firardan ceza yatmisti, baska sicili temiz, ama anladigim kadariyla daha once firarindan ceza alip yattigi icin faydanlanamiyormus, ben forumdan oyle anladim hala bekliyoruz, eger ornek bir karar gorursek basvurmayi dusunuyoruz. Size katiliyorum konunun gundemde kalmasinin diger arkadaslara yardimi olur kanisindayim.
Saygilarimla.
Tekrar Merhaba,
Arkadaşlar benim bakaya kalmadan dolayı aldığım cezayı Askeri Mahkeme vermedi..
Bu arada lütfen soruma cevap verir misiniz?
İyi günler..
Değişiklik uygulamaya konulduğunda; daha önceki tarihlerde askeri ceza kanununda belirtilen ertelenemaz ve para cezasına çevrilemez suçlardan dolayı (2 yıldan az) ceza alıp cezasını çeken kimseler ceza evinde yattıkları süre hizmetten sayılmadığı için alamadıkları rütbe ve kademeyi geri alabilirlermi?
sayın yld19sm olay 2007 nin ocak ayında olmuştu yani şimdi yararlanabilirmiyim ben avukata sordum oda sizin söylediklerinizin aynını teyid etti Yargıtay temyizde bu hususu kendiliğinden göz önüne alır demişti, o halde bu yasadan yararlanmak istiyorum diye dilekçe yazmama gerek yok sanırım zaten avukatta yazmış olduğumuz temyiz dilekçesine cevabı bekle dedi sizin fikriniz ne olur bu konuda yazayımmı dilekçe yazmayayımmı lütfen bi cevap yazarsanız yani benim olay 2007 ocak ayında olmuştu usta birliğime teslim olduğum zaman olmuştu şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim saygılar...
« Adliyemizin emin olduğumuz yüksek gücü sayesindedir ki, Cumhuriyet, kaçınılmaz gelişimi takip edebilecek ve türlü şekil ve türdeki tecavüzlere karşı vatandaşın hukukunu ve memleketin düzenini koruyabilecektir.»
«… Anayasa da, Osmanlı İmparatorluğunun, Osmanlı Devletinin öldüğünü idrak ve ifade ve onun yerine yeni Türkiye Devleti’nin geçtiğini ilân eyleyen ve bu devletin hayatının da kayıtsız sartsız hakimiyetin milletin elinde kalmasıyla mümkün olduğunu ifade eden bir kanundur…»
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk"
Sayın yld19sm şimdi mahkeme kararında şöyle bir yanlışlık yapmış sonuç ceza 2 ay 15 gün olarak tayin edilmesi gerekirken 2 ay 25 gün şeklinde yanlış tayin edilmiş yani tahrik hükümlerine ve olayın oluş şekline göre 3/4 oranında indirim yapılmak gerekirken 1/2 oranında indirim yapmışlar zaten temyize girmemdeki bi neden de bu olmuştur.
« Adliyemizin emin olduğumuz yüksek gücü sayesindedir ki, Cumhuriyet, kaçınılmaz gelişimi takip edebilecek ve türlü şekil ve türdeki tecavüzlere karşı vatandaşın hukukunu ve memleketin düzenini koruyabilecektir.»
«… Anayasa da, Osmanlı İmparatorluğunun, Osmanlı Devletinin öldüğünü idrak ve ifade ve onun yerine yeni Türkiye Devleti’nin geçtiğini ilân eyleyen ve bu devletin hayatının da kayıtsız sartsız hakimiyetin milletin elinde kalmasıyla mümkün olduğunu ifade eden bir kanundur…»
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk"
[QUOTE=james_01;179891]sayın yld19sm olay 2007 nin ocak ayında olmuştu yani şimdi yararlanabilirmiyim ben avukata sordum oda sizin söylediklerinizin aynını teyid etti Yargıtay temyizde bu hususu kendiliğinden göz önüne alır demişti, o halde bu yasadan yararlanmak istiyorum diye dilekçe yazmama gerek yok sanırım zaten avukatta yazmış olduğumuz temyiz dilekçesine cevabı bekle dedi sizin fikriniz ne olur bu konuda yazayımmı dilekçe yazmayayımmı lütfen bi cevap yazarsanız yani benim olay 2007 ocak ayında olmuştu usta birliğime teslim olduğum zaman olmuştu şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim saygılar...
Dilekçeye gerek yok ama sağlam olsun diyorsan ona bir şey diyemem.Bence avukatına güven.
astsubay olarak görev yapmaktayken ticaret yapmak ve yaptırmak suçu ile 2 ay hapis cezasıyla cezalandırıldım.Askeri yargıtaya itirazım da olumsuz olarak sonuçlandı ve ceza onandı. Mahkeme sonuçlandıktan sonra istifa etmek suretiyle mesleğimden ayrıldım.Şu an bu cezayı paraya çevirebilme şansım varmı veya bu konu ile ilgili bir af çıktımı acaba yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba Askeri AVUKAT ARIYORSANIZ..
.............................................
.............................................
YÖNETİM NOTU : Avukatlık Kanunu Reklam yasağını ihlal etmeyiniz. Aksi halde üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Arkadaşlar Edindiğim bilgiler doğrultusunda, 2 firar olması değil önemli olan 2 firarın cezasını tek mahkemede aynı anda aldıysa ve diğer şartları HAGB için uygunsa faydalanabiliyor. Sizin Başvuru yapmanız yada başvuruyu kaçırmanız durumu gibi durumlar dışında olanlara askeri savcılık adli sicil kaydına göre reisen başvuru yapmış çoğu insana kararlar veriliyor. Kimilerinizin bu durumdan haberi yok araştırmakta bu durumda olan kişiler için çok zor. Bu yüzden size mahkemenin atadığı avukata dönerek durumunuzu takip edin. Yada şartlarınızda eski hükümlü sabıka v.s yok ise alınan ceza 20 aydan fazla değil ve tek mahkemece alınmış ise bir avukata mahkemenizin bulunduğu ilde yada işi anlayan bir avukata ücret karşılığı başvurmanızı öneriyoru. Bu konuda size en iyi barolar yardım edeceklerdir.
Ve bir not daha 1 Mart olayından sonra suş işleyenler ve firar durumda kalanlar bunlardan faydalanamayacaklar. Örnek- 3 Sene önce kaçan ve hala kaçmaya devam eden insanlar bu kapsamda değiller.(Sene Sadece örnektir)
.................................................. ...........
.................................................. ...........
Herkese Kolay Gelsin Dileklerimle...
Yldm19sm..
Lütfen son durumum ile ilgilide bir yorum yapar mısın?
Bu konuda ilk yorum sana aitti..Birde son yorumunu yapar mısın:))
Teeşkkürler..
Merhabalar,
ben kardeşim hakkında birşey soracağım.
deniz harp okulunu bitirdikten sonra 2004 yılı ağustos ayında subay olarak ertuğrul gazi gemisinde teğmen olarak göreve başladı. 2 yıl görevine devam etti. 2.yıl sonunda yıllık izine çıktı ve mesleğe geri dönmedi. izinde firar etti. 1, 5 yıl kaçak yaşadı 29 şubat 2008'de askerlikle ilişiği kesildiğine dair yazı geldi. ve dün 03.05.2008 yakalandı. nöbetçi askeri mahkemeye çıktı. askerlikle ilişiği kesildiği için tutulu yargılanmak üzere bayrampaşa h tipi cezaevine konuldu. benim sorum şu. 1 martta çıkan bir yasa varmış. onun içeriği nedir ? af oluyormu? ceza paraya çevrilirmi? ceza ertelenimi? ceza daha doğrusu yatış süresi ne kadardır
firar eden kişinin ilişkisi hala kesilmediyse ve teslim olursa bu yasadan yararlanabilir mi?Firar suçu 1 marttan önce oldu.
1 Marttan önce teslim olmuşsa yararlanabilir.
Ama Bu Yasanin çikişi Oldu Bittiye Getirildi. Doğru Dürüst Hiç Kimsenin Haberi Olmadi Ki Teslim Olmaya Firsatlari Olsun.ayrica Ilişkisi Henüz Kesilmediği Için Hakim Tekrar Görevine Başlatir Endişesinide Yaşadik.eminim Ki Hakimler Bile Karar Verirken şaşiriyorlardir Nasil Karar Vereceklerini. Umarim Herkezin Istediği Doğrultuda Kararlar Oluşur.
1 Marttan Sonra Teslim Olupta Bu Yasadan Yararlanabilmiş Olan Hiç Bir Duyumunuz Yada Tanidiğiniz Yokmu......
Sayın Serpil Gönültaş;kardeşinizin davasını ve neticesini bizimle paylaşırmısınız.Benimde kardeşim sizin kardeşinizle aynı durumda. Fakat o henüz teslim olmadı ve ilişkisi hala kesilmedi.
Merhabalar, öncelikle bu konuda yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim sorunum sayın TangoOne'ninkine benzer (cep telefonu bulundurmaktan emre itaatsizlikte ısrar) ancak bir farkımız var. Benim dolabımda cep telefonu 20.02.2008'de bulundu ancak dosyanın mahkemeye gönderilmesi 1 Marttan sonra oldu. Dosya üzerinde suç işleme tarihi olarak 20 Şubat yazıyor. Duruşma tarihi 12 Mayıs. 17 Mayısta ise tezkere almam gerekiyor normalde. Sabıka kaydım temiz.
Bu durumda 231. maddeden faydalanabilir miyim? Yani suçun işlendiği tarih mi yoksa dosyanın mahkemeye gittiği tarih mi kabul edilir?
Ayrıca dosyada TCK'nın 53/1 maddesi uyarınca "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" dan da yargılanacağım yazıyor. bu konuda bir sıkıntı olur mu?
Herkese tekrar teşekkürler...
önemli olan ordudan ihraç tarihi. bizşu an birebir bu olayı yaşıyoruz. Bizimkinin ordudan ihraç tarihi 29 şubat 2008 olduğu için aftan yararlanıyor. 1 mart olsa yararlanamıyordu. yakalandığı ya da teslim tarihi önemli değil.ordu ile ilişiğinin kesildiği tarih önemli.
bu arada acayip bir tazminat var. bunu kimse konuşmuyor sitede. bizim başımızda. 92 milyar faizsiz anaparayı ödemezsek aftan yararlanamıyoruz. faizi inanılmaz bir rakam tutuyor. hesaplıyorlar bugün gittim deniz eğitim ve öğretim komutanlığına. ve bu parayı peşin yatırmayınca aftan yararlanamıyor malesef.
Sayın Serpil Gönültaş,
Ödeyeceğiniz tazminat Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu eğitim-öğretim masraflarıdır. Ağbiniz ve/veya velisi hem deniz lisesine hem de Deniz harp okuluna girişte iki adet yüklenme senedi imzalamış olmalılar.
Bu yüklenme senedinde taahhüt altına girdiğiniz kalemleri tek tek inceleyin ve idarenin size çıkardığı eğitim-öğretim giderleri çizelgesindeki sarf kalemleri ile karşılaştırın.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun ve 18. H.D.'nin son kararları doğrultusunda yapılacak bir hesaplamayla 92.000.-YTL.'den daha düşük bir ana para borcu çıkması kuvvetle muhtemel. Ancak bunun için ya siz menfi tespit davası açacaksınız yahut parayı ödemediğinizde İdare size tazminat davası alacak ve dosyanız bilirkişiye giderek İdarenin talep edilebilir giderleri hesaplanacak.
Ayrıca ağbiniz bir süre mesleğini icra ettiği için Zorunlu Hizmet süresinin kalan kısmıyla orantılı olarak yine tazminattan indirim yapılacak.
Bu işin hesap bilirkişiliğini yapan biri olarak size tavsiyem kesinlikle dava açmanızdır.
Merhaba.2000 yilinda yurt disina firar etmis bir astsubay olarak 67/1a dan yargilaniyorum.Ben firar ettigim yillarda bu sucun cezasi 3seneden 5 seneye kadarken,2004 yilinda bu sucun cezasinin 1 seneden 5 seneye kadar degistirildigini duymustum.Davamin hakimi israrla cezamin 3 seneden 5 seneye kadar oldugunu dolayisiyla yeni cikan cezanin aciklanmasinin iptali kanunundan yararlanamayacagimi kararinda,cünkü o kanun sadece 2 sene ye kadar ceza alanlari kapsiyor.Benim sorum ben neden 2004 yilinda yeni düzenlenen yasaya göre yargilanamiyorum.Neden cezamin alt siniri 1sene olarak uygulanmiyor.Bu konuda bir bilgisi olan lütfen cevap versin.