Haaaa siz borçlusunuuuuuuz ben senedin alacaklısı sandım itiraz ederseniz takip durur geçici olarak ama dava açarlar da kazanırlarsa borcunuz bir miktar daha artar.
Printable View
Haaaa siz borçlusunuuuuuuz ben senedin alacaklısı sandım itiraz ederseniz takip durur geçici olarak ama dava açarlar da kazanırlarsa borcunuz bir miktar daha artar.
Merhaba Değerli Hukukçular
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Bugün babamın Telefonuna bir sms geldi.
.............. olan borcunuzla ilgili hakkınızda 6189 sayılı kanun gereğince hapsen tazyik ceza davası açılarak hapis kararınız kesinleştirilmiştir '' yazılıydı.
Babam emekli. Evimiz kira. Emekli maaşı ile geçiniyoruz.Dolayısıyla maddi durumumuz iyi değil. Borçtan şimdi haberim oldu. Mal beyanı vermemiş. Taahüttede bulunmamış.
İcra dosya numarasınıda bilmiyorum. E-devlet şifresiyle öğrenebilirmiyim?
Ne yapmalıyız?
Babanız e devlet şifresiyle öğrenebilir.
Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim Engin Bey,
İcra dairesine posta yoluyla mal beyanında bulunursak tazyik hapsi kalkar mı? Yoksa mahkemeye mi bulunmalıyız?
Posta yoluyla olmaz bizzat gitmek gerekir.
İİK madde76. maddeye göre işlem yapıldığından posta yolu ile de mal beyanı dilekçesini verebilirsiniz.
Tazyik hapsi neye göre verilmiştir?
Merhabalar,
Kredi kartı borcum nedeniyle icra müdürlüğünden ilamsız ödeme emri geldi.Bugün mal beyanı yapmam için son gün.Öğrenciyim herhangi bir gelirim yok.Borcumu ödemeye gücümde yok şu anda.Üzerime kayıtlı herhangi bir gayrimenkulde bulunmuyor.Kiralık eşyalı dairede oturuyorum yani eşyalarda bana ait değil.Dilekçeyide bu yönde yazmak istiyorum.Okulum bu yaz biticek eylül ayı gibi borcumu ödeyebileceğimi düşünüyorum.Dilekçeye bunuda yazmalı mıyım? Bir de kafama takılan bir soru daha var.Alacaklı olduğum bir manevi tazminat davam var.Yıllardır icrada bekliyor.Bunu da dilekçede yazmalı mıyım açıkcası davalı olduğum kişilere bulaşmak istemiyorum pek tekin insanlar değiller.
Teşekkür ederim.
Her icra dosyasına ayrı ayrı mal beyanı verilmelidir.
merhaba, farklı icra dosyalarından mal beyanında bulunmama nedeniyle birden fazla disiplin hapsi kararı çıkabilirmi, çıkıyorsa eğer kanunda sadece bir defaya mahsus şekilde bir madde var. Bunun ne şekilde uygulandığı hk. bilgi verebilirmisiniz tşk ederim.
Mal beyanında bulununcaya dek tazyik hapsi var disiplin cezası taahhüdü ihlal ile ilgilidir her dosyada bir kez bu tür hapis müeyyideleri çıkar yasa gereği.
Ayni konu benimde başımda,yardımcı olursanız çok sevinirim..
İş mahkemesinden yüklü miktar işçi alacağı kazandım, ilamlı icra yapıcam, ilamlı icra yaparken ,icra masrafı ödermiyim ? borçlu 7 gün içinde parayı ödemeyecek gibi, mal beyanında bulunacağı malda sadece kağıt üzerinde şirkete ait , aslında malın üzerinde bankalardan ve başka alacaklardan dolayı hazic var.. bu anlamda mal beyanındaki malın bana faydası yok... bu durumda borçluya hapis cezasını nasıl aldırırım ? aldırabilirmiyim ? veya bu parayı almanın başka yolu varmı ? teşekkürler....
İlamlı icra takibinde maktu bir harç var onu ödersiniz oda çok cüz'i bir şey alacağın tahsili için varsa avukatınıza verin yoksa bir avukat tutun borç için hapis cezası kural olarak yoktur avukatınız belki bir yolunu bulur hapis yolu çıkabilir.
İİF kanunun 338 maddesi sadece yanlış mal beyanda bulunmayımı kapsıyor? Hiç mal beyanında bulunmamış ve emekli maaşından başka geliri ve mal varlığı olmayan biri hakkında İİF 338 e göre dava açılabilir mi?
Bir borcumdan dolayı mal beyanında bulunmadığım için adıma 10 günlük hapis cezası verilmiş cezanın iptal olması için ne yapmam gerekir
Borcu öderseniz iptal olur.
Merhabalar benim bankaya olan bir borcumdan dolayı icralık oldum.sigortalı bir işte çalışıyorum işyerime icra müdürlüğünden yazı geldi ve işyerimdende karşılık yazıyı gönderdiler ve şuan da maaşımdan haciz kesintisi yapılmaktadır.Ben mal beyanındada bulundum.Fakat mal beyanı dilekçe örneğini çok incelemedim.dilekçede gelirim olmadığına dair bir cümle geçiyormuş.avukat beni icra ceza mahkemesine vermiş.gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmaktan.gerçekten üstümde hiç bir mal yok.şimdi duruşmaya çıkacam.süreç ne olur mahkemede hapis cezası istemi yargılanması diye konu geçiyor.bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz.
Merhaba Değerli Hukukçular ve Hukuk Severler..
Bana bir banka 470 TL taksitle 18.500 TL kredi verdi. ve benim maaşım 1000 TL kamuda bir taşeronda çalışıyorum. Bankanın Avukatına çok rica ettim borcumu tekrar yapılandıralım diye ama hiç yanaşmadı ben barışçı yaklaşmak istediğim halde beni yinede mağdur etti. ve tam şuanda 3 taksit ödeyemedim. 1400 TL ye yakın borç birikti. icraya verdiler eve icra tahmini veya yasal olarak kaç gün sonra gelir. birde evimden eşya almamaları için maaşıma haciz konulmasını istesem kabul ederler mi acaba? saygılarımla...
İcraya verilmişsiniz hacize gelmeleri artık onların uygun buldukları bir zamandır maaşınıza haciz konulması karşılığında eve hacize gelmemeleri de onların insiyatifindedir.
Teşekkür Ederim Engin Bey.. Birde şöyle bir sorum olacak: ben bu krediyi alırken 1100 TL maaş alıyordum banka bana bu krediyi usulsüz vermiş olabilirmi? Ayrıca şuanki maaşım 1000 TL tam. ve 470 TL kredim dışında 85 TL ve 70 TL de ayrıca iki tane kredi kartı borcum var. Bana kalan 300 TL ve 1 ay bile yetmiyor. Acaba icra dairesine bu durumu dekontlarla ve maaş bordrom ile beyan etsem sadece maaşıma haciz konulmasını istesem kabul edilme ihtimali nedir? saygılarımla...
Maaşınıza zaten haciz koyarlar. 1/4 den fazlasına haciz koyamazlar. Diğer borçlarda icralık olursa onlar bu borç bitene kadar sırada bekler.
Evinize gelmek onların insiyatifinde. Evinize gelseler de alacakları şeyler çok kısıtlı. 2 buzdolabı varsa 1 tanesini alırlar. 2 tv varsa 1 tanesini alırlar.
Siz icraya düşen borç için öncelikle mal beyanında bulunun.
Asla ve asla taahüt vermeyin. Yoksa hapse girersiniz.
Teşekkür ederim beni aydınlattığınız için. Bu arada Taahhüt den kastınız nedir? anlayamadım çok afedersiniz.
İcra müdürlüğü vasıtasıyla borcu ödeyeceğinizi taahüt edip ödememeyi kastediyorum. Bir sürü insan var taahüdü ihlalde ceza alan. Polis yakalasa ceza evleri hepsine yeterli gelmez.
Siz öncelikle icraya düşmüş borcunuz için mal beyanında bulunun
Merhaba,
Değerli avukat arkadaşlara ve hukukseverlere sormak istiyorum.Dün 64 yaşındaki anneme ilamsız ödeme emri geldi.Bugün icra müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdik.Fakat mal beyanında bulunmadık.Bulunmamız gerekir miydi? Yoksa daha sonra mı bulunmamız gerekiyor?Hapis cezası var mı?
Borca itiraz ettiyseniz şimdilik gerekmez ama itirazınız nedeniyle dava açar kazanırlarsa o zaman bulunmak zorundasınız.
Arkadaslar lütfen yardım 4 bankaya kredi ve kart borcum var avukatlar arayip duruyor icraya gelcegiz diye icra dayerlerinden kağıtlar geldi ben mal beyaninda bulunmadim sadece ssk liyim askeri ücretle çalışıyorum mal beyanini aydınlatır sanız çok sevinirim yardım
Selamlar, mal beyanında bulunmamaya hapisle tazyik yaptırımı uygulanırken İİK 77 nin ihlalinin (sonradan kazanılan malların 7 gün içinde beyan edilmemesi) yaptırımı olurmu?
Merhabalar, dün avukat bana bir yazı göndermiş: 3 yıl önceki bir borç için "mal beyanında bulunmadığın için hapse gireceksin" diye yazmış... borç 3 yıl öncesine ait. İcra takibi başladı ve maaş haciz sırasına girdi. Şimdi ben ne yapabilirim. Mal beyanında falan bulunmamıştım zamanında ama üzerinden çok zaman geçti. Hapse girme vb. birşey olabilir mi arkadaşlar? teşekkürler.
Mal beyanında bulunmamanın cezası tazyik hapsidir.
Tazyik, bir şeyi yapmaya zorlamadır.
Yani, doğru olmak kaydıyla mal beyanında bulunursanız hapis cezası düşer.
Merhaba, 1 ay önce İstanbul icra dairesinde ilamlı icra takibi başlatılmış ben İzmir'deyim buradaki adliyeye gidip mal beyanında bulunabilir miyim? Henüz tebligat gelmedi 1 ay oldu normal midir? Tebligat gelmesini beklemeden gidip mal beyanında bulunabilir miyim e-devletten dosya numarasını görebiliyorum.