-
Re: Adli sicil kaydı silme
sayın dilek hanım, forum daki bütün iletileri okudum. Ancak benim biraz farklı durum olduğu için sorunuma cevap bulamadım. 1989 yılında tck.nın 404/2 maddesinden 2,5 yıl hapis cezası aldım. Cezamın infazını takiben 5 yıl dan fazla zaman sonra dilekçe ile sabıkamı sildirdim! Geçen yıl kiracım, bana sirkaflı kelimeler kullandı ve kurusıkı tabanca ile tehdit etti diye dava açmış, savcılık tck.nın106/2-A, 125/1-4, 53, 54 maddelerden k.h. mahkemeye vermiş, geçtiğimiz aralık ayında mahkemeye çıktım(şahidim annem) davacılar gelmediydi suçlamaları yalanladım iftiraya uğradığımı söyledim 1 mayısta tekrar mahkemeye çıkacağız davacıların % 90 geleceğini sanmıyorum. ben geçen mahkede savcınının, SABIKAN VARMI? sorusu üzerine sabıkam yoktur dedim. Ancak dosyamı incelediğimde dosyamda arşiv kaydı vardır yazısına rastladım. Yalancı durumuna düştüğümü hissediyorum. Şimdi; 1989 yılında işlediğim suçumun sabıkasını sildirdiğim için sabıkam yoktur gibi davrandım, ancak arşiv kaydımın olduğunu savcılık biliyor, bunun için ayrıca ceza alırmıyım? Sorumu yanıtlarsanız çok sevineceğim. Şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla.
-
Adli sicil kaydı yoktur, arşiv kaydı vardır ???
Uyum yasalarında acaba bir madde atlandı mı ?
Madem adli sicil kaydı silindi, daha ne anlamı var arşiv kaydından bahsetmeye ???
Böyle bir sorgulama neticesinde hangi insan rahat bir şekilde iş bulabilir ???
Özel durumlar belki kamu sektörü için bu önemli bir ayrıntı olabilir...
Adam Hasan ve ya Hüseyin'in yanında çalışacak ???
Hasan veya Hüseyin'in arşiv kaydını kim sorgulasın ???
-
Sabika Kayidimin Sİlİnmesİ
Merhabalar... benim 14/05/2001 tarihinde bodrum 2.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE hırsızlık suçundan yargılanmışım!bu olayı 04/10/2005 tarihinde ssk için işyerine sabıka kayıdı çıkarttığımda öğrendim.02/04/2007 tarihine kadar bütün kamu işlerine ve özel işlere giremedim..Suç işlendigi tarihte kimliğimi kaybetmemiştim. araştırdım ve sozlu beyanla kımlık bilgileri alınan şahıs benim şahsım adı altında yargılanmış ve şu an iadei mahkeme davam devam etmektedir fakatbu mahkeme bitiminde maddı va manevi olarak gördüğüm zararın tazminini savcılıkdanmı ,emniyettenmi,devlettenmi alabilirim?malumunuz bir hırsızın sabıka dosyasından başka hayatta hiçbirşeyi olamaz...
Forum kurallarını okuyalım. Aynı konu veya soru için birden fazla başlık açmayalım.
-
Sabıka Kaydının Silinmesi
Merhabalar... benim 14/05/2001 tarihinde bodrum 2.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE hırsızlık suçundan yargılanmışım!bu olayı 04/10/2005 tarihinde ssk için işyerine sabıka kayıdı çıkarttığımda öğrendim.02/04/2007 tarihine kadar bütün kamu işlerine ve özel işlere giremedim..Suç işlendigi tarihte kimliğimi kaybetmemiştim. araştırdım ve sozlu beyanla kımlık bilgileri alınan şahıs benim şahsım adı altında yargılanmış ve şu an iadei mahkeme davam devam etmektedir fakatbu mahkeme bitiminde maddı va manevi olarak gördüğüm zararın tazminini savcılıkdanmı ,emniyettenmi,devlettenmi alabilirim?malumunuz bir hırsızın sabıka dosyasından başka hayatta hiçbirşeyi olamaz...
-
Re: Sabika Kayidinin Sİlİnmesİ
Sizce mağduriyetinizde kusuru olan kişi veya kurumlar kimlerdir bir liste yapabilirmisiniz
-
6 ay öne yüz kızartıcı bir suç işledim 5 gün ceza aldım sn. hakim eski hale geri döndürme gibi bişeyler söylemişti.. geçenlerde sicil kaydı çıkarttırdım fakat temiz çıktı... Biraz önce forumlarda baktım bazı arkadaşlarımız adli sicil kaydında arşiv kayıtlarınında gözüktügünü söledi.. yani benim arşiv kaydımdamı temiz anlamına geliyo sicilimin temiz olması.... şimdiden teşekkürler
-
Bana yardımcı olurmusunuz lütfen:
C: 000002003C1680489 (99300471-03) 24.02.2003 3167SA 13/1;CK:119 19/5 51. BEYKOZ; SCM 450821171 AP. 15/04/2003 2003/303-2003/311 03/06/2003
Adli sicil kaydımda yazanlar bu... benim şimdi ne sebepden dolayı adli sicilim varmış. Eğer geçmiş dönem telefon borcu ise bunu çoktan ödedim. Bu sicilin kaldırılması için nereye, nasıl bir dilekçe vermeliyim ( ben şu anda İstanbulda yaşamıyorum) Lütfen yardımcı olun....
-
Bundan birkaç ay önce bir müvekkilin adli kaydını sildirmek için başvurmuştuk.Buna göre mahkeme kararı,adli sicil kaydı,savcılıktan aldığımız cezanın infaz olduğuna dair belge ile adli sicil kaydının silinmesi için dilekçe ile birlikte bunu postayla doğrudan Adli Sicil Kurumuna gönderdik.
-
Ömer bey'in söylediklerine öncelikle kendi pratiğim açısından katılıyorum. Adli Sicil Kanunu'nda yapılan son değişikliklerle hükmü veren mahkemeye müracaata gerek kalmadığını öğrenmiş olduk.
Geçen sene iki tane müvekkilin adli sicil kaydını, doğrudan Adli Sicil ve İstatistik Genel Mücürlüğü'ne yazdığımız birer dilekçe ile sildirme imkanımız oldu. Önce ben de hükmü veren mahkemeye müracaat etmek istemiştim. Ancak mahkeme kalemindekilerin uyarısı ve yönlendirmesi ile, doğrudan Mücürlüğe dilekçe ile müraacaat ettim.
Müdürlük, başvurumuzu inceleyerek iki hafta gibi kısa bir sürede müvekkillerimize ait adli sicil kayıtlarının, kanuni unsurları oluştuğundan silindiğini, resmi bir yazı ile bildirdi.
Şimdi müvekkillerimin her hangi bir kaydı bulunmuyor. Kendi tecrübemi sizlerle de paylaşarak, konuya açıklık getirmek istedim.
Saygılarımla........
-
Alıntı:
AVUKAT28k rumuzlu üyeden alıntı
Ömer bey'in söylediklerine öncelikle kendi pratiğim açısından katılıyorum. Adli Sicil Kanunu'nda yapılan son değişikliklerle hükmü veren mahkemeye müracaata gerek kalmadığını öğrenmiş olduk.
Geçen sene iki tane müvekkilin adli sicil kaydını, doğrudan Adli Sicil ve İstatistik Genel Mücürlüğü'ne yazdığımız birer dilekçe ile sildirme imkanımız oldu. Önce ben de hükmü veren mahkemeye müracaat etmek istemiştim. Ancak mahkeme kalemindekilerin uyarısı ve yönlendirmesi ile, doğrudan Mücürlüğe dilekçe ile müraacaat ettim.
Müdürlük, başvurumuzu inceleyerek iki hafta gibi kısa bir sürede müvekkillerimize ait adli sicil kayıtlarının, kanuni unsurları oluştuğundan silindiğini, resmi bir yazı ile bildirdi.
Şimdi müvekkillerimin her hangi bir kaydı bulunmuyor. Kendi tecrübemi sizlerle de paylaşarak, konuya açıklık getirmek istedim.
Saygılarımla........
Ancak yanılmıyorsam arşiv kaydında hala kaydın duruyor olması lazım. Bu sitede başka bir forumda ceza infaz edildikten sonra adli sicil kaydı silinse bile arşiv kaydının da sicil'de gözüktüğünü söylemişlerdi. Ben de tam şu sıralar bu işlem için mahkemeye başvurmak üzereydim. Adli sicil müdürlüğüne başvurmak için avukata ihtiyaç duyarmıyım yoksa bu benim vatandaş olarak yapabileceğim bir başvurumu? Avukat tutmak gerekirse bu herhangi bir şehirden olurmu yoksa cezanın verildiği baro'ya üye bir avukatmı olmak zorunda?
-
Re: adli sicil
1997 senesinde tck 510. maddesine göre 2 yıl 11 ay ceza aldım ve 30 eylül 1997 ile 2 aralık 1998 arasında cezamı cektim. cezamın bihakkın süresi 30 ağustos 2000 tarihinde doldu. bunun adli sicilden silinminme tarihi ne zaman olur.
-
Re: Sabıka kaydı silinmesi
emniyeti suistimal sucundan aldığım ceza ne zaman adli sicilden silinir... bihakkın süresi 30 ağustos 2000 tarihinde bitmiş idi...
-
Re: sabıka kaydının silinemsi
yani memuriyete dönebilme imkanım varmı...
-
Tayfun bey ilginiz için teşekkür ederim.
Mağduriyetimde tabi öncelikle suç işleyen şahıs fakat,onu tutuklayan benim ismim altında gözaltına alan yarrgılayan ve benim adıma sabıkafişi çıkaran kurumlar enbüyük sorumludur.tabi sizin bunu ne maksatla sorduğunuzu tam olarak anlayamadım ama benim hakkım devlet tarafından kısıtlanmış olmuyormu?
malesef hukuki konuladda fazla bi bilgi birikimim yok bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
-
sabıka kaydı silinmesi
27,04,1999 tarihinde 21 yaşında 491/3 522/1 523/1 den ceza aldım ve ertelendi. sabıka yaydımın silinmesi mümkün mü. iş başvurularımda bu sorun olur mu?
-
Adli sicil ile konular bu başlık altında toplanacaktır
Sayın üyelerimiz Adli sicil kaydı ve sildirilmesi ile ilgili olarak soruların çok ve aynı olması, doğal olarak cevaplarında aynı olması sebebi ile soruları aynı başlık altında toplanmasına karar verilmiştir. Bu tarihten sonra adli sicil ile ayrı başlık açılmayacak tüm sorular bu başlık altında sorulacaktır. Bu şekilde soru sormak isteyen üyelerimiz sorularını sormadan önce bu başlığı incelemeleri halinde muhtemelen cevabının önce verildiğini görmüş olacağı için forum ve ileti kirliliği yaratılmamış olacaktır.
Saygılarımızla
-
Re: Adli sicilim silinir mi?
Merhaba sabıka kaydının silinmesi konusunda forumlarda okudugum kadarıyla farklı farklı yorumlar var.
1989 senesinde (18 yaşından küçüktüm) hırsızlık suçundan ceza aldım.Daha sonra sabıka kaydı belgesi aldıgımda ,sabıkam kayıtlarda çıkmadı.Fakat şuan sabıka kaydım çıkıyor.Silinme durumu varmı, ne yapmam gerekiyor,Bir avukat benim adıma bunu yapma yetkisi varmı?*Teşekkürler
-
Re: Sabika Kayidimin Sİlİnmesİ
-
Re: Adli sicil ile konular bu başlık altında toplanacaktır
2000 yılınsa etkili eylemle (spreyle) yargılandım.2003'te 2ay ceza aldım ertelendi.Yargıtaya gittim ,2005 Aralıkta yeniden yargılandım.Aynı ceza verildi.Yeniden Yargıtaya gittim.Sonuç aleyhine olursa yani ceza onanırsa SİCİL kaydı ve Arşiv Kaydı eski kanuna göre mi uygulanır.Şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
nohxcoyxx rumuzlu üyeden alıntı
Tayfun bey ilginiz için teşekkür ederim.
Mağduriyetimde tabi öncelikle suç işleyen şahıs fakat,onu tutuklayan benim ismim altında gözaltına alan yarrgılayan ve benim adıma sabıkafişi çıkaran kurumlar enbüyük sorumludur.tabi sizin bunu ne maksatla sorduğunuzu tam olarak anlayamadım ama benim hakkım devlet tarafından kısıtlanmış olmuyormu?
malesef hukuki konuladda fazla bi bilgi birikimim yok bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Kimlere dava açacağınızı düşünüyordunuz sanırım bu amaçla sordum
-
Zor bir durumdayim Lütfen yardımlarınızı beklıyorum
Konuya nasıl baslıyıcagım bilemiyorum 28 yaşındayım bundan yaklasık 9 yıl once ogrencıyken yanlıs arkadas kurbanı olarak bir hırsızlık olayına girdim sonuc olarak yakalandım ve cok kötü ve acıdır hapis yattım bu leke omur boyu benı psikolojik olarak yedi bitirdi bundan 1,5 yıl once bir abimin tavsiyesi ile bu sabıka sicil olayının silinmesi icin bursa cumhuriye bassavcılık kalemıne gittim ordan bir yetkılıye durumumu acıkladım bana bir dilekce yazmam gerektıgını söyledi ve yazıp kendısıne verdim. Daha sonra evlenecegım insanla tanıstım yanlız kendısı almanyada yasamakta onu cok seviyorum :( cok korkuyorum pasaport alamıyıcaktım hep ezik kaldım birgun tum gucumu toplayıp bursa emniyet mudurlugune pasaport icin basvurdum 2 gun sonra gelmem gerektıgını ve bazı evrakları istediler bende verdım ve 2 gun sonra gittigimde pasaportumu verdiler nasıl bir sevinc size anlatamam :(( aldım almasına acaba bu benım sabıkamın silindigi anlamına mı gelir bilemiyorum cok kotu bir psikoloji tasıyorum yaklasık 2 ay once evlendım eşim suan almanyada bende gitmek icin ankara konsolosluguna basvurucam orda ikamet musadesi formunda sabıkanız varmı vardiysa hangi yillar diye bir bolum var oraya ne yazıcam cok korkuyorum yok yazsam ya cıksa musadem fes edilirse diye korkuyorum siz degerli arkadaslarımdan rica ediyorum eger bana pasaport verildiyse sabıkam silinmismimidir bilemiyorum korkun kabuslar goruyorum acaba cıkarsa acaba esime kavusamassam cok korkuyorum bana bu konuda yardımcı olurmusun vize almama engel olurmu bu durum lütfen cevaplarınızı dort gozle beklıyor olucagım simdiden anlayısınız ve cevaplarınız icin sonsuz teşekkür ediyorum
-
Re: Zor bir durumdayim Lütfen yardımlarınızı beklıyorum
önce bulundugunuz yer Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil müdürlüğüne başvurarark sabıka kaydınızın çıkarılmasını isteyın.. Aynı gün içerisinde alırsınız. Size verilecek evrakta bunu gorebılrsınız.
Sabıka kaydına sahip olmak pasaport almaya engel değildir. Bu nedenle sabıkasız olduğunuzu düşünmeyin..
Hemen yarın alın adli sicil kaydınızı. Sonucu yazın bize de değerlendirelim
-
Re: Adli sicil kaydı silinmesi
slm ben sitenize yeni katıldım.. 1980-1988 yıllarında adli sicil kaydım var emniyeti suistimalden ama ogundur bu gundur bir türlü sildiremedim. simdi adli sizil genel istatistik müdürlüğüne mahkeme kararlarını vede silinmesi ile ilgili dilekçede yolladım.. silinirmi birde yeni kanunda 9. madde nedir bilmiyorum. beni aydınlatırsanız size çok müteşekkir olacam. çünki işim hazır vede işe gidemiyorum bu silinmeden... cevabınızı bekliyorum saygılar
-
Alıntı:
muhittin40 rumuzlu üyeden alıntı
slm ben sitenize yeni katıldım.. 1980-1988 yıllarında adli sicil kaydım var emniyeti suistimalden ama ogundur bu gundur bir türlü sildiremedim. simdi adli sizil genel istatistik müdürlüğüne mahkeme kararlarını vede silinmesi ile ilgili dilekçede yolladım.. silinirmi birde yeni kanunda 9. madde nedir bilmiyorum. beni aydınlatırsanız size çok müteşekkir olacam. çünki işim hazır vede işe gidemiyorum bu silinmeden... cevabınızı bekliyorum saygılar
Adli Sicil Genel Müdürlüğü sorumluları hakkında 5237 sayılı yasanın 138 md mucibince suç duyurusunda bulunun.
-
Sn.Bbonsela,C.Başsavcılıgına bir dilekçe ile sicil kaydını çıkart,o sicil kaydını(Adli Sicil ve İstatistik genel Müd./ANKARA)Adresine yazacagın dilekçeye ekle ve (iadeli-Taahütlü)P.T.T'den gönder(1)ay sonra tekrar bulundugun yer C.savcılıgına bir dilekçe ile sabıka kaydını iste silindigini göreceksin.
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
önce bulundugunuz yer Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil müdürlüğüne başvurarark sabıka kaydınızın çıkarılmasını isteyın.. Aynı gün içerisinde alırsınız. Size verilecek evrakta bunu gorebılrsınız.
Sabıka kaydına sahip olmak pasaport almaya engel değildir. Bu nedenle sabıkasız olduğunuzu düşünmeyin..
Hemen yarın alın adli sicil kaydınızı. Sonucu yazın bize de değerlendirelim
Bugun savcılıkta adli sicil kaydı burosundan sordurduk kişinin adli sicil kaydı yoktur yazıyordu
-
Aldğınzı adli sicil kaydınıza ilişkin belgede arşiv kaydınız olup olmadığına da bakarmısınız? Ne yazıyor*
-
adli sicille ilgili
s.a efendim istirham etsem zira cahilim saygılarımla..
bir yakınım 17 veya 18 yaşında hırsızlık suçu işledi 1 ay hapis yattı şu an 28 yaşında 29 yaşına girecek adli sicil kaydından dolayı çok rahatsız sildirmemiz için tam olarak ne yapmamız gerekiyor nereye gitmeliyiz açıklarsanız sevinirim dilekçe nasıl olmalı arzuhalciyemi yoksa avukatamı gitmeliyiz dilekçeyi nereye vermemiz gerekir lütfen bir bilgi verseniz diğer konuları okudum ama tam olarak anlayamadım ve sabıkası silinse dahi acaba çocuğunun polis subay memur olmasına engel teşkil edermi bu yaşa bakaraktan belki 18 di ama zeka olarak acaba ne kadar büyüktüki sabıkalı oldu zira hakim iki tokat atıp yollasaydınız demiş şu zaman itibariyle yaptığı 40- 50 milyonu bulmaz daha şeffaf olunamazmıydı lütfen çok istirham ediyorum bilgilendirseniz biraz detaylı açıklasanız ankarayamı başvurucaz bulunduğumuz şehirdeki adliyeyemi...saygılar
-
Re: Bir bakarmısınız lütfen (adli sicille ilgili)
Öncelikle savcılıktan sabıka belgesi çıkarttırın ve sabıkası var mı kontrol ediniz.Sabıkası olması halinde Adli Sicil İstatistik Müdürlüğüne dilekçe gönderiniz.Hırsızlık Yüz kızartıcı suçlardan olduğu için devlet memuru olma ihtimalini zayıf görüyorum.Dilekçeyi aşağıda örneğini verdiğim şekilde yazabilirsiniz.Lütfen forum kurallarına da uyunuz.Acil,imdat,yardım edin gibi başlıklar kullanmayınız.
ADLİ SİCİL İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
ANKARA
KONU : SABIKA KAYDIMIN SİLİNMESİ HAKKINDA.
Ekte gönderdiğim sabıka kaydımdan anlaşılacağı gibi sabıkam eski tarihlidir ve bu kaydın silinmesi için gerekli olan süre geçmiştir.
Sabıka kaydımın silinmesi için gerekli yasal koşullar oluşmuştur.
Sabıka kaydı aldığım zaman hala bu kayıtlar göründüğünden mağduriyetime neden olmaktadır.
İSTEM VE SONUÇ. : Arz ve izah ettiğim gibi yasal koşullar oluştuğundan SABIKA KAYDIMIN SİLİNMESİ için gereğinin yapılmasını saygı ile arz ve talep ederim.
Tarih
Talepte Bulunan Adı soyadı imzası
Eki:
1-Sabıka kaydı f.koposi.
2-Kimlik f.kopisi
A D R E S :
-
Re: adli sicille ilgili
efendim özür dileyerek bilgileriniz için çok teşekkür ederim ..cevap vermenize gerek yok bu soruma ama yani kişinin kendisi değil çocuğunun memur olmasına teşkil ediyormu dedim ..biliyorum okudunuz ama ben emin olmak için tekrarladım kızmadınız umarım..tekrardan teşekkür ederim
-
Re: Adli sicil ile konular bu başlık altında toplanacaktır
Merhaba arkadaşlar.2006 mayıs ayı içerisinde 1 ay 7 gün hapis cezası ve erteleme aldım.tebligattan haberim olmadığı için kararım kesinleşmiş ve sicilime işlemiş.1 sene sonra sabıka kaydı almak için başvurduğumda sabıkamın olduğunu öğrendim.cezayı veren mahkemeye itiraz ettim ve kararın bana teblig edildiği tarihte ilgili adreste oturmadığımı ispat ettim.mahkeme itirazımı kabul etti ve tebligatın bozulmasına hükmetti.ayrıca kararın Adli sicil genel müdürlüğüne gönderilerek sabıka kaydının iptaline karar verdi.bende mahkemenin verdiği mahkumiyet kararı için temyiz başvurusu yaptım.mahkemenin verdiği tebligatın bozulduğuna ilişkin karar benim elimde.bu mahkeme kararı ile ben sabıka kaydımı ve arşiv kaydımı sildirebilirmiyim.daha öncesi için hiç kararım yoktu.mahkemeye bile ilk kez gittim.değerli bilgileriniz için hepinize minnettarım
-
Merhaba arkadaşlar.2006 mayıs ayı içerisinde 1 ay 7 gün hapis cezası ve erteleme aldım.tebligattan haberim olmadığı için kararım kesinleşmiş ve sicilime işlemiş.1 sene sonra sabıka kaydı almak için başvurduğumda sabıkamın olduğunu öğrendim.cezayı veren mahkemeye itiraz ettim ve kararın bana teblig edildiği tarihte ilgili adreste oturmadığımı ispat ettim.mahkeme itirazımı kabul etti ve tebligatın bozulmasına hükmetti.ayrıca kararın Adli sicil genel müdürlüğüne gönderilerek sabıka kaydının iptaline karar verdi.bu belge benim elimde.bu mahkeme kararı ile ben sabıka kaydımı ve arşiv kaydımı sildirebilirmiyim.daha öncesi için hiç kararım yoktu.mahkemeye bile ilk kez gittim.değerli bilgileriniz için hepinize minnettarım
-
merhaba hırsızlıktan adli sicilim bulunmakta.1994 yılında 18 yaşın altında daki suç kapsamında sicilimden silinebilir mi?ne yapmam gerekiyor.başuvuru yapmam gereken yer neresidir? hangi belgeler gereklidir?avukata ihtiyacım varmı
-
Adli Sicil Kaydi
Merhaba, benim bi sorum olacakti; yaklasik iki yil once sozle sarkintilik sucundan dolayi 100 ytl para cezasi aldim acaba bu cezayi ne zaman adli sicilimden sildirebilirim ve bu benim is hayatimi etkilermi. Saygilarimla cevaplariniz icin simdiden tesekkurlerimi sunarim.
-
Re: Adli Sicil Kaydi
Forumlarda arama yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz bakınız;
http://search.freefind.com/find.html...+sicil&lang=tr
-
Merhaba siteye baktim fakat gerekli bilgiyi bulamadim sanirim, yardimci olursaniz cok minnettar kalirim. Tesekkurler.
-
Ceza hukuku bölümünün en üst kısmında adli sicil kaydı başlıklı bir bölüm var.Orayı incelediğiniz takdirde adli sicilnizin ne zaman silineceğini kendiniz dahi hesaplayabilirsiniz:)
-
Re: adli sicille ilgili
Alıntı:
mirace rumuzlu üyeden alıntı
efendim özür dileyerek bilgileriniz için çok teşekkür ederim ..cevap vermenize gerek yok bu soruma ama yani kişinin kendisi değil çocuğunun memur olmasına teşkil ediyormu dedim ..biliyorum okudunuz ama ben emin olmak için tekrarladım kızmadınız umarım..tekrardan teşekkür ederim
Herkes kendisinden sorumludur, ancak hakkında güvenlik tahkikatı yapılması gereken pozisyonlara başvurusu halinde bu husus sıkıntı yaratabilir(Polis,asker adaylığı halinde)
-
Alıntı:
selvelat rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.2006 mayıs ayı içerisinde 1 ay 7 gün hapis cezası ve erteleme aldım.tebligattan haberim olmadığı için kararım kesinleşmiş ve sicilime işlemiş.1 sene sonra sabıka kaydı almak için başvurduğumda sabıkamın olduğunu öğrendim.cezayı veren mahkemeye itiraz ettim ve kararın bana teblig edildiği tarihte ilgili adreste oturmadığımı ispat ettim.mahkeme itirazımı kabul etti ve tebligatın bozulmasına hükmetti.ayrıca kararın Adli sicil genel müdürlüğüne gönderilerek sabıka kaydının iptaline karar verdi.bu belge benim elimde.bu mahkeme kararı ile ben sabıka kaydımı ve arşiv kaydımı sildirebilirmiyim.daha öncesi için hiç kararım yoktu.mahkemeye bile ilk kez gittim.değerli bilgileriniz için hepinize minnettarım
Mahkeme sabıka kaydının iptaline zaten karar vermiş, daha nesini sildireceksiniz anlamadım.Eğer buna rağmen silinmemişse mahkeme kararı ile Adli sicil genel müdürlüğüne başvurarak sildirebilirsniz.Bu arada benden size bir tavsiye adli sicil kaydınızı sildirmenize müteakip bol bol adli sicil belgesi alın, ilerde çok lazım olacak çünki:)
-
Alıntı:
elvancetinkaya rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme sabıka kaydının iptaline zaten karar vermiş, daha nesini sildireceksiniz anlamadım.Eğer buna rağmen silinmemişse mahkeme kararı ile Adli sicil genel müdürlüğüne başvurarak sildirebilirsniz.Bu arada benden size bir tavsiye adli sicil kaydınızı sildirmenize müteakip bol bol adli sicil belgesi alın, ilerde çok lazım olacak çünki:)
ilginize çok teşekür ederim.tebligatın geçersiz sayılması ile birlikte temyiz sürem tekrar işlemeye başlamış.bu arada adli sicil genel müdürlüğü adli sicil iptal kararının kesinleşmiş şerhi ile başvurmam halinde silineceğini söyledi.bunun anlamı iptal kararının ardından 7 gün bekleyip iptal kararının kesinleşmesini sağlamammı acaba?ya bu nasıl bir hukuk devleti adamın biri bir çamur atmış sabıkama işlemiş.sabıka sildirme kararının çıkarttım ama emniyette GBT bilgilerimde hırsızlıktan alındığım bilgisi var.hakimden birde GBT bilgisi sildirme kararımı almam gerekiyor.elim kolum bağlandı.nato firmasında çalıştığım için nato güvenlik belgesi almam gerekiyor.nato böyle durumlarda GBT ye de bakıyor ve hırsız görünüyorum.işlediğim suç bilişim hırsızlığı imiş.mahkeme kararında 243/1 bir bilişim sistemine izinsiz girme diye geçiyor.bu maddede hırsızlık ile ilgili bir tek kelime yazmamasına rağmen nasıl bu suç mahkemelerce hırsızlık diye suçun konusu kısmına işliyor.bu mahkememin verdiği iptal kararı ile GBT mi de sildirebilimiyim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim