ben sitemizden memnunum inşallah dahada iyi olacak, tüm Avukat Dostlara
Teşekkürler...
Printable View
ben sitemizden memnunum inşallah dahada iyi olacak, tüm Avukat Dostlara
Teşekkürler...
İyi günler ben değu akdeniz öğrencisi mehmet uzdil,yaklaşık 2 saattir sitenizde öğrenci formuna girmeye çalışıyorum ve üyeliğiniz aktive adilmedi yazıyor ve bunun la birlikte başka bi sayfada bu bölüme girebilmenin koşulları yazıyor,istediğiniz şartlar sizcede mantıklımı böyle tehlikeli bi internet ortamında bütün kimlik bilgilerimizi size vermemizi nasıl isteyebilirsiniz hala anlamış deilim ,1 hafta sonra anayasa hukuku dersinden sınavım var ve bu sınavın sorularını hala bulmaya çalışıyorum zaten sitenize üye olmuş durumdayım 2. bir üyelik işlemide nedemek oluyor , bu gibi davranışlar sergilemekle hem sitenizden yararlanmak isteyen öğrencileri hemde diğer kişileri sitenizden uzaklaştırmış oluyosunuz benim tek istek ve tavsiyem budur bu sorunla ilgilenirseniz memnun olurum.
Sayın mehmet84,
Çoğu sitelere üyelikte TC Kimlik numarası bildirme şartı aranmaktadır, bizde ise sadece özel alanlar için bu şart aranmaktadır. Bunun nedeni ise, özel alanlara kötü niyetli girişlerin engellenmesidir. Bu nedenle uygulamamızın doğru olduğunu düşünüyoruz. Güvenlik konusundaki endişelerinize gelince, TC kimlik numaraları hiçbir şekilde paylaşılmamaktadır, sadece bilgiler teyit edilirken konrtol edilmekte ve sisteme kaydı dahi yapılmamaktadır.
İyi günler sitenize kayıt olduğum için çok memnunum.Her ne kadar soruma yanıt alamasamda! Dolu dolu mükemmel bir site.Ancak anlamadığım ve bana göre çok önemli bir konu var. Forumdaki sorulara mesleğim avukatlık olmamasına yani profesyonel bir tittle olmamasına rağmen yanıt hakkı veriliyor, anladığım kadarıyla muhendis olmama rağmen hukuki bır konuda yorum yapmama imkan verilmesi insanları yanılgıya duşurmez mı?
Aydınlatırsanız sevinirim.Tesekkürler.
Öncelikle herkese selamlar, bu kadar mükemmel bir siteyi oluşturan herkese teşekkürler. Ayrıca siteyi etkin ve olgun kılan üyeler merhaba!
Yazılanları okudum ancak spesifik bir durumum olduğu için yeni bir konu açtım, ben mühendisim ancak yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum, gün geçtikçe derhal hukuk eğitimi almam gerektiğini düşünüyorum. Yaşamda karşılaştığım şahsi ya da diğer insanların sorunları ve çözümleri noktasında bunun beni mutlu edeceğini düşünüyorum. Ankarada bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve bir çıkış noktası arıyorum, nerden başlamam gerektiği konusunda incelemeler yapıyorum. Devam zorunluluğu ve hangi üniversite hatta ve dahi üniversite sınavı ve zorlu hukuk eğitimi beni düşündürüyor. Ancak yaşamda mesleki anlamda değişiklik yapıp çok başarılı olan insanları gördükçe hergün biraz daha ümitleniyor, ertesi gün tekrar işe gittiğimde sil baştan herşeye yeniden başlıyor gibiyim. Bir kıvılcıma ihtiyacım var, yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım.
Sayın musa.özcan,
Sitemize gerçek ismi ile üye olmak istemeyen meslektaşlarımız da bulunmaktadır. Bu nedenle hukukçu özel üyelerimiz dışındaki üyelerimizin yazma, yorum yapma özgürlüğünü kısıtlamamız söz konusu olamaz. Kaldı ki, hukukçu olmasa dahi herhangi bir üyemizin özgürlüğünü de kısıtlayamayız.
Ancak, yanlış yanıtlar hakkındaki görüşlerinize katıldığımı da belirtmek isterim. Bu nedenle de hukukçu olmayan üyelerimize, hukuki konularda (ya da uzman olmadıkları bir konuda) yanıt yazarken hukukçu/uzman olmadıklarını belirtmelerini özellikle rica ediyoruz.
Merhabalar, formunuzu takip ediyorum. Sıkıntım şu forumda olmayan yazdığım konulara yanıt alamıyorum. Nedenleri hakkında bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.
O kadar saçma sapan sorular yanıt buluyor benim yazdıklarım dikkate alınmıyor. Hayret verici...
Sayın Özcan,
Siteye üye olurken kabul etmiş olduğunuz şartlar içerisinde forumda sorduğunuz sorulara cevap alamayabileceğiniz de bulunmamaktadır. Bu nedenle lütfen sitem etmeyiniz. Cevap alamamanızın çok çeşitli sebepleri olabilir. Herkes elinden geldiğince birbirine yardım etmeye çalışıyor. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Sayın Yöneticiler
Hukuki nosyon ve formasyonu olanlarla hukukseverleri ortak bir platformda buluşturduğu için sitemizi çok sevdim.Emeği geçenlere teşekkürler.
Merhaba..Küçük bi önerim olucaktı.
Attığımız postların altında ''Teşekkür Butonu'' olmasını istiyorum.Örn: Ben bi yazı yazdım ve bi arkadaşımızda benle aynı fikirde.''Sana katılıyorum, haklısın, vs.'' gibi postlar atıp db şişmesi olucağına, Teşekkür Butonuna tıklayıp hemfikir olduğumuzu belirtebilir.Böylece bir çok gereksiz postlardan da kurtulmuş oluruz.Teşekkür ederim.İyi forumlar.
Ben hukuki.net 'in Türkiyedeki en iyi hukuk sitesi olduğuna inanıyorum kuranlara yönetenlere bugünlere getirenlere bu sebeple çok ama çok teşekkür ederim..
Konu yönetimce değerlendirilecektir, öneriniz için teşekkür ederiz.
Burada adı geçsin veya geçmesin tüm hukuki net okuyucularına;
Hukuki Net'in En iyi hukuk sitesi olma iddiası bulunmamaktadır. Ancak, başarıda katkısı olan asıl kişiler siz üyeler ve misafirlerimizdir. Türk hukuku ve Türk hukukçuları adına katkılarınız ve takdirlerinizden dolayı bizler sizlere teşekkür ediyoruz. Tüm hukukçulara ve kamuya adanmış hukuki.net'in hepimizin katkıları ile çok daha ileri noktalara geleceğini biliyor ve bunun için çalışıyoruz. Olumlu veya olumsuz yönde eleştiride bulunanlara teşekkür ve saygılarımızla.
Hukuki Net ekibi adına
Admin
Sitede edebiyat ve sohbet köşesine giremiyorum. Sadece ben mi giremiyorum yoksa bu bölüm üyelere kapalı mı?
Sayın Admin;
Sitenizde elimden geldiği kadar,vaktim olabildiğince,bilgim yettiğince sorulara cevap veriyorum ancak anlamadığım bir nokta var.Hukukçulara özel bölümde "hukuksever" olarak tanımlanan açık isimleri olmayan ve bilmedikleri bir çok soruya yanıt veren kişiler var.Ben açıkcası mesleğim adına bunları arzuhalcilere benzetmeye başladım.Hukuçulara özel alana giren bu kişilerin hukukla ilgileri nedir?Sıkıntım bir hukuk sitesinde hukuk nosyonları olmayan kişilerin yanlış yönlendirme yapması ve bunun hem meslek hem siteniz açısından hoş olmaması...
Ve hoşuma gitmeyen bir sorun daha var;tüm meslektaşlarım bilgilendirme konusunda olduğu kadar kullanılan dil açısından da büyük bir dikkat sergilemektedirler.Ancak görüyorum ki ciddiyetle sorulduğuna inandığımız sorulara cevap verip daha sonra laubali birtakım yorumlara maruz kalıyoruz.Açıkcası bundan rahatsız oldum....
Bir süre yardımcı olmayı da bu yüzden düşünmüyorum...
Saygılarımla,
Sayın meslektaşım, bu sitede özellikle vatandaşın neleri doğru neleri yanlış bildiğini, hukuka ve hukukçulara nasıl baktığını gördüm ve öğrendim. Bunlara hukuk fakültesi öğrencisi iken düşünce tarzımızın, gelişip, olgunlaşarak çok farklı bir nosyona sahip olduğum da eklenince, sitede yazan hukuk öğrencilerini mazur görüyorum. Onlar hepimizin sayesinde öğrenecek, olgunlaşacak ve bizlerin seviyesine gelecektir. Sizin nosyonunuz, formasyonunuz eksik diyip dışlamayı değil, onları kucaklamayı öneriyorum.
Yanlış yönlendirmeye gelince, yanlış yapmamak mümkün değildir, önemli olan öğrenmeye çalışmak, konu hakkında bilimsel tartışmak ve doğruyu bulmaya çalışmaktır ki, bu noktada kullanılan dil açısından eleştirinize hak vermekle birlikte öğrencilerimizin gençliklerine ve ateşli cevap verme aşklarına veriyorum bunu.
Saygılarımla.
Sayın Av.Seda Banu Akyüz,
Öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ediyoruz.
Sitemize göstermiş olduğunuz ilgi ve katkılarınız için de teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Hukukçu üyelerimizin, mesleki dayanışma ve paylaşımda bulunabilecekleri özel forum alanı olarak "Hukukçu Üyelerimize Özel Forum Alanı" kurulmuş olup, bu alana sadece hukukçular ve yönetim kadromuz üye olabilmektedir. Dolayısı ile eleştirinizdeki bu kısımda bir hata olabileceği kanısındayız.
Özel üyelik gerektirmeyen "hukuki net forumları" ise tüm üyelerimize açıktır.
Bilindiği üzere hukuki.net, üyelik şartlarını yerine getiren herkese açık bir sitedir.
Anasayfamızda yer alan duyurumuz şu şekildedir:
"Hukuki Net; Hukukçu ve Hukuk severlerin, hukuki bilgi paylaşım platformudur. Bu itibarla 'özel meselelerinizi danışımak' , 'Tek bir soru' sormak veya 'avukat aramak' için kaydolmayınız. Hukuki bilgi paylaşmak isteyenler; Bu site tüm kaynakları ile tamamen sizler için tasarlanmıştır.
Bu forum sitesinde verilen bilgiler, hukuki mütalaa veya hukuksal öneri şeklinde olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır. İşbu sitede verilen bilgiler dolayısıyla Hukuki.Net yönetici veya üyeleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Hukuki bir sorununuz veya davanız mevcut ise zaman kaybetmeden avukatınıza danışınız."
hukuki.net'in bir hukuk laboratuarı niteliği taşıması sebebi ile, soru sormak, bilgi paylaşımında bulunmak, yorum getirmek, fikir beyan etmek konusunda mesleki bir sınırlama mevcut değildir.
Biz hukukçulara düşen, hukukçu olmayanların bilmediği, bilmesinin de gerekmediği "hukuk" hakkındaki yanlışları, yanlış bilinenleri düzeltmek, hukuku sevdirmek, tanıtmak ve toplumdaki yanlış kanıyı gidermek olmalıdır.
Bu nedenle, yaklaşım tarzımız, "susturmak" değil, dinlemek ve yanlışı gidermek ve mümkün olduğunca bilgilendirmektir.
Saygılarımızla,
Kendi açımdan ,konu hakkındaki endişenize yanıt vermek isterim.
Ben bir hukuksever değilim,çünkü hukuk benim işim.HUKUKSEVERse ,sitenin yanıt sayısına göre otomatikman adlandırdığı bir konum.
Sayın Dilek Kuzulu'nun da belirttiği gibi,sitede bu tür kimseler yer alıyor.
öğrencilerle ilgili özel bi bölüm açarsanız uygun olacağını düşünüyorum.
birçok öğrenci benim gibi:) savunma, soruşturma v.s. ilk defa başına gelince ne yapacağını şaşırıyor.
hülasa, öğrenciler olarak avukatların yardımına ihtiyacımız var.
son derece mükemmel ,paylaşımı bol mükemmel bir site.....sizlerin sayesinde ben ve benim gibi diğer sorunu olan üye arkadailara en doğru ve akılcı çözümler sunup ışık yakıyorsunuz
hepinize teşekkür eder böyle bir site oluşturduğunuz için de kutlarım.....
Öğrenci arkadaşlarımız için zaten özel bir alanımız bulunmaktadır. https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=36
Üyelik koşulları için: https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18331
Bu siteyi harika buluyorum. İlk üye olduğum zamanlarda çok rakı içtiğim için zaman zaman raydan çıkıyordum. İki aydır rakı yı ilgi alanımdan çıkardım. Dilek Hanım ı da çok seviyorum. Çünkü beni siteden atabilirdi. Ama atmadı. Herkesi çok seviyorum.
Site'miz çok büyük özveriler le seneler içinde gittikçe büyüyen bir site.
Hiç bir menfaati olmaksızın; bu site'nin hukuk siteleri arasında en popüler ve saygın site olmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler..
bence site çok güzel ! yeni giriyorum isteye güncelleme ve değişimşler nasıl bilemiyorum ama bence o kadar yoğunlukta böyle hizmet vermeleri bile mucize bence.. benim de bir forum sitem var.. işin ne kadar zor olduğunu anlıyorum.. siteye emeği geçenlere teşekkürler sunuyorum..
Ben burayı seviyorum.:) İnsanların karşılık vermeden bilgisini paylaşması ve emek vermesi kadar takdir edilebilecek bir şey yoktur. Bilginin güç olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ve insanların yazık ki karşılıksız birbirine artık çok da fazla bir şeyler vermediği ortamlara doğru yol alıyoruz. Burada birilerine yardım eden insanlar olması güzel bir şey. Soru soranlara danışanlara olabildiğince destek olduğunuzu gözlemliyorum.. Benim hukuki anlamda sorabileceğim henüz bir sorum olmasa da okuyorum daha çok ve insanların özellikle de sorun yaşayan insanların sorularına can havli ile yanıt ararken geldikleri bir ortam olması nedeniyle ya da bazı üyelerin sıkıntıları ortama ister istemez yansıttıklarını gözlemlediğimde böyle bir ortamın zaman zaman gerginleşmesi gayet doğaldır diye düşünüyorum. Benim burada bulunmam güncel olaylara hukukçu bakış açısını görmekti. Hukuki konulardan ziyade bununla ilgileniyorum. Hukuki konulardan sadece yönetim hukuku ve çocuk hukuku kapsamına girenler direkt çalışma alanıma giriyor olsa da bir eğitim hukuku başlığı fena olmazdı gibime geliyor.
Pek çok sitede düşüncelerinizi aktarmada sınırlamalarla karşılaşıyorsunuz ancak burası size mümkün olabilecek o serbestisiyi tanıyan ve bana göre sıcak ve destekçi bir ortam. Bundan dolayı da burayı da buraya emek veren insanları da yöneticisi admini yetkilisi ya da üyesi olsun hiç bir şekilde ayırdetmeksizin seviyor saygı duyuyor ve yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.. Zaman zaman biraz şakacı uslubumla site kurallarına aykırı sayılabilecek denemeler:) yapmış olsam da:) kötü niyetli olmadığımı sizler zaten anladığınız için sorun yok sanırım:))
Site , umuyorum çok daha güzel olacak.. Saygılar:)
pm kullanmak için 9 mesaj şartının olması ve mesajlarımızın onaylanmadan yayınlanmaması bana çok mantıksız geldi
Oldukça yararlı bir site.
Anket seçenekleri az bu yüzden nesnel bir cevap vermek güçleşiyor.
şimdiye kadar 3 tane mesaj yolladım iki tanesi site hakkında bir tanesi de şehitlerimizle ilgili ama hiç biri onaylanmamış madem yazma hakkını vermeyeceksiniz üyeliğimi silin gitsin avukatız diye dünyayı siz mi yarattınız kendinizi ne sanıyorsunuz siz insanlara mesajlarınıı ciddiye almayarak,pm attırmayarak,azarlayarak mı yardımcı oluyorsunuz yazıklar olsun yazıklar
FORUM KURALLARIMIZI ÜYE OLURKEN DİKKATLE OKUSAYDINIZ Genel Forumlarda yer alacak yazıların Yönetim Onayına tabi olduğunu anlayacaktınız. Şehitlerle ilgili yazınız da bu kapsamda onaya tabidir.
Sitemizden hoşnut değilseniz sessizce çeker gidersiniz, kimse sizi buraya üye olmaya zorlamadı sanırım.
Bir konuda haklısınız "avukat olduk diye dünyayı biz yarattık" itirazınız mı var?
Yanlışınız var. Sizin yazma hakkınız var ama bizim de yayınlayıp yayınlamama hakkımız var! Üstelik avukatız diye dünyayı yaratıp yaratmadığımıza sayın Bayındır cevap vermiş ama en azından şunu söyleyebilirim; Bu siteyi biz avukatlar yarattı!
Azar konusuna gelince kurallara uymayan herkes toplumca tepki ile karşılaşır, vücut uyumsuz maddeyi nasıl dışarı atıyorsa, toplum da dışlar, hukuki net de dışlar !
Molierac :
"Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne hakime, hele ne de iktidara tâbiyiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz, fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar köle kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı".
Yazık... Gerçekten de çok yazık!
Bu tepkileri hak ettiğimizi düşünmüyorum! :( Herkes kendi sorunlarıyla veya ilgi duydukları konulara katılırken, istedikleri gibi istedikleri konuları okuyup yazarken, yönetim olarak boyuna hizmet vermekle meşgul olup, gayretle yetişmeye çalışıyoruz.
Kendi kendine oluşmadı bu site. Hiç bir çıkar gözetmeksizin; çok büyük emekler harcandı, harcanıyor...
Kırıldım, hem de çok...
Daha fazla yazmak istemiyorum. Sadece EMEĞE SAYGI diyorum!
Sevgi ve saygılarımla,
Yaklaşık bir hafta içinde sitenin Hukuk Fak. Ögr. grubuna girmek için Başak Şahine gerekli evrakları gönderdim ve hala üyelikle ilgili bir bilgi ulaşmadı elime. Lütfen kısa sürede bilgi vermenizi rica ediyorumm
Merhaba
Sitenizin bir örneğini daha bulamadım. Moderatörlerin, yöneticilerin ve diğer yetkililerin otoriter olması taraftarıyım. Okuduğum bazı yorumlarda, cevap veren bazı avukatların ters cevaplarla karşılaştığını görüyorum ve açıkcası kızıyorum. Bu zamanda kimse babasının hayrına iş yapmazken, danışmanlık ücreti dahi alınan bir meslekte, karşılıksız iş yapan ve bizlere yardım etmeye çalışan avukatlara kesinlikle ters cevaplar verilmesi taraftarı değilim. Elbette bu demek değildir ki avukat her zaman doğru bilir, doğru söyler. Ama eleştirmeninde bir dozajı var. Benim gibi hukukun "h" sinden anlamayan insanlar için, belkide çok basit bir açıklama dahi aydınlatıcı olmasına yetiyor. Burada okuduğum ve bilgi amaçlı verilen cevaplar, günlük hayatımızda da kullanabileceğimiz konulardır. Hergün bu siteye mutlaka uğruyor ve okuyorum. Kafama takılan ve avukatımdan alamadığım bir soru olduğu zaman da sorabiliyorum. Cevap verilir, verilmez. Bana cevap verilmedi diye de haksızlık edilmez. Emeği geçen, bilgilendirme amaçlı bir harf dahi yazan herkese çok teşekkür ederim.
Site üye formlarını tekrar okumanızı tafsiye edebilirin ançak elimden bu gelir.
Sitenizin çok eski takipçisi ancak yeni üyesiyim. Alternatifiniz yok (Bu alanda pek çok site olmasını canı gönülden isterdim). Siteniz çok beğendiğim bir site. Çok uzun zamandır sık kullananlar listemdesiniz.
Bir izleyici ve hukuk sever olarak yorumum bu.
Site için emeği geçen herkeze teşekkür ederim. Ben siteyi başarılı buluyorum.