-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
simdi sevinmelimiyiz uzulmelimiyiz bilemiyorum. felaket senaryosu yazari olmak istemem ama ulkede olanlar hollywood un senaryolarini gecti. sumdi aciga alinanlar arasinda paralelciler varsa yani vatandaslik alinmasina imza atan paralelciler oldu ise bu vatandaslik kararini geri cekebilir vatandasliklarini iptal edebilirler. bu yonde herseyin bir hayri vardir deyip kendimi avutuyorum. en azindan vatandaslik basvurusunun altinda herhangi bir paralelcinin imzasi olamayacak. yani yarin haberlerde vatandaslik verilen binlerce insanin vatandasligi aciga alindi gibi bir haber ile karsilasabiliriz. en azindan bizim icimiz rahat olur bu durumda. cunki paralelcilerin imzasi ile almamis olucagiz insaallah. :)
-
Katılıyorum sana ferdi ve bazı şeylerde nasipten gerisi boştur o yüzden vardır bunda da bir hayır
-
turk vatandasligini kazanma islemleriniz ile ilgili mudurlugumuze muracaat etmeniz gerekmektedir. Posta ile bunu alaniniz oldu mu ? acil cevap bekliyorum arkadaslar.
- - - Updated - - -
sanirim lion war erovin ve ben kaldik bu kosede kimse yazmiyor. tc alanlar gitti ve bir tek ben mi kaldim diye dusunuyorum:(
-
Ferdi haklisin bi üçümüz kaldık herhalde , posta derken mektup demek istiyorsun galiba dimi, öyle bi mektup almadım ve forumda da daha önce benzer bir soru soran yoktu yanlış hatirlamoyorsam, bakanlıktan mi gelmis mektup yokda il müdürlüğünden mi
-
Ferdi büyük ihtimal vatandaşlığın çıktı tebligatı almak için nüfus müdürlüğüne çağırıyor olabilirler.
İnternetteki bilgilendirmede ne yazıyor?
Olup bitenlerden bizede bahsedermisiniz?
-
merhaba arkadaslar bu zorlu surecte cevap verdiginiz ve yardimci oldugunuz icin hepinize minnettarim! Postaci amca :) gelip zarf verdi . zarf tc istanbul valiligi il nufus ve vatandaslik mudurlugunden geliyordu. HEyecanla icini actim TUrk vatand. kazanma islemleriniz ile ilgili mudurlugumuze muracaat etmeniz gerekmektedir yazitordu. Elim kolum bosaldi aha kendi vatandasligimdan cikmami isteyecekler diye oduum koptu. Gittigimde adamlar baktilar bilgisayardan dosyadan daha sonra seni niye buraya cagirmislar lan dedi adam. sonunda gitti mudurune danisti ve yanlis gelmis dedi. herhalde gun sayimini apostil almaya gitmemden once yaptirmistim onunda dahil edilmesi istenmis. 180 gunu gecmeyen etkilemeyen bir kac gundu. bana da hesaplamaya dahil edilmesine gerek yok demislerdi ilk evraklari verdigimde. simdi ise o birkac gunun hesabini soruyorlar. ya hani gerek yok demistiniz diye cemkiridim biraz. tamam biz hallederiz diye gecistirip gonderdiler beni. persembe bir daha gidip takipte olacagim . yoksa onlara kalsa Allah kerimdir yarina deyip gonderiyorlar.
- - - Updated - - -
maalesef haaaaalaaa arastirma safhasinda yaziyor internette :(
-
lion war kardesim ne oldu sizde alabildiniz mi? artik yazmiyorsunuz . hayirli bir haber aldiniz mi?
-
En azından korktugun gibi vatandaşlıktan çıkmanı istememişler ancak bu denli bi hata nasıl olur ki saçma ve üzülme benim 18 temmuzdan beri karar aşamasında yazıyor da ne oluyor ilerlediği mi var sanki
-
merhaba erovin. ben ona da raziyim karar asamasina gelsin de. Ve haala da belli degil sonucun ne olacagi hakkinda. yarin cumhur baskanina basbakana sahsina vede makamina vede sosyal hesaplarina bana yapilan bu haksizliklari maruzatimi bildirip gonderecegim. baska makamlara da gonderecegim. bir umit iste. olmadi ahaber vs kanallari arayip derdime ses olmalarini isteyecegim. artik cinnet gecirecek hale geldim.ne yapalim caresiz durumlar yaratici cozumler gerektirir. melih gokceye de yazmayi dusunuyorum hakan fidana da olmadi kapilarina gidip bekleyecegim ya da randevu isteyecegim. olmadi icislerinin onune gidip uzerime benzip dokup bana kimlik vermezseniz kendimi yakicagim diyecegim. yakinda beni haberlerde gazetelerde gorebilirsiniz. 5 dilim ist unv muhendislik diplomam var is bulamiyorum. ne yapiyim ekmek parasi diye terorist bir guruba mi gireyim ne yapayim ben de bilmiyorum!!!
-
Benim temmuzdan beri karar aşamasında.. 6-7 ayı bulur...
-
muminun :)))) karar asamasinda mi arastirma asamasinda mi ?? eger temmuzda karar asamasina gecti ve 6-7 ay var dersen arastirma safhasinda ne kadar bekledi 5 sene olmali :))) erovin bak karar asamasinda 6_7 ay daha var diyor :)))))))))
-
müminun, senin tam olarak hangı tarıhten berı karar asamasında ve forumda oncekı alanlar hep kısa surede onaylanmıs 6-7 ayı bulur demıssın ya nıye oyle dusundun
- - - Updated - - -
müminun arkadas oncekı bı mesajlarında17 mayıstan berı karar asamasında demış ve onun durum ozel oldugundan bahsetmıs yanı geel veya evlılık yolu degıl onun basvurusu anladıgım kadarıyla
-
aaaaa ben de okudum 17 mayista karar asamasinda . muminun hangi durumdan basvurdun ??
-
arkadaslar az once basvurunuz hakkında bılgı almak ıcın bir dılekce ile genel mudurlugumuze veya ıkamet ettıgınız ıl valılıgıne muracak edebılırsınız yazdı tamaradım bakanlıgı valılıgı falan derken onlardan bılgı alamadım ve az once ''İLGİLİ KANUNDA ARANAN ŞARTLARI TAŞIDIĞINIZ ANLAŞILDIĞINDAN, TÜRK VATANDAŞLIĞINA KABULĞNÜZE KARAR VERİLMİŞ OLUP TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE KARŞI HAK VE ÖDEVLERİZİN BİLİNCİ İÇERİSİNDE İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE SAYGILI BİR VATANDAŞ OLMANIZ DİLEĞİYLE VATANDAŞ OLMANIZDAN DOLAYI SİZİ KUTLUYORUZ. BAŞVURU MAKAMINCA TEBLİGAT TARAFINIZA YAPILACAKTIR.'' yazısını okudum bın sukur
-
Erovin hayırlı olsun. Benim durum özel başvurumdan 60-70 gün sonra gün sonra karar aşamasına geldi. Ancak hükümet değişti şimdide bu yapılmaya çalışılan şer teşebbüsten dolayı biraz aksayacak büyük ihtimal bizim dosyalar bakanlar kuruluna gidiyor ondan biraz beklicez. Dua...
- - - Updated - - -
Toplam dediğim mart ayından imzaya kadar olan aşama belki daha fazla sürer
-
erovin hayirli olsun. birakmayin bizleri ara sira yazin.
-
Müminun sagol , inşallah senin de özel durumun bir an önce netlesir ve vatandaş olursun
Ferdiii teşekkür ederim darısı başına inşallah , ekranda vatandasliga hak kazandigima dair yaziyi gördükten 1 saat sonra bursa il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünden telefon ole arayıp vatandaş olduğumu ve tebligatı almaya gelebilecegimi ve tebligat ile ilce nüfus â gidip kimliğimi alabileceğimi söylediler , ayrıca forumu takip.etmeye devam edecegim inşallah sizlerin de hayırlısı ile isleriniz hallolur, keske benzer başvurular olsa idi de birbirimize daha çok yardımcı olabilseydik
Bana cevap veren, zaman ayıran , ilgi ile mesajimi okuyan başta siz olmak üzere herkese tesekkur ediyorum
-
Saygıdeğer Erovin;
Asıl biz teşekkür ederiz. Çalışma izni bitmeden vatandaşlığınıda almış oldun 😂. Anladığım kadarıyla genel ve evlilik yolu ile yapılan başvurular araştırmadan geçince Nüfus Müdürlüğünde bir müdürün imzasına gidiyor ve 10-15 günden fazla sürmüyor karar aşamasından sonra ancak özel durumlar bakanlar kuruluna gidiyor devletimizinde gündemi yoğun daha bekleyeceğiz ama sağlık olsun asıl olan devletimiz, devletimiz olmadan vatandaş olsak ne olur. Rabbim düşmanlara fırsat vermesin...
-
müminun, ne guzel demıssın devletımız olmadan bırlık beraberlıgımız olmadan vatandas olsak ne olur , ınsallah bu şer güçler de tamamen temızlensın devletın ıcınden ve ınsallah senın , ferdının ve suan beklemede olan arkadasların da ıslerı hayırlısı ıle hallolur , daha once de forumda dedıgım gıbı her seyde vardır bır hayır
-
Alıntı:
[]LuCkY[] rumuzlu üyeden alıntı
Başvurumuz bugün karar aşamasına geçti nihayet! Temmuz 2015'te başvurumuz yapıp evraklarımızı teslim ettik. Mart 2016'da komisyona girdik. 26 Temmuz 2016'da araştırma işlemleri bitip karar aşamasına geçti, araştırma 4 ay sürdü. Bugüne kadar bir sene geçmiş. Bakalım karar aşaması ne kadar sürecek.
Karar aşamasının 10. gününde başvurumuz olumlu şekilde onaylandı. Yarın tebligatı alıp kimliğimizi çıkartacağız. İlk başvurudan itibaren son aşamaya kadar 13 ay geçti.
-
Benim neden 17 ay surdu ve hala bir cvp gelmedi diye cooook merak etmiyor degilim. Hic bir yerden cevap alamiyorum!!!
-
17 ay mı? Allah sabır versin. Siz İl Nüfus Müdürlüğüne bir uğrayıp Ankara'yı aramalarını rica edin. Hangi ülkenin vatandaşlığına sahipsiniz?
-
Ooo kac kere gittim biz ne yapalim arkadasim icisleri bize haber veriyor biz de size haber veriyoruz ne yapabilirim islemde . Icislerini ariyorsun arastirma safhasinda apla ne zaman cikacak acaba herkesin cevabi evraklar gonderildikten sonra 4 ay civarinda geldi penim 7 ay oldu. Ayrica kanunda da oyle diyor turk vatandaslik kanunu 4 ay diyor apla. Gerekirse 2 sene de bekliyeceksin yok oyle birsey ama apla ben neden bu kadar uzun bekledim sozden anlamiyormusunsen gibi...... Konusmalar geciyor. Turk uyruklu rus vatandasiyim . Buyuk ihtimalle paralelciler ucagi dusurdukten sonra rus vatandaslarininda turk vatandasligina gecmesini istemedi. Evraklar bekledi bekledi ucagi dusuren paralelci bunlar rusyayla aramizi bozup yalnizlastirmaya calisti turkiyeyi muhabbeti gecti hemmen isleme alinmis olmali. Benim aklima baska senaryo gelmiyor . Tavsiye akil almaya acigim bu yonde
- - - Updated - - -
Icislerindeki kadina bir ara apla size anne diyebilirmiyim diyecektim belki sempati kazanirim. Kadin yakin zamanda dogum yapmissa sefkat hissi uyanir da belki yardim eder dosyami one koyar . Riske girmedim uyuzluk da yapabilir :)
-
Lucky hayırlı olsun sevindim senin adına, darısı müminun ve ferdi arkadaslarimizin başına , ben bugün is yoğunluğundan gidemedim kimliği çıkartmaya inşallah yarin sabah gidecegiz ama eşimin e devlet şifresi ike kontrol ettiğimde soyadi erçelik olarak değişmiş benim de tam 9 ay surdu ilk başvurudan onaylanana kadar
- - - Updated - - -
Ferdi Allah kolaylık versin , gerçekten zor , evlilik yolu veya genel başvuru dışındakiler baya sıkıntılı oluyor galiba , inşallah senin de güzel haberlerini almak için forum u takibe devam edeceğim
-
Benim ki genel basvuru. Sagolasinn belki de istanbuldan basvurdum ondan gecen gordum adam evlilik yoluyla kurula girmis ve evraklari gondermis subat ayinda il valiligini ayaga kaldirdi niye cevap gelmedi dye . Abi ben ocakta basvurdum benim de ayni sakin ol dedim. Bu arada 100000 suryeli kpss olmadan memurliga girecekmis bize de boyle birsey yaparlar mi. Bir cocuk gordum suryeli muhabbet ettik aradA sinavsiz gazetecilik bolumune girmis okutuyorlar. Zorla gazeteciligi okutuyorlar diyor. Tip okumak istyrmus nasip olmamis arkadasi girmis sinavsiz kontenjanla girmisler.bizlere de boyle kiyaklar tanirlar mi acaba ?? Iyi bir memurluk guzel olurdu sinav fln ugrasmak istmyrm. Mesela direkt ulastirma bakanliginin ilce baskani olarak baslayabilirim. Ne var az bile istyrm !!!
-
Bu arada beni de bilgi almak için nüfus müdürlüğüne çağırıyorlar. Oldu veya olmadı ikisinden biri olduysa tescile göndermişlerdir pazartesi öğreneceğiz artık
-
Evrak eksik degilse olmistur :) hayirli olsun.
- - - Updated - - -
Arayip ogrrnebilirsiniz sanirim
-
Kimi arıcam?
- - - Updated - - -
Imzadan sonra tescile gidiyor heralde birkaç saat veya birkaç gün☺ tabii bunlar olumlu düşünceler herşey olabilir. Hayırlısı...
-
guzel haberlerını beklıyorum mumınun ınsallah , ben bugun gıttım kımlıgımı aldım sukur , darısı sızın basınıza duam sızlerle
-
Inşallah Allah razı olsun.. Diyelim ki vatandaşlık çıkmış ben İstanbul'dan başvuru yaptım ve ayın sonuna kadar Isparta'da olacağım acena tebligatı buradaki nüfus müdürlüğünden alabilirmiyim?
-
Erovin ayrıca benin ikamet üzerinde e-devlet şifrem var vatandaşlığım çıkmış olsa ordaki bilgilerin değişmesi gerekmiyor mu? Gerçi kimlik bilgiler tescil oluncaya kadar müracaat ettiğiniz makama dilekçe ile başvurarak bilgi alabilirsinis yazıyor?
Dün resmi dairelerib kapanmasına az bir zaman kala öyle yazdı. Onayladıysa kutlama mesajını en geç pazertesi alabilirim inşallah
-
Müminun kardeşim sizin vatandaşlığınız inşallah onaylanmıştır herşey kısmet. benim size tek bir sorum olacak oda siz ne zaman komisyona girdiniz ve sizin başvurum genel olarak mı yoksa evlilik yoluyla mı.
-
Muminun oz
- - - Updated - - -
Muminun baska ozel bir basvuru yapti diye biliyrm. Siz basvuruyu nasil yapmistnz genel mi evlilik mi. Muminun hakkatten ben de merak ediyrm cok ozel degilse nasil bir basvuruda bulundunuz ?
-
Ben başvurumu istanbul'dan genel olarak yaptım ve sırasıyla 04/11/2015 te evrağımı teslim ettim sonra 24/11/2015 te parmak izi verdim ancak bu tarihten sonra hiç kimse beni aramadı ne bir mesaj nede arama ta kendim Nüfus'a gidene kadar ve 05/05/2016 tarihinde komisyona girdim,şuanda sistemde inceleme ve araştırma aşamasında yazıyo.
-
Has kardesim durumumuz benzerlik gostersede tezatliklar da var. Ben de genel ve istanbuldan yaptim. Nerenin vatandasisiniz ? Parmak izi tarihimiz neredeyse ayni zamanlara denk geliyor. Lakin sorun su ki : parmak izi verdikten sonrasinda ne olmus oyle !!! neden bu kadar bekletildiniz beklediniz ? ben parmak izi verip sanirim 1 aya kadar msj almistim. Parmak izi tarihimiz benzer lakin ben kurula ocak ayinda girmistim. sisteme subat ayinin basinda arastirma safhasina gecti. Ve haaaaala da arastirma safhasinda. Parmak izi verdikten sonra il nufusa gittiginizde size ne dediler ???
-
Müminun benim bildiğim kadariyla vatandaşlığa alındığıniz bilgisi başvuru yapilan il nüfus müdürlüğüne geliyor eğer öyle ise muhtemelen alamayabilirsiniz ama emin değilim tabi ki ve ikamet üzerinde e devlet ilk kes duydum ancak onaylanmış olsa anında değişmesi lazım bilgilerin , kimlik bilgilerim kısmında güncelle de bi dene bakalım ama sunu da bil anlık bir şey onaylanması benim de en başka valiliğe dilekçe ike başvurun dedi valiliği aradım bilgi vermediler o arada hemen kutlama mesajı gelmiş , inşallah yarin güzel haberlerini alırım , ayvalık sarımsaklı da tatildeyim şuan 10 aylık kızım deniz havası alsın diye ama güzel haberlerinizi alabilmek için forumu takipteyim duam sizlerle
- - - Updated - - -
40 50 dakikalık bir süreç valiliğe dilekçe ile başvurun yazısı ile kutlama mesajı arası
Has kardeşim, istanbulda yapılan bazı başvurularda ciddi anlamda tutarsızlık var ne yazık ki , yakin arkadaşlarımdan hızlı bir şekilde komisyondan geçip araştırma safhası bir yıla yakın süren varmış yeni öğrendim , takipçisi okun muhakkak
-
Ben Irak vatandaşıyım benim tek sıkıntım mesaj almama konusunda, zaten gün sayımını bile yaklaşık 3 ayda aldım oda yine benim Nüfus'a gittiğimde halledildi yani hem gün sayımında hemde parmak izi sonucunda bana hiç sms gönderilmedi, bende yoğun çalıştığım için pek fazla fırsat bulamadım müracaat etmeye bu sebepten çok geç kaldım hep bekle bekle diye , ama benim iki arkadaşım vatandaşlığı kazandılar biri komisyondan 5 ay diğeri 6 buçuk ay sonra aldılar.
-
Ankara'yı aradım 4 ağustos'da vatandaşlığınız çıkmış başvuru yaptığınız yere gidip tebligatı alarak kimliğinizi alabilirsiniz dediler sonra başvuru yaptığım makamı aradım daha sonuçlanmadı tescile gönderildi dediler
- - - Updated - - -
Birde yetkili, galiba ankara herkeze mesaj göndermiş gondemis (başvuru yaptığınız yere dilekçe ile başvurunuz diye) burası çok kalabalık dedi
-
Müminun Hayırlı uğurlu olsun, bence siz en iyisi başvuru yaptığınız makam'a gidin bu işler telefon aramasıyla bitmiyor net bir cevap almanız için şahsen gitmeniz daha iyi olur.
-
hayırlı olsun mumin sevincini ancak hayal edebiliyorum . inşaallah benim de gelir !!