yanlış bi soru muydu, özür dilerim...yani bazı şeyler olmuyorsa çözümüne bakmak en iyisi değil midir...
hergün acı çekip ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederim...naçizane fikrim...
Printable View
yanlış bi soru muydu, özür dilerim...yani bazı şeyler olmuyorsa çözümüne bakmak en iyisi değil midir...
hergün acı çekip ölmektense bir gün ölmeyi tercih ederim...naçizane fikrim...
Yo estagfurullah yanlış anladınız. Tabiki zaman herşeyin ilacıdır. İletişime geçemediğim için neyin ne olduğunu bilemiyorum. Anladıktan sonra ona göre hareket edeceğim. Ne öfke nede sevgi ile. Mantıklı biçimde. Şu an si benden daha deneyimlisiniz. Onun için sormuştum.
anladım..eşiniz sanırım 38 yaşındaydı..çok garip geldi yaptıklrı ....
hayat görüşü ters, yaşam tarzı farklı, fikir uyuşmazlığı ve istikrarsızlık varsa
sevgi kurtarmıyor hiçbişeyi....ben yerinde olsam vakit kaybetmezdim...
taviz tavizi, hata hatayı doğruru...
Allah'ın en sevmediği ama helal kıldığı şey boşanmadır...Seni teşvik ediyor gibi olmasın aman haaa:)
Evlilik konusunda sen benden tecrübelisin bu 2. çünkü....İnş.3.de çokkkk mutlu olursun ve bunlar iyiki de olmamış
diye dua edersin ....Ben mantıkla bakıyorum bu konulara neden biliyomusun çünkü çevremde eşine 2.şansı veripte
mutlu olanı görmediğim gibi keşke hiç şans vermeseydim en başta bitseydi cümlesini çok duydum...kendini bu kdr
yıpratman çok akıllıca gelmiyor işin açığı..SEvgi karşılıklıdır tek taraflı olmaz...
İlk evliliğimde nispeten ailemin tanıştırdığı birisi ile evlendim. Açıkça söyleyebilirimki sevmedim. O da kendini sevdirmek için pek de uğraşmadı. Hatta aksini yaptı. Son 6 ayında iyice kopuk yaşamaya başlamıştık. Kabul etmeliyim sevgi olmadığında yürümüyor. 1. si bundan yürümedi.
Şu anki eşim ile hayat görüşü, fikir ayrılığı ve yaşam tarzının benzer olduğunu düşündüğüm için ayrıca seviyordum. Tabiki bana yalan bir yüz mü gösterdi yoksa kendisi mi değişti bilemiyorum. Tabiki herşey karşılıklı heleki bundan sonra. En azından benim bu süreçte gösterdiğim emeğin binde birini bile kendisinden görmedim. Bir ailede herşey ortaktır. Emek te öyle. Boşanmışlara baktığınızda dediğiniz doğru ama evli kalan bütün çiftler karşılıklı özveri ve anlayış içinde yaşıyorlar. Geçenlerde bir söz duymuştum. Elin iyisi olmaz diye. Şunu açıkça söyleyebilirim. Karşılıklı birşeyler olmaz ise karşısındakine çok şaşıracak. Şu zamana kadar ben birçok şans verdim. Mesela söz yapacağımız günün gecesi ufak bir tartışmada facebook duvarıma "Ayrılmak için bahane arıyorsun sen ne biçim o. çocuğusun diye" bir gönderisi vardı. Hemen o an ilişkiyi bitirdim. Gece boyunca bana öyle şekilde sözler verdi ve öyle şekilde ağladı ki güvenip affettim. İnanın 38 yaşında birisi için bana da yaptıkları mantıklı gelmiyor. Çevremde şu an mutlu olup zamanında ne sıkıntı çekmiş insanlar var. Bunun milyarda birini bile yaşamadı. Evde aile birliğinden sözedemiyorum. Eğer birliği yeniden sağlama mantığına girer ise oturup konuşulur. Yok ben şöyleyim ben böyleyim diyip durduğunda yolu açık olsun.
Şaka gibi...O kötü kelimeyi facede sana yazdı ve sende kabul ettin öyle mi...
Bu neye benzemiş biliyor musun , " çekilin, kaza geliyorum " demiş:)
senin bu gibi durumlar olmasada düğünüme bikaç hafta kala bazı şeyleri farketmeye başlamıştım
fakat bu derece değildi..Keşke bana bir kere küfür etmiş olsaydı da düğünden önce yüzüğü eline verseydim...
Ama herşey düğün gecesi başladı bende.....Keşke senin ki gibi bi durumu yaşamış olsaydım ve bitirseydim...
Çok güzel rol yapmışlar, bence eşlerimiz takdire şayan tiyatrocular, mahkemede onlara plaket verelim
ne dersin :) bu sahtekarlıklarına karşı:)............
Ben hayatım boyunca en iyisini yapmayı ve en iyisini seçmeyi hedefledim. Evet birçok şeyi affettim ama bende mükemmel değilim. Oranlama yaptığımızda herkez kendi gözünde haklıdır. Ha bazı kati gerçekler var. Bunlar yorumsuz gerçeklerdir. Çevremdeki yaşayan çiftlere baktığımda ben terkedilecek bir eş olmadım. Sadece ayrılmış eşleri baz almıyorum. Eşini güle oynaya aldatan çiftler de gördüm. Ben eşimi ne maddi nede manevi hiç bir zaman aldatmadım. İnsan kendini aldatabilir mi? Sevgi sizin iradeniz ile karşı tarafa verdiğiniz parçanızdır. O parça zamanla büyür ve sizin öteki yarınız olur. Ben eşimi gerçekten deliler gibi sevdim ve seviyorum. Öyle al gülüm ver gülüm gibi değil. Emek, sabır ve sevgi ile nakış nakış işledim içime. Ne desem eksik kalır. Çok değil açın bakın paylaşım sitelerine her ekli kişinin duvarında koşulsuz güven duyulabilecek insana duyulan özlem vardır. Bırakın sevgiliyi heleki bırakın eşi. Ne kadar şanslı olduğunu bilemiyor. Oysa bütün bu olanları eritip gidecek iki cümlelik bir ilacı var. "Seni seviyorum ve ben artık yanındayım." DEdim ya konuşamadım. Haber alamıyorum. Bildiğim birşey ise bunu bilerek yaptığı. Yukarıda Allah var. o en hayırlısını bilir. Canımı verinceye kadarda yanlış birşey yapmayacağım. Çünkü bana yakışanı budur. Allah bunu unuttuğum zamanlardaki hatalarımı affetsin ve Allah yardımcım olsun. Allah yardımcımız olsun.
İnş. bu çektiin acıların karşılığını fazlasıyla mutluluk olarak alırsın arkadaşım....
Zaten eşlerin biri kıymet bilir, diğeri bilmez, biri çok sever diğeri az ya da hiç sevmez ve bu döngü
böyle uzarrr giderr...
Çok teşekkür ederim. Size bir sır vereyim mi? Bir insan için iki şey vardır. Birincisi içindeki ses. Bu sizin ne olduğunuzu söyler. Yalan söylediği de olur. İkincisi ise karşınızdakilere nasıl davrandığınız. Bu asıl sizssinizdir. İçinden ben asil ve doğruyum diye geçirip aksi şekilde davranan insanlar elbet çürür. Erir gider. Ama içindeki sesten bağımsız böyle davranan insanlar farklıdır. Yürüyüşünden bile anlarsınız. Biz bu dünyaya yokuş çıkmak ve derd çekmek için geldik. Olumlu yada olumsuz şeyler için özü bozmak pişmanlığı getirir. Suç işleyen insanların şeytana uydum demesinin nedeni de budur. Allah hepimiz için hayırlısını versin.
Amin...Merak ettiğim şey eğer davayı açmış olsan eşin evi terketti ve ondan tazminat hakkın vs oluyor mu acaba?
İnanın hiç bilmiyorum ama kendisine saygısı olan hiçbir insanın tazminat v.s. isteyeceğini düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için açıklayayım. Bu yaşanmışları yada hayal kırıklıklarını herhangi bir bedel ile ölçebilir misiniz? Ya da o anki mutluluklara değer biçmek yüreğinize de değer biçmek olmaz mı? Biten şeyler veya anlık hazlar için değerli kılan şeyleri harcamak bence büyük yanlış.