Re: Aldatılmayı affedermisiniz?
Diyelim ki affettik.Acaba daha sonra evli yada sevgili bu çiftler aynı mutluluğu yakalayabilir mi.Yoksa bir süre sonra herşey biter mi.
Sayın yıldız37,
Sizden özellikle rica ediyorum,
Cümle bitimindeki noktadan sonra, yeni cümleye başlamadan, bir boşluk bırakın.
Kelimelerin sonundaki "R" harflerini yutmayın.
Alıntı:
yıldız37 rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki affettik.Acaba daha sonra evli yada sevgili bu çiftler aynı mutluluğu yakalayabilir mi.Yoksa bi süre sonra herşey biter mi.
Aralarındaki sevgi ve saygının büyüklüğüne göre, bir defaya mahsus olarak yapılmış hata affedilebilir...
AMA........
Kopan bir ipi bağlayabilirsiniz ama ortasında daima bir düğüm kalır.....
Esenlikler,
SAYIN KASIMAN:
İmla kurallarına çok önem verdiğiniz belli. Uyarınız için teşekür ederim. Daha dikkatli olmaya çalışacağım. Size bir sorum olacak.
Düğümlenmiş bir iple, evlilik dediğimiz, ağır bir sorumluluk, özen ve sadakat isteyen bu kurum; ne kadar bu yükü taşıyabilir yada bu düğümü de koparmamak için neler yapmak gerekir...
Sizce aldatılan kaç kadın yada erkek; kendisini aldatan insana tekrar güven duyabilmeyi başarabilir?
( Aradaki sevgi bitmediyse insanlar zaten aldatmazlar; saygıya gelince; aldatma sırasında bu olgu yeterince azalmıyor mu sizce?)
Sayın yıldız37,
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
Aldatma eylemi zaten saygıyı yeterince zedelemektedir.
Zedelenen saygının ise yeniden tesisi, ne oranda, ne kadar sürede
sözkonusu olur; hatta olabilirmi sorularının cevabı sayfalar doldurabilir.
Eşimle 29 yıllık beraberliğim sırasında ne aldatmanın utancını ne de aldatılmanın acısını yaşadım. Güzel bir şey olmasa gerek.....
Hayatın bana öğrettiği bir şey var ki, o da zamanın en onulmaz yaraları bile sarabildiği.
Bazen aldatma ile sarsılan bir birliktelik, pişmanlık ve affetme neticesinde
eskisinden çok daha sağlam ve sağlıklı olabiliyor.
Dediğim gibi, çok derin bir konu bu.....
Allah bu utancı ve acıyı kimseye yaşatmasın....
Esenlikler,
sayın KASIMAN
Peki affetmeye rağmen aldatma yine devam ediyorsa acaba bu evliliğin durumu sizce ne olabilir.Benim kuzenimde bu şekilde aldatıldı ve şuan eşi aynı kişiyle hala aldatıyor.Yani saman altından sularını yinede yürütüyorlar.Affedenin bu durumdan henüz haberi yok.Daha dikketli davranıyorlar galiba. Bu tür evliliklerin sonu sizce nereye varır.
Ne yardan geçerim.Ne serden hesabı herşey.
Hayır affetmem.
Aldatılanlara ancak affetsem mi acaba diye düşünenlere önerimse şudur.
Önce boşanın. Hala onu affetmek istiyorsanız tekrar evlenirsiniz. Tabii O da gerçekten affedilmek istiyorsa size tekrar evlenme teklif edecektir değil mi?
Bu öneriyi okuyunca içinizden ;
a) boşanmanın onca acılı sürecini yaşadıktan sonra neden tekrar onunla evleneyim,
b) ya o benimle evlenmek istemezse diyorsanız
affetsem mi diye düşünerek kendinizi boşuna yormayın. Güven bitmiş demektir. Saygınız olayı öğrenince bitmişti. Onun saygısı ise sizi aldatmaya başlamadan az önce. Geriye ne kaldı ki? Sevgi mi? Hiç endişe etmeyin. Siz ayrılmaya karar verince olabildiğince çirkinleşerek onu da bitirir nasıl olsa...
Bence Aldadılmak affedilemez.Çünkü Aldatırken beni düşünmeyen insan ,benden vazgeçmiş demektir.Affetseniz ne olcak bir daha bir daha aldatılacaksınız.
Aldatmak kolay ama insanda birazda mide olcak ,o mide onu kabul etcek.hazmetcek.Eğerki o insan midesizse zaten her önüne koyulanı yer.
Asla,dönmedolaba bir kere bindiniz mi hep dönmeye başlarsınız.Bir kere değil ,iki kere değil,bana yapılanı hep düşünürüm ki benden öncekine de yapmıştı ,benide kandırmıştı,demek benden sonrakinede aynı şeyi yapacak.Malesef mideleri ne geniş ki hazmediyorlar ,önce midede sonra beyinde ,yada önce beyin sonra mide ne farkeder ki.Bir erkek arkadaş vardı kişiliksiz ben onu kişilikli diye bilirken ,ciddi düşünürken megerse o çoktan başka birini bulmuşta geniş geniş açılar yaparak o şahsı bana anlatıyormuş salak saf bana...böyle geniş ,rahat,ahlaki açıdan zayıf ,karakter bozuğu ,her gözünün gördüğünü midesine tıkacak sahışlardanuzak olalım,sevdiklerimizide uzak tutalım.Bugun bana yarın sana.Ne hak ediyorlarsa sonunda o hak ettiklerine kavuşurlar zaten.Merak etmesinler gol atmasını bilenler çok biride onlara isabet eder elbet ...