Evet siz ödersiniz mahkeme masraflarını...
Printable View
Evet siz ödersiniz mahkeme masraflarını...
Karşı vekalet ücreti diye birşey fakat,mahkemenin bu yönde gerekçeli karara yazdırması gerekir diye biliyorum.Yani yargılama masraflarını ve avukat masraflarını şikayetçinin ödemesi şeklinde fakat o durum için hangi bileşenler gerekir tam bilemiyorum.
Birde karşı tarafın serbest bir avukat tarafından mı yoksa adli yardım kapsamında mı bir avukattan faydalanıp faydalanması konusu bunda etken olabilir diye düşünüyorum.
Konuya vakıf bir hukukçu üyemiz bu karşı vekalet konusuna bir açıklık getirebilirse şayet faydalı olabileceği düşüncesindeyim.
Yeni bir bakış açısı getirmek istedim. Parayı alan kişi telefon ile aransa ve para istenilse,adam tabi ki vermeyecektir. Bu telefon konuşması üçüncü bir şahsa dinletilip mahkemeye onu da tanık olarak sunulsa,alacaklının lehine olacaktır diye düşünüyorum.
Kişisel verilerin kaydedilmesi
Madde 135 - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
Haberleşmenin gizliliğini ihlâl
Madde 132 - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlâli haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Özel hayatın gizliliğini ihlâl
Madde 134 - (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
Ayrıca delil hukuka aykırı elde edildiğinden delil niteliğinide taşımayacağı bir gerçek.
Yani bu yöntem ile en fazla içinde bulunulan durumdan kurtulmak için daha sıkıntılı durumlar içine girilebilir.
Bu söylediklerimin dışında bir delil tespit edilebiliyor ise ne alâ,kaplumbağa gibi hareket eden yargının kollarına bıraksınlar davayı.
yani bu para yanar dimi??hiç açmıyım davayı o zaman..daha da borca girmiyim :(