Cevap: İşe iade davası kazanıldığında işkur işsizlik ödeneğini geri isteyebilir mi?
:) En azından bir ucundan anlaşabilmeye başladık, bu da güzel . :)
Arkadaşınızın konusu başka bir konu.
İşkur , bu bahsettiğiniz dönem için yaptığı ödemeyi geri istemekte haklı.
Arkadaşınızın durumuna gelince,
arkadaşınız, sizinle aynı tarihte Mİ işsizlik ödeneği almaya başladı?
Arkadaşınızın işsizlik ödeneği almaya hak kazandığı süre de sizin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığınız süre ile aynı mı?
Bu süreler hem sizin için hem arkadaşınız için kaç aydı?
Cevap: İşe iade davası kazanıldığında işkur işsizlik ödeneğini geri isteyebilir mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşınızın konusu başka bir konu.
İşkur , bu bahsettiğiniz dönem için yaptığı ödemeyi geri ödemekte haklı.
Arkadaşınızın durumuna gelince,
arkadaşınız, sizinle aynı tarihte Mİ işsizlik ödeneği almaya başladı?
Arkadaşınızın işsizlik ödeneği almaya hak kazandığı süre de sizin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığınız süre ile aynı mı?
Bu süreler hem sizin için hem arkadaşınız için kaç aydı?
Herşeyimiz aynı ..aynı yerde 10 yıl çalıştık, aynı tarihte iş akitlerimiz fesh edildi, aynı tarihte işsizlik ödeneği almaya başladık, aynı tarihte mahkemeyi kazandık, aynı tarihte işveren paramızı ödedi, bundan sonrası farklı ben haziran 2011 de işe girdim o ocak 2012 de , bana borç geldi tam 4 aylık, ona gelmedi.ve ikimizde 10 ay boyunca işsizlik ödeneğini almaya hak kazandık. ben 8 ay aldım sonrası işe girdim ve geri kalan iki ayını almadım arkadaş ise 10 ay boyunca faydalandı yani ben 2 ayını kullanmadığım halde 2800 tl geri ödeme yapacağım arkadaş tamamını kullandığı halde hiç geri ödeme yapmayacak.
Alıntı:
samsungelini rumuzlu üyeden alıntı
...ve ikimizde 10 ay boyunca işsizlik ödeneğini almaya hak kazandık. ben 8 ay aldım sonrası işe girdim ve geri kalan iki ayını almadım ....
Adım adım gidersek, sorunuza cevabı birlikte bulacağız sanki :)
HAngi tarihten başlamak üzere işsizlik ödeneğine hak kazandınız?
Alıntı:
Adım adım gidersek, sorunuza cevabı birlikte bulacağız sanki :)
Soruma lehime bir durum olursa cevap bulalım :)
her ikimizde 13.10.2010 tarihi itibariyle yani fesh tarihinde işsizlik ödeneğine hak kazanıp almaya başladık
Alıntı:
Soruma lehime bir durum olursa cevap bulalım :)
O ihtimali unutun bi kere :)
İşsizlik ödeneği almaya hak kazandığınız süre 10 ay, işsizlik ödeneği almaya hak kazandığınız tarih, İŞVERENİNİZİN ARTIK SİZE ÜCRET ÖDEMEDİĞİ TARİH :)
13/02/11 1.ay
13/03/11 2.ay
13/04/11 3.ay
13/05/11 4.ay
13/06/11 5.ay
13/07/11 6.ay
13/08/11 7.ay
13/09/11 8.ay
13/10/11 9.ay
13/11/11 10.ay
Arkadaşınız, işe başladığı ocak ayından önceki ayda işsizlik ödeneği almışmıydı ? :)
Alıntı:
13/02/11 1.ay
13/03/11 2.ay
13/04/11 3.ay
13/05/11 4.ay
13/06/11 5.ay
13/07/11 6.ay
13/08/11 7.ay
13/09/11 8.ay
13/10/11 9.ay
13/11/11 10.ay
Arkadaşınız, işe başladığı ocak ayından önceki ayda işsizlik ödeneği almışmıydı ? :)
Anladııım ben ne diyeceğinizi... arkadaşım 13.09 2011 tarihi itibariyle son işsizliğini aldı. ben de işe girmeseydim alacaktım. yani bizim iş akdi fesh tarihimiz 13.10.2010 değil 13.02.2001 oluyor ve 10 ay bu tarihten sonra başlıyor size göre, yani mantık olarak da bu şekilde. O yüzden arkadaşın 13.09.2011 tarihi işsizlik ödeneğini aldığı son ödeme tarihi olsa da daha önünde 13.11.2011 tarihine kadar öteleme yapıldığından işkur ödeme yapmasa da ilkin verdiği 4 aya (13.10.2010-13.02.2011 )sayıyor bu ödeyeceğini ve nötürlüyor değil mi? hal böyle olunca ödemem farz oluyor. yani işin özü işsizlik ödeneği almakta iken yeni bir işe girene devlet diyor ki ödemeni yap, işe girmişsin, diğerine de diyor ki sen mağdursun hala işin gücün yok seni ödemekten azlettim. bu mudur sayın Kırcalı.
Alıntı:
Aynı yere geldik sn. Tolg. Eşinizin durumu da benden farklı değil. işsizlik ödeneğini bir önceki işyerinin çalışmışlığından hak ederek 6 ay olarak alıyor. ben de 4 aylık ücretimi ödenen tarihten sonra tam 4 ay işsizdim. Bu halde bana da geri ödeme söz konusu olmayacak.. nerede kaldı vebali..:)
Bu kadar açıklamadan sonra;
Sn. samsungelini aynı yere mi, yoksa aynı sonuca mı gelmişiz?
Alıntı:
Anladııım ben ne diyeceğinizi... arkadaşım 13.09 2011 tarihi itibariyle son işsizliğini aldı. ben de işe girmeseydim alacaktım. yani bizim iş akdi fesh tarihimiz 13.10.2010 değil 13.02.2001 oluyor ve 10 ay bu tarihten sonra başlıyor size göre, yani mantık olarak da bu şekilde. O yüzden arkadaşın 13.09.2011 tarihi işsizlik ödeneğini aldığı son ödeme tarihi olsa da daha önünde 13.11.2011 tarihine kadar öteleme yapıldığından işkur ödeme yapmasa da ilkin verdiği 4 aya (13.10.2010-13.02.2011 )sayıyor bu ödeyeceğini ve nötürlüyor değil mi? hal böyle olunca ödemem farz oluyor. yani işin özü işsizlik ödeneği almakta iken yeni bir işe girene devlet diyor ki ödemeni yap, işe girmişsin, diğerine de diyor ki sen mağdursun hala işin gücün yok seni ödemekten azlettim. bu mudur sayın Kırcalı.
Azledilen kimse yok sn.samsungelini;
sadece arkadaşınız işsizlik ödeneği hakkını dibine kadar kullanacak kadar işsiz kalmış :)
anlaşabildik mi artık :) :)
Alıntı:
sadece arkadaşınız işsizlik ödeneği hakkını dibine kadar kullanacak kadar işsiz kalmış :)
anlaşabildik mi artık :) :)
anlaşabildik maalesef diyelim:) teşekkürler ilginize ve bilginize,
bir konuda daha sorum olacaktı ilgilenen arkadaşlara;
Açılan mahkeme sonucu işe iade kararı verildikten sonra işveren işe almıyor. mahkemenin kararı olan 4 net maaşın yanında 12 maaş tutarında brüt tazminat ödüyor. Ödenen bu brüt maaşın içinde sadece çıplak ücret mi olur, yoksa her ay maaş bordrosunun içinde yer alan ve brüt ücrete dahil edilerek bunun üzerinden prim,gelir verg. vs. kesilen ve düzenli olarak T.İ.S. e göre ödenen ikramiyeler de girer mi?
Alıntı:
...bir konuda daha sorum olacaktı ilgilenen arkadaşlara...
Eyvahlar olsun :)
Alıntı:
Açılan mahkeme sonucu işe iade kararı verildikten sonra işveren işe almıyor. mahkemenin kararı olan 4 net maaşın yanında 12 maaş tutarında brüt tazminat ödüyor. Ödenen bu brüt maaşın içinde sadece çıplak ücret mi olur, yoksa her ay maaş bordrosunun içinde yer alan ve brüt ücrete dahil edilerek bunun üzerinden prim,gelir verg. vs. kesilen ve düzenli olarak T.İ.S. e göre ödenen ikramiyeler de girer mi?
İşe başlatmama tazminatı çıplak brüt ücret üzerinden hesaplanır. Yani ikramiye, pirim vs. dahil edilmez.
( Bu arada kanunla en çok 8 aya kadar hükmedilebileceği açıkça belirtilmiş olan işe başlatmama tazminatının 12 ay olarak belirlenmesi de ilginç :) )