Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
16 milyar geldi bana ödedim. faiz miktarının tebligatı henüz gelmedi. faiz ödeyecek miyim ödemeyecek miyim? tasarıdaki ferilerine ilişkin dediği
ikinci dereceden Ayrıntılarla ilgili, ayrıntı niteliğinde olan kısımlarla kasıt resmi gazetedeki "bu tarihler arasında yıllık kanuni faiz oranına göre hesaplanacak faiz tutarı ile TEFE/ÜFE aylık değişim oranlarının yıllık toplamı dikkate alınarak basit usulde hesaplanacak tutardan düşük olanı esas alınarak hesaplanacak borç tutarının" kısımı mı?
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
TEFE/ÜFE aylık değişim oranlarını baz alarak faiz oranını hesaplicaklar
tamam da bunu tahsil edecekler mi. faiz af edilecek mi
Edicekler bildiğim kadarıyla sadece ödiyeceğimiz faiz daha düşük olucak bu durumda. Daha detaylı bilgisi olan arkadaşların da görüşünü bekliyoruz
yani 31 aralik 2010 oncesinde firar eden fakat ilisigi henuz kesilmemis kisileri kapsamayacak mi bu kanun? borclanma tarihi olarak niye ilisik kesilme tarihi aliniyor?
Alıntı:
macabre rumuzlu üyeden alıntı
yani 31 aralik 2010 oncesinde firar eden fakat ilisigi henuz kesilmemis kisileri kapsamayacak mi bu kanun? borclanma tarihi olarak niye ilisik kesilme tarihi aliniyor?
Sayın macabre ,personel kanununa göre tazminat alınması için her ne sebeple olursa olsun, personelin zorunlu hizmetini tamamlamadan orduyla ilişiğinin kesilmesi gerekir. Hesaplama işlemi biraz uzun sürse bile kanuna göre ilişiğiniz kesildiği andan itibaren tazminat ödeme yükümlülüğünde olursunuz.Siz diyorsunuz ki ben firar ettim ama ilişiğim kesilmedi.İlişiği kesilmeyen bir personel şimdilik böyle bir yükümlülüğün altına giremeyeceğine göre ,ve bu andan itibaren ilişiğiniz kesilse bile 2011 yılında olduğumuz için bu kanun size olumsuz yönde yansıyacaktır.
öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarlarının asılları ile bu alacaklara ilgili mevzuatı gereği faiz hesaplanması gereken tarihten bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar, bu tarihler arasında yıllık kanuni faiz oranına göre hesaplanacak faiz tutarı ile TEFE/ÜFE aylık değişim oranlarının yıllık toplamı dikkate alınarak basit usulde hesaplanacak tutardan düşük olanı esas alınarak hesaplanacak borç tutarının; bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar borçlu oldukları idarelere başvuruda bulunularak ilk taksit bu Kanunun yayımını izleyen üçüncü aydan başlamak ve ikişer aylık dönemler halinde onsekiz eşit taksitte ödenmek şartıyla bu alacaklara bu fıkra hükümlerine göre hesaplanan tutardan kalan faiz alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilir." bunu açıklayacak biri lazım
Diyelim ki 2010 mayısta ayrılan birisinin tazminatını ödemeye başlasın. Bunun hesabını zaten yıllık enflasyona göre yapıp 60 ayda ödeme imkanı sunuyorlar. Bunu tekrar hesaplatırsak avantajımız ne olacak? Ayrıca 60 taksit varken 18 taksit bize ne kazandıracak? Aksine bizi daha zor duruma sokmaz mı?
avukatim kuzenime sordum kamu faiz orani %9 tufe %4 diyelim tufe esas alinarak yuzde 5 kisim af edilecektir dedi.