Ben gerçekten Türkiye için böyle birşeyin ihtiyaç ve gerekli olduğuna inanıyorum ancak inşallah 8217denilen uygulamayı ingilizce olarak ingilizce metinde ingiltere'den gelen uzmanlarla aynen uygulamaya koymazlar.......
Printable View
Ben gerçekten Türkiye için böyle birşeyin ihtiyaç ve gerekli olduğuna inanıyorum ancak inşallah 8217denilen uygulamayı ingilizce olarak ingilizce metinde ingiltere'den gelen uzmanlarla aynen uygulamaya koymazlar.......
Sosyal bir uygulamaya geçmek için, önce toplumun kültür seviyesini o uygulamayı algılayabilecek kapasiteye getirmeniz lazım. Çezasını çekip, gerekli dersi aldı diye düşündüğünüz insanlar bile tahliye olduktan sonra iflah etmiyorsa, böyle bir uygulama bence insanları farklı düşüncelere yönlendirip suç işlemeye teşvik eder. En basit düşünceyle işsizleri suça teşvik gibi düşünebilirsiniz. Biz toplum olarak böyle bir uygulamanın absorbe edilebileceği düzeyde değiliz. Bu uygulama büyük problemler doğurur.
Bekleyelim ve görelim....
Bizim Türk Milleti uyanıktır. Kısa süre sonra işsizliğin yüksek olduğu ülkemizde bu konuyuda bir işe yerleştirilmenin bir yolu olarak göreceğinden eminim. Bekleyip hep beraber görelim.
Sevgili Musdem e sonuna kadar katılıyorum.
Geçen akşam bir internet sitesinde iş ilanlarına bakıyorum. Türkiyenin önde gelen firmalarında Eski hükümlüler için ilanlar var ki bu ilanlar benim niteliklerime de uyan ilanlar.
Eşimde yanımdaydı dedimki bak görüyormusun böyle bir firmada çalışmamın yolu Eski hükümlü olmaktan geçiyor gıcık olduğun biri varsa söyle Nüfus kaydını sileyim. Birkaç sene yatar çıktığımda da aslanlar gibi bir işe girer sana bakarım diye makara yapmıştım. Gülüşüp geçtik.
Tabiyki benim için böyle birşey sös konusu değil. Bu kanunun çıkmasını fırsat bilip ortalıkta işsiz dolaşan birçok kişinin sırf bir işe girmek için suç işleyeceğine eminim...
Aslında bu ülkenin gençleri olarak önce Demokrasiye ve Laikliğe sahip çıkalım.Atatürk ilkelerini ve düşüncelerini anladığımızda çağdaş devletler seviyesine ulaşmamız zor olmayacak.Geriye tek şey kalıyor İNSANLARI NASIL CEZALANDIRACAĞIMIZ DEGİL NASIL MUTLU EDECEĞİMiZ dir.Kaybedecek Birşeyi olmayan kişi herhangi bir cezadan nekadar korkar ki?
Bence Ceza şahsa karşı işlenen suçlarda mağduruda tatmin etmelidir. Çünkü ararı ve acıyı o çekmiştir. Bu bakışla şahsa karşı işlenen suçlarda bu yöntemin adil olduğunu zannetmiyorum.
Merheba,
Konumuz bir çoğumuzun filmlerden tanığı bir konu. Yani aslında çoğumuzun uygulamayla ilgili açık bir fikri yok. Oysa işleyiş Herzaman Yazışmalardan ve okunanlardan farklı olmaktadır bunu hepimiz bliyoruz. Demek istediğim böyle bir işleyişin olumsuzlukları nelerdir ? bunları bilenimiz yaşayıp bilenimizin bizimle paylaşmasını isterim . Benim aklıma 3 soru takılıyor mesela;
Birincisi : "bazı suçlardan" diye bir ifade kullanışmış bunun bence açıkça söylenmesi lazım hangi suçlar? adam yaralama, hırsızlık , vergi kaçakçılığı ? hangi suçlar ?
İkincisi : Belirlenen suçların daha sonra genişletilip genişletilmeyeceği konusu çok önemli . Malum ülkemiz zaten af çıkarma konusunda bayağı ileride bir ülke. Yarın cinayetten mahkum birisi 10 ay kamu görevinde kalıp çıkar duruma gelir mi?
Üçüncüsü: diyelim evinize bir hırsız girdi. Uykulu bir şekilde ayaktaydınız ve evin içinde yabancı birini sizden önce çoçuklarınızdan biri farketti ve şok geçirerek bağırdı. Sonrasında yine iyimser bir şekilde düşünelim bu kişi yakalndı , adalete teslim edildi. Siz çocuğunuzunyıkılmış psikolojisi ile başbaşasınız. Uzman yardım almaya başladınız, biraz faydası oldu çocuğunuzun psikolojisine ..fakat o da ne bir gün heyacanlı bir şekilde okuldan eve gelen çocuğunuz size evinize giren hırsızın kendi okulunda hademe olrak gördüğünü söyledi .... buyrun şimdi çocuğunuza hem bu ysayı açıklayın hem psikolojisiyle uğraşın.. belkide taşınırsınız bilemiyoruz.
İşte işleyiş böyle bir şeydir , her okunan , her dışarıdan gördüğümüz bizim ülkemizin şablonuna tıpatıp uymaz. Bir de şunu unutmayalım o örnek ülkerlerde idam cezası da mevcuttur. Onu neden görmeyizde bunu görürüz bu da ayrı bir konu dur tabiki?
Bu endişelerimi içimde barındırdığım için ben bu soruya aklıma yatkın gelmesine rağmen işleyişinin nasıl olabileceğini tahmin ettiğim için hayır cevabını verdim. Tüm evet cevabını verenleri de bu endişelerim giderecek makul cevaplar yazmaya davet ediyorum. iyi günler.
Tamam bunlar güzel şeyler herkesin istediği bişey ama buda insanları suça teşvik etmezmi.Düşünün ülkemizde okadar çok işsiz warki.Bazı suçlar denmiş bu suçlar belli olunca insanlara farklı iş imkanlarıda çıkmış olmıcakmı?Düşünün işsiz bir insan ben şu suçu işlersem devlet bana kamu kurumunda iş imkanı sağlıcak diye düşünmezmi.Uygulama güzel ama kanımca ülkemiz buna hazır değil.Önce milyonlarca işsiz ünv.mezunu var onlara iş imkanı sağlanmalı sonra bu tartışılmalı diye düşünüyorum.
Merhaba. "Denetimli serbestlik" düzenlemesinin yürürlüğe girmesi taraftarıyım fakat bazı tereddütlerim var:Birincisi, bu düzenleme acaba hangi suçlar için geçerli olacak? İkincisi, acaba eğitim sistemimiz bir suçluyu ıslah edebilecek kadar sağlam mı? İkinci tereddüdüm konusunda braz umutsuzum ama birincisi için, "denetimli serbestlik" sadece para cezasına çevrilebilen suçlarda geçerli olursa ülkemiz için daha gerçekçi, yararlı bir yaklaşım olur düşüncesindeyim.... Şimdiden hayırlı olsun.
AB'ye üye olma surecimizin başlangıcından itibaren tüm kanunlarımızda ve ülke yapımızda birçok değişime imza atan dış ülkelerin milli değerlerimizle istediği gibi oynadığını ve reform adı altında ülkemizi istedikleri gibi yönettiklerini görüyoruz.Şartlı salıverme yasasındada sonucun ne olduğunu gördük.Aynı yanlışı ikinci kez yapmak hangi mantığa sığar.Ayrıca üniversite bitirmiş nice beyinlerin işşiz olduğu bu ülkede suçlulara tanınınmış bu ayrıcalığı eşitlik ilkesiyle bağdaştırmak kabul edilemez bir gerçektir!!