Cevap: Serviste 30 işgününü aşan laptop ve sonuç tüketici mahkemesi
Sayın Gizemmmm
Siz aslında danışmıyor, yani hukuk sitesinde avukatlık hizmeti arıyorsunuz.
Neyin mehteran takımı?
En başından beri doğru sağlıklı bilgi vermeye çalışıyorum.
İtiraz kaydı ile alın diyorum siz açıklama istiyorsunuz. Kusura bakmayın hiç siz bir şey yapmadan sizin adınıza yapılsın diyorsunuz aslında.
İtiraz kaydı ile alın demek uzmanlık gerektiren bir konu değil ki.
Ürün hakkında tarafımca dava açılmıştır. Dava konusu taleplerim saklı kalması kaydı ile teslim alıyorum dersiniz.
Ben ürünü tastamam sağlam teslim aldım başkaca bir talebim yoktur yazan bir belgeyi imzalarsanız kabul etmiş olursunuz.
Diğeri itirazdır.
Yani bu üslup ile ilgili bir durum. .........Tüketici Mahkemesinde devam eden davadan doğan talep haklarım saklı kalması kaydı ile teslim alıyorum deyin imzalayın.
Alın size itiraz kaydı. Bunun neresinde sorun var?
sorun yokda işte yani niye öncden yazmadınz ki iki satır bişey yani sonuçta ne olacak..kaçgündür cevap yazmanızı bekliyodum ona.neyse artık ya çok yardımcı oldunuz gerçekten çok teşekkür ediyorum tekrar..bu işlerden anlamadığım için size çok basit ve saçma gelebilecek biçok soru sordum ama mazur görün hata payımı 0 a indirmeye çalışıyorum..
arkadaşlar olay var olay:DD
bugün öğleden sonra acer in servisi olan dataprodan yetkili birisi aradı.sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet etmiştim ben onun için firmayı denetlemeye gitmişler..ve kadın bize ceza kesilecek şu anda sizin şikayetiniz için dedi.bende ne yapabilirim dedim?siz kullanım ömrü süresince yedek parça bulundurmak zorundasınız ama yurtdışından getiriyorsunuz ben sizimi bekliycem dedim?kadında haklısınız zaten ceza yazıcaklar dedi bize:DD
biz acer ı arayılalm size dönücez dedi.ondan sonra aradı acer ı bana geri dönüş yaptı ve iade&değişim formunun bikaç gün sonra elimde olacağını söyledi inanamadım:DDDDDD
bende dedimki eğer davadan önce elime geçerse dediğiniz gibi o zaman davayı geri çekerim aksi halde devam edicem işlemlere diye.kadında yok dedi bikaç güne elinize geçer dedi form...
walla arkadaşlar bunlara güven olmaz elime form geçmeden açıkcası inancım yok bu işi çözeceklerine ama bikaç gün içinde elime geçerse form onuda paylaşıcam kesinlikle burada bekleyip görücez..
iyiki bakanlığa gidip şikayet etmişim ya seviyorum seni sanayi ve ticaret bakanlığı:))
Alıntı:
gizemmmm rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar olay var olay:DD
bugün öğleden sonra acer in servisi olan dataprodan yetkili birisi aradı.sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet etmiştim ben onun için firmayı denetlemeye gitmişler..ve kadın bize ceza kesilecek şu anda sizin şikayetiniz için dedi.bende ne yapabilirim dedim?siz kullanım ömrü süresince yedek parça bulundurmak zorundasınız ama yurtdışından getiriyorsunuz ben sizimi bekliycem dedim?kadında haklısınız zaten ceza yazıcaklar dedi bize:DD
biz acer ı arayılalm size dönücez dedi.ondan sonra aradı acer ı bana geri dönüş yaptı ve iade&değişim formunun bikaç gün sonra elimde olacağını söyledi inanamadım:DDDDDD
bende dedimki eğer davadan önce elime geçerse dediğiniz gibi o zaman davayı geri çekerim aksi halde devam edicem işlemlere diye.kadında yok dedi bikaç güne elinize geçer dedi form...
walla arkadaşlar bunlara güven olmaz elime form geçmeden açıkcası inancım yok bu işi çözeceklerine ama bikaç gün içinde elime geçerse form onuda paylaşıcam kesinlikle burada bekleyip görücez..
iyiki bakanlığa gidip şikayet etmişim ya seviyorum seni sanayi ve ticaret bakanlığı:))
gerçekten tebrik ederim. araştıra soruştura, tırnaklarınızla halletmişsiniz işinizi. tebrik ediyorum.
bu arada bu olaydan çıkarılması gereken önemli bir ders şu;
anlaşmazlıkları çözmenin en etkili yolu mahkemeler değil. başka kanallar çoğu zaman daha etkili olabiliyor. mesela bakanlığa yazılacak bir tek dilekçe.....
buna başka canlı bir örneği kısa süre önce ben yaşadım. iki seneye yaklaşmakta olan bir süredir karar çıkaramayan tuketici hakem heyetini telefonla arayıp, 1 hafta içinde karar çıkmazsa bakanlığa dilekçe ile şikayet edeceğimi söylemiştim. 1 hafta içinde karar çıktı hemde lehime.
geçmiş olsun.
teşekkür ederim ama daha kazandım sayılmaz..bunlara güvenmediğimi yazmıştım ki az önce aradım acer müşteri hizmetlerini hani bi yoklamak için dün böyle böyle oldu falan gelişmeler nedir diye? hala birbirlerinden haberleri yok adamların..arıycaklar beni tekrar bakalım.eğerki dün bakanlıktan denetçiler orda diye böyle bir üçkağıt yaptılarsa varya yaktım onları.bu defa yalan beyan verdikleri için tekrar şikayet ederim bakanlığa tekrar ceza yesinler ve birde aslında böyle olması iyi oldu mahkemeye kalırsa yine bu iş benim elimi güçlendirmiş oldular baya bi..çünkü dün benim iademi yapmaları için 33e+kdv tutarını hesaplarına yatırırsam formu bikaç gün içinde göndereceklerinin yazdığı bir mail attılar bana bende çıktısını falanda aldım onun..bende yatırdım parayı dekontuda aldım artık paranın tamamınıda yatırmış olduğum için mahkemede parayı yatırmadı da diyemezler..ben aynen anlatırım burda yazdığım gibi olayı..yani sonuç olarak en kötü ihtimalle zaten duruşmaya kaldı 20 gün.bu form gelmezse o zamana kadar bu son verdikleri kozuda lehime kullanabilicem davada:))
sanmıyorum öyle olsun. eğer bu firmayı aklı başında birisi yönetiyorsa bu işi kısa yoldan çözmeye çalışacaktır. iş bu kadar ciddiye binmişken, bakanlık görevlileri işyerine gelmişken, dava açılmışken iken kalkıp işi iddaya bindireceklerini sanmıyorum. ama dediğiniz gibi de olabilir. bilgisayarınızı elinize almadan ayen devam bencede :)
bu arada dün sizi arayarak bilgi veren kişilerin adını almadınız mı? bu tür firmalarda her konu hakkında, her personelin bilgisi olmaz.
aldım almammı cep telefonu bile var bende:D zaten direk onla iletişim halindeyim acer ı aramıyorum onu arıyorum.datapronun yetkililerindenmiş kendisi.bakalım sözde dün kargoyu yollayacaklardı anlarız birkaçgün içinde.
Toplam 1 dosya bulunuyor
arkadaşlar adamlarda ne iş ahlakı var ne başka birşey..
sözde birkaç gün içinde onay formu gelecektiya hani bakın bugün neler oldu..size şimdi acer a attığım maili aynen kopyalıyorum buraya..
"acer müşteri hizm.yetkilileri ve ......... bey
sanayi ve ticaret bakanlığına hakkınızda yapmış olduğum şikayet ile ilgili 20 nisan tarihinde yetkili servisiniz olan datapro bilişime ceza kesilmesi üzerine datapro yetkilisi .............. beni arayarak firmalarına ceza kesildiğini ve sorunun çözümü ve şikayetin tekrarlanmaması için acer la konu hakkında görüşeceğini söyledi..sora 5 dk sonra geri aradı beni ve kalan 33e+kdv ödendiği takdirde iadenin yapılacağına dair bana bir mail atacağını,o mailde bulunan forma bağlı olarak da bu parayı yatırır yatırmaz iade formunun birkaç gün içinde elimde olacağını söyledi.
bende tamam dedim gönderdi formu onayladım yatırdım paranın kalanınıda sonra tekrar görüştük dün ve bana iade formu gün içinde(21 nisan) kargolanacaktır adresinize görüştüm ben ........ bey ile dedi...
ve 22 nisanda yani bugün tekrar aradım ve şimdide acer ın dava dan feragat belgesi istediğini bu şartla formu göndereceğini söyledi..
ben zaten form gelince paramı alınca dava otomatik olarak düşer..paramı aldığım halde gidip davada hak iddia edecek halim yok yani ortada paramı almış olduğuma dair ispat olacak..
şimdi resmen dün bana o parayı ödettiniz ve şimdi ayak diriyorsunuz.bu hamlenizle şimdi birde beni dolandırmış oldunuz ve tüketici mahkemesi zaten sürüyor bunun yanında savcılığa suç duyurusunda da bulunucam..
ve dataprodan o gelen maili size göndericem şimdi bu mail benim elimdeki en büyük kanıt oldu ve çok teşekkür ederim size davayı kazanmamı kesinleştirdiğiniz için.
ve sanayi ve ticaret bakanlığına bir daha şikayet edicem bu işi çözmediğiniz için ve tekrar ceza yemenizi sağlayıcam.emin olabilirsiniz.hatta onlara denetçilerin yanında işi çözermiş gibi yaparak onları kandırdığınızı ve yalan beyanda bulunduğunuzuda anlatıcam gittiğimde..
dava duruşmasına 2 hafta kaldı sadece..birkaç gün içinde o form kargolanmaz ise bana,davada daha çok maddi kayıplar vererek mağlup olacaksınız.
şimdi ekte dataprodan gelen mailin taratılmış hali var.resmi olarak bana tahhütte bulundunuz ve parayı ödememe rağmen gerçekleştirmediniz.bu bir suçtur."
e arkadaşlar durumu anladınız sanırım az çok bu nasıl iştir?böyle birşey ne gördüm ne duydum kendim yaşamasam birisi anlatsa inanmazdım...adamlar parayı ödemeden önce feragat belgesi falan hesapda yok durmadan başka bir şey çıkatıyorlar..ama artık yeter duruşmaya az kaldı bu son yaptıklarıda onları bitirecek olay olacak!!
bu alttaki form bana gönderdikleri form.
http://www.upload.gen.tr/resim.phpDosya 918
Bu form bilgisayarınızı onarım bedelini ödeyerek geri alabileceğinizi bildiren bir form.
BU formda ayıplı malın değiştirileceğine dair bir bilgi yok.
Sanırım siz bilgisayarınızı almak istiyordunuz o talebe bağlı bir form.
ben laptopu firmaya iade edip paramı almak istiyorum...formda para ödendiği takdirde iadeniz gerçekleşecektir diyor işte.yani ordaki şartı yerine getirin iade işlemi yapılsın diyor.yoruma açık olabilir ancak zaten o formu gönderen kiş ile formu göndermeden önce konuştuk iade işleminin gerçekleşmesi için onu gönderdi bana...
yani orda yazanların anlamı bu şekilde tamamen..zaten benim dava sürecimi de göz önüne alırsak aksi bir anlamda benim o parayı bu süreçte yatırmam saçma.adamlar siz yatırın parayı çözelim dedikleri için ben yatırdım parayı.keza onlarda bu anlamda gönderdiklerini kabul ediyorlar ki şimdi tek şart olarak birde davadan feragat etmemi istiyorlar...anlatabilmişimdir umarım.