Cevap: Bayan olarak yazılanları okuyunca daha bir güç geldi, sağolun erkek üyeler
Alıntı:
hatta tekme vurduğun ayağına kurban olurum senin deyip ayaklarını da yıkayacaklar.
Yok artık. Gece baltayı alıp ayaklarını ayırın bi daha atamasın tekmecikleri.
Alıntı:
Düşünün mahallede bir genç erkek arkadaşınız var birileri bu genci dövüyor, genç dayağı yedikten sonra mahallesine dönüyor ve arkadaşları dayak yediğini anlıyorlar. Gencin tüm arkadaşları toplanıp karşı tarafa taşlı sopalı saldırıyor. böyle şeyleri çevremizde çok görmüş ya da duymuşuzdur.
Bakın burdan ilham alıp örgütlenebilirsiniz, mahallede dayak yiyen örgüt üyesine elinize odun, kazma kürek sapı vs. alıp yardıma koşabilirsiniz. Bu fikir üzerinde çalışın biraz.
Alıntı:
Valla ben dayak yiyen birisi olsam
Ben de bu üye ya sayı saymayı bilmiyor ya dayak yememiş diye düşünüyordum ki yanıtı buldum.
Cevap: Bayan olarak yazılanları okuyunca daha bir güç geldi, sağolun erkek üyeler
Kesinlikle kimsenin yanında tartışmayız, tartışmalarımızı anne babamıza iletmeyiz kendi içimizde çözmeye çalışırız, genelde zaten iki tarafında ailesine tartışmalarımızı anlatmıyoruz samimi arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Dayak-aldatma olayı olmadıkça bir şekilde evlilikler yürüyor.
İşte bu. Mutlu evliliğin sırrı. Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Galiba aklımdan çıkmış. Boşanmanın kıyısından dönmüşken bu sırrı tekrar hatırlamak hayatımı değiştirecek...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yok artık. Gece baltayı alıp ayaklarını ayırın bi daha atamasın tekmecikleri.
Bakın burdan ilham alıp örgütlenebilirsiniz, mahallede dayak yiyen örgüt üyesine elinize odun, kazma kürek sapı vs. alıp yardıma koşabilirsiniz. Bu fikir üzerinde çalışın biraz.
Ben de bu üye ya sayı saymayı bilmiyor ya dayak yememiş diye düşünüyordum ki yanıtı buldum.
Engin bey hiç tekmecik, tokatçık, yumrukçuk denk gelmedi kafama gözüme ama atılan tekmenin acısını anlamak için tekmenin yanına --cik--eki konması gerekmiyor.
ya da ne var ki ya kocan değil mi 1 tokat atmış ne olacak millette ne kocalar var tekme tokat dövüyor karısını sen yat kalk kocana dua et değil mi ama.
Bu arada hiç bir Allahın kulunun bana 1 fiske vurmasına izin vermem, olduki vurdular diyelim vallahi altta kalmam.
Babamla ilgili yaşadıklarımızı daha önce yazmıştım. Ve o yaşadıklarımızdan sonra ne kardeşlerimden birisinin acı çekmesine izin veririm ne de eşimin ya da bir başkasının bana vurmasına izin veririm.
Bende artık bir anneyim ve çocuğumuzun huzuru için herşeye katlanırım annem gibi ama annem gibi yapıp dayak ve aldatmaya katlanmam.
Sizin erkeklerle büyük problemleriniz var galiba tedavi olsanız iyi olacak. Bizler eşitlikten yanayız ama sizin gibi sorunlu zihniyetler amazonlara gidin belki orda hala kadın egemenliği vardır.
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Yaşantınızın büyük bölümünü eski Türk flimleri ve yaprak dökümü seyretmekle geçirdiniz galiba:):):)
Özellikle bu yorum olmak üzere diğer yorumlarada çok güldüm :)
Alıntı:
hndakd rumuzlu üyeden alıntı
Ben sözlerinize katılmıyorum.Evet ortada önceden belirlenmiş bir rol vardır ve çoğu kadın bunun dışında hareket edememektedir; ancak bu cehalet değil midir?
Bir kadın göz göre göre sırf toplumun değer yargılarına ters düşmesin diye oğlunu yere göğe sığdıramayıp,şımarık yetiştirip sonra da elin masum kızının hayallerini ne hakla yıkabilir?
Çocuğu yetiştiren annedir ve bir çocuğun kişilik gelişiminde en büyük rol de anneye aittir.
Maalesef evlenmeden önce kayınvalidemin cahil tavırlarını göremedim.
"Benim oğlum bir tane"
"Benim oğlum aslan parçası"
"Herkes benim oğlumu parrrmakla gösterir" (doğru,deli diye parmakla gösteriyorlardır eminim)
"Ben evladım için gerekirse panter kesilirim" (vay yavrum vay,kedi bile göremiyorum şimdi)
"Sen suçlusun kızım" (niye?adam bana ağzına geleni söylediğinde olanı biteni orada bırakıp gülümsemediğim,suratım asık olduğu için.başkaaa?)
"Aranızda olan aranızda kalır,kimseye bir şey söylemeyeceksin" (o zaman sen niye yanımızdasın?hee pardon,benim aslan kocam hemen sizi arayıp çağırmıştı,bak görüyor musun aslanı?)
"Oğlum,sen sinirlisin,gel bizim yanımızda yat bu gece,hiç bulaşma" (burası benim koptuğum andı galiba)
Kadın yatak odamıza girer çıkardı,sağı solu karıştırıp oğlunun eşyalarını yerleştirirdi.Düğünde takılan altınlarımı aldı...Boşanmaya karar verdiğimde ailemin haberi oldu bunca olaydan ve şimdi mahkemede söylenen:
"Aslında çocuklar anlaşıyordu ama kızın ailesi karıştı araya" (doğru,tabi,bizimkiler geldi,ayırmak için ellerinden geleni yaptı)
Bir de görümce var tabi,onun ağzından çıkanı kulakları hiç duymaz.Bu mudur gelenekler,görenekler,kadının rolü???Bunun adı cehalet,insanlığa sığmayan davranışlar bunlar.Bizler sanki ağaç kovuğundan çıktık,anamız babamız yok.
Sn hndakd davanız peki red mi edildi? "Aslında çocuklar anlaşıyordu ama kızın ailesi karıştı araya" diyen hakim beymiydi?