Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Tavuk karası askerliğe elverişsizlik yaratmaz.
merhaba eşim keratakonus hastası sol göz -7.25 sağ göz -1.25 şu anda askerde ve görmekte çok güçlük çektiğini söylüyor özelliklede karanlıkta bu durumda çürük raporu alabilirmi ? cevabınızı bekliyorum
lütfen cevaplayın.:(
birsencim sorunun cevabını burdan bulabilmen çok zor bence konuyla ilgili mevzuatta maddeleri incele bence ordan yanıt bulabilirsin... bak mesela benim soruma tavuk karası askerliğe elverişsizlik yaratmaz demişler ama maddelerde d sınıfı rahatsızlığa girdiği yazıyooo bence araştır biraz daha...
Teşekkür Ederim Yelizciğim Çok Sağol Sende Olmasan Cevap Veren Yok .Aldimi Nişanlin Raporunu Bugün Alacağini Söylemiştin.
Merhabalar benim adım burak ben de göz tembelliği çocuk yaşlardan beri yaşadığım bir hastalık ve en son askerlikte geçerli olan yeterli görme oranı nedir ?
Ve benim Sağ gözüm 100 / 10 görüyor % 30 özürlü raporum var acaba bu şartklar altında beni askere alırlarmı
göz tembelliğin varsa askere almazlar durumunu bildirir tam teşekküllü hastaneden (askerlik şubesinin seni muayene için göndereceği hastane)askerliğe elverişli değildir raporu alırsan askere hiç gitmeden halledebilirsin çok araştırdım göz sorumlarını benim eşimde askerde keratokonus hastası onunla ilgili fazla bilgi bulamadım ama göz tembelliğine kesin olarak askerliğe elverişsizdir raporunun verildiğini biliyorum.
Merhaba,
Ben Istanbulda ozel bir firmada sistem uzmani olarak calisiyorum. 1980 dogumluyum ve 1997 yilinda universiteyi kazandim,ancak okulu bitiremedim ve 7yil sonunda kaydim silindi, daha sonra cikan aftan faydalandim askerligimi tecil ettirdim, ama yine sinavlara giremedigim icin okulu bitiremedim ve Subat 2005'te tamamen okuldan kaydim silindi.
Sorum su Ocak 2008'de askere sevk edilecegim er olarak uzun donem, ancak bundan 1.5 ay once gecirdigim bir trafik kazasi sonucu sag gozum gormez oldu, askerlik subesini aradim konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini sevk tarihinde subeye gitmem gerektigini soylediler. Acaba bu sekilde beni askere alirlarmi geri hizmet,bilgisayar vs. yoksa direk muaf mi ederler? Sevk zamani gidip,sevkimi istedigim zaman beni askere alinmadan sevk ederlermi?
Vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Saygilar.
Tarik
İlk sayfada verilmiş cevap var.İncelediniz mi hiç?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=6617
Evet incelemedim, butun forumlari okudum neredeyse ama celiskiye dustugum icin yazdim. Kimi yerlerde kor olsada bir gozun geri hizmete alinirsin denmis, kimi yerlerde askerlige elverissiz olunur denmis. O yuzden burada sorarak direk kendi durumum ile ilgili aciklayici bir cevap bulmak istedim. Cevaplarsaniz cok sevinirim.
Saygilar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ilk sayfada gece korlugunden bahsedilmis, okudum tekrar.
Benim yazdigim ise;
Sorum su Ocak 2008'de askere sevk edilecegim er olarak uzun donem, ancak bundan 1.5 ay once gecirdigim bir trafik kazasi sonucu sag gozum gormez oldu, askerlik subesini aradim konu ile ilgili bilgi veremeyeceklerini sevk tarihinde subeye gitmem gerektigini soylediler. Acaba bu sekilde beni askere alirlarmi geri hizmet,bilgisayar vs. yoksa direk muaf mi ederler? Sevk zamani gidip,sevkimi istedigim zaman beni askere alinmadan sevk ederlermi?