Cevap: Kredi borçları 100.000 'i geçti
Bence ev eşyası haczi kaldırılırsa ne banka kredi verir nede kredi batırır.Böylece batık kredi sorunu bayağı birçözülür kanaatini taşıyorum.
Alıntı:
arslancan rumuzlu üyeden alıntı
Bence ev eşyası haczi kaldırılırsa ne banka kredi verir nede kredi batırır.Böylece batık kredi sorunu bayağı birçözülür kanaatini taşıyorum.
Ev eşyası haczi mi?
Yok , bence ev eşyası haczini kaldırıp bankaların kredı vermesını engellemek yerıne bankaları kaldıralım ... :ok
Alıntı:
Meraklımortgage rumuzlu üyeden alıntı
Yok , bence ev eşyası haczini kaldırıp bankaların kredı vermesını engellemek yerıne bankaları kaldıralım ... :ok
Anarşizm biliyorsunuz suç!
Bunca yaşımdan sonra anarşist olamam. Bakmayın siz Proudhan'ın söylediklerine...:))
Mülkiyet 'e saygım sonsuz :))
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Ev eşyası haczi mi?
Bunu servet düşmanlığı gibi bir söylemle yazmadım. Zaten bir avukat için çok zorlu bir uğraş ve uygulamada hiç hoş bir şey değil...
Alıntı:
arslancan rumuzlu üyeden alıntı
hocam günümüz türkiye gerceğiyle böyle bir çözüm yoluna çocuk olsa güler.
beşbin-0nbin yada yirmibin TL çekilen nakit kredilerin ödenilememesi sonucunda
banka evden alacağı iki kanepe bir kilimlemi borcunu tahsil edecek??zaten avukatların böyle bir uygulamadan hiçbirinin hoşnut olduğunu sanımıyorum.durum tam tersi olur haciz kalkarsa ortam alibabanın çiftliğine döner ki zaten dönmüş vaziyette batık kredi ve kart borcu bir o kadar artar.
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
hocam günümüz türkiye gerceğiyle böyle bir çözüm yoluna çocuk olsa güler.
beşbin-0nbin yada yirmibin TL çekilen nakit kredilerin ödenilememesi sonucunda
banka evden alacağı iki kanepe bir kilimlemi borcunu tahsil edecek??zaten avukatların böyle bir uygulamadan hiçbirinin hoşnut olduğunu sanımıyorum.durum tam tersi olur haciz kalkarsa ortam alibabanın çiftliğine döner ki zaten dönmüş vaziyette batık kredi ve kart borcu bir o kadar artar.
Borç tahsil etmede halen başka çözüm yolları da var...Şimdilik bir etkili yol -taşınmaz haczi dışında- o kaldı....
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
taşınmaz haczi dışında....
peki borçlunun taşınmazına X bankadan haciz geldiğini varsayarsak bu taşınmazı banka kredisiyle Y bankasından aldıysa ve borç ödenene kadar bankanın malıysa bu sefer nasıl bir yol izleniyor acaba?X banka borcun tamamı bitene kadar (örnek 10 yıl) sabırla bekliyormu haciz işlemi için?
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
peki borçlunun taşınmazına X bankadan haciz geldiğini varsayarsak bu taşınmazı banka kredisiyle Y bankasından aldıysa ve borç ödenene kadar bankanın malıysa bu sefer nasıl bir yol izleniyor acaba?X banka borcun tamamı bitene kadar (örnek 10 yıl) sabırla bekliyormu haciz işlemi için?
x bankası gıcık olsun diye taşınmazın satışını ister ve satılır y bankasının borcu kapanır,taşınmaz eğer yeni alınmışsa hiçbir şey alamaz.4-5 senelik ise x bankasına birşeyler kalabilir.diye tahmin ediyorum..